Seringile abandonate sunt o sursa de imbolnavire!

"Poti face si tu ceva!" pentru a preveni infectarea accidentala cuntru prevenirea infectarii accidentale cu HIV si Hepatita B-C a populatiei, prin ace/seringi abandonate pe domeniul public de catre consumatorii de droguri injectabile

Lansat de catre organizatia nonguvernamentala ALIAT - Alianta pentru Lupta impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor, "Poti face si tu ceva! Seringile abandonate sunt o sursa de imbolnavire!" este primul program care vizeaza strangerea seringilor si a altor materiale de injectare abandonate pe terenul public de catre consumatorii de droguri.
Organizatia nonguvernamentala ALIAT - Alianta pentru Lupta impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor este cea mai importanta organizatie in domeniul serviciilor de prevenire si tratament ale tulburarilor legate de consumul de alcool si droguri din Romania. Conform estimarilor oficiale, in Bucuresti traiesc intre 25 si 35 000 de consumatori de heroina. Marea majoritate a acestora isi administreaza drogurile pe cale injectabila. Fiecare consumator foloseste in jur de 1 - 4 seringi/zi. Aceasta inseamna ca in decursul unei luni calendaristice rezulta intre 30 si 120 de seringi folosite de un singur consumator.
ALIAT apreciaza ca rata de abandon in spatii publice a seringilor folosite este de aproximativ 50%.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod