Sucul de morcovi, o minune pentru frumusete



Fata, parul si unghiile reflecta starea sanatatii. Desi acest lucru poate fi partial adevarat, este mai corect sa se spuna ca ceea ce reflecta este trecutul recent al corpului. Celulele care s-au ridicat la suprafata pielii, varfurile degetelor si cuticulele parului s-au format cu mult timp in urma, de aceea dozele de ultima ora de vitamine si minerale nu fac mare lucru in ultimul moment. Potrivit lui Karen Miller Kovach, cercetator in domeniul controlului greutatii, sunt necesare aproximativ sase luni de zile pentru ca celulele noi sa iasa la suprafata corpului. Orice ati mancat si ati baut in urma cu sase luni apare pe piele cam in acest moment. Una dintre cele mai bune metode de a imbunatati infatisarea pielii este de a include alimente crude in meniu. Morcovii si sucurile bazate pe morcovi sunt gustari populare, in principal datorita continutului mai inalt de zahar fata de celelalte legume.
Un morcov mediu are 35 de calorii, nu are grasimi sau colesterol, doua grame de fibre si opt grame de carbohidrati. In plus, un morcov mediu ofera 270% din necesarul zilnic de vitamina A.
Beta-carotenul si vitamina A din sucul de morcovi hranesc pielea, ajutand la pastrarea elasticitatii sale. Beta-carotenul intalnit in morcovi joaca un rol important in procesul de bronzare: pe de o parte, este una dintre substantele folosite in pastilele de bronzat si se intalneste in stare naturala in morcovi. Beta-carotenul, precum si vitaminele A si C protejeaza pielea impotriva razelor ultraviolete ale soarelui, in acelasi timp pregatind-o pentru bronzare si accelerand acest proces. Insa in acelasi timp sucul de morcovi, acest puternic antioxidant, poate ajuta in refacerea pielii afectate de o expunere indelungata la soare.
Iarna, consumarea unui pahar mic de suc de morcovi in fiecare zi va asigura culoarea si stralucirea pielii. Morcovul nu numai ca imbunatateste textura tenului, acesta este, de asemenea, eficient in tratarea eruptiilor si a petelor. Morcovul isi datoreaza proprietatile purificatoare unei puternice reactii alcaline.
Parul este alcatuit in principal din proteine, iar in timp se poate deteriora din cauza deshidratarii si a produselor cosmetice pe baza de chimicale. Alti factori interni care joaca un rol important in sanatatea parului sunt dereglarile de nutritie si hormonale, circulatia deficienta a sangelui si stresul. Ca rezultat se poate observa o subtiere a firului de par, o lipsa de volum si de vitalitate pe masura ce se inainteaza in varsta. Din fericire exista modalitati de mentinere, in permanenta, a parului puternic si sanatos.
Fortifierea corpului cu sucuri naturale pline de vitamine si enzime - precum cele de morcovi, spanac si sfecla - si cu apa purificata din belsug mentin un tract digestiv sanatos si hranesc intregul corp.
In timpul unui control de rutina, doctorul ar putea sa examineze unghiile, care vor reflecta cel mai adesea nu numai starea de sanatate, ci si tipul de alimente ingerate - si carentele din alimentatie. Unghiile subtiri, care se exfoliaza sau cele cu pete sunt semne ca organismul duce lipsa de zinc. In general este recomandat ca mesele sa includa legume, ciuperci, fasole boabe, drojdie de bere si cereale integrale.
Unghiile sunt in forma de lingura sau cu nervuri? Acest lucru ar putea semnala o lipsa de fier si/sau vitamina A. Trebuie crescut consumul de verdeturi, muguri, morcovi, pepeni si dovleci.
Mancati portii mici de ficat - bogat in fier si carne rosie. Unghiile deteriorate sunt un semn ca aveti nevoie de mai multa biotina, care se gaseste in ciuperci, grapefruit si pepene verde, banane si capsune. Poate, de asemenea, insemna ca aveti nevoie de mai mult fier - care se obtine cu usurinta din carne rosie, verdeturi si morcovi - sau de mai mult zinc. Unghiile fragile si cele care prezinta nervuri orizontale sau verticale pot duce lipsa de vitamina B. Morcovii, spanacul, orezul brun, pepenele si alunele sunt surse naturale valoroase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod