Tratarea migrenelor duce la aparitia sindromului serotoninic

Cauza comuna a medicamentelor administrate pentru migrene este aparitie unei afectiuni rare, denumite sindromul serotoninic, sugereaza un nou studiu.
Cercetatorii de la Universitatea Georgetown si Administratia Alimentelor si Medicamentelor din S.U.A. prezinta 11 cazuri de sindrom seroteninic asociate cu folosirea unor medicamente care erau prezente pe lista Sistemul de Raportare a Efectelor Adverse, sistem ce apartine de Administratia Alimentelor si Medicamentelor.

"Administratia deja a avertizat si a dat un semnal de alarma ca atunci cand triptanul este folosit in combinatie cu SSRIs, exista posibilitatea sa apara sindromul serotoninic.
Noutatea este ca acestea nu trebuie combinate, deoarece numai administrarea triptanului declanseaza sindromul serotoninic", sustine autoare studiului, Offie Soldin, profesor de medicina si oncologie la Centrul Medical Universitar Georgetown.

Sindromul serotoninic apare cand este o cantitatea prea mare de neutrotransmitator serotoninic, adesea deoarece mai mult decat un medicament care afecteaza nivelule de serotonina a fost administrat, potrivit Institutului National Pentru Sanatate.

Simptomele sindromului serotoninic presupun schimbarea dispozitiei mentale, reflexe hiperactive, spasm muscular, febra, miscari necoordonate, sudoare, geturi, voma.


Persoanele cu migrene sunt supusi riscului de a fi afectate de sindromul serotoninic, deoarece medicamente care previn aparitia migrenelor, cum sunt: Zoloft, Paxil, Prozac, fac parte din clasa medicamentelor cunoscute ca inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (SSRIs), si pot determina serotonina ca o cantitate prea mare sa ajunga la neuroni.

De asemenea, medicamente pentru tratarea unei migrene active, cum sunt: Zomig, Maxalt si Axert, sunt dintr-o clasa de medicamente cunoscute ca fiind triptane, iar acestea sunt agonisti al receptorilor de serotonina, si de asemenea pot determina ca serotonina sa fie mai utilizata de catre organism.


Alte medicamente, cu sunt vechile antidepresenta, de asemenea, pot creste nivelul de serotonina.

Sindromul serotoninic poate aparea imediat ce ai inceput tratamentul cu medicamentele care stimuleaza serotonina.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod