Ce efecte are asupra ta renuntarea la fumat?

A te lasa de fumat nu este un eveniment. Este un proces care implica o serie de reactii pe o perioada mai mult sau mai putin indelungata de timp. O parte dintre aceste reactii sunt de natura psihologica sau emotionala, in timp ce altele presupun simptome fizice ale renuntarii la un drog extrem de puternic, respectiv nicotina.

Severitatea simptomelor fizice pe care le poate experimenta un fumator in perioada in care se lasa de fumat depinde de nivelul de dependenta pe care acesta il are fata de nicotina. Studiile arata ca unul dintre cei mai buni indicatori referitori la gradul de dependenta de nicotina este dat de momentul zilei in care un fumator isi "ia" prima tigara. Cei care isi aprind tigara inainte de a se da jos din pat se afla in gradul cel mai avansat de dependenta si, implicit, vor manifesta cele mai grave simptome in momentul renuntarii la acest viciu. Printre aceste efecte secundare se numara: iritabilitatea, anxietatea, dificultatea de concentrare, nelinistea si durerile de cap.

Multe dintre aceste efecte secundare tin de domeniul paradoxului. Prima doza de nicotina a a zilei stimuleaza creierul si sistemul nervos central, in timp ce dozele urmatoare pot avea efect sedativ. Acest lucru poate explica de ce persoanele care se lasa de fumat sufera, adesea, din cauza a doua tipuri de perturbari ale somnului. Ameteala sau somnolenta din timpul zilei este un lucru obisnuit de care se plang cei mai multi fumatori in incercarea de a renunta la acest viciu. Totusi, in timpul noptii, persoanele care au renuntat recent la fumat pot suferi de insomnie. Lipsa nicotinei isi face cel mai mult simtita prezenta in episoadele insomniace, iar fumatorii simt nevoia efectului tranchilizant al acesteia.

In mod similar, prima doza de nicotina a zilei stimuleaza sistemul intestinal, in timp ce urmatoarele tigari au efectul de a "lenevi" procesul de digestie. Dependenta de un drog cu un asemenea potential de control asupra comportamentului si cu un asemenea efect asupra digestiei poate explica de ce fumatorii care vor sa renunte la acest obicei simt o nevoie atat de acuta pentru dulciuri si mancaruri grase, experimentand, in acelasi timp, efecte de tipul: ameteala, greata, constipatie sau diaree.


Dorinta de tutun - cel mai frecvent si sever simptom al renuntarii la fumat - atinge punctul culminant in primele 24 de ore si se estompeaza in decurs de sapte zile. Apoi pofta de tigara revine in prim-plan si persista pana la opt saptamani, in cele mai multe cazuri. In fapt, se pare ca aceasta pofta de tutun revine periodic, in decurs de noua ani dupa renuntarea la acest viciu.

Desi recurenta, nevoia si pofta de tutun dureaza, de regula, in cea mai intensa forma a sa, de la trei pana la cinci minute. Este mai putin persistenta in primele ore ale diminetii si isi atinge punctul culminant seara. Potrivit unui studiu, aceasta pofta dispare mai repede la fumatorii care renunta brusc la fumat. Cei care renunta treptat, reducand numarul de tigari pe zi, sufera mai mult, deoarece isi "hranesc" suficient viciul incat sa le creasca apetitul pentru si mai mult.

Toate dependentele au, pe langa aspectele fizice, si unele emotionale, psihologice si sociale. Renuntarea la tigari nu numai ca intrerupe administrarea unui drog cerut de organism, dar, de asemenea, scoate din viata unui fumator un obicei adanc inradacinat in activitatile sale zilnice, cum ar fi timpul petrecut la masa, la munca, privind programele televizate etc. Fumatul este un obicei care are conexiuni cu toate aceste obiceiuri si ii creeaza fumatorului ceea ce el numeste "un anumit stil de viata".

Totusi milioane de persoane reusesc sa renunte la acest viciu persistent si care se insinueaza in toate aspectele vietii... Un studiu american a contorizat esecurile si succesele inregistrate de un grup de 183 de barbati si femei care s-au lasat de fumat, ajungand la unele dintre cele mai interesante concluzii. Astfel, cercetatorii au concluzionat ca cele mai periculoase amenintari ale abstinentei sunt: consumul de alcool, in special in compania persoanelor care fumeaza, relaxarea dupa masa, presiunea si frustrarea manifestate la locul de munca, perioadele de plictiseala sau de depresie.
Cercetatorii au pus la punct patru tipuri de strategii pentru a contracara aceste situatii de risc ridicat:

Evitarea. In primele saptamani dupa renuntarea la fumat, este preferabil si recomandabil sa eviti orice fel de petreceri sau situatii care implica fum de tigara sau intalniri cu fumatorii. Pentru a elimina tentatia de a fuma dupa masa, ridica-te imediat dupa ce ai terminat de mancat.

Evadarea. Ia o pauza in cadrul unei intalniri foarte stresante. Daca la vreo petrecere exista ghinionul sa stai langa fumatori, schimba locul si indeparteaza-te de acestia. Nu te risca si nu comanda bauturi alcoolice. Tutunul si bauturile alcoolice merg "mana in mana". In plus, de vreme ce pofta de tutun apare in "valuri", daca scapi de tentatie pentru cateva minute, poti preveni o cadere.

Distragerea atentiei. Cand pofta subita il "loveste" pe un fost fumator, acesta nu are nici o sansa de a scapa de ea - spre exemplu, cand conduce masina - decat daca isi concentreaza atentia asupra altui lucru in afara tentatiei de a fuma. Un fost fumator din studiul mai sus-mentionat a descoperit ca mormaitul sau fredonatul unei melodii il ajuta sa se concentreze asupra altui lucru decat nevoia de tigara, "anihiland" astfel tentatia. Alte persoane se gandesc la ceva placut, cum ar fi concediul sau o vacanta.

Intarzierea. Daca te apuca pofta, asteapta cinci minute si apoi gandeste-te daca e cazul sa fumezi sau nu o tigara. Este mai usor sa spui "Nu" pentru cateva momente decat pentru totdeauna...

Aceste strategii reprezinta prima linie de aparare in fata unei caderi in patima tutunului. Dar un fost fumator are nevoie, in plus, de un sistem de aparare in profunzime, care sa il ajute sa faca fata, in special, emotiilor negative, cum ar fi frustrarea, anxietatea, depresia. Aceste emotii au darul de a atrage "cheful" de tigara si de a marca (re)caderea in obiceiul fumatului. Iata cateva alte strategii suplimentare, de profunzime, care au fost aplicate pana acum cu succes de catre fostii fumatori:

Imaginarea. Unor fosti fumatori li se pare utila imaginarea unor plamani innegriti de tutun...
O astfel de imagine inspaimantatoare se pare ca da rezultate in cazul anumitor persoane, care devin astfel mult mai constiente de importanta de a duce un stil de viata sanatos.

In ceea ce ii priveste pe altii, acestia prefera sa isi imagineze ca, o data cu renuntarea la acest obicei, au devenit persoane mai sanatoase, mai active si care reusesc sa respire cu mai putina dificultate, ceea ce nu poate fi decat un gand multumitor si imbucurator.

Dialogul interior. Cand simti ca te-a "lovit" tentatia, incearca sa identifici sursele care iti provoaca stresul, intrebandu-te: "Ce se intampla in acest moment? Ce vreau cu adevarat de la situatia asta?". In loc sa gandeasca lucrurile in profunzime, identificand problemele, foarte multi fumatori prefera, atunci cand se confrunta cu situatii stresante, sa se refugieze imediat in siguranta pe care le-o ofera tigara.

Substituirea. Incearca tehnica respiratiei profunde sau a relaxarii musculare progresive - s-ar putea sa o gasesti utila. In timp ce pentru tine s-ar putea sa functioneze aceasta strategie de relaxare, pentru alte persoane sunt mult mai potrivite activitatile fizice accentuate: jogging-ul, fitness-ul, gasirea unei preocupari, gen gradinarit etc.

Astfel de persoane marturisesc ca se simt mult mai bine avand preocupari care sa le ajute sa uite de pofta de tutun si care le ajuta sa isi mentina un ritm al vietii cat mai activ si, implicit, cat mai sanatos. Si, pentru ca tot am amintit de un stil de viata sanatos, se pare ca "rontaitul" unor alimente cu un aport scazut de calorii te poate ajuta in demersul tau: cum ar fi telina, morcovii sau semintele de floarea soarelui.

Testele au indicat faptul ca nicotina "amortizoare", ingerata pe cale orala in doze mici si care echivaleaza cu fumul inhalat in timpul fumatului pasiv, ii poate ajuta pe fumatori sa renunte, treptat, la acest viciu. Doctoul iti poate prescrie o reteta pentru guma de mestecat continand astfel de doze de nicotina.
Costul este relativ accesibil si il poate ajuta pe un fumator care a ajuns la 20 de tigari fumate pe zi sa "reziste" timp de 10 zile.

Cum faci fata esecului

Din nefericire, foarte multi fumatori cedeaza ispitei la un anumit moment dat si, de foarte multe ori, o singura tigara fumata poate insemna infrangerea totala, reapucandu-se in mod constant de fumat. Diferenta dintre persoanele care reusesc, pana la urma, sa renunte definitiv la fumat si cei care nu reusesc acest lucru o reprezinta capacitatea lor de a face fata esecului. Tentatia exista la tot pasul si, daca faci o miscare eronata, nu te concentra asupra greselii facute, ci asupra numarului de tigari pe care nu le-ai fumat. Apoi adreseaza-ti aceasta simpla intrebare: "O sa las o singura greseala sa stearga acest record indelungat si obtinut cu atata truda?"...

Ceea ce trebuie sa stii este ca nu exista un singur motiv pentru care te apuci de fumat, cum nu exista o singura modalitate prin care te poti mobiliza sa renunti la acest viciu si obicei atat de bine inradacinat in stilul tau de viata. Este posibil ca unele dintre principiile de baza pe care ti le-am expus mai sus sa functioneze in cazul tau, asa cum iti poti gasi propriile modalitati de evitare a fumatului. Oricum ar fi, este cazul sa te pregatesti pentru implementarea unui nou obicei, mult mai sanatos - al renuntarii la fumat.
 

Comentariile 1-50 din 303

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lucian Gabriel pe 2 Mai 2022, 22:43
    M-am lăsat...

    Salut. Mă numesc Lucian și am fumat 26 de ani. Am fost ceea ce se numește un fumător învederat... Adică , am fumat peste 40 de țigări pe zi, zilnic, timp de 26 de ani! Acum 15 ani am reușit să mă las , pentru câteva luni, cu ajutorul cărții (menționate și de alții în comentarii) ”În sfârșit nefumător” - Allan Carr. Pentru că m-am lăsat relativ ușor, la un moment dat am zis: ”Nu mă face o țigară pe mine. Dacă m-am lăsat odată, am să o fac din nou , dacă o fi cazul.... Oricum nu mă reapuc eu de la o țigară...” Of, Doamne! Cartea nu a mai avut niciun efect! M-am auto-manipulat timp de jumătate de an, în timp ce aprindeam fiecare țigară , din cele peste 40 dintr-o zi. Îmi țineam singur prelegeri la fiecare țigară! Uneori chiar mă certam. La un moment dat, sub influența auto-manipulării, am reușit să mă las... De această dată, însă, organismul mi-a fost potrivnic, chiar dușman! Nu vreți să știți prin ce am trecut timp de o lună după ce m-am lăsat de fumat.... Aveam migrene nocturne ucigașe. Luam și cîte 4 Aulin pe noapte! Dureri cumplite de picioare - parcă mi se descărnau picioarele... Sete nestăvilită, diaree (furazolidonul nu-și mai făcea efectul)... și multe alte chinuri... M-am jurat cu lacrimi în ochi că dacă voi depăși aceste momente nu voi mai vrea nici măcar să aud de țigări! Mna... Acum am 3 luni de când m-am lăsat ...Mă simt mai bine... și , începe să se simtă efectul... Acum e bine! Dar, vă rog din suflet să mă credeți: NU EXISTĂ DOAR ȚIGARA ASTA ȘI GATA! Așa cum nu există: DACĂ M-AM LĂSAT ODATĂ POT SĂ O FAC DE CÂTE ORI VREAU! Nu există! Găsiți o metodă să vă lăsați și încercați să uitați că există asemenea SPURCĂCIUNE PARȘIVĂ !

    0
    0

  • Adrian pe 12 Nov 2020, 18:02
    Doar una!

    Am fumat de la 15 ani pana la 23. Am facut pauza 3 ani si la 26 de ani, dupa ce am terminat un proiect super misto cu niste oameni super faini, ne-am strans toti sa sarbatorim. Toata lumea fuma in jurul meu. Nimic iesit din comun. In cei 3 ani de pauza am tot fost in cadre asemanatoare in care oamenii fumau in jurul meu. La un moment dat am zis, hai sa fumez si eu o tigara sa sarbatorim. "Doar una" mi-am zis eu. Am fumat-o, mi-am mai rulat doua, le-am fumat si pe alea, iar a doua zi, nicotina din sange nu prea mi-a dat pace asa ca am zis, hai sa mai fumez una, "doar una" ca sa trec peste moment. Din acel moment am fumat 1 an de zile in fiecare zi. Acum la 27 de ani, am 7 zile de cand am reinceput traseul de renuntare. Mi-am adus aminte cat de greu ii. Data viitoare cand o sa-mi zic, "doar una", o sa-mi f^t un pumn in gura.

    0
    0

  • Alex pe 16 Oct 2014, 21:50
    De azi ma las de fumat

    Salut,sunt Alex si am 17 ani.Azi 16.10.2014 am decis sa ma las de fumat.Am 7 ani de cand fumez,adica fumez cam de la 11 ani.Din cauza la niste prieteni..m-am apucat de fumat.Eu am mai incercat in doua randuri sa ma las de fumat,dar din pacate iar m-am reapucat.Prima data 6 luni..iar a doua oara 2 luni..Sper sa nu cad iar in plasa tigarilor..

    0
    0

  • miki pe 4 Aug 2014, 13:46
    fara tigara

    am fumat 20 de ani.sambata dimineata am fumat ultima tigara.Au trecut mai mult de 48 de ore de atunci. Vreau sa ma las.Poate sa-mi spuna cineva cand o sa vina partea cea mai grea?

    1
    0

  • Catalin pe 10 Mai 2014, 12:25
    re: fumat

    am fumat prima data la 6 ani, apoi de la 14 ani in continuu pana la varsta de 31 de ani. m-am lasat de fumat de vreo luna si ma tot ciondaneam cu nevasta-mea. am vrut sa caut ceva efecte la lasat de fumat ca sa-i arat de ce sunt irascibil o scurta perioada si ca nu am nimic cu ea, dar in timp ce ma uitam peste acest articol n-am putut sa nu sesizez tampenia scrisa cum ca ai dureri fizice. o tampenie mai mare ca asta nu exista. nu ai nici o durere. eu m-am lasat cu cartea audio in sfarsit nefumator de allan carr citita de george vintila, si... cu un motto destul de simplu, daca nu fumez aceasta tigara o sa fiu liber toata viata mea n-o sa mai fumez... asta de cate ori imi venea sa aprind o tigara. nu va lasati cu ambitia, nu functioneaza si veti sta chinuiti toata viata voastra ca va abtineti de la un lucru. cautati cartea si ascultati-o. cel mai frumos sentiment din lume e cand o sa redevii liber de acest viciu nenorocit.

    9
    0

  • NoName pe 17 Apr 2014, 21:51
    Frica de a renunta

    Important nu este cum ma cheama , ci faptul ca traiesc intr-o societate formata dintr-o multitudine de oameni , iar nevoile si alegerile pe care le-am facut de-a lungul timpului m-au format pe mine cel de acum , cu anumite conditii impuse de societate altele impuse de mine , unele doar in mintea mea … adevarul este ca realitatea mea este una relativa , de altfel ca a tuturor . Privind inapoi ma gandesc cu teama si asta pt ca de-a lungul scurtei mele existente am avut multe praguri de depasit ca eu sa fiu cine sunt astazi … Cu multe reusite , dar totodata si multe lucruri unde nu am excelat si asta pt ca nu m-am concentrate indeajuns . Ca sa dau un exemplu , cand eram prin clasele primare eram obez … cu timpul a inceput sa apara dorinta de a ajunge la o greutate normala … insa cu toate ca lasam impresia ca vreau si ca fac ceva in privinta asta , eu tot ma ascundeam seara si mancam ceva , nu mai zic de dulciuri . A fost asa pana intr-o seara cand , dupa nenumarate incercari probabil , nu mai tin minte oricum … in timp ce ma ascundeam sa mananc cand toti ceilalti dormeau , m-am privit cumva de sus si am inteles ceea ce fac . asta a fost momentul cand am realizat ca am intradevar ceva real de facut in privinta asta . Din momentul acela , cu pasi mici , zi dupa zi , minut dupa minut , secunda dupa secunda am ajuns ca astazi sa cantaresc 94 kg si 1,90 m . Am putina burtica dar nu mai pot fi niciodata catalogat ca fiind gras . Imi place imaginea asta a mea, ma reprezinta . La fel cum ma reprezinta si fumatul … caruia nu ii depistez inca cauzele . Ideea la tot ce am scris aici este ca eu, ca multi altii am decis intr-un final sa renunt la fumat . Nu am de gand sa citesc nici o carte asta pt ca pe mine nu ma ajuta lucrurile de genul asta . eu trebuie sa gasesc propriile metode sunt prea incapatanat . Dar totusi ma rog ca gandul la sanatate sa fie atat de puternic incat sa nu fie nevoie sa ma reintorc la acest viciu care ma defineste . Sa traiesc in prezent constient ca fiecare secunda care trece e un succes si cu timpul sa imi gasesc o identitate noua , mai buna . De cand nu mai fumez? Ultima tigara o sa o savurez sa imi aduc aminte mereu de ea, imediat dupa ce termin de scris . De ce fac asta? Pt ca eu ma bazez pe un fapt , si anume : Ca in viata trebuie sa fi capabil in orice moment sa sacrifice tot ce ai , pentru ceea ce ai putea deveni , iar experienta mea cea anterioara , probabil cea mai apropiata ca dificultate , ma invatat ca pot reusi doar cu pasi mici si invatand din greseli .

    5
    2

  • cristi pe 27 Mar 2014, 21:42
    Lupta cu tutunul de-abia acum incepe...

    Am 34 de ani. Am fumat serios 20 de ani. Berea a vrut sa ma omoare. Cred ca beam cam 10 beri in fiecare zi. Eram dependent de bere. Pe 14 martie 2014 am baut cu cativa colegi de munca. A fost ultima mea seara in care am baut si am fumat. Inca nu pot sa cred ca au trecut 2 saptamani fara sa trag macar un fum, sau sa beau macar o bere. Pot sa va spun cu mana pe inima ca ma simt mult mai bine decat acum 2 sapt. Mirosul si gustul au revenit la normal. Pofta de mancare la fel. Sunt alt om. Sotia mi-a spus ieri ca m-am schimbat la fatza. Acum 2 sapt eram umflat spune ea (cred ca mai mult de la bere). Acum am fatza luminoasa, alta fizionomie. Desi pare greu de crezut, ma simt alt om. Lupta cu nicotina de-abia acum incepe . Sper sa nu ma las batut. Sper sa nu redevin sclavul tigarilor.

    15
    0

  • doru&sanda pe 30 Ian 2014, 17:05
    impreuna cu sotia incercam sa ne lasam

    Ieri 29 01 2014 eu si sotia vrem sa ne lasam de fumat =Eu fumez de 42 de ani iar sotia de 25 de ani si avem 24 de ore de cind nu mai fumam=revenim sa va povestim prin ce sintome am trecut

    15
    0

  • cristian pe 25 Ian 2014, 01:14
    ma-m apucat iara

    am stat 18 zile fara tigari si bere si dupa 18 zile ma-m apucat iar acum vreau sa ma las din nou si de baut si de fumat.cevaq sfaturi im-i puteti da? va multumesc anticipat.

    7
    1

  • elena pe 18 Ian 2014, 12:50
    si eu m-am lasat

    de pe 01.01.2014 m-am lasat de tigari. am fumat 7 ani si desi am incercat de mai multe ori sa ma las, mereu am revenit. acum am 17 zile de nefumatoare. Am citit si cartea lui Allen Carr. O recomand. Totul e mintea noastra.

    3
    1

  • GABRIELA 38 ANI pe 15 Ian 2014, 19:34
    an nou,,,viata noua

    am 38 de ani,,,fumez de la 19,,,deci gata,,am zis,,,de la 31 dec nu mai fumez,,,am 15 zile fara tigari,,,am toate simptomele posibile,,crampe,,nervi,,ameteli,,dureri de cap,,,pofta nebuna de mancare,,,insa ,,am si o VOINTA de fier,,,gata am zis,,,,citesc cartea lui ALLEEN CARR,,,si inainte,,,,va doresc succes si voua....

    8
    0

  • john maracine pe 15 Ian 2014, 16:21
    NUMAI DACA VREI......................POTI

    AM FUMAT 40 de ani. M-am apucat sa fumez ,,tirziu’’ la 21 de ani si am fumat numai tigari TARI cu un continut de gudron si nicotina fff ridicat. Am constientizat tot timpul ca prin fumat imi fac rau singur si asta in ciuda unui SINDROM RAYNAUD capatat acum cativa ani incompatibil cu fumatul si a unei HIPERTENSIUNI ARTERIALE. Cu toatea acestea nu am reusit sa ma las de fumat. Mi-am propus tot timpul sa ma las……am fumat mai putin …dar am fumat…. Tot timpul aveam o disperare cind vedeam in pachet 2 sau 3 tigari ramase…..parca nu mai aveam ce sa mananc sau mai rau ….SE SCUFUNDA PAMANTUL. Niciodata nu am reusit sa stau mai mult de 24 de ore fara tigara. La sfirsitul anului 2013 mi-am propus sa ma las de fumat……si cum eram in virful muntelui a fost prielnic. AZI sunt 15 zile de cind nu mai fumez si sunt sigur ca nu voi mai fuma. Nu m-am simtit rau…..nu am intrat in sevraj….AM GASIT IN PRIMUL RIND VOINTA CARE MI-A LIPSIT 40 DE ANI…. Sunt constient ca fumatul mi-a facut rau…..si ca un numar de zile pe care mi le harazise bunul DUMNEZEU mi le-am amputat singur prin fumat. Imbucurator faptul ca a inceput sa ma deranjeze fumul de tigara si nu exista pic de dorinta de a fuma….. Sa speram ca NICIODATA NU ESTE PREA TIRZIU desi se pare ca eu m-am lasat de fumat foarte tirziu. Sa –mi ajute Dumnezeu sa nu mai pun in gura nici macar o tigara….

    5
    0

  • romeo pe 10 Ian 2014, 11:24
    m-am lasat

    dupa 15 ani de fumat intensiv am zis intr-o zi gata numai fumez,si am inceput lupta ,una destul de puternica adversarul fiind unu foarte perspicace dar vointa mea a fost mai mare,dar sa va spun de ce m-am lasat de acest viciu:intr-o zi dupa o dupamasa cu foarte mare efort fizic m-am trezit cu niste palpitatii extreme de am crezut ca o sa fac infart ,am plecat la spital unde am stat pe aparate vreo 8 ore cu un rezultat la anlize cu extra sistole si o tensiune de 16 cu 10 ,eu fost sportiv de performanta,am inceput sa ma ingrijorez facand foarte multe si complexe analize.am inceput sa renunt usor usor la anumite alimente la bauturi alcoolice ,la cola(uau)dar nu renuntasem la ce era cel mai nociv pentru sanatatea mea tutunul ,si nici nu voiam sa aud zicandu-mi m-am lasat de prea multe daca ma las si de tigari...........si uite asa m-am chinuit vreo 2 ani cu aceste boli sa le zic asa pana intr-o zi cand tulburat de o criza de rensiune am zis gata o fac si peasta.m-am lasat vreo 10 ore dupa care indemnat de gandul sa-mi aprind o tigare am zis sa fac ceva sa uit si ce sa fac m-am apucat sa citesc o carte,cartea lui allen carr,cred ca asa se numeste:),citind cartea instinctiv am bagat otigare si inca una si inca una pana spre finalul cartii cand ce sa vezi:m-am lasat de fumat de tot ,nu am mai pus tigarea in gura si cred ca nu am sa o mai pun pardon (sunt sigur)

    10
    0

  • Gabi1 pe 7 Ian 2014, 09:36
    Fumator

    Salut,am fumat 30 de ani si nu vreti sa stiti cate neplaceri am avut in acest timp datorita fumatului. Azi am facut 2 sapt. de cand nu mai fumez este O.K incercati si voi.

    10
    0

  • dolcos paul pe 19 Dec 2013, 00:02
    lasarea de fumat

    cititi allen carr:in sfarsit nefumator; io fumam 3 pachete de tigari /zi de 19 ani;dupa ce am terminat cartea m-am lasat total;in 30 dec. se face 1 an si n-as mai baga tigara in gura nici cu forta; va doresc succes la toti;m-am bagat si la sala si am slabit de la 87 kg la 72. si ma simt mult mai BINE.

    9
    0

  • Elena pe 28 Nov 2013, 15:51
    luptate cu constiinta ta...asta e cel mai greu

    Buna tuturor, Cine spune ca daca nu te vei apuca in liceu de fumat nai sa fumezi toata viatza minte.Eu m am apucat de fumat la 23 de ani...dupa moartea baietelului meu...nicidata nu am putut fuma mai mult de 5 tigari astai drept dar totusi am 11 ani de cand fumez..nu am avut nici o tentativa sa ma las...am zs ca nu are rost ca ce fac fumez putin...si cu ce ma aleg in viatza De cateva saptamani mam lasat de fumat...ma uitam intr o seara in scrumuiera am zs,,,,vai cata nicotina?...m am lasat...fara sa fiu nevoita sa iau guma,plasturi..etc am zs nu si nu a fost...cred ca vointa si increderea in tine este cea mai buna arma. Sper sa nu mai fumez niciodata si sper ca si voi sa faceti la fel..nu cred ca exista nu pot...altii sunt bonlavi ,ar dori sa aiba sansa de a nu mai fi dar sunt si asta e....noi nu suntem bonlavi noi suntem inconstienti de cat de rau face tutunul...va rog aratati va voua ca sunteti luptatori si tu ca poti infrange orice...chiar si constiinta ta .asa este acum am realizat si eu...va doresc succes si "DOAMNE AJUTA"

    4
    1

  • ion pe 9 Oct 2013, 12:17
    lasatul de fumat

    am fumat 20 ani,in acesti ani m am lasat de 3 ori pana acum.o data 2 ani jumate,si de 2 ori cate 6 luni...acum m am lasat din nou de cateva zile si sper sa rezist...oricum mi se pare mai usor decat primele dati...doar ca ti trebuie un motiv puternic care sa te motiveze sa rezisiti fara tigara....

    8
    0

  • Mitica C pe 12 Sep 2013, 20:17
    Mai putina flecma

    Salutare tuturor.. Incep prin a va spune ca am fost fumator 11 ani de zile, iar de 8 zile am renuntat sa mai fiu! Acum am 28 de ani, si nu pot sa zic ca sunt foarte bolnav, dar cred ca am fost la un pas de a deveni. In primul rand am ales sa renunt pentru sanatate, pentru ca ajunsesem sa scuip niste flecme maronii. destul de urate si foarte lipicioase, adica ma chinuiam sa le dezlipesc de pe gat sau de pe piept, pentru ca mai apoi sa le scuip. Chinul asta cu flecmele a inceput de aproximativ 6 luni de zile, timp in care am fost la consulatatii, raze la plamani, si am urmat tratamente sperand ca or sa treaca dar nu au trecut. Acum 8 seri am ajuns la urgente in urma unui atac de panica care l-am facut din cauza unei flecme care simteam ca ma inneaca si sufoca, si asa m-am hotarat sa renunt la tigari. Din seara aia am zis gata, nu mai fumez! si asa am facut! Ma abtin greu si inca imi mai vine sa fumez daca ma enervez sau daca ma supar, dar nu am de gand sa ma reapuc! Nu am pentru ca stiu ca pot sa trec peste! la fel cum au putut si altii, si in plus mi-am dat seama ca flecmele alea nu erau din cauza unei raceli sau boli la plamani, ci din cauza tigarilor! Inca mai scuip, dar chiar daca au trecut numai 8 zile de cand n-am mai pus tigara in gura, sa stiti ca scuip mai putin, mult mai putin si sunt sigur ca pana la urma flecma asta dispare. Alt motiv care ma determinat sa renunt la tigari au fost banii.. fumam 2 pachete la zi, uneori 2 pachete jumate, adica stricam undeva la 9, 10 milioane numai pe tigari. Si mai tin minte ca daca se intampla sa nu am bani, ma stresa foarte tare gandul ca ce ma fac.. de unde fac rost de bani macar de tigari.. ma lua asa o panica si-o frica numai din cauza gandului ca nu o sa am bani de tigari. Sfatul meu este sa renuntati la ele.. cum eu am putut si cum altii pot, asa puteti si voi.. prin momente grele trecem toti, si eu acuma, si altii care s-au lasat.. si voi care o sa va lasati.. dar trec si momentele astea, caci am vazut la altii.. Va doresc mult succes si sanatate.

    3
    0

  • decorel pe 15 Aug 2013, 00:46
    fumatul .................

    azi 15.08.2013 ora 00.32 : am terminat primele 4 zile in kre nu am fumat deloc ; chit de greu ? - pt mine a fost greu in prima zi in kre nu am aprins tigara ; la fiecare 2-3 minute simteam pentru cca 15-20 de secunde cum ma trec toate apele si curg transpiratiile abundente pe mine. terapie-- mentosane ; determinarea (adica ce ma face sa renunt la tigara ?) -- aproximativ 22000 de euro irositi pe tigari in 19 ani de fumat . - nu am avut nici o problema de sanatate din cauza tigarii si simplu fapt care ma facut sa renunt a fost un gand care mi-a trecut in urma cu 5 zile , cu chit am cheltuit pe tigari si am ajuns foarte simplu la cifra de 22000 de euro ''arsi pe tigar'' atunci mam hotarit si am spus gata . - sintome , dupa a 4-a zi , pofta de tigari ,curios, nu o mai am aproape de loc , in schimb am o durere ingrozitoare si schimbatoare de cap de vreo 36 de ore kre nu ma mai lasa deloc ; probabil ca in urmatoarele 2-3 zile sa imi treaca aceasta durere si o sa vad atunci ce repercursiuni va mai avea inca tigara asupra mea ..................... sper sa termin cu ea odata pt totdeauna si sa fie asta singura tentativa de a ma lasa . mult succes tuturor kre doriti sa renuntati la fumat ,pt k pt mine este neasteptan de usor acest lucru piina in acest moment , si sper sa fie tot asa pina knd pofta de tigara va disparea definitiv .

    10
    1

  • crisstina pe 26 Iul 2013, 13:34
    in sfarsit am reusit..

    salut, am 27 ani si pana acum 3 luni nu credeam posibilitatea de a renunta la fumat ,nu puteam concepe asa ceva, pana cand ajunsesem sami administrez nu numai nicotina ci si cofeina in cantitati f mari..lucrez la un bar cu un program de 20 0re lucrate cu alte 24 libere ..f mult stres,practiv nervi de otel.acum 3 luni mam hotarat sa renunt la cafea ceea ce mia diminuat pofta de fumat si bineinteles un pik ajjtor din partea familiei prietenilor si vointa ,,fumatul este defapt ceva gen diazepam calmeaza nervi dar pe moment ,,,,parerea mea cand renuntati la fumat 1 zi administrativa calciu magneziu doar asa va puteti intariii sistemu nervos care cere nicotina...credetima va da roade

    2
    0

  • chris pe 19 Iul 2013, 12:23
    Vointa de fier , e tot ce-ti trebuie

    Sunt fumator de pe la cca 13 ani si pina in prezent ,adica la 27 de ani ,cand efectiv m-am ' saturat ' de fumat la propriu si la figurat . Imi planuiam asadar de luni bune sa ma las ,doar ca nu gaseam momentul potrivit sa-i zic asa .. pentru cei ce aprind prima tigara imediat dupa ce si au facut toaleta ,pentru aceia va fi cel mai greu ,odata cu prima tigara a diminetii ( obisnuinta , nevoia imediata de satisfacere ) mecanismul e deja pornit si pe tot parcursul acelei zile oricat ai incerca sa nu mai pui botul pe ele ..degeaba !! Azi nu ..miine nu..poimiine iarasi nu..si tot asa a durat ceva , pina cand am gasit vointa launtrica de care aveam nevoie si nu am aprins acea 1a tigara a acelei zi . A trecut foarte usor , a 2a zi insa a inceput adevaratul calvar cu care te autoconfrunti si cam orice fumator trece prin ipostazele cum ar fi : pierderea concentratiei - sau pierderea cntrolului asupra ta ( 3-4 zile si poate persista si dupa dar nu atat de puternic ca in primele 4 zile ) , aceasta stare e cea mai aiurea din toate cele 4 pe care le -am experimentat . Apoi urmeaza pofta nebuna de a manca sau a consuma dulciuri ( 7 -14 zile ) ce se intampla de fapt nicotina care este usor treptat eliminata din corp are nevoie de un substitut deci de unde si prin urmare aceasta pofta . Iritarea proprie asupra ta , ti-ai dori fffffff mult sa tragi macar un fum (7-14 zile ) aici e cel mai periculos , daca cazi capcana e naspa ,eu cel putin la mine nu e prima tentativa de a ma lasa de fumat am mai incercat de vreo 3 ori iar de fiecare data la acest capitol am fost dat gata !! nu m-am putut abtine suficient asadar le-am reluat din nou zicandu-mi imi bag p..a in el lasat de fumat ,de ce sa ma las.. Ultimul si cel din primele bune efecte e restabilirea pe care o capeti dupa 31- 35 de zile totale de nefumat . Ca si fost fumator inrait fumam in ultimul timp adica ajunsesem la 2 pachete pe zi si pareca tot nu simteam nimic deci dupa o anumita varsta cea de 26 de ani pofta de tigara si apetitul se maresc dozajul la fel fumam cred ca la 5-15 minute o tigara ! Mai am inca si acum resentimente dupa ce m-am lasat de fumat , dar nu e nimic din ce nu pot controla ! Iar cei ce zic ca tre sa bei litri de apa sau atatea si atatea metode eu va recomand niste bomboane de menta / da puternice frate si dai la supt ori de cate ori iti vine pofta de a fuma , anihileaza pe moment cca 30 de sec pofta ---dar e tot ce-ti trebuie ca sa o poti duce mai departe in acelasi ritm . Eu va spun ca am reusit de aceasta data si nu mai dau inapoi ,fumatul nu ma mai deranjeaza si nici colegii de munca cu care obsinuiam sa trag cate o pipa . Mancarea e mult mai satoasa are un gust intradevar mult mai bun , sunt mai relaxat efectele se vad imediat dupa cea de a 35a zi 100% . Tot ce veti avea nevoie contra unei asemenea batalii cu tine insuti e o doza buna de curaj si o vointa imepcabila de fier !! ganditi-va ca tigara e un drog de masa usoara ,si necescita un asemenea efort da cum sunt oare cei ce sunt dependenti de heoina sau droguri cu putere si masa crescute , ganditi-va la ce trec acestia atunci cand trec prin acelasi calvar dar experienta e cu mult mai intensiva decat a unui fumator de cea mai inalta spita !

    5
    0

  • Allondra pe 11 Iul 2013, 09:37
    greu....

    E a doua zi in care nu mai fumez si ma simt ca naiba....tip la copii ca disperata de-mi vine sa imi dau palme singura...greu..sper sa reusesc.

    10
    0

  • Marius pe 6 Iul 2013, 06:45
    Daca Marius nu fumeaza merge la mare

    Salut, sunt copil, fumam de 4 ani pana cand m-am gandit sa le cer parintilor sa ma motiveze sa nu mai fumez prin a-mi da bani si a ma lasa la mare cu amicii ^_^. Daca sunteti parinti si aveti copii carora le permiteti sa fumeze va sugerez sa incercati, macar ^_^. Mie mi-a prins bine, ma simt bine si astept cu nerabdare sa plec :)))

    6
    1

  • Sanda pe 22 Iun 2013, 11:22
    Daca vrei poti

    Am trei saptamani de cand nu mai fumez ,dupa multe incercari esuate in care inlocuiam tigara cu dulciuri si mancare.Ei acuma am inlocuito cu apa.FOARTE MULTA APA pana la 6-7 litri pe zi. Am reusit !!!!! Mai este o carte pe care o recomand si care chiar te ajuta se gaseste pe net in pdf dar trebuie citita in maxim 3 zile ALLEN CARR NEFUMATOR. Bafta eu am reusit!!! MULTUMESC DOAMNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    4
    0

  • liliana pe 11 Iun 2013, 15:04
    cred ca sunt irecuperabila

    Este a opta zi in care nu fumez, dupa un exercitiu de aproape 20 de ani si ma simt ca dracu'. Am devenit o nefericita si o crizata.Ioooooooiiiii ce-am facutttt, imi vine sa plang.....

    5
    4

  • Lau pe 27 Mai 2013, 04:43
    Are dreptatee!!

    Cel mai bine e cand te lasi de tigari sa nu eviti cafeaua , alcoolul la petreceri..petrecerile in general.Acestea te fac sa fi mai puternic..o sa te trezesti a 2-a zi fiind mandru de tine ca te-ai abtinut la un chef atat de mare desi prietenii tai te serveau cu tigari..tu le refuzai!

    9
    2

  • Anonim pe 25 Mai 2013, 12:16
    Daca m am lasat eu poate oricine.

    Am fumat 15 ani de zile. Ajunsesem si la 2 sau 3 pachete pe zi. Daca ma apucam de baute si de chefuit era grav aveam non stop o tigara in mana aprinsa... Am incercat de atatea ori sa ma las dar fara succes. Mereu gandeam in felul acesta" lasa ca asta e ultima tigara sau de maine sigur le las". Bineinteles nu a tinut nici macar 1 solutie de mai sus. Singurul lucru care a reusit sa ma faca sa renunt au fost niste dureri cumplite de cap. Am renuntat intr -un final dar brusc. A fost greu primele 2 saptamani. Prin a 5 sau a 6-a zi am facut greseala de a ma imbata si am fost la un pas sa fumez o tigara. Norocul a fost de partea mea :). Oricum un lucru e sigur ai nevoie de multa ambitie. Cand ma uit la cei care fumeaza imi dau seama ca majoritatea din ei nu au ambitie absolut de loc, sunt oameni slabi.

    12
    1

  • cata pe 23 Mai 2013, 15:40
    e greu dar merita fiecare efort

    Am fumat 12 ani .. respiram greu ..oboseam,mancarea numai avea gust.. si aveam doar 29 de ani, apoi m-am hotarat sa zic gata. Acum am 2 spe 3 ani si numai simt nevoie ,mai mult am o repulsie fata de fum si de miros . Tot ce am facut e sa ma hotarasc si sa evit acele momente care ma faceau sa imi doresc sa fumez: ex cafeau ,cola ,cu baietii la o bere etc apoi devenea din ce in ce mai usor .Au existat si stari de nervi,dureri de cap dar cel mai mult m-am mirat ca si dupa cateva luni scoteam din piept tot felul de secretii .Cel mai important e ca te simti puternic sa renunti la ceva ce iti face rau !!! Succes

    5
    0

  • cataliana pe 14 Apr 2013, 12:23
    renuntat la fumat

    am fumat cred aproape 25 ani...nu mai fumez de 8 zile si pot spune ca a fost usor . pur si simplu nu mai simt nevoia de a aprinde o tigara.stau in preajma colegilor care fumeaza, si nu ma tenteaza deloc.sincer cred ca am fost motivata a renunta la fumat de partea financiara.sunt prea scumpe si mi se parea o aroganta sa dau 12 lei pe zi pentru un pachet de tigari.succes tuturor care reusesc sa se lase, nu este greu .trebuie doar sa gasiti motivatia.la mine a mers cu partea financiara

    11
    1

  • claudiu91 pe 12 Apr 2013, 20:18
    nu d-zeu e calea prin care te lasi de fumat!!!

    @adriana imi pare rau sa aud ca poti spune o asemenea aberatie... eu fumez de aproape 10 ani aproximativ 1 pachet pe zi. Sincer sa fiu nu am reusit sa ma las complet... de 2 luni fumez 1 sau maxim 2 tigari pe zi... stiu ca asta nu inseamna a te lasa, dar sper ca in curad voi reusi sa fac pasul cel mare... Felicitari tuturor persoanelor care au reusit sa se lase. Cei care ne spun ca s-au spovedit si s-au rugat la o chestie si a II-a zi totul era roz ca si cum tigarile nu ar exista probabil au fumat si ei 1-2 luni si dupa au spus gata ma las... sunt puternic pot sa reusesc! Ma inchin (ca sunt o persoana slaba si am nevoie de un iisus) ma spovedesc si ma ajuta iisus sa ma las. Sau pur si simplu se plictisesc si abereaza si ei pe un forum unde sunt persoane care chiar se chinuie sa se lase de fumat. Daca vreti sa va victimizati cautati alt loc!!!

    8
    1

  • dani manci pe 3 Apr 2013, 23:20
    ambitie vointa putere

    a te lasa de fumat inseamna a face fata unei provocari....deobicei cei care vor si nu reusesc sunt oamenii 'slabi'!!!

    7
    6

  • alex pe 17 Mar 2013, 20:37
    Am renunta la fumat

    Salut tuturor.Am fost si eu fumator timp de 10 ani si acum am renuntat.Va prezint secretul pe: fostfumator.info Acolo am aflat despre cum sa renunti la fumat

    1
    1

  • Mihai pe 26 Feb 2013, 00:08
    Incorect

    Cand te lasi cea mai mare greseala e sa eviti: alcool ocazional, cafea, situatii in care lumea fumeaza samd. Daca vrei te lasi trebuie sa te lasi cu toate astea pe cap. Altfel ce-ai facut? Te feresti 2-3 luni de tot ce inseamna fumat... ceea ce in Romania e mult, apoi bei si tu un pahar la o petrecere, ceri o tigara si in 3 ore ai facut pachetul. A doua zi te gandesti: e, daca tot am fumat, hai sa mai fumez una. NU! Cand te lasi iti bei cafeaua de dimineata, faci crize de nervi prin casa daca vrei, iesi pe scara, faci ce vrei tu sa faci de fapt! Doar nu fuma! :)))

    23
    1

  • florin pe 18 Feb 2013, 18:48
    tigareta electonica

    subscriu la ceea ce a scris mai sus Geo. am fumat aproape 15 ani si pot spune ca eram un fumator inrait, in sensul ca fumam un pachet de tigari tari si dupa ce ca erau tari, mai erau si lungi (100 s) / zi. desi stiam de existanta tigaretei electronice, deh....ca toma necredinciosul....nu am incercat. insa anul trecut, dupa sarbatorile de iarna, mi-am luat inima in dinti si banii in portofel si mi-am cumparat una, in prima faza, ,,fumand,, lichid cu concentratie mare de nicotina(24 mg). am redus treptat doza, pana cand am ajuns la cea mai mica doza posibila(parca 6 mg), reusind astfel sa dezvat creierul treptat, de dependenta nicotinica. ce sa va spun....simplu ca buna ziua. nici macar nu ai nevoie de vointa extrema, ca si cum ai renunta brusc la fumat. in prezent nu mai sunt fumator de circa 5 luni....si sincer va spun, pot sta in mediul fumatorilor cat vreau si nu-mi vine sa fumez! incercati si voi si cu putina vointa, veti renunta definitiv la fumat! bafta multa, sanatate mai multa si de ce nu, mai multi bani in buzunar!

    9
    4

  • ExWorld pe 11 Feb 2013, 03:23
    ...pur si simplu

    ...m-am uitat in pachetul de tigari Kent...mai aveam trei tigari. In timp ce sorb din paharul cu feteasca ii zic prietenului meu: de maine nu mai fumez. Nu stiu ce mi-a venit sa zic asta....nu am avut nici un motiv. Du-te bai, zice el...nu te cred...ai zeci de ani de fumat la activ si tu vrei asa tam-nesam sa te lasi de maine?...si m-am lasat...de a doua zi...acim am sase luni de cand nu mai fumez...nu le caut, nu ma trezesc noaptea visand ca fumez. Nevasta-mea, culmea, inca mai fumeaza. De cate ori vad tigari, brichete, alte persoane care fumeaza, i-mi zic: eu nu am fumat si nici nu ma apuc de fumat vreodata. Cred ca aceasta idee ma ajuta foarte mult sa trec peste orice tentatie.

    17
    2

  • goro pe 10 Feb 2013, 15:42
    NU fumatului !

    am fumat 33 de ani , aproape 2 pachete pe zi .De un an de zile doresc sa ma las de fumat , dar nu am avut vointa necesara sa spun NU . In final , am aflat despre medicamentul ZYBAN .Citeva familii apropiate mie au luat acest medicament si intradevar i-au ajutat sa nu mai fumeze .Am luat zyban si spray nicotan antitabac plant si azi nu mai fumez .(respectati instructiunile de administrare)

    6
    4

  • nicu pe 4 Feb 2013, 12:43
    putere si vointa

    vointa si autosugestia este principala arma impotriva fumatului,asa am reusit.cu 7 tigari ramase in pachet am luat hotararea sa vedem cine este mai tare eu sau tutunul,eu am invins am 1,2 ani de cand nu mai fumez(TIGARILE SUNT PASTRATE SI AZI)

    9
    4

  • MariusMxE pe 31 Ian 2013, 01:05
    Citeste asta si posibil sa te lasi si tu!!!

    Pe 14 Ian anul acesta am iesit in centru vechi mai multi prieteni. La un moment dat unul din ei a propus sa ne lasam de fumat ... toti ( 3 fumatori la masa) .... propunere ceva mai raspicata.Toti am spus DA dar nimeni nu credea ca o sa si reusim ... asa ca am inceput sa ne jucam putin pe pedepse ..... ce se intampla cu cel ce nu se lasa si ce castiga cel care se lasa! Dupa tot felul de schimburi de electoronice intre noi (cel care nu se putea lasa dadea ceva celui care se lasa) am venit eu cu o idee. Punem banii de tigari pe fiecare luna intr-un cont colector si ii luam pe rand. Buuun .. am tras la sorti care in ce ordine va lua banii apoi am stabilit pedepsele.Cine fumeaza ce pateste ? II SARE RANDUL LA BANI DAR BANII II PUNE !!! Practic cheltuia in jur de 5 mil. cu jocul acesta si mai dadea si bani pe tigari ... o combinatie proasta care te cam punea pe ganduri macar sa le mai reduci daca nu sa le lasi de tot ( nu e chiar la indemana oricui sa cheltuiasca mai bine de 9 mil pe tigari pe luna) .... Si ce patea cel care nu se lasa dar mintea ca s-a lasat? Pai ceilalti vor stabili un tatuaj si un loc pe corp (care sa nu fie la federe) si il duceau la desenat ;). Acum in ce stadiu suntem ? Pai doi ne-am lasat iar al treilea nu prea raspunde la telefon ... :))) semn ca tre' sa-l pedepsim! Poate aplicati si viu ideea asta ... pentru noi chiar a functinoat in proportie de peste 66%. Sunt la a doua tentativa de lasat. Prima data am stat 2 ani, dupa care m-am apucat 4 ani. Acum dupa 4 ani vreau sa ma las iar de tingari. Ardeam cam 3 pachete la doua zile. Bafta tuturor!

    6
    1

  • Doru pe 21 Ian 2013, 12:09
    Dupa 42 de ani de fumat !!!!!!

    Sunt in a 5-a zi de cand nu mai fumez am fumat peste 1 pachet pe zi. A fost mai greu primele 2 zile. Totul este VOINTA!Este adevarat ca nu prea ma simteam bine cu sanatatea si nu prea aveam chef sa fumez. Mi-am pus vointa ca sa nu mai fumez . Imi mai vine in gand tigara dar imi spun raspicat NU !. M-am saturat de ele . Ca sa va lasati de fumat trebuie sa fiti acasa, sa aveti liniste,cei apropiati sa va sustina. Succes tuturor !

    6
    0

  • Betianu Alin pe 7 Ian 2013, 10:16
    Easy Way

    La 8 ani m-am apucat de fumat, in prezent am 21 de ani si m-am lasat de fumat acum 4 zile.Va spun sincer ca primele 2 zile mi-a fost destul de greu, ameteli, dureri de cap, dureri in piept, plus acel impuls psihic care iti tot zice "ia o tigara, ia o tigara, ia o tigara".Am rezistat cu greu, dar am rezistat.Astazi pot sa spun ca nu mai simt nici o ameteala, nici o tentatie, am stat chiar dimineata in bucatarie cu mama de vorba care a renuntat acum 4 luni la fumat dupa 25 de ani de fumat prin exact aceeasi metoda care am folosit-o si eu.Inclusiv ea a avut aceleasi perioade ca si mine, 2 zile mai grele si dupa gata.Amandoi am aplicat metoda descrisa de Allen Carr si ne-a dat motivatia necesara sa reusim, dar mai departe bineinteles ca tot de noi a tinut.Acea carte iti da cel mult acel branci mai departe totul depinde de voi.Singura parte nasoala din lasatul de fumat e faptul ca m-am ales cu niste dureri lombare si de picioare cumplite.Sper sa fie pur si simplu perioada de dezmortire a corpului caci am o noapte nedormita deja din cauza acelor dureri.Cat despre renuntat la fumat, succes tuturor se poate!

    9
    0

  • sorin tudor pe 28 Dec 2012, 00:21
    allen carr

    ehee..acum am revenit si pot sa ma laud ca a trecut un an si o luna de cand nu mai fumez dar nu asta este important ci faptul ca m-am lasat cu metoda usoara a lui allen carr fapt care m-a facut sa uit aproape ca am fumat vreodata desi in real fumam de 22 de ani dintre care ultimii 5 fumam intre 3 si 4 pachete pe zi.Satisfactia este cu atat mai mare cu cat gradul de dependenta era cel mentionat mai sus.Recomand metoda total dezinteresat.Succes tuturor

    7
    0

  • geroma pe 23 Dec 2012, 11:28
    te poti lasa fara sa te ingrasi

    M-am lasat de 2 ani dupa 23 de ani de fumat cate un pachet /zi si pot spune ca inca as mai fuma ,pofta nu dispare mai ales cand ai anturaj .Cu ani in urma am avut tentative de renuntare dar ma ingrasam repede si ma reapucam , acum am studiat putin inainte si am sa va spun cum am facut sa nu ma ingras si slava Domnului am 3 kg. in minus .Odata ce te lasi de fumat trebuie sa renunti si la mancare ..la dulciuri si laCINA ! Multe , multe lichide, ceaiuri (eu cafeaua si ceaiul tot cu zahar le beau ), in rest vointa cand iti vine sa fumezi bea apa . Sa aveti succes toti cei care va doriti sa renuntati !

    3
    0

  • allen carr pe 22 Dec 2012, 01:14
    Nicotina

    Ti sa precizez ca nicotina nnu este un drog °extrem de puternic° chiar dimpotriva , este un drog foarte lejer .

    3
    0

  • florin pe 22 Nov 2012, 03:37
    doar tu insuti

    dragii mei, am43 de ani si fumez de 22(40tig. pe zi) m-am lasat de un an ptr. ca respiram greu+multi bani cheltuiti(8euro pe zi). totul depinde de fiecare persoana in parte, nu conteaza ce zic altii sau ce carti ai citit. totul pleaca de la creier, daca iti impui ceva reusesti. cred ca aceste comentarii iti fac mai mult rau si iti ravasesc si mai mult gandurile. nu trebuie absolut nimic altceva, decat VIONTA. bafta la toti.

    10
    0

  • nelson mandela pe 12 Nov 2012, 13:59
    .......

    Sa va explic cum sta treaba defapt...sa te lasi de fumat este foarte greu si fizic si psihic!fumez de 14 ani si am avut nenumarate esecuri si dupa 3saptamani fara tigari.cine zice ca sa lasat dupa 10ani si io trecut dupa 3zile minte!cunosc pesoane care si dupa 2ani sau reapucat ca simteau pofta de tigara.eu numai fumez de exact 8zile si estre mai greu decat in primele 3zile.de la ameteli pana la crize de nervi nopti nedormite diaree etc.cand esti obisnuit atatia ani cu un lucru si fizic si psihic dureaza pana treci peste.deci..rog frumos pe aia care au fumat si ei cate o tigara in spatele blocului si dupa aia sau lasat f usor fara nici o problema sa numai discute pe forum pt ca vorbesc prostii!!mam lasat de droguri de 2ani si zic eu ca cu fumatul este mult mai greu!bafta tuturor!

    7
    2

  • Adrian pe 16 Oct 2012, 14:24
    Simplu

    A fost mult mai SIMPLU decat crede orice om... la ora 9 seara, azi am o luna de la ultima tigara. Daca vrei poti. Mult succes.

    11
    2

  • laur pe 11 Oct 2012, 20:47
    numai fumez

    m-am lasat de fumat dupa 20 de ani de fumat zi de zi cate un pachet, si chiar doua cand lucram de noapte ca bodyguard in discoteca.cum m-am lasat?intr-o dim m-am trezit am fumat 4 tig pana la ora 12 ora pranzului iar deodata am zis ca numai vreau sa mai fumez.din acel moment nu am mai fumat deloc si tin sa va spun ca au trecut ani de zile si numai am mai pus tig in gura.nici nu simt nevoia pot sta intre fumatori fara probleme si am stat toata perioada aceasta numai intre fumatori si nu am fost ispitit.asa ca exista doar vointa si decizia de a pune capat unui viciu care nu face altceva de cat sa ne scurteze viata si sa ne imbolnaveasca.bafta celor care au de gand sa se lase si sa stie ca nu au pierdut nimic ci doar au castigat mai multa sanatate si luciditate in ganduri.

    8
    1

  • ion pe 10 Sep 2012, 10:19
    interesant

    Si faptul ca incerci este un pas inainte. Multi dintre fumatori nici macar nu au aceasta initiativa. Totusi sunt de parere ca daca lasatul de fumat trebuie facut brusc si nu treptat, nu la fel trebuie sa fie si cu celelalte obiceiuri cotidiene care erau in stransa legatura cu fumatul. Mergi la bere in continuare, bea cafea, dar nu mai mult de una dimineata si asta pentru ca, daca experimentezi insomnii nu faci decat sa-ti inrautatesti situatia cu mai mult de o cafea.

    8
    0

  • adriana pe 6 Aug 2012, 17:11
    CUM M-AM LASAT DE TIGARI

    EU M-AM LASAT DE FUMAT DE 4 LUNI SI CEVA.FUMAM DE 12 ANI,DE 2 ANI MA GANDEAM SA MA LAS DAR NU AM AVUT PUTEREA NICIODATA,FUMAM CATE UN PACHET PE ZI SAU MAI MULT.NICIODATA MAI PUTIN;PANA INTR-O ZI CAND M-AM SPOVEDIT SI AM SPUS LA SF SPOVEDANIE CA VREAU SA MA LAS SI NU POT.ATUNCI DUHOVNICUL MEU MI-A ZIS SA MERG LA MORMANTUL PARINTELUI ARSENIE BOCA(ESTE LA PRISLOP,IN HATEG,JUD.HUNEDOARA),ACESTA ESTE UN SFANT DIN ZILELE NOASTRE(A MURIT IN ANUL 1989).DOUA ZILE DUPA CE M-AM RUGAT ALA EL,AM FOST IN DEPRESIE TOTALA,CRIZE DE NERVI SI A TREIA ZI M-AM TREZIT DIMINEATA CA SI CUM NIMIC NU SE INTAMPLASE,NU FUMASEM NICIODATA,NU AVUSESEM DEPRESIE DIN CAUZA TIGARILOR,PUR SI SIMPLU ERAM FOARTE SENINA,EXACT CUM SUNT SI ACUM!VA SPUN SINCER CA A AVUT LOC O MINUNE ASUPRA MEA,IN ACEA NOAPTE VINDECANDU-MA DUMNEZEU,MIJLOCITOR PTR MINE FIIND PARINTELE SFANT ARSENIE BOCA!EU CRED CA O DEPRESIE NU DISPARE,IN PRIMUL RAND IN DOUA ZILE,IN AL DOILEA RAND ASA PESTE NOAPTE NICIODATA NU MI S-ANTAMPLAT SA-MI REVIN DIN ASTA;PTR CA AM MAI AVUT DEPRESII SI EU,CA MULTI ALTI OAMENI! DOAMNE AJUTA CA MULTI OAMENI FUMATORI SA SCAPE DE ACEST PACAT MARE! P.S:AM 29 DE ANI SI NU SUNT POCAITA,NU SUNT VREO NEBUNA SAU MAI STIU EU CE......VA SPUN DOAR CA PE MINE M-A LUMINAT DUMNEZEU SI-I MULTUMESC!

    9
    5

  • Anakin pe 9 Iul 2012, 20:15
    Religie? :)))

    fix pix...auzi "sa fac ceva pentru Hristos". Da ce duduie Hristos fuma? Sa faci ceva pentru tine. Mi-e sila de amaratii lipsiti de vointa care se lasa din motive religioase. Poate a venit un mos alb in visele lor si le-a spus ca daca fumeaza primesc doar aripi pieloase nicidecum turbo aripi albe :))

    14
    17
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod