Camera Nazionale della Moda Italiana devine unul dintre partenerii instituționali de la Bucharest Fashion Week

Camera Nazionale della Moda Italiana devine unul dintre partenerii instituționali la prima ediție a evenimentului Bucharest Fashion Week care va avea loc în toamna acestui an.
CNMI, organizatorul Milano Fashion Week, este entitatea care reglementează, coordonează și promovează moda italiană. Organizația reprezintă cele mai înalte valori culturale ale modei italiene și este menită să protejeze, să coordoneze și să amplifice imaginea sa atât în Italia, cât și în întreaga lume. Prin această susținere, primul eveniment de fashion de la București capătă o legitimitate și anvergură fără precedent în România. 
 
Dezideratul Bucharest Fashion Week este de a conecta designeri, cumpărători, publicații de fashion, mass media, manufacturieri și universitari, pentru a dezvolta industria de modă din România, dar și din regiune. BFW va aduce laolaltă nu doar furnizori specifici, ca brandurile sau designerii locali, ci și potențiali cumpărători locali și internaționali. Organizatorii își doresc să promoveze designerii locali pe piețele internaționale, prin intermediul invitaților străini din presă, influenceri și cumpărători de anvergură globală, transformând "Made in Romania" într-o marcă apreciată la nivel internațional.    

„Bucharest Fashion Week se angajează să devină un motor economic local și național, contribuind la creșterea prestigiului României în industria modei la nivel global.
Ne propunem să promovăm talentele autohtone și să dezvoltăm colaborări instituționale solide cu toți jucătorii europeni importanți din domeniu, oferind o platformă atât pentru educație, cât și pentru deschiderea unor oportunități internaționale de carieră pentru designerii români. Scopul nostru este să facem din București un hub important în moda europeană, care să aducă cu sine atât vizibilitate, cât și investiții. Mulțumim Milano Fashion Week și Camera Nazionale della Moda Italiana pentru susținere.”
, a declarat Mario Antico, avocat, fondator al Italian International School of Bucharest, cofondator Bucharest Fashion Week.
 
BFW este structurat în jurul a patru piloni majori. Cel mai important constă, desigur, în prezentările colecțiilor de modă, care reprezintă obiectivul principal al săptămânilor de modă. 
Designeri cunoscuți din România și Europa de Est își vor prezenta creațiile în spații clasice sau neconvenționale, cu acces pe bază de invitație, dar show-urile vor putea fi văzute live și de către toți iubitorii de modă, prin proiecții în piața George Enescu. 
 
Scopul acestui eveniment de amploare este să transforme România într-un hub pentru industria modei din Europa de Est, atrăgând deopotrivă vizibilitate, dar și investiții.
Al doilea obiectiv al evenimentului este educația, Bucharest Fashion Week oferindu-le studenților care își doresc să urmeze o carieră în artă sau design de fashion, dar și celor care lucrează deja în aceste domenii, acces la cursuri de tip Executive Programe, organizate la București, dar cu profesori ai unor universități europene renumite.
 
Bucharest Fashion Week își propune să aducă în discuție, ca temă de interes pe agenda publică, sustenabilitatea în modă.
Conferința pe teme de sustenabilitate în modă organizată în cadrul BFW va aduce laolaltă, în premieră, atât designerii, cât și reprezentanții companiilor din zona de industrie ușoară și textile, în încercarea de a defini un viitor cât mai sustenabil al modei românești. 
 
La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai instituțiilor internaționale, influenceri, celebrități, figuri renumite din industrie, designeri și producători. Conferința va fi urmată de o Gală, unde vor fi decernate premiile designerilor și producătorilor care s-au distins prin implementarea strategiilor de sustenabilitate în afacerile lor. 
 
Nu în ultimul rând, acest eveniment de anvergură, cu invitați renumiți din întreaga lume, are menirea de a promova Bucureștiul. În afară de designeri din România, Ucraina, Moldova, Polonia, evenimentul va avea și un invitat-surpriză, un designer italian de renume.
 
“După o carieră de 25 de ani în domeniul modei, ca redactor-șef și publisher Elle România, a venit momentul să contribui și altfel la promovarea modei românești.
Am pornit de la ideea că Bucureștiul și România merită să aibă o Săptămână a Modei, adică un eveniment care să ne pună pe harta internațională a lumii și care, în plan local, să joace rolul unui catalizator care să coaguleze toate forțele creative  pentru a dezvolta, cu adevărat, industria de modă în România. Parteneriatul cu Camera Nazionale della Moda Italiana (entitatea care organizează Milan Fashion Week) este un moment important în evoluția acestui proiect ambițios."
- Roxana Voloșeniuc, Editor & Publisher Elle România, cofondator Bucharest Fashion Week
Prima ediție Bucharest Fashion Week va avea loc în perioada 16-17 octombrie 2024, în locații emblematice din centrul capitalei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod