Cornel Patrichi a murit. Coregraful a fost învins de cancer

S-a stins din viaţă la 72 de ani în locuinţa sa din Bucureşti, după o suferinţă de cinci ani de când a fost diagnosticat cu teribila boală
S-a născut la Bucureşti pe 1 aprilie 1944 şi a absolvit Liceul de Coregrafie în 1962. A fost balerin la Teatrul "Constantin Tănase", a muncit în Germania, iar în Italia a deschis o şcoală de balet. În 1999 s-a întors în România unde a apărut în mai multe filme şi a fost jurat la emisiunea "Dansez pentru tine".

Viaţa sa a fost una extrem de activă, dar şi foarte interesantă. Era căsătorit cu Cornelia Patrichi, şi ea dansatoare, iar împreună au un fiu pe nume Alexandru, întors de urgenţă în ţară pentru că starea tatălui său se agravase galopant.


În 2014, Patrichi a suportat o operaţie care a avut un rezultat foarte bun şi avea să îl scape de cancerul pulmonar cu care se lupta. Numai că în urmă cu şase luni, starea lui de sănătate a început să se deterioreze din nou, iar după 1 martie pare să fi intrat în picaj - coregraful s-a simţit din ce în ce mai rău, iar astăzi a decedat.

"Lui Cornel îi este foarte rău. Am fost la analize şi hemoglobina i-a ieşit foarte prost. L-am şi internat câteva zile la o clinică, dar nu a vrut să mai rămână, preferă să stea în casa lui.
A început să facă transfuzii de sânge, dar parcă nu îşi mai fac nici ele efectul. Cred că, în curând, nici nu o să mai poată să se deplaseze la spital, ca să facă altele. Cu siguranţă îi va fi greu, pentru că abia mai stă în picioare. Am să îl rog totuşi pe medic să îl pună acasă pe perfuzii şi calmante, ca să mai depăşească un pic durerile. Nici nu mai mănâncă, îmi cere numai apă, şi stă doar la pat. Este îngrozitor! A slăbit enorm, este piele şi os"
, a declarat soţia lui zilele trecute.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod