Actiunile de prevenire a imbolnavirilor in urma inundatiilor continua

Ministerul Sanatatii Publice continua actiunile de prevenire a imbolnavirii populatiei in urma fenomenelor meteorologice din perioada 18.06.-03.07.2006

In prezent, in zonele afectate de inundatii din judetele Suceava, Harghita, Arad, Bistrita Nasaud, Bacau, Dolj, Mures, Neamt, Satu-Mare, Calarasi, Covasna, Maramures si Hunedoara, un numar de 10 181 de persoane, dintre care peste 1300 copii, se afla sub supraveghere epidemiologica. Persoanele cu afectiuni cronice si gravidele sunt atent supravegheate de catre medicii de familie, luandu-se toate masurile pentru asigurarea medicatiei necesare.
Asistenta medicala de urgenta este asigurata de Serviciile Judetene de Ambulanta cu ajutorul a 31 de ambulante medicalizate cu echipaj instruit. Asistenta medicala pentru persoanele sinistrate este asigurata de 163 de medici si personal medical cu pregatire medie in 100 cabinete medicale si 17 centre de permanenta. Autoritatile de Sanatate Publica din teritoriu au raportat MSP ca deja au fost efectuate 7 188 de vaccinuri antitifoidice, 7415 vaccinuri antihepatita A si 9245 vaccinuri antitetanice.
Datorita masurilor de supraveghere epidemiologica si a campaniilor de educatie sanitara luate de catre autoritatile sanitare, pana in prezent, nu s-a inregistrat nici un caz de boli transmisibile in teritoriu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod