Diagnosticare mai rapida pentru afectiunile respiratorii

Un nou echipament radiologic din gama Swissray ddR- Chest System a fost pus in functiune la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale "Prof. Dr. Victor Babes" si vine in intampinarea solicitarilor crescute de ingrijiri medicale pentru afectiunile respiratorii.
Acest demers este cu atat mai oportun in sezonul rece cand se intrevede o crestere accentuata a afectiunilor respiratorii.

Drd.ing.Cristian Banu, managerul Spitalului "Dr. Victor Babes", considera ca prin operationalizarea acestui modern aparat se vine in intimpinarea pacientilor suferinzi de afectiuni respiratorii care vor beneficia in acest fel de o diagnosticare mai rapida si corecta, in conditii de iradiere mult diminuate fata de aparatura clasica.

Echipamentul de la Spitalul Victor Babes are urmatoarele caracteristici:

1.
Este un echipament performant care efectueaza radiografii digitale. Spre deosebire de aparatele analogice, iradierea pacientului este mai mica, iar radiografiile digitale nu necesita repetare datorita posibilitatii procesarii acestora.

2. Aparatul permite stocarea imaginilor si arhivarii pe CD, ceea ce da posibilitatea medicilor de a face comparatii in evolutia aspectului radiologic al pacientului in decursul timpului (zile, luni, ani). Spre deosebire de radiologia conventionala, in acest caz imaginea radiologica poate permite modificarea contrastului, modificarea luminozitatii, inversarea culorilor (alb cu negru si invers) pentru detalii de amanunt, marirea unei portiuni a imaginii [zoom], stocarea imaginilor pe CD, ceea implica o economie substantiala de filme radiologice.

3.
Spre deosebire de filmele radiologice obisnuite care necesita trecere prin revelator si fixator pentru obtinerea imaginii, noul aparat foloseste filme termice a caror developare se face uscat, la temperatura ridicata, indepartand asfel inconvenientul dat de masinile de developat conventionale, care necesita conectare la sursa de apa.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ion pe 17 Nov 2007, 13:29
    cat costa ???

    Dar cat costa o anlaiza de asta desteapta ???

    0
    0

  • FRiGURA IULIA pe 17 Nov 2007, 10:54
    E O:K:!

    Sper ca aceasta investigatie ,sa fie cat mai accesibila si d.p.d.v.f.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod