Ministrul Sănătăţii: Cotabiţă este îngrijit de cei mai buni medici şi cele mai bune asistente

Nicolae Bănicioiu spune că este normal ca orice om care merge la fitness să facă o evaluare medicală înainte, mai ales dacă are unele afecţiuni sau o anumită vârstă, dar consideră că ar trebui să existe şi supraveghere medicală, situaţie pentru care se caută soluţii de reglementare. Ministrul a adăugat că Gabriel Cotabiţă beneficiază de cele mai bune condiţii în acest moment.

"În sălile de sport, de fitness, ar trebui totuşi o supraveghere medicală sau cel puţin o evaluare medicală înainte de a merge la antrenamente, mai ales pentru persoanele care prezintă anumite riscuri. În general, în momentul în care vrei să urmezi un program cu exerciţii fizice mai complex, trebuie să ai şi un acord de la medicul care te tratează. Evident că trebuie să ai o evaluare făcută de medic. Creăm noi, în momentul de faţă, o propunere. Am înţeles că sunt în câteva ţări chestiuni similare, s-au luat măsuri similare şi, practic, ne inspirăm din alte situaţii", a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Întrebat, la Spitalul Floreasca din Capitală, ce poate spune despre starea lui Gabriel Cotabiţă, ministrul Sănătăţii a spus că este îngrijit de cei mai buni medici.

"Gabriel Cotabiţă, pot să vă spun că este îngrijit de cei mai buni medici şi de cele mai bune asistente.

Personalul este extraordinar", a spus Nicolae Bănicioiu, care a fost prezent la inaugurarea Laboratorului de Electrofiziologie Clinică şi Pacing din cadrul Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca.

Şeful Secţiei de Cardiologie, profesor dr. Maria Dorobanţu, întrebată dacă noul echipament din Laboratorul Electrofiziologie Clinică şi Pacing poate fi folosit şi pentru Gabriel Cotabiţă, a spus: "Dacă s-ar fi identificat că el face aritmie, şi este posibil să fi făcut şi înainte, da.
În momentul ăsta, este depăşită situaţia din acest punct de vedere"
.

Întrebată care ar fi criteriile în baza cărora s-ar putea stabili cine poate face fitness şi cine nu, Maria Dorobanţu a spus că în primul rând trebuie luată în considerare vârsta.

"În primul rând, depinde de vârsta individului, că poate să nu fie pacient, să fie o persoană sănătoasă, şi depinde dacă a avut sau nu înainte ceva. Deci, un bolnav care a avut infarct de miocard, de exemplu, evident că trebuie să aibă avizul medical pentru a face acest lucru.
O testare minimală de tip electrocardiogramă poate fi făcută, dar nu se face totul pentru toată lumea. Dacă dumneavostră veţi merge la sală, evident că nu vă va supune cineva la tot protocolul de investigaţii. Doctorul gândeşte, în faţa unei persoane, dacă este nevoie de un examen clinic, de o electrocardiogramă, de mai multe investigaţii sau de niciuna"
, a precizat Maria Dorobanţu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod