Ginecologii răspund la 10 întrebări pe care, de regulă, ești prea jenată să le pui

Jenate să se le adreseze, față în față, medicilor, femeile le-au cerut ginecologilor să le răspundă la o serie de întrebări mai neobișnuite, despre orice, de la purtarea de șosete până la… elemente surpriză.
Mersul la ginecolog va fi întotdeauna (măcar ușor) jenant. Nu este nimic confortabil. Examenul în sine este destul de dificil, dar, pe deasupra, ne pune și în fața unor necunoscute: aducem copiii cu noi, ne epilăm, purtăm sau nu șosete, piercinguri, temeri legate de igienă și multe alte lucruri.
 


Ginecologii răspund la 10 întrebări jenante

 
 
Dacă te-ai săturat să fii jenată la cabinetul ginecologului, avem vești bune. O seamă de ginecologi din Statele Unite oferă răspunsuri cu privire la cele mai incomode întrebări legate de etichetă, pe care ești prea jenată să le pui direct medicului tău. Răspunsurile lor te vor ajuta să vii mult mai încrezătoare la următorul tău control ginecologic.
 


1. Ar trebui sau nu să port șosete?

 
 
Ginecologii pe care i-am întrebat au fost unanimi: nu le pasă – simte-te confortabil! De asemenea, ne-au asigurat că suporturile pentru picioare ale mesei de control sunt curățate după fiecare pacient.

Dacă ești pro-șosete, poartă-le. Scoate-ți cea mai bună pereche de șosete, pentru a-ți menține picioarele calde sau poartă cele mai nebune modele ale tale. Urăști șosetele? Renunță la ele. Nu îți faceți griji pentru starea pedichiurii sau lipsa acesteia. Doctorul se concentrează pe colul uterin, nu pe ojă.
 


2.
Ce se întâmplă dacă dau de ginecologul meu la un eveniment social, școala copilului meu, magazinul alimentar etc.?

 
 
Sigur, poate fi puțin ciudat, sau chiar îngrozitor, să-ți vezi ginecologul în public, dar relaxează-te. Medicii văd un milion de vaginuri. O întâlnire în afara cabinetului medical nu este mare lucru pentru ei, așa că nu ezita să-i tratezi ca pe orice altă persoană. „Să salutăm. Nu trebuie să fie nimic incomod în asta. Nouă ne place să fim recunoscuți – ne face să ne simțim ca un star rock”, spune dr. Steven Rabin, medic ginecolog din Burbank, CA. 

Acestea fiind spuse, este absolut în regulă dacă preferi să nu saluți sau să vă recunoașteți reciproc relația medic-pacient. Oricum, informațiile tale medicale sunt confidențiale, iar medicul tău ar trebui să fie discret.


3. Ar trebui să anulez consultația dacă am menstruație?

 
 
Menstruația, acest flux lunar enervant, face totul mai complicat – chiar și programarea la ginecolog. Dacă motivul vizitei tale este consilierea, controlul periodic, analizele de sânge sau o sonogramă, menstruația nu va avea niciun impact.
Pentru alte tipuri de programări, menstruația ta ar putea afecta testele sau examenele care sunt planificate, așa că este o idee bună să suni, în prealabil, la cabinetul medicului pentru a afla dacă trebuie să te reprogramezi.
După toate probabilitățile, ei îți vor spune că nu trebuie să anulezi dacă ai menstruație. Cu toate acestea, un flux puternic ar putea ascunde rezultatele, ceea ce înseamnă că va trebui să repeți vizita.


4. Poate ginecologul să-și dea seama dacă am făcut sex chiar înainte de programare?

 
 
Ei bine, dacă adaugi „sex recent” la lista de fapte super-personale pe care medicul tău le-ar putea descoperi, nu te înșeli. Ginecologii pot observa niște micro lacerații (leziuni) în timpul examenului pelvian. Sau, dacă fac o lamă de microscop, ar putea vedea spermatozoizi înotând.

Dar ei știu că sexul este ceva normal. La urma urmei, este o mare parte din munca lor. Gândește-te la distracția ta recentă ca la începutul perfect de conversație pentru a pune întrebări despre sex.
 

 
5. Ar trebui să-mi scot piercingurile?

 
 
Nu este nevoie să îndepărtezi acele inele drăguțe pentru mamelon sau orice alte piercing-uri din zona intimă. De fapt, uneori este chiar mai bine să le lași. „Recomand să lăsați toate piercingurile la locul lor, pentru un examen, astfel încât medicul dumneavoastră să poată evalua efectele lor asupra organismului dumneavoastră”, spune dr. Faina Gelman-Nisanov, ginecolog obstetra din Oradell, New. Jersey.

Totuși, dacă urmează o intervenție chirurgicală sau alte proceduri, ți se poate cere să îndepărtezi piercingurile.

 
6.
Îmi judecă tatuajele?

 
 
Nu! Medicii nu fac astfel de judecăți. NU este deontologic și nu este nici în fișa postului.



7. Ce ar trebui să fac dacă trebuie să-mi aduc copilul?

 
 
Dacă trebuie să-ți aduci copilul, atunci adu-ți copilul. Dacă copilul tău este suficient de mare, poate sta în sala de așteptare, unde există personalul de la recepție. Dacă copilul tău este mai mic, poate merge cu tine în sala de examinare. Echipa medicală poate ajuta la distragerea atenției copilului tău, în timpul controlului medical.
 
„Multe dintre pacientele noastre sunt mame ocupate și trebuie să-și aducă, ocazional, copiii cu ele când vin la controlul medical, ceea ce este de înțeles. Deși vă recomandăm să nu vă aduceți copilul deoarece vrem să avem toată atenția dumneavoastră, viața modernă nu permite întotdeauna să se întâmple asta.”, spune dr. Monte Swarup, ginecolog obstetrician din Chandler, AZ. 
 


8. La sfârșitul întâlnirii, ar trebui să las halatul de unică folosință pe masă sau să-l arunc?

 
 
Iată o situație în care nu trebuie să faci curățare după tine! Doctorii au spus că e bine să-ți lași halatul de hârtie, de unică folosință, pe masa de consultație. De fapt, este de preferat, deoarece, ocazional, pacientele îl vor arunca în recipientul greșit.



9.
Ar trebui să spun ceva dacă stomacul meu scoate sunete, în timpul controlului, sau să mă prefac că nu s-a întâmplat?

 
 
Ar putea fi tentant să dai vina pe asistentul medical sau pe burrito-ul pe care l-ai mâncat aseară la cină. În schimb, ia-o ușor și nu te deranja cu explicații sau glume. Poți să arunci un „scuză-mă” rapid sau, pur și simplu, să taci.

„Nu este nevoie să spui nimic. Întâlnim deseori stomacuri zgomotoase”, spune dr. Gelman-Nisaov. 

 
 
10. În sălile de examinare, de obicei, nu există telefoane, dar pot să-mi folosesc telefonul în timp ce aștept și apoi să-l las deoparte când este timpul pentru consultație?

 
 
Pe majoritatea medicilor nu îi deranjează faptul că pacientele își folosesc telefoanele în timp ce așteaptă singure în sala de consult. Cheia este să eviți conversațiile lungi, să menții volumul scăzut și să pui telefonul deoparte când personalul medical intră în cameră.
28 Iunie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod