Noi descoperiri referitoare la cancer

Societatea Americana de Oncologie Clinica (ASCO) a revizuit regulile privind folosirea factorilor de crestere a globulelor albe - cunoscuti si sub denumirea de factori de crestere hematopoietici sau factori de stimulare a coloniilor (C.F.S.) - pentru a preveni potentialele efecte adverse ale tratamentului impotriva cancerului, cum ar fi neutropenie febrila

Factorii care stimuleaza dezvoltarea globulelor albe sunt proteinele care prin rolul lor de producere a globulelor albe (leucocite) asigura o protectie impotriva infectiilor.
Unele tratamente pentru cancer pot distruge globulele albe, provocand o afectiune numita neutropenie. Neutropenia febrila (sau neutropenia cu febra) este o afectiune extreme de grava care necesita de cela mai multe ori spitalizarea pacientului. Expertii ASCO au fost de acord ca incercarea de prevenire a neutropeniei febrile este extreme de importanta si justifica folosirea factorilor de crestere hematopoietici cand riscul de netropenie este mai mare de 20% si nici un alt tratament chimioterapic nu este eficient.
Parerile anterioare recomandau utilizarea acestor factori de crestere hematopoiectici numai in cazul in care riscul de neutropenie este mai mare de 40% .
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod