De ce își înșală bărbații iubitele?

Te-ai întrebat vreodată de ce își înșală bărbații iubitele? Și de ce o fac într-o proporție mai mare decât femeile? Iată cum îți poți răspunde la aceste întrebări cu ajutorul studiilor realizate până în prezent!
Care sunt motivele pentru care își înșală bărbații iubitele?

Din punct de vedere statistic, bărbații înșală mai mult decât femeile. Dar nu într-un număr atât de mare precum ai crede. Totul se reduce la numere. Acest subiect nu este unul ușor, dar nu este atât de rău precum îți imaginai. Este o chestiune relativă și pornește chiar de la definiția înșelatului. Dacă abordezi acest subiect din perspective strict emoționale și fizice, statisticile nu mai par la fel de sumbre.

Potrivit datelor puse la dispoziție de Universitatea Rutgers și de alte surse științifice, presupunerile tale rămân adevărate: bărbații înșală mai mult decât femeile.
Dar nu cu mult mai mult. Un număr scăzut de bărbați care se află în relații serioase au dezvăluit că își înșală iubitele. Doar 21%. Mai puțin decât credeai, nu? Cei mai mulți parteneri care înșală nu vor recunoaște că fac acest lucru, iar dacă recunosc, o fac pentru că nu se tem că vor fi prinși sau deja le-au spus iubitelor lor. Cei mai mulți bărbați iau în calcul înșelatul dacă aceștia cred că nu vor fi prinși în fapt. Aceștia sunt într-un procent de 76%.

Știai că înșelatul nu are loc doar în cadrul relațiilor nefericite? 56% dintre bărbații care au recunoscut că și-au înșelat partenerele au dezvăluit că sunt mulțumiți în relațiile lor actuale, iar că acesta nu a fost un factor pentru decizia lor de a înșela.

Ce înseamnă monogamia? Oamenii ar trebui să își găsească un partener cu care să-și trăiască toată viața? Din păcate pentru romanticii incurabili, cel mai mulți experți nu sunt de acord cu această definiție.
Doar 3-5% dintre restul de 5.000 de mamifere care trăiesc pe Pământ (inclusiv oamenii) își petrec întreaga viață cu un singur partener.

Din perspectiva evoluționistă, bărbații sunt mai susceptibili la relațiile intime extramaritale, în scopul răspândârii genelor lor și al producerii câtor mai mulți descendenți. Strămoșii noștri cei mai apropiați, primatele, practică această formă de împerechere, în care cel mai puternic mascul își poate alege primul partenera. Bărbații tind să experimenteze mai multe emoții atunci când le este amenințat teritoriul sau ego-ul, decât afecțiunea și intimitatea.

Specia umană a evoluat în direcția angajamentelor dintre bărbați și femei în ceea ce privește creșterea copiilor.
Cu toate acestea, legătura dintre un bărbat și o femeie se poate încadra în toate tipurile de căsătorii, nu doar monogamie.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod