Forumul Diabeticilor din Romania

Facebook Twitter Comenteaza
Forumul Diabeticilor din Romania

Forumul urmareste informarea membrilor Fundatiei din doua perspective: medicala (diagnostic, metode de tratament, etc) si administrativa (criterii de acceptare dosare, asociatii de pacienti). De asemenea, in cadrul Forumului se vor prezenta realizarile Fundatiei pe anul 2009 si strategia pe 2010, parteneriatele realizate, dar se va aborda si relatia medic-pacient-farmacist in managementul diabetului.

Fundatia Speranta Diabeticilor Turda organizeaza "Forumul Diabeticilor din Romania" intre 18-20 martie 2010, la Turda (Hotel Sun Garden).



Dezbaterile din cadrul Forumului vor avea ca scop conturarea unei strategii multidisciplinare astfel incat bolnavul de diabet sa poata duce o viata normala, ramanand activ si folositor comunitatii din care face parte.  
Forumul va reuni atat voluntari din cadrul Fundatiei, persoane diagnosticate cu diabet si apartinatori, cadre medicale si universitare, farmacisti, nutritionisti si psihologi, precum si reprezentanti ai companiilor farmaceutice si ai centrelor speciale de tratament al diabeticului.


Se vor aduce in discutie teme precum: rolul OTC-urilor si suplimentelor alimentare in tratamentul diabetului, managementul diabetului si modalitati de automonitorizare, dieta si alimentatia, psihologia diabeticului si rolul familiei, diagnosticul precoce, diabetul in sarcina, situatia diabeticilor din Romania si accesul la tratament, beneficiile si serviciile oferite in cadrul Fundatiei "Speranta Diabeticilor" Turda, precum si demersurile pentru imbunatatirea Programului National de Diabet.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentariile 1-50 din 105

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • diaconesc valentina pe 18 Feb 2019, 17:51
    DEZAMAGIRE

    Imi pare rau ,ca m-am lasat pacalita de reclama unui medicament minune--DIABETOD.Nu are nici un efect .Nu dati banii degeaba !!!

    0
    0

  • papusa pe 6 Feb 2019, 22:04
    nu stiu cum este corect

    De la spitaul de urgenta Bucuresti am primit scrisoare medicala pentru diabet cu Siofor 1000 dimineata si seara si Janumet 50 de pranz.Medicul meu din provincie a refuzat sa mi dea reteta compensata cu acest tratament si l a schimbat cu diaprel dimineata si janumet 50 dimineata si seara pe motiv caJanumet este tot Siofor dar mai concentrat CUM SA FAC CA AM MERS PE TRATAMENTUL DAT DE DIABETOLOGUL UNDE SUNT INSCRISA SI AM GLICEMIA MARE deoarece a fost refuzata scrisoarea medicala

    0
    0

  • Maria pe 5 Feb 2019, 18:20
    Suplimentul alimentar natural Diabetod

    Am folosit preventiv Diabetod, pentru ca pe baza de stres imi crestea glicemia (stresul genereaza si o alimentatie nesanatoasa, in cazul meu). Inca din prima luna am reusit sa o aduc la normal si nu a mai oscilat. Ma declar multumita. Cred ca trebuie sa realizam ca suntem diferiti.

    0
    0

  • Georgeta Mateescu pe 28 Ian 2019, 17:48
    raspuns ptr dl Jucan Vasile

    Dl Vasile, si eu am luat Diabetod. Au fost bani aruncati pe fereastra, glicemia a scazut nesemnificativ, puteam obtine acelasi efect doar cu ceai de castravete amar, nu trebuia sa dau sute de lei pentru asta. Acum sunt in a treia luna de tratament cu Diafitosan si glicemia nu mai trece de 115-120 dimineata, am si scos din administrare un Siofor la recomandarea doctoritei. Sper ca in urmatoarele luni sa scap de toate pastilele antidiabetice si sa raman pe aceasta alternativa naturala ce pare a fi o solutie pe termen lung. In plus, are si un pret decent in comparatie cu alte produse ce le-am incercat de-a lungul timpului. Multa sanatate!

    0
    0

  • jucan vasile pe 9 Ian 2019, 00:27
    diabetod

    Tratamentul cu DIABETOD a dat rezultate........ ? Vreau sa gasesc diabetici care au facut tratament cu acest medicament, si daca au rezultate bune. Am facut tratament cu mai multe medicamente si am avut rezultate pe termen scurt.

    0
    0

  • Adriana1959 pe 9 Mar 2018, 17:27
    Tratament naturist diabet

    Mama mea foloseste diabetil asa a scapat de glicemie foarte mare, a avut peste 300!!

    0
    0

  • Vici pe 24 Feb 2017, 16:25
    Tratament diabet

    Cele mai bune sunt tratamentele naturiste... de ex Diabetil care nu ataca organele deoarece nu contin chimicale cum contin medicamentele.

    0
    0

  • catalin pe 30 Ian 2017, 14:23
    tratament impotenta

    Am 47 de ani , fac insulina de 23 de ani si as vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva daca a incercat vreun tratament care a dat roade ptr impotenta

    0
    0

  • doina pe 19 Nov 2016, 06:42
    diabet

    sotul meu are diabet tip 2 si acum in ultima perioada il doare f.tare piciorul drept la glezna si i s-a inegrit.ce alifie sai medicamente ii pot da .

    6
    0

  • doina pe 19 Nov 2016, 06:42
    diabet

    sotul meu are diabet tip 2 si acum in ultima perioada il doare f.tare piciorul drept la glezna si i s-a inegrit.ce alifie sai medicamente ii pot da .

    2
    0

  • Florica pe 8 Nov 2016, 18:54
    Sfaturi in diabet

    Am 67 de ani. In urma unei interventii chirurgicale diabetul (glicemia) a "sarit" la 140. E ceva grav? Ce regim sa incep. Medicul specvialist nu mi-a scris nici o mwedicamentatie, spunand ca e normal, fiind datorat emotiilor datorate intervenntiei chirurgicale. Ce sa fac?

    3
    0

  • Cristina pe 2 Sep 2016, 14:10
    Comentarii supliment alimentar pentru diabet Taihuo

    Sunt diagnosticata cu diabet zaharat tip 2.Am un regim alimentar destul de strict incercand sa tin totul sub control.Urmez tratament cu siofor de 1000 un comprimat seara si folosesc ca supliment alimentar Taihuo,produs naturist chinezesc facut din plante.De cateva zile am renuntat la siofor deoarece am dureri de stomac si ficat cu toate ca iau medicamente protectoare.Am observat ca doar cu regim alimentar , miscare si cu trei comprimate de Taihuo glicemia este in limite normale. Doresc sa aflu daca mai sunt persoane care folosesc Taihuo si ce parere au, sper sa nu fie medicamente contrafacute, deoarece eu chiar ma simt bine ,avand valori normale ale glicemiei.

    4
    0

  • marcela pe 13 Apr 2016, 11:03
    suplimente alimentare

    buna, de 4 am descoperit ca am diabet momentan inca sunt pe pastile doar, dar de 1 an si jumatate am incercat suplimente alimentare prima data diavit, iar mai apoi diabetrix - de cand il iau pe acesta ma simt mult mai bine si glicemia imi este undeva la 130, credeti ca voi putea scapa de pastile si sa incerc sa il tin in frau cu acest supliment din plante?

    7
    0

  • daniel pe 25 Mar 2016, 08:05
    teste one touch ptr.glucometru

    Buna ziua.Ma poate ajuta cineva cu niste teste One touch select?ddanielstroe77@yahoo.com

    10
    0

  • Laura pe 12 Mar 2016, 11:47
    glicemie la valori normale cu Diavit

    Eu am inceput tratamentul cu Diavit acum 8 luni, iar in urma cu o luna am renuntat la administrarea de Siofor. N-a fost usor mai ales ca medicii nu au fost de acord cu aceasta medicatie alternativa. Am 48 de ani si ma simt excelent de cand iau Diavit. Dar este important sa respectati regimul alimentar si sa luati produsul Diavit. Va recomand sa apelati cu incredere: http://farmaciaalchemilla.shopmania.biz/cumpara/diavit-plantarom-3713507

    0
    2

  • Ovidiu pe 23 Feb 2016, 12:48
    Carne

    Mancau bunicii si carne de porc toata iarna, mancai oua, gaini, branza, lapte, mamaliga, paine calda alba si nuu mai mureau, nu se mai imbolnaveau, erau f bine toti, ceva nu e okey. Acuma ne-am trezit sa scoatem aia sa scoatem aia. Cine are gene bune merge, cine nu, aia e problema de fapt, nu ca mancare e de vina. Sunt oameni grasi fara nici un diabet, eu am vazut buletine de analize, glicemii de 81 la sedentari si greutate cel putin 20-25 kg peste inaltime, asa ca hai sa fim seriosi. Si buletine la oameni normo sau subponderali cu diabet, si activi facand sport si toate, si multi, nu exceptii. La colesterol la fel.

    1
    2

  • Ovidiu pe 23 Feb 2016, 12:43
    Carne

    Pai elimini carnea, elimini tot cu amidon, elimini dulciurile si ce mai ramane ? Ce tin de foame legumele ?! Nu merge nici asa. Baza si la bunici era painea nene cu mamaliga, branza pe saturate, nu..asa.

    0
    0

  • Daria pe 22 Feb 2016, 11:11
    ce mancam

    Tot mai multa lume elimina carnea din alimentatie si spun ca se simt foarte bine. Exista nenumarate argumente in favoarea eliminarii carnurilor din alimentatie. Singurul risc care il are o astfel de decizie este insuficienta de proteine si fier, dar daca ai grija sa consumi suficiente legume, nuci si seminte care le contin nu ai de ce sa iti faci griji. De asemenea, cand vine vorba de diabet, organismul are nevoie de suficiente vitamine si minerale (acidul alpha-lipoic, luteina, complexul de vitamine B, cromul, magneziul etc.) ca sa ii faca fata. Asta se datoreaza si faptului ca diabetul in sine conduce la pierderea acestor nutrienti, iar persoanele care sufera de diabet au, de multe ori, carentele nutritive. Iti recomand sa discuti cu medicul tau despre introducerea unor multivitamine in alimentatie, iar ca exemplu foarte bun, recomand vitaminele FAVIO. http://favio.ro/

    0
    0

  • Ovidiu pe 15 Feb 2016, 23:50
    Ovidiu

    Nu am mai auzit ca de la carne sa urce glicemia, acum e prima data. De ce ai bagat insulina daca merge si cu pastile doar ? Valorile de pana in 130 sunt f bune dimineata, deci a mers si fara insulina dar cu post si pastile. Tine-le asa, scoate carnea si testeaza cu alte alimente, vezi la cartofi, paste, paine integrala cum reactioneaza, legume. Cumva esti prea slab ? Ma gandesc sa nu-ti transforme organismul proteinele din carne in glucoza, ca daca aveai ceva gasima nu ar face asta.

    1
    0

  • daniel pe 7 Ian 2016, 18:15
    postul si diabetul

    Am DZ tip 2 din oct 2013,am luat trat. siofor si reneos,diaprel o perioada apoi a trebuit sa incep insulina Lantus 8 ui seara din cauza glicemiilor mari pe care nu le mai puteam regla.Am tinut toate posturile si am observat ca in timpul postului glicemiile se regleaza la valori intre 80-130 cu o doza de reneos de 0,25 mg si siofor 500mg,fara insulina lantus.Cand incep sa mananc carne de orice fel glicemiile raman stabile la 233-250 dimineata,si 230 la 2 ore dupa masa chiar daca fac 8 sau 10 ui lantus.Daca scot carnea din alimentatie corpul nu mai suporta 8-6 ui si ma trezesc noaptea cu glicemii de 53-60.Sunt nevoit sa scot insulina si sa reduc reneosul de la 0,5 mg la 0,25mg.Ar trebui sa renunt la carne?Doresc un sfat.Are cineva probleme asemanatoare? Raporteaza

    0
    0

  • stroe daniel pe 6 Sep 2015, 16:21
    ma poate ajuta cineva cu niste teste?

    Buna,am DZ tip 2 cu tratament medicamentos.Ma poate ajuta cineva cu niste teste One Touch Select?Multumesc.

    0
    0

  • reconectareacuadevarul pe 19 Aug 2015, 21:30
    Diabetul nu este o boala

    Prof. dr. ROMAN MORAR: "Diabetul nu e, practic, o boală!" "După trei luni de tratament natural, întreg pancreasul se reface!" - formula-as.ro ..... http://www.formula-as.ro/2014/1115/medicina-naturii-44/prof-dr-roman-morar-diabetul-nu-e-practic-o-boala-17669

    19
    2

  • Ciprian Cretu pe 15 Iul 2015, 16:17
    Diabetul la copii

    Pentru copii va recomand Gluconature Plus. Baiatul meu de 12 ani a luat, si din prima zi i-a scazut glicemia de la 300 la 150 si nu a mai avut foame excesiva.

    6
    1

  • andy pe 19 Iun 2015, 16:59
    diabetrix

    am avut si eu diabet,cand am aflat am intrat in panica,aveam nevoie de 2 insuline pe zi,eram cu moralul la pamant .o matusa de a mea locuind in germania mi-a adus niste pastile 100% naturale.credeam ca e o prostie dar am spus sa incerc,si uite asta doar cu regim si o capsula de diabetrix in 2 luni am spus adio insulinei.acum am vazut ca se comercializeaza si pe la noi,nu stiu daca sunt in farmacii,eu le iau de aici http://bit.ly/1TAJ671 toate cele bune,la mine a mers poate merge si la voi

    1
    0

  • Tomescu Dan pe 21 Apr 2015, 15:36
    Diabetul se poate vindeca.

    Aduc la cunostiinta persoanelor care au diabet ca exista medicamentul DIAVIT. Mai jos se prezinta unele informatii utile si modul de procurare. =x= Exista medicamentul DIAVIT, pe baza de plante, inventat de prof Roman Morar si produs la Cluj. Prof Morar are o prioritate mondiala deoarece a demonstrate ca diabetul, ca boala de nutritive, se poate vindeca. In interviul dat in Formula AS, profesorul precizeaza ca “diabetul se poate vindeca cu regim alimentar, DIAVIT si miscare fizica “ A fost brevetat in 2001, insa in 2004 , cercetătorii de la Harvard, lucrând pe culturi de celule beta, au confirmat cercetarile prof Morar care s-au facut direct pe animale, urmarind histologia pencreasului . Prof Morar a demonstrat ca, in cazul animalelor bolnave de diabet, celulele pancreasului incep sa se refaca dupa doua luni de tratament, iar dupa trei luni intreg pancreasul era rafacut. DIAVIT-ul costa 26,50 Lei si in Bucuresti se poate cumpara de la magazinul Paradisul Verde din Piata C.A.Rosetti, Nr.6 (colt cu str. Radu Cristian), telefon 0314 252 588. O alta posibilitate este a se comanda la o firma din Brasov, tel. : 0770-591 048 ; 0770 719 892 ; 0753 836 637 . Centru Bucuresti comenzile se fac la telef. 0314 252 588. Pentru mai multe indormatii privind activitatea prof Morar , care este cunoasterea ref la diabet pe plan mondial si cum a fost descoperit DIAVIT-ul, urmariti : http://www.formula-as.ro/2014/1115/medicina-naturii-44/prof-dr-roman-morar-diabetul-nu-e-practic-o-boala-17669 Dl. profesor Roman Morar poate sa fie contactat : 1) Aleea Putna, nr. 5, sc. VI, ap. 57, 3400 Cluj-Napoca; 2) la firma PLANTAROM MICROPRODUCTIE SRL, telefon 0264-425.294 3) la laborator, numai sambata , telefon 0264-425.294 / 260 Va doresc succes si multa sanatate , Ing. Tomescu Dan Ptr. alte informatii, pot fi contactat la 0722 99 99 51

    1
    2

  • Coarfa Aurelia pe 14 Apr 2015, 10:36
    Piciorul diabeticului

    Sotul meu are diabet de tip 2 de apoape 13 ani, pana acum nu am avut probleme mari, tine regim, munceste fizic foarte mult. Acum cateva luni i-au aparut niste fisuri pe talpa piciorului care il deranjeaza rau,a luat pastile cu vitamina A,s-a uns cu unguente tot degeaba. Ce ne sfatuiti?

    0
    0

  • Neli pe 5 Apr 2015, 17:30
    diabet

    ma intereseaza daca cu gloconature,dupa ce se stabilizeaza glicemia, cat timp se mai face tratament ? Trebuie facuta o pauza ?sau se ia tot timpul ?

    14
    2

  • madalin pe 3 Apr 2015, 10:58
    caut prieteni cu diabet

    vreau sa intalnesc prieteni cu diabet ma gasiti pe facebook cu numele Valentin Madalin

    17
    1

  • Daniel pe 27 Mar 2015, 11:59
    Gluconature

    Eu am un magazin naturist in Brasov si pot sa spun ca Gluconature i-a ajutat pe foarte multi dintre clientii mei. Mai ales pe cei ce au diabet de foarte multi ani. Din ceea ce mi-au spus ei la unii le scade glicemia mai mult, la altii mai putin, la altii deloc. Chiar ieri mi-a venit o doamna si mi-a spus ca se simte extraordinar de bine cu acest produs, dar ca glicemia o are la fel de mare ca si inainte, si vroia sa mai cumpere 2 flacoane. Din ce am observat eu peste 80% dintre clienti cumpara de mai multe ori Gluconature. Acest lucru nu este valabil si pentru celalalte produse din magazinul meu.

    2
    0

  • pompel eniko pe 14 Mar 2015, 19:39
    diavit

    am o fetita de 9-ani are diabet tip-1 pot sai dau diavit?

    6
    0

  • florin pe 11 Feb 2015, 12:05
    gluconature capsule

    intervin deoarece aici sunt semenii mei,cei ce spera in minunea vindecarii diabetului ajutati de produsul GLUCONATURE.sunt barbat,am 56 ani si m-am lasat impresionat de marketingul produsului,cumparad 4 flacoane la promotie,rezultatul final fiind o scadere cu 10-15 unitati glicemice si aceasta in virtutea inertiei,pt ca am respectat tratamentul,regimul indicate de diabetolog!nu credeti in GLUCONONATURE!

    0
    0

  • geo bogza pe 22 Ian 2015, 10:43
    Alimentatia si regimul de viata, in general pentru DIABETICI si nu numai

    Cred ca diabetul nu este o afectiune ireversibila, asa cun ne este prezentata de medici. Insa, modul cum abordam, fiecare dintre noi, viata este definitoriu pentru starea de sanatate. Va postez doua link-uri cu 2 articole in acest sens, care sper sa va fie de folos. Pe mine m-au ajutat f mult, m-au ajutat sa-mi schimb modul de viata si de a privi lucrurile. http://www.sfatulmedicului.ro/Diabetul-Zaharat/diabetul-zaharat-a-o-noua-abordare_14108

    9
    2

  • UnAlecs pe 4 Ian 2015, 14:14
    Bine v-am gasit.

    Bine v-am gasit. Multumiri pentru accept. Sunt Alecs din Iasi. Am 66 de ani ,sotie, doi copii si ...un inceput ( cred ) de diabet.In luna Noiembrie la efectuarea unor analize am constatat ca glicemia este de 131. Alerta, alarma, alergaturi..stiti cum e, tot tacamul. Dar mai ales panica. Nu de faptul ca o inchei cu viata ( am deja o varsta ) ci de complicatiile ce pot aparea de la asa o boala. Cunosc cateva cazuri - nefericite de altfel - si nu ma imaginez ( nu vreau ) ca voi ajunge in vreo situatie disperata. Nu mi s-a recomandat nici un fel de tratament special pentru diabet ci doar Noliprel si Detralex care n-au legatura cu tratarea bolii ca atare. In schimb urmez o dieta care m-a dat peste cap prin faptul ca nu o prea inteleg. Cu ingaduinta dvs. o sa va mai povestesc intre timp una,alta in ideie ca poate voi primi unele sfaturi atat de necesare. Mai pe scurt in urma ultimilor analize situatia mea este urmatoarea : inaltime 1,70, greutate 113kg ( acum la o luna de dieta 105kg ) glicemie 131 dimineata ( in timpul dietei cca o luna n-am depasit 120 ) , iar restul analizelor in limite normale.Permiteti sa va intreb avand in vedere experenta dvs. AM DIABET ? Mai urmeaza multe,multe intrebari dar nu vreau sa va plictisesc de la inceput. Multumesc ca m-ati ascultat, multumesc de viitoarele sfaturi. Cu respect Alecs ( sau UnAlecs ca asa mi s-a permis sa ma loghez )

    5
    0

  • aura pe 31 Dec 2014, 14:24
    2015

    La multi ani dulcineilor de orice varsta! Sa va mentineti sanatosi!

    8
    0

  • Q22 pe 6 Dec 2014, 00:59
    Tratament cu argila

    Cautati tratament cu argila pe google ro si incercati. Are rezultate f. bune si costa putin. A urmat tratamentul vecina mea si era f. multumita. Mentionez ca vecina mea facea deja dializa cand a incercat. nu este contraindicat de medici, dar e bine sa se colaboreze cu medicul curant. e un tratament naturist depurativ...vedeti voi acolo, ca e descris bine. Sper sa va fie de folos.

    1
    0

  • Felicia pe 17 Sep 2014, 13:56
    Diabet tip.2

    Buna ziua ! Am citit tot Forumul si nu nu am gasit nimic despre produsul romanesc DIAVIT al prof.dr. Roman Morar. Este produs naturist din afine si catina, cu efecte benefice asupra organismului . Pretul foarte bun comparativ cu Sioforul sau Januvia pe care eu le folosesc , doar 24- 26 lei (depinde de unde il cumperi). Am gasit cateva comentarii despre acest produs si as fi dorit sa stiu mai mult. Se pare ca dupa 2 luni se poate scoate treptat medicatia de baza a diabetului, Sioforul sau chiar insulina.Multa sanatate va doresc...

    2
    0

  • Daniela Toma pe 16 Aug 2014, 20:32
    Oferta

    Oferta diabetici si pensionari 1. Oferta este valabila in perioada 12 august 2014- 14 septembrie 2014 in magazinele ecologice Topoloveni & Topoloveana din bld Carol I nr 57, sector2 si str Berzei nr 44, sector 1. 2. Oferta se adreseaza persoanelor diagnosticate cu diabet, care fac dovada diagnosticului printr-un act medical semnat si parafat de medic 3. Oferta se adreseaza si pensionarilor care au pensia mai mica de 500 RON/ lunar si care fac dovada acestui lucru prin prezentarea talonului de pensie. 4. Promotia presupune achizitionarea a patru borcane cu Magiun de prune Topoloveni, la pretul a trei borcane 5. Oferta este valabila in limita stocului disponibil 5. Promotia nu se cumuleaza cu alte oferte aflate in desfasurare in acelasi timp in magazinele mentionate la pct 1 6. Produsele achizionate la oferta nu se pot returna, chiar daca borcanele sunt sigilate

    0
    0

  • Prepeliţa Nestresată pe 7 Aug 2014, 14:52
    Oul de prepeliță pentru diabet zaharat

    Oul de prepeliță pentru diabet zaharat Diabetul este o boală pe tot parcursul vieții (cronică), în care există un nivel ridicat de zahăr în sânge. Acesta provoacă mai multe simptome ca: vedere încețoșată, foame, sete excesivă, urinare frecventă. Lupta pentru a menține un nivel echilibrat de zahăr este constantă în această boală. Oul de prepeliță datorită nivelului redus de calorii ajută în menținerea nivelului de zahăr și colesterol din organism. NU poate spune nimeni că oul de prepeliță te poate vindeca de diabet însă te va ajuta să trăiești o viață sănătoasă lipsită de simptomele diabetului zaharat. Unul dintre cele mai bune moduri de a nu te îmbolnăvi de diabet zaharat este menținerea unui stil de viață sănătos și un regim alimentar bine echilibrat. Consumul de ouă de prepeliță poate ușura durerea celor suferinzi de diabet și pot menține acul departe de piele, reducând nevoia de insulină, tratament cu fier și transfuzie de sânge. http://prepelitanestresata.wordpress.com/2014/01/30/oul-de-prepelita-pentru-diabet-zaharat/

    0
    0

  • kayn76 pe 11 Iul 2014, 16:55
    :)))

    sunt fericit:)))) am reusit sa nu mai fac insulin prandiala si sa scap de teama hipo...dieta tataaaaaaaa...fara hidrati ...eu zic ca acei diabetici ce vor sa traiasca linistiti si fara frica sa incerce...bineinteles cu mari sacrificii dar te poti adapta e super mmai ales dimineata nu mai am starea aceea de mahmureala ...nu mai sunt ametit

    12
    1

  • Duvlea Dan pe 20 Iun 2014, 13:47
    Tratament diabet

    Despre diabetul zaharat de tip 2 Acum 3 ani am avut glicemia peste 400 , punandu-se diagnosticul de diabet zaharat tip 2. M-am tot intrebat care sunt cauzele si cum se poate remedia aceasta problema . Sunt inginer si am inceput un studiu , asimiland corpul uman ca pe un mecanism cu o functionare logica si previzibila. Dereglarea glicemiei a avut ca si cauze o supralimentare a mecanismului cu combustibil de proasta calitate si imposibilitatea organelor componente de a folosii respectivul combustibil in conformitate cu functia destinata fiecarui mecanism. In cazul meu am baut foarte multe bauturi racoritoare sintetice ( combustibil prost ) in detrimentul apei ( combustibil bun ) , iar organele interne ( printre care si pancreasul ) , care au un program informatic foarte précis nu au putut recunoaste si procesa acest combustibil prost care nu este prevazut in programul lor de functionare , aceasta coroboranduse si cu lipsa de miscare , deci nefolosirea nici macar al combustibiluilui bun ( procesat de pancreas ) . In aceste conditii , combustibilul prost ramane neprocesat in instalatie ( in singe ) , aglomerand conductele instalatiei , corpul neavand posibilitatea eliminarii rapide a acestui combustibil prost care acum este rezidu , pentru ca nu are inscris in program acest lucru , in timp ,pe produs si pe cantitate. Mi-au fost recomandate medicamente pentru diabet , pe care le-am luat asa cum mi-au fost prescrise. Intradevar , glicemia mi-a scazut , dar la fiecare bucatica de zahar sau miere , imi crestea din nou. Eu sunt un mic apicultor de Tg. Jiu , iar aici la noi mierea este chiar ecologica si este un medicament recomandat in orice dereglare de nutritie . Dar ,mierea , este unul din produsele nerecomandate celor cu diabet. Mi-am zis ca nu este normal ca un asemenea aliment cu atatea propietati terapeutice sa nu fie recomandat , chiar si diabeticilor , asa ca am inceput un tratament - studiu ,pe propiul corp. Dupa cum v-am spus am pornit de la premiza ca eu sunt un mecanism complex format din mai multe component , care si ele la randul lor sunt mecanisme si tot asa pana ajungem la un mecanism de baza , mai simplu si mai usor de studiat si de controlat. Daca acest mecanism de baza nu functioneaza , atunci apare o anormalitate la buna functionare a mecanismului complex , suprem , care este corpul nostru.Nefunctionarea unui mecanism de baza se datoreaza pe de o parte a alimentarii cu combustibil prost , iar pe de alta parte datorita anularii sau diminuarii functiei pentru care a fost creat. Prima cauza se poate elimina , prin folosirea unui combustibil bun ( apa ) iar a doua cauza prin punerea in lucru, treptat , a functiei pentru care a fost creat , adica , mecanismul de baza , sa-l curatam de rugina si impuritati si sa-l folosim pentru a produce functia pentru care a fost creat. • Medicamentele de sinteza in cazul diabetului nu fac altceva decat sa preia o parte a functiei pancreasului , mai ales a celulelor afectate de combustibilul prost si de sedentarism , iar aceste celule , lipsite de functie ,in mecanism , ruginesc si se gripeaza. Solutia ar fi ca aceste celule sa fie repuse pe linia de plutire , sa se regenereze si sa se reintegreze intregului mecanism . In lucrarile de specialitate se spune ca aceste celule sunt pierdute definitive, lucru care nu este adevarat ,mecanismul compex care este corpul nostru , are la dispozitie foarte multe variante de a ne repara singuri , dar trebuie sa le descoperim. Asta am facut eu referitor la glicemia care avea variatii mari si din cauza medicamentelor care diminuau si preluau functiile pancreasului , mai ales functia de prelucrare a zaharului, functie care se atrofiaza prin lipsa totala a zaharului din alimentatie. Am studiat mai multe plante medicinal si am decis, nu stiu de unde mi-a venit inspiratia , sa ma opresc asupra macesului , socului si mugurilor de brad. Asa ca mi-am facut un mic laborator de producere a pastei de macese , a siropului de flori de soc si a siropului de muguri de brad. In fiecare dimineata mananc o felie de paine cu pasta de macese , la pranz beau o ceasca cu sirop de flori de soc ( diluata cu apa plata ) iar seara o ceasca de sirop de muguri de brad ( tot diluata ), toate continand zahar conform retetei de fabricatie ,asta ,cu continuarea medicamentatiei prescrise de medic. Treptat am inceput sa reduc medicamentele prescrise de medic , iar in trei ani am o glicemie foarte stabila , nu mai iau nici un medicament si ma simt ca la 20 de ani ( eu am 51 ani ). Oricine poate incerca aceasta metoda , dar verificand periodic glicemia , reducand treptat medicamentatia , eliminarea totala din alimentatie a zaharurilor sintetice ( racoritoare si dulciuri cu “E”-uri) , miscare cel putin o ora pe zi si mentinerea greutatii la valori normale. • Siropul de flori de soc : Ingrediente - 2 kg. flori de soc fara crengute ( proaspete sau uscate ) - 5l apa; - 5kg zahar; - 6-8 lamai; - 100-130g sare de lamaie; • Mod de preparare Florile de soc se scutura si se trec printr-un jet rapid de apa. Se taie pe cit posibil crengutele in asa fel incit sa ramina numai florile. Lamaile la fel se taie felii. Florile si lamaile se aseaza impreuna intr-un vas mai mare. Apa se pune la fiert, dupa ce a dat citeva clocote se trage deoparte si se lasa 10-15 min. la racit dupa care se toarna peste flori si feliile de lamaie. Se amesteca putin, dupa care se aseaza o farfurie intinsa peste care la fel se aseaza ceva greu, (eu am pus lamii) pt. a tine florile si lamiile sub apa. Totul se acopera bine si se lasa la rece 4-5 zile (in fiecare zi se amesteca putin) dupa care se stoarce bine cu mina florile si feliile de lamiie si apa se scurge bine printr-o pinza curata deasa ( tifon). Apa rezultata se pune la fiert in care se adauga zaharul si sarea de lamiie. La 1 l apa se adaoga1kg zahar si 20 pina la 23g sare lamiie (eu am pus 20g dar cui ii place mai acrisor poate pina la 23g pe l sa puna). Dupa ce zaharul s-a topit si siropul a dat 2-3 clocote se ia de pe foc si se torna fierbinte in sticle, care se astupa imediat. Acest sirop se tine chiar mai mult de 1 an. • Siropul de muguri de brad : Mugurii de brad se culeg primavara, cand sunt cruzi. Se culeg,se spala cu apa rece, pentru a se indeparta praful si impuritatile, apoi se pun la fiert in apa cat sa-i acopere pana dau in clocot si se mai lasa apoi inca 30 minute. Se tin in apa in care au fiert pana a doua zi. Apoi, apa se scurge bine printr-o pinza curata deasa ( tifon),se masoara cantitatea de apa si pentru fiecare litru de lichid, se adauga un kg zahar si o lingurita de zeama de lamaie, se pune la fiert siropul si se fierbe pana incepe sa lege. Se pune siropul cald in sticle care se sterilizeaza mai intai(fara capace, se tin cateva minute la cuptorul incins).Dupa ce lichidul a fost turnat in sticle, se baga la cuptor pentru 5 minute, la foc potirvit, intr-o tava. Dupa ce s-au scos, se infasoara cu o patura si se lasa sa se raceasca treptat, pana a doua zi. Pasta de macese : Spalam macesele astfel incat sa nu mai aiba puf, apoi le punem la fiert pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au fiert, le freci de o sita, pastrand doar pasta ce se formeaza iar ce ramane in sita aruncam. Dupa aceea le mai treci odata printr-o sita deasa,de unde rezulta pasta de macese propriu-zisa. Punem pasta intr-o oala incapatoare,la foc mic si o lasam incet sa fiarba ,moment in care se adauga zaharul, ,1 kg de zahar la 1 kg de pasta. Avem grija sa amestecam din cand cand sa nu se prinda si o fierbem pana la consistenta dorita. , se toarna in borcane sterilizeazate si se poate pastra si mai mult de un an. Pasta de macese este putin mai greu de facut , asa ca , pentru cine nu are timp , pot sa-i ofer un borcan de pasta de macese de 0,5 kg la pretul de 10 lei ( ajunge pentru cateva luni bune de tratament , daca nu o “gusta” cei din jur , pentru ca este o delicatese si putini se pot abtine de la degustare) ( Duvlea Dan , Tg. Jiu , Gorj ,tel. 0762240225 sau duvleadan@yahoo.com )

    9
    2

  • Stroe Daniel pe 28 Mai 2014, 19:54
    diabet zaharat

    Buna ziua.Ma numesc Daniel, am 36 de ani,DZ tip 2 din oct 2013,poate cineva sa ma ajute cu niste teste pentru One Touch Select,eu nu mi le mai pot permite.Multumesc.ddanielstroe77@yahoo.com

    4
    1

  • Stroe Daniel pe 24 Mai 2014, 12:58
    diabet

    Am 36 de ani si am DZ tip 2 din oct 2013 care a debutat cu simptome de sete,foame intensa,scadere in greutate de la 84 la 73 kg.M-am internat in spital cu glicemia 278,am stat 8 zile dupa care am plecat cu insulina lantus 10u,amaril de 3mg dimineata si 1mg seara,3/zi metfogama.Dupa un timp,avand hipoglicemii,mi s-a scos insulina si am ajuns la 1mg amaril+metfo3/zi.De curand doctorul mi-a spus sa scot si metfogama850 sa raman cu amaril de 1mg pe zi si sa fac teste.A mers 2 zile dupa care glicemiile s-au urcat pana la 219 la 2h dm.Am inceput sa iau din nou metfogama dar tot pana in 200 sunt.Dimineatsa sunt pana in 130-140.Cum imi mai revin,inainte aveam hipoglicemii si acum...ddanielstroe77@yahoo.com

    0
    0

  • gabi pe 4 Mai 2014, 20:47
    pentru olga- fructoza

    Poti inlocui zaharul cu fructoza, dar nu mai are acelasi gust. Inainte ar trebui sa testezi ce efect are asupra glicemiei tale. Determini glicemia, mananci o lingurita de fructoza si dupa 1h30" determini glicemia. Mie mi-a cescut glicemia la fructoza. Am verificat si siropul de artar si de asemenea mi-a crescut glicemia.

    5
    1

  • alexandra pe 3 Mai 2014, 12:37
    diabetico

    Buna ziua! sunt persoane care au luat Diabetico si care au constatat ca, incepand din toamna anului 2013, acesta nu mai are efect?

    7
    3

  • Liliana pe 23 Apr 2014, 14:43
    remediu naturist diabet

    A aparut de curand un remediu naturist german pentru diabet. Il gasiti pe site-ul Biokraft.ro. Este un produs avizat medical si poate regla insulina in organism. Va doresc sanatate tuturor!

    14
    2

  • DANIEL pe 21 Apr 2014, 14:06
    nelamurire

    salut,intrebarea mea este -posibil sa se faca tratament cu GLUCONATURE e sa se continue administrarea de insulina ,pina la normalizarea glicemiei ?-multumesc !!!!!!!!!!!

    9
    7

  • Olga pe 26 Mar 2014, 22:15
    Prajituri cu fructoza sau alti inlocuitori

    Se poate inlocui zaharul din retetele de prajituri, cu fructoza sau alti inlocuitori, la ori ce fel de prajituri sau numai la unele ?

    4
    2

  • al.george pe 27 Ian 2014, 15:19
    Ce contine Diabetico?Are o "aprobare" de-acum 9 ani!

    SUPLIMENTELE ALIMENTARE care contin numai vitamine si minerale se notifica la Ministerul Sanatatii (Ord. 1069/2007). Ca urmare a aplicarii in forta, din 14 decembrie 2012, a prevederilor Regulamentului UE nr. 432/ 2012 al CE , solicitam detinatorilor de notificari eliberate de SNPMAPS/INCDBA-IBA/IBA, care fac obiectul regulamentului mai sus mentionat, aducerea de urgenta a etichetelor si/sau prospectelor in vederea revizuirii, corectarii si actualizarii acestora.Va rugam sa atasati o copie a textului etichetei si a prospectului in format Microsoft Office Word 97 (fisier cu extensia .doc) pe un format electronic sau trimis prin e-mail la una din adresele persoanelor de contact din Compartimentul Notificari. Textul Regulamentului UE nr. 432/ 2012 al CE INFORMARE: Referitor la Reg. UE 432/2012.(apasa pentru detalii) Conform Ordinului comun al M.A.P.D.R. si M.S. nr. 244/401/2005, privind prelucrarea, procesarea si comercializarea plantelor medicinale si aromatice. Conform Ordinului comun al M.A.P.D.R., M.S. si A.N.S.V.S.A. nr. 1228/2005/244/63/2006, privind comercializarea suplimentelor alimentare predozate de origine animala si vegetala si/sau a amestecurilor acestora cu vitamine, minerale si alti nutrienti. Textul Ordinului nr.244/401/2005 Lista suplimentelor alimentare notificate Textul Ordinului nr.1228/2005/244/63/2006 Lista suplimentelor alimentare notificate Lista suplimentelor alimentare notificate C.R.S.P. TIMISOARA Lista suplimentelor alimentare notificate C.R.S.P. CLUJ Lista suplimentelor alimentare notificate C.R.S.P. IASI Documente necesare intocmirii dosarului de notificare (PRODUCATORI INTERNI) Documente necesare intocmirii dosarului de notificare (IMPORTATORI) Cerere eliberare documente din arhiva Cerere eliberare certificat free sale Lista dosarelor clasate

    2
    1

  • aura pe 3 Ian 2014, 13:25
    2014

    la muuuulti ani pentru toti diabeticii!

    5
    0

  • ionn pe 24 Dec 2013, 00:01
    bebe cu diabet

    buna ziua, fetita mea de 2 ani a fost diagnosticata cu diabet, suntem speriati, disperati, ..mai ales ca toti spun ca trebuie sa aiba o viata noemala...Nu stim ce feluri de mincare sa facem si mai ales cum sa calculam.Poate ma puteti ajuta , poate eveti ceva retete ...va multumesc

    7
    1
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod