Supa de miel cu tarhon din Sarpilis - Sarpilisi tarkonyos baranyleves
Regiunea Sud - Vestul Ungariei

Ingrediente pentru 5 portii:
300 g carne de miel fara os
frunze de tarhon, otet de tarhon
2 morcovi
100 ml smantana
2 radacina de patrunjel
100 ml frisca
2 catei de usturoi
un ou
1 ceapa rosie
o legatura patrunjel verde
1 lamaie
1 = chifla
faina, ulei, piper alb macinat

Pregatire:
Ceapa taiata marunt se inabuse in ulei, se adauga carnea de miel taiata in cubulete, morcovii, patrunjelul si frunzele de tarhon tocate marunt. Se sareaza, se pipereaza, se caleste putin, se stinge cu zeama de oase, eventual cu apa si se fierbe.


Preparare:
Se amesteca smantana cu faina si se toarna in supa, ingrosand-o. Se condimenteaza cu otet de tarhon, suc de lamaie si se fierbe. Se adauga frisca fara a se fierbe. Se mentine calda pana la servire. Se poate servi cu galuste de chifla: chifla se taie cubulete si se prajesc, frunzele de patrunjel se toaca marunt. Se leaga compozitia cu ou, se adauga putina apa, sare, piper macinat, se amesteca bine si se lasa la odihnit. Din compozitie se formeaza galuste si se fierb in apa sarata clocotita.
Dupa ce au fiert se clatesc si se impart in cestiile de supa, apoi se toarna supa calda, se decoreaza cu rondele de lamaie si patrunjel verde deasupra.

> Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod