Greturile matinale sunt semn bun pentru femeile insarcinate

Greturile matinale pot constitui o dovada ca organismul femeilor insarcinate nu asimileaza toate alimentele nesanatoase sau alte substante, potrivit unui studiu britanic

Cercetatorii au analizat datele altor 56 de studii anterioare, efectuate in 21 de tari si au constatat ca greata si starea de voma pe perioada sarcinii este asociata cu un consum ridicat de alcool, zahar, uleiuri si carne, informeaza BBC News. Cerealele prezinta cel mai mic risc de a cauza greata si starea de voma, sustin expertii.
Pana de curand s-a considerat ca greturile matinale sunt cauzate de unele dereglari hormonale din primul trimestru al sarcinii. Cu toate acestea, studiile recente au sugerat ca aceste stari pot fi un semn bun si reduc riscul de avort spontan, informeaza BBC News. Autorii studiului sustin ca organismul femeilor insarcinate s-ar putea sa fie programat impotriva alimentelor foarte toxice sau a altor substante nesanatoase. "Greturile matinale sunt mai insuportabile in primele trei luni de sarcina, perioada cea mai importanta de dezvoltare a fatului", sustine Dr.
Maggi Blott, medic obstetrician.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod