Ardeiul iute combate inflamatiile articulare

Capsaicin, ingredientul care da gustul iute al ardeilor poate combate inflamatiile articulare, sustin expertii britanici in urma unui studiu recent realizat

Aceasta substanta a fost folosita in medicina traditionala ca si remediu pentru reumatism, iar mai recent s-a constatat ca este eficient in distrugerea a 80% din celulele cancerigene si in arderea grasimilor prin icluderea ardeiului iute in dieta. "Durerile si inflamatiile articulare au un efect serios asupra calitatii vietii unei persoane afectate, iar folosirea diverselor tratamente medicamentoase anti-inflamatorii pot prezenta efecte adverse destul de grave", informeaza Susan Brain, coordonatorul studiului.
Expertii sustin ca orice initiativa noua prin care se incearca descoperirea unui remediu impotriva durerilor articulare este binevenita, insa studiul de fata se afla in faza incipienta. "Stim ca substanta capsaicin are un efect calmant cand este folosita sub forma de crema, asadar merita efortul de a incerca producerea unei tablete care sa aiba in compozitie capsaicin", afirma expertii. Un regim alimentar cu un consum exagerat de ardei iute nu este nicidecum indicat.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simona pe 12 Iul 2006, 15:40

    eu am articulatiile inflamate si fac tratamen cu salazopyrin insa duirerile nu cedeaza. imi doresc enorm sa pot afla daca sunt si tratamente naturiste ,,, cel putin articolul demonstreaza ca se face un pas inainte ,,,

    0
    0

  • Misici Aurelia pe 11 Iul 2006, 16:01

    sunt de acord cu reducerea durerilor articulare eu consum ardei iute si nu am dureri articulare desi am suferit o fractura urata .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod