A murit Raquel Welch, un sex simbol al cinematografiei anilor '60

Actrița Raquel Welch, în vârstă de 82 de ani, care a interpretat roluri memorabile în filmele „Fantastic Voyage” și „One Million Years BC”, a murit miercuri, acasă, ca urmare a unei boli ce a lovit fulgerător și s-a agravat rapid.
„Legendara actriță, sex-simbol de film, televiziune și scenă, a murit în această dimineață, după o scurtă boală. Raquel lasă în urmă doi copii, un fiu, Damon Welch, și o fiică, Tahnee Welch”, a declarat miercuri managerul artistei, potrivit ABC. 
 
Familia artistei nu a precizat despre ce boală este vorba.
 


Sex simbolul Raquel Welch a murit

 

Actrița Raquel Welch a fost un sex simbol al vremurilor în care a trăit. După ce a jucat în filmul „One Million Years BC”, cariera lui Raquel a cunoscut un mare avânt, iar în anii '60-'70, regizorii se băteau pe ea, toți dorind ca numele ei să fie înscris în distribuția filmelor la care lucrau.

Raquel a ajuns să câștige, în 1974, chiar și un Glob de Aur pentru rolul din filmul „Cei trei muschetari”.

Raquel Welch a fost numită una dintre „100 cele mai sexy vedete din istoria filmului”, într-un număr al revistei Empire, în 1995, și a fost clasată pe locul 3 în topul Playboy „100 cele mai sexy vedete ale secolului 20”, informează TMZ


A ocupat locul lăsat liber de Marilyn Monroe



De-a lungul timpului, Raquel Welch a jucat în mai mult de 30 de filme și 50 de seriale Tv.
Punctul de cotitură, în cariera lu Raquel, a fost după 1962, când a avut loc decesul lui Marilyn Monroe.
Practic, Raquel a devenit, din 1966, noul sex simbol al cinematografiei, doborând mitul că doar blondele pot fi cuceritoare.
 
Raquel a fost căsătorită de patru ori: cu James Welch (’59-’64), Patrick Curtis (’67-’72), Andre Weinfeld (’80-’90) și cu Richard Palmer (’99-’04).

Prin anii 60-70, Raquel a dobândit faima internațională cu rolurile din filmul lui Frank Sinatra „Lady In Cement” și alături de Jim Brown în „100 Rifles”.
 

În anii 70 a jucat rolul unei eroine transgender


De asemenea, în 1970, Raquel Welch a jucat rolul unei eroine transgender, în filmul „Myra Breckinridge”.
Ulterior, publicul a mai avut ocazia să o vadă pe Raquel în filme precum: „Legally Blonde”, „House of Versace”, „CSI: Miami”, „8 Simple Rules” și multe alte pelicule.
 
Welch s-a născut pe 5 septembrie 1940, la Chicago.
Tatăl ei, Armando Carlos Tejeda, a fost un inginer aerospațial, iar mama ei a fost irlandezo-americanca Josephine Sarah Hall. Când Raquel avea vârsta de doi ani, ea și familia ei s-au mutat în San Diego.

 
A câștigat concursuri de frumusețe pentru adolescenți

 

Welch a avut, de la o vârstă fragedă, dorința de a cânta. În copilărie, a luat lecții de dans și a câștigat titluri la concursurile de frumusețe pentru adolescenți, inclusiv Miss La Jolla și Miss San Diego.
 
În 1958, a urmat Colegiul de Stat din San Diego, unde a studiat artele teatrului. În același an, s-a căsătorit cu primul ei soț, iubitul din liceu, James Welch, și au avut doi copii: Damon Welch și Tahnee Welch.
 
În afara școlii, ea a obținut un loc de muncă ca meteorolog la o stație locală din San Diego.
 
După despărțirea ei de James Welch în 1962, s-a mutat la Los Angeles, unde a început să aplice pentru roluri de film.
În acest timp și-a întâlnit agentul, Patrick Curtis, care a conceput un plan pentru a o transforma pe Welch într-un simbol sexual. Pentru a face acest lucru și pentru a evita catalogarea ei drept o actriță latină, el a sfătuit-o pe Welch să păstreze numele de familie al fostului ei soț.
 
16 Februarie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod