Poti sa te lasi de fumat!

Fumezi de prea multi ani... Deja a renunta la fumat este una dintre cele mai mari provocari ce iti apar in cale... Iti lipseste vointa, in primul rand, si nu stii care este cea mai buna metoda pentru a "scapa" definitiv de acest viciu. Stii ca starea ta de sanatate are de suferit din aceasta cauza, insa nu te poti lasa. Poate te vor convinge datele de mai jos, care iti arata, negru pe alb, cat de nociv este pentru tine fumatul: acest obicei afecteaza aproape toate organele majore ale corpului, duce la foarte multe afectiuni medicale si deterioreaza starea generala de sanatate a fumatorilor.

Renuntarea la fumat are avantaje imediate, dar si pe termen lung, reducand riscul aparitiei bolilor cauzate de fumat si imbunatatind starea generala de sanatate. Si, in cazul in care sperai ca tigarile cu un continut mai scazut de nicotina te vor "salva" sau macar vor reduce din "pacatul" fumatului, studiile arata ca acest tip de tigarete nu aduce nici un fel de beneficiu sanatatii.

Lista bolilor cauzate de fumat s-a largit considerabil si aceasta include: anevrisme ale aortei abdominale, leucemie mieloida acuta, cataracta, cancer cervical, cancer al rinichilor, cancer pancreatic, pneumonie, periodontita si cancer al stomacului.
Acestea reprezinta afectiuni "suplimentare" cauzate de fumat, fata de cele deja cunoscute, care includeau: cancerul vezicii urinare, al esofagului, al laringelui, al plamanilor, cancerul oral si al gatului, bolile cronice de plamani, afectiunile inimii - cardiovasculare si coronare, precum si efecte asupra aparatului genital si asupra fertilitatii, dar si sindromul mortii subite la sugar.

Daca toate aceste informatii te-au pus deja pe ganduri si iti dai seama cat de mult risti prin fumat, atunci este cazul sa te pui serios pe treaba!... Lipsa vointei este cel mai mare obstacol aparut in calea fumatorului, dar el poate fi depasit!

1. Un prim pas pe care il face adesea un fumator este acela de a reduce numarul de tigari fumate zilnic si de a-l mentine apoi constant. Nu incerca acest lucru si nici nu apela la orice fel de marca de tigarete. Cele cateva tigari pe care le vei fuma zilnic tot vor face rau sanatatii tale. Daca incerci sa reduci numarul lor, dar tot nu te opresti definitiv, vei ajunge din nou, cat de curand, la acelasi numar de tigari pufaite pe zi...

Nici varianta tigarilor "mai slabe" si cu "mai putina nicotina" nu este una optima.
Nicotina creeaza o asa de mare dependenta, incat indreptarea spre marci sau tipuri de tigarete care "promoveaza" un continut scazut de nicotina inseamna doar ca un fumator "inrait" va trage si mai tare fumul in piept, il va retine mai mult timp si mult mai des la fiecare tigara, in "speranta" ca va simti cu adevarat drogul... Singura modalitate sigura de a scapa de acest viciu este sa te lasi complet si definitiv de fumat.

2. Noteaza-ti pe o foaie de hartie motivele pentru care vrei sa renunti la acest obicei nesanatos. Vrei...

sa detii din nou controlul asupra vietii tale?
sa ai o stare de sanatate mai buna?
sa oferi un exemplu pozitiv copiilor tai?
sa iti protejezi membrii familiei sa respire fumul de tigara al altora si, implicit, sa fumeze pasiv?

A-ti dori cu adevarat sa te lasi de fumat este foarte important pentru succesul acestei misiuni... Fumatorii care supravietuiesc unui infarct sau unei alte probleme grave de sanatate, cauzate de fumat, au cele mai multe sanse sa scape de acest viciu, pentru ca se simt motivati.

Inainte de a nu mai avea de ales, gaseste un motiv suficient de puternic de care sa tii seama in permanenta atunci cand renunti la fumat - acest motiv trebuie sa iti calauzeasca mereu pasii si trebuie sa iti ofere o perspectiva de ansamblu asupra importantei deciziei pe care ai luat-o, chiar si in conditiile in care vei trece prin perioade foarte dificile...


3. Trebuie sa stii si sa accepti ca renuntarea la fumat inseamna munca grea si efort sustinut. Dependenta de nicotina este un obicei care se formeaza in timp. Jumatate din lupta pe care o presupune renuntarea la acest viciu o reprezinta faptul ca stii ca trebuie si ai nevoie sa te lasi de fumat. Cunoasterea si intelegerea acestui fapt te va ajuta sa faci fata recidivelor si simptomelor de "sevraj" care pot aparea, cum ar fi toanele si dorinta disperata de a trage un fum...

Exista foarte multe modalitati prin care te poti lasa de fumat, inclusiv prin inlocuirea nevoii de nicotina cu produse "substitut" (guma de mestecat si plasturi), dar nici una dintre aceste modalitati nu este usoara... Aproape toti fumatorii trec prin episoade de sevraj si de recidiva in clipa in care se lasa de fumat.

Lasa-ti la dispozitie o luna pentru a face fata acestor sentimente. Gandeste-te in permanenta ca renuntarea la fumat inseamna o lupta cu pasi mici, unul in fata altuia. Limiteaza-te la a lua fiecare zi asa cum vine si chiar fiecare minut asa cum vine - orice ai nevoie, numai sa reusesti. In nici un caz insa nu iti propune standarde prea mari - ca orice fel de dependenta, este greu de depasit...


4. Jumatate dintre adultii fumatori au renuntat la acest obicei nesanatos, asa ca o poti face si tu! Asta este vestea buna. Exista milioane de oameni in viata astazi, in intreaga lume, care au invatat sa faca fata vietii fara o tigara in mana. Pentru a ramane sanatoasa, renuntarea la fumat reprezinta cel mai bun pas pe care il poti face.

5. Daca ai nevoie de ajutor, apeleaza la specialisti. Foarte multe grupuri anti-fumat pun la dispozitia fumatorilor materiale informative, programe si sfaturi care sa ii ajute sa scape definitiv de aceasta dependenta. Doctorul sau stomatologul tau reprezinta, de asemenea, o foarte buna sursa de sprijin si ajutor.
 

Comentariile 1-50 din 55

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • LUIZA pe 20 Mai 2012, 09:55
    E MAI SIMPLU DECAT VA IMAGINATI 2

    Inca ceva, poate va ajuta, eu am avut permanent doua tigari la mine, atat la servici cat si acasa, pt ca , doar ideea ca am si nu vreau sa fumez imi da fortza, decat sa stiu ca nu fumez pt ca nu am , nu stiu daca intelegeti , dar mie mi a fost de mare mare ajutor bafta tururor

    1
    0

  • luiza pe 20 Mai 2012, 09:51
    E MAI SIMPLU DECAT VA IMAGINATI!!!

    inainte de toate , terminati naibii cu idioteniile de carti, pastile , etc. Tot ce conteaza este ambitia, eu am fumat 9 ani , 1 paket si jumatate pe zi , adica 30 buc.Credeti ma , as fi crezut ca pot atince luna, insa niciodata n as fi putut lasa tigarile, iar acum patru zile m am hotarat:NU MAI FUMEZ!!, prima zi a fost oky...a doua mai aiurea, ma simteam ca si cum imi lipsea ceva, a treia putin mai bine, iar azi n am nici o problema ba chiar sunt mandra de mine si ma bucur ca am reusit sa fac cea mai mare realizare de pana acum bafta tuturor

    0
    0

  • Lavinia pe 30 Mar 2012, 23:27
    Daca iti doresti cu adevarat nu exista ,nu se poate.

    Metoda cea mai simpla de a te lasa de fumat este vointa.NImic nu este greu atunci cand iti doresti cu adevarat.Ganditi-va la sanatatea dumneavoastra.

    2
    0

  • maryna pe 23 Aug 2011, 14:41
    avere cu 6 lei

    Castigi bani cu 6 lei..descriere: cum sa faci bani multi repede, usor si legal cea mai noua metoda de a face bani pentru romani! bani rapid si sigur pe internet. testat! eu am facut 3000.00 de lei in 3 saptamani!!! e randul tau!functioneaza!!!! singurul care functioneaza cu adevarat!!! nu risti nu cistigi. nu este nici o gluma,crede-ma! depinde numai de tine daca vrei sa citesti pagina asta sau nu, eu nu pot spune decat ca 10 min. de citit iti pot schimba viata (si portofelul!), depinde numai de tine \\”poti face bani usor si repede\\\\” crede-ma: am incercat toate metodele posibile (si legale).aceasta este cea mai usoara si mai rapida cale. poti sa faci o gramada de bani, repede si legal. merge! e testat! tot ce trebuie sa faci deocamdata este sa citesti cu atentie si pana la final textul. eram sceptic, totusi… in urma cu ceva vreme navigam aiurea pe internet (probabil la fel cum faci si tu acum) cand am descoperit un articol asemanator cu acesta in care se spunea ca pot sa castig milioane in doar cateva saptamani cu o investitie de numai 6 lei. imediat m-am gandit \\\”chestia asta trebuie sa fie vreo escrocherie\\\”. dar, curios fiind, am continuat sa citesc. articolul spunea ca trebuie sa trimiti cate 1.00 leu la fiecare din cele 6 adrese mentionate in articol . apoi sa iti treci numele si adresa la sfarsitul listei in pozitia a 6-a si sa publici articolul la minim 200 de forum-uri/adrese cu anunturi pe internet sau prin mail la cat mai multe adrese. pur si simplu! dupa ce am analizat chestiunea si dupa ce am discutat cu cativa prieteni m-am hotarat sa incerc, la urma urmei ce aveam de pierdut in afara de 6.00 lei si 6 timbre? cum este si normal, la inceput eram sceptic si chiar ingrijorat in privinta aspectului legal. asa ca m-am interesat la pttr si mi-au confirmat ca intr-adevar e legal! deci am facut infima investitie de 6.00 lei. surpriza!…ghiciti ce s-a petrecut !!! .. intr-un interval de 7 zile am inceput sa primesc bani in cutia postala. eram uluit! m-am gandit ca probabil se va opri curand, dar banii au continuat sa vina! in prima saptamana am primit 37.00 de lei ,la sfarsitul celei de-a doua aveam 109.00 lei , in a treia saptamana stransesem 2547.00 lei ! si banii continua sa vina cu repeziciune. in mod cert a meritat sa cheltui cei 6.00 lei si cele 6 timbre (am cheltuit mult mai mult jucand la loto si la bingo!). sa va spun cum functioneaza si mai ales de ce functioneaza. in primul rand va sfatuiesc sa salvati pe hard sau sa printati articolul ca sa il aveti la indemana. cum? pasul 1: iei 6 coli de hartie si scrii pe fiecare din ele : \\\\\”m-am adaugat la lista ta\\\\\\\\\”, astfel incat cel ce primeste plicul sa te adauge la listele pe care urmeaza sa le posteze si asa adresa ta va aparea pe alte sute si sute multiplicate de forumuri, apoi impaturesti fiecare coala (cat sa intre in plic). acum iei 6 bancnote de 1.00 leu si pui cate una in fiecare din cele 6 coli (ca sa nu se vada prin plic si sa nu se fure), apoi pui fiecare coala in cate un plic si inchizi plicurile. ar trebui sa ai acum 6 plicuri sigilate, cu numele si adresa ta pe ele (la expeditor, pentru a ajunge in continuare pe forumuri!), fiecare dintre ele continand o coala de hartie si o bancnota de 1.00 leu. acum trimiti plicurile la urmatoarele adrese):;1. samoila doina str magura nr 6,bloc p6a,sc2,ap34,cod postal 800266,galati,jud galati;2. curticean monica str.clujului nr.47 arad jud.arad cod 310047;3. petre alexandra elena ,str. Victoriei nr.16 bl 32 sc.a ap.16 cod postal 105600 Campina-Prahova; 4. posa maria, str. Dobarca nr. 6, bl 14, ap.22, cod 550149, Sibiu – jud Sibiu;5.chitoiu iuliana, str. aleea cocorilor, nr.6, e1, ap.325, jud. braila, cod postal 810291.5.ardelean costa marina,jud.bihor,com.astileu,sat pestere,nr48,cod postal:417023.pasul 2: acum tai din lista pe numarul 1 si muti celelalte adrese cu o pozitie mai sus (6 devine 5, 5 devine 4,etc…). astfel numarul 6 devine liber : completezi cu numele si adresa ta aceasta pozitie.trebuie foarte clar sa intelegi ca daca te vei pune in alta pozitie decit cea de-a 6-a, vei primi cu mult mai putini bani, pentru ca factorul de multiplicare se diminueaza. pentru a intari increderea in joc, acum publica anuntul la cit mai multe forum-uri/newsgroup-uri (sunt o groaza), 200 este atat cat iti trebuie dar cu cat publici in mai multe locuri cu atat mai multi bani vei castiga! nu e nevoie sa scrii din nou tot acest articol ,salvezi fisierul cu extensia .txt. acum cauti pe internet newsgroup-uri (forum-uri on-line, message board-uri, site-uri de chat, de discutii) romanesti bineinteles, sau la diverse adrese e-mail pe care le cunosti si publici articolul. va sugerez sa treceti ca subiect un titlu cat mai atractiv pentru ca acesta il vor vedea cei ce viziteaza aceste site-uri. gata! felicitari… nu ar trebui sa iti ia mai mult de 30 de secunde pentru fiecare newsgroup! tine minte : mai multe newsgroup-uri inseamna mai multi bani! tot ce trebuie este un minim de 200! calcule…vei incepe sa primesti bani in cutia postala in cateva zile! daca vrei poti sa iti inchiriezi o casuta postala din cauza numarului mare de scrisori pe care le vei primi. de ce? din cele minim 200 de publicari pe care le-am facut sa spunem ca primesc 5 raspunsuri (un exemplu foarte-foarte mic), deci am castigat 5.00 lei cu numele meu pe pozitia a 6- a. acum fiecare din cele 5 persoane care tocmai mi-au trimis cate o scrisoare, publica la randul lor minimul de 200 de articole cu numele meu pe pozitia a 5-a si primesc si ei cate 5 lei.eu primesc astfel 5*5*5 lei = 25.00 de lei. continuand exemplul cu acest numar mic (5) de persoane care raspund la articol, castig 125.00 de lei(vechi) cu numele meu pe pozitia a 4-a, 625.00 de lei cu numele meu pe pozitia a 3-a, 3125.00 de lei pe pozitia a 2-a si … da! 15625.00 de lei cu numele meu pe pozitia intai. uimitor! daca fiecare participant publica articolul de minim 200 de ori! si totul cu o investitie initiala de 6.00 lei si 6 timbre, cand numele tau nu se mai afla in lista poti sa repeti procedura : iei ultima varianta a articolului si trimiti cate 1 leu la adresele care se afla in lista, punandu-ti numele pe pozitia a 6-a acum publici articolul din nou de minim 200 de ori. va dati seama ca in fiecare zi mii de oameni intra pe internet si citesc aceste articole asa cum citesti tu acum !! asa ca iti poti permite 6.00 lei sa vezi daca merge cu adevarat? cred ca da… unii au spus \\\\\\\\\\\”dar daca lumea se satura si nu mai trimite nimeni nici un ban?\\\\\\\\\\\” ce sanse sunt sa se intample asta cand zilnic se alatura 20- 50.000 de useri noi la internet dintre care foarte multi citesc astfel de anunturi si sunt dispusi sa incerce ? jucati cinstit si corect si adresa ta va ajunge pe mii de forumuri, astefel vei primi mii de plicuri. in fiecare zi intra sute sau mii de oameni pe forum! veti avea numai de castigat!!! jocul se bazeaza pe o binecunoascuta lege din economie si anume legea multiplicarii pe care cred ca poti sa o intelegi. cred ca marile magazine se imbogatesc pt. ca tu ai cumparat o sticla de vin. nu… se cumpara industrial .. deci daca joci corect si trimiti plicuri adresa ta va parea pe mult mai multe site-ri si vrei primi cu muuult mai multi bani! bafta! !!!!!!!! p.s. foarte important: o sa inalnesti oameni care nu sunt de acord cu asta si care nu au curaj sa incerce sa se imbogateasca inteligent. acestia se multumesc doar sa injure (mai mult nu pot). trebuie doar sa-i ignori asa cum fac eu, joaca si o sa vezi cum plicurile incep sa soseasca. daca ai incredere si perseverezi o sa-mi multumesti cat pentru cei care nu joaca… va raciti gura degeaba, eu primesc zeci de plicuri cu bani si o sa continui sa joc… bafta!!! • incercati si nu aveti nimic de pierdut doar de castigat. Răspunde

    1
    0

  • Dima pe 13 Aug 2011, 18:25
    Daca vrei sa nu mai fumezi asculta aceasta carte!!!

    http://depositfiles.com/files/99mt7lk2a

    2
    0

  • sebi pe 25 Iun 2011, 18:54
    pt curiosi

    ce naiba vreti sa va lasati de fumat?de fapt da dak ati inceput acest viciu tr sa il intretineti dar intradevar este un viciu care iti mananca multi bani si iti mananca si din sanatate dar am aobervat k in unele cazuri a fuma inseamna un lucru bun deoarece unii prin fumat unii mai perd timpul altii se mai relaxeaza dak sunt stresati la servici sau din cauza parintiilor

    1
    1

  • Alex pe 10 Mai 2011, 18:40
    Inca ceva si gata:)

    Am incercat si eu la fel toate prostiile,plasturi,guma,si toate alea care le mai auzi...nimic...prosti... Pe departe cea mai buna metoda mi s'a parut (poate o sa va para ciudat) cartea lui allan carr-easy way to stop smoking. cartea e geniala,dar ce pot sa spun...sunt prea slab:|

    0
    2

  • Alex pe 10 Mai 2011, 18:38
    :)

    # CronosS pe 3 Nov 2010, 16:18 e usor! Frate,te poti lasa foarte simplu... spui nu si gata ca nu iti vine tigarea singura in gura daca nu o iei tu nu ai cum sa fumezi... pare ridicol dar merge... ASTA E NEFUMATOR:)

    2
    0

  • Alex pe 10 Mai 2011, 18:34
    Fumatul!

    Imi dau si eu cu parerea...sa nu tac... cum zicea cineva mai jos...sa nu vorbeasca ca e usor sa te lasi de fumat cei care au un an de fumat...e adevarat...mai precis cei care fumeaza si ei 3-4-5 tigari pe zi...sau cand merg si ei la un chef sa para "interesanti".(credeti'ma,nu pareti deloc). eu unul fumez de doar 2 ani...am inceput ca un prost,la 20 de ani,am trecut de liceu,unde toti colegii si prietenii mei apropiati fumau...am "militat" tot timpul impotriva fumatului,eram un antifumator convins.Apoi la 20 de ani,dintr'o prostie,s'a intamplat...am fost prins si am ajuns in 2 saptamani la un pachet pe zi.si de atunci o tin tot asa.am avut zeci,nu exagerez,zeci de incercari esuate da a ma lasa de fumat.Nu e greu...E titanic sa te lasi de fumat,cel putin asta e parerea mea si a multor alti...ii invidiez si eu pe a cei foarte putini oameni care se trezesc intr'o zi si nu mai vor sa fumeze si asa fac.as vrea sa o pot face si eu,dar pur si simplu nu reusesc.incerc sa ma las,dupa 2 ore deja sint ca inebunesc,irascibil,nu pot face absolut nimic,pur si simplu...renunt dupa 3 ore de chin si fumez jumate de pachet:| nu stiu...e enorm de greu...va urez tuturor fumatorilor mult succesc,sa va lasati,pt ca asta va doriti,din mom ce ati intrat aici!Sper sa reusesc si eu:)De 3 zile ma amagesc cu fiecare tigara ce o fumez ca e ultima:)

    0
    0

  • Cristian pe 9 Feb 2011, 22:53
    Aviz copiilor care se lauda ca s-au lasat de fumat

    pt cei care fumeaza de maxim un an ii rog frumos sa se abtina la orice fel de comentariu:) punetiva in pielea unui fumator de 9 ani spre exemplu:) la care chiar ii e greu:) nu fetita gen am 15 ani si fumez de-un an jumate:) la voi fumatul e o fitza figuri etc. Felicitari celor "invechiti" si celor care au reusit! Noroc & sanatate:)

    2
    0

  • Bogdan pe 10 Ian 2011, 01:58
    e foarte greu sa te lasi de fumat???

    salut! am citit toate aceste comentarii si vreu sa spun k suntem foarte diferiti. uni sau lasat de fumat foarte usor altii mai greu dar nu este imposibil. eu fumam inainte 1 pachet pe zi cateodata 2 care insemna pt mine 4€ pachetul sau 8€ daca fumam 2. pana intr-o zi cand am facut calculul cati bani se duc intr-o luna intr-un an...cu un pachet/zi se duceau 120€ pe luna si 1440€ pe an numai pe tigari. Mi-am propus sa ma las de tigari si cu bani care ii cheltuiam sa imi fac rata la o motocicleta care mi-o doream dar nu ma lasa nevasta. I-am demonstrat k m-am lasat si acum ma bucur de motocicleta mea. Multa bafta tuturor

    1
    1

  • dyda pe 4 Dec 2010, 22:17
    fumatul

    ma numesc diana si am 15 ani , am fumat de la varsta de 11 ani...si acuma la 15 ani mam lasat de fumat deoarece am lipsa de calciu in organism si pe zi ce trecea imi era tot mai rau...ma simtem foarte rau aveam o senzatie de greata si din aceasta cauza mam lasat si acuma ma simt mai bine sunt foarte mandra de acest lucru :X:X

    2
    2

  • CronosS pe 3 Nov 2010, 16:18
    e usor!

    Frate,te poti lasa foarte simplu... spui nu si gata ca nu iti vine tigarea singura in gura daca nu o iei tu nu ai cum sa fumezi... pare ridicol dar merge...

    1
    1

  • dar mai conteaza pe 9 Sep 2010, 22:11
    pai su eu ma-s lasa

    da ce sa va zik k si eu fumez de la 15 ani si am acum 25 de ani si nu stiu cum zmeu sa le las! degeaba as decurge la pastile k tot nu imi vor fi de folos, am stat 2 sapt fara ele cand am avut bronsita la plamani da rdupa ce a trecut ma-m apucat iara. dati-mi un sfat cum sa ma las k dak nu voi pipa pana voi face cancer si atunci iara voi pipa pana mor. bagati in voi k doar e buna zau pipa

    0
    0

  • dar mai conteaza pe 9 Sep 2010, 22:10
    pai su eu ma-s lasa

    da ce sa va zik k si eu fumez de la 15 ani si am acum 25 de ani si nu stiu cum zmeu sa le las! degeaba as decurge la pastile k tot nu imi vor fi de folos, am stat 2 sapt fara ele cand am avut bronsita la plamani da rdupa ce a trecut ma-m apucat iara. dati-mi un sfat cum sa ma las k dak nu voi pipa pana voi face cancer si atunci iara voi pipa pana mor. bagati in voi k doar e buna zau pipa

    0
    0

  • anca pe 27 Iul 2010, 22:58
    nu ma pot lasa de fumat

    am incercat de multe ori da nu ma pot lasa de fumat,si knd sunt racita tot fumez,de la asta nici nu ma pot ingrasa,nu am vointa,ce sa fac?sunt medicamente?

    0
    0

  • yonut pe 6 Iul 2010, 20:19
    nu pot sama las de fumat

    va rog frumos sa mi spuneti si mie cum pot sa ma las de fumat am inercat cu niste pastile dar nu am reusit nu am vointa am incercat si cu plasturi dar nu pot s ama las spunetim ce s a fac viata mea este un infern trebuie s ama las de fumat cunva

    0
    0

  • alina pe 30 Apr 2010, 15:27
    :)))

    vrei sa te lasi d fumat cu revalid?:))

    0
    0

  • Maria pe 13 Apr 2010, 21:06
    cum sa te lasi de fumat

    Buna. vreau sa va spun ca am incercat toate metodele de a ma lasa de fumat, dar dupa ce am probat toate prostiile care iti promit ca te vei lasa de fumat am foas foarte dezamagita pentru ca nu dadeau nii un rezultat. cea mai buna metoda pare a fi vointa, numa ca in cazul meu vointa nu ma prea ajutat, insa am descoperit pe un site care tot asa iti promitea ca te vei lasa de fumat cea ce bineinteles ca n-am crezut, dar dupa ce am vazut ca costa cat un pachet de tigari am spus sa incer ca ce naiba altceva mai bun n-am gasit. era un ghid care te indruma pas cu pas ce trebuie sa faci, asa ca am urmat pasii din ghid si dupa cateva zile n-a, mai simtit nevoia de a fuma. Interesant, nu mia venit sa cred prima data dar va asigur ca da rezultate il puteti comanda de aici http://cum-sa-te-lasi-de-fumat.blogspot.com si in cateva minute il puteti descarca pe computer. incercatil ca merita. Bafta!

    0
    0

  • Alex pe 5 Mar 2010, 23:49
    cum poti sa scapi de fumat

    unchiul meu fumeaza in fiecare zi cate 2 pachete de tigari cum poate scapa am incercat dar nu vrea nu stiu ce sa fac...........................................?

    2
    0

  • caty pe 30 Ian 2010, 16:39
    e greu dar merita

    M-am last de fumat de 5 saptamani. Le-am last pur si simplu deodata.Cateva zile am avut stari de somnolenta,nu maintelegeam cu nimeni si chiar pe mine insami.apoi am cumparat plesturele transparent nicorette si vreau sa spun ca imi este mult mai bine.Acum am renuntat si la el.Normal acest plasture il folosesti in trei pasi dar am renuntat si la asta.Este cea mai buna metoda de a te lasa de fumat(plasturele Nicorette).Succes si multa ambitie.

    1
    0

  • mihay pe 14 Oct 2009, 11:29
    fumatul viata mea:))

    fratilor ce sa va zic la inceput...eu nu pot sa ma las de fumat ptr k de aia traiesc si eu red k dak ai fumat de mai mult de doi ani nu o sa te mai poti lasa.sau :)) poate te lasi o perioada si te apuci iar:)) cel mai bine e sa te imbolnavesti odata,si sa mori drak k asa ai calcat pamantu degeaba asa zic .ma numesc mihai si sunt din constanta. sunati-ma sa va zic cum sa va apucati de fumat 0765670640

    0
    1

  • mihay pe 14 Oct 2009, 11:23
    fumatul viata mea:))

    fratilor ce sa va zic la inceput...eu nu pot sa ma las de fumat ptr k de aia traiesc si eu red k dak ai fumat de mai mult de doi ani nu o sa te mai poti lasa.sau :)) poate te lasi o perioada si te apuci iar:)) cel mai bine e sa te imbolnavesti odata,si sa mori drak k asa ai calcat pamantu degeaba asa zic .ma numesc mihai si sunt din constanta

    0
    2

  • bubu pe 16 Iun 2009, 20:49
    mintea mea a facut misto de mine:)

    Am avut mai multe tentative de a ma lasa de tigari, inca nu am reusit dar perseverez. Sa va spun o patanie a mea. Intr-o seara...cum stateam ghemuita in canapea ascultand muzica mea preferata si rasfoind niste reviste, mi-am propus "DE MAINE NU MAI FUMEZ". Ma trezesc a doua zi de dimineata sa merg la servici,ca de obicei fac cafeaua, si...mirare m-am trezit cu tigara aprinsa in mana.....( inainte sa ajung la servici trecusem pe la magazinul din colt si am cumparat tigari ca un robotel) si in timpul acesta imi aminteam ce-mi propusesem. Offff nici de data asta nu mi-a reusit. Succes:)

    0
    0

  • Irene pe 9 Apr 2009, 10:14
    fumatul

    M-am lasat de 2 saptamani,as mai fuma cateodata ,mai ales la serviciu,dar nu mai am chef sa dau o gramada de bani sa-mi distrug sanatatea ,sa miros urat si sa .imi ridez tenul.

    1
    0

  • claud1a04 pe 9 Apr 2009, 09:15
    AM 30 DE ANI FUMEZ DE 5 ANI SI NU MA LAS

    LA CARNE AM RENUNTAT CA ESTE PREA SCUMPA. DULCIURI NU MANINC . DE DISTRAT NU MA DISTREZ. NU BEAU ALCOOL. DAR DE FIMAT NU VREAU SA MA LAS CU TOATE CA SCUMPESC TOT TIMPUL TIGARILE.

    0
    0

  • andreea82 pe 2 Apr 2009, 16:05
    hm

    trebuie sa vrei cu adevarat...cred ca asta e secretul

    0
    0

  • monica pe 22 Mar 2009, 19:12
    ambitia este cuvantul cheie

    Problema mea este ca acesta lipseste cu desavarsire la mine(ambitia)...........am 26 de ani fumez de 10 ani .Si nu mai stiu la ce metoda sa recurg sa renunt la acest viciu care,pur si simplu a pus stapanire pe mine,imi controleaza viata. De maine nu mai fumez/ cu gandul asta ma culc seara,dar niciodata nu reusesc.............poate intr-o zi cu soare

    2
    0

  • irina pe 16 Mar 2009, 18:51
    lasate de fumat

    buna .am pe cineva fff drag kare nu se paote lasa de fumat si nu il pot face sa inteleaga ka nue ebine metodele ka sa itin proppui nu vor merge nicioadta nu le persoana mea.va rog raspunsu pt irina repede va roggggggggggggggggggggggggggg

    0
    0

  • Diana pe 5 Mar 2009, 20:52
    nu stiu ce sa fak

    Buna...am 16 ani si vreau sa ma las de fumat dar nu reusesc de fiecare data cand mi se termina tigarile imi zik ca nu mai fumez dar degeaba cand vine weekendu` si stau akasa sau la diskoteka iar imi cumpar un pachet...ce as putea face ?si am observat ca am slabit ?tigarile intradevar slabesk?va rog sa ma ajutati..multumsc.pupici

    2
    0

  • alina pe 30 Ian 2009, 15:07
    dak ai vointa se poate

    eu am fumat vreo 8 ani de zile si akum cateva luni m`am decis sa renunt ....mi`a fost greu vreo 3 zile recunosc dar nu atat cat sa spun ca nu se poate....deci sfatul meu incercati ...merita eforul pe deplin,eu deja ma simt mult mai bine,akuma depind ele de mine si nu invers.succes

    0
    0

  • bebe pe 27 Ian 2009, 09:13
    Se poate f bine fara med,plast...

    Sincer anul trecut inainte de sarbaori si sa plec acasa la parinti de sarbatori ... miam pus in cap de pe tren gata si cand ma uitam la oprire toti coboreai jos din tren si sa traga 2 fum si erau - 15 gr afara dar tot fugeau sa inspire tigara decat un aer mai curat...dar se paote eu am rez si vreau sa rezist tentatiei desii la work fum multi si d eplict as iesii si eu in fumoar dar am intrat odata dupa 3 sapt revenind la work in fumoar si credetima ce senzatie :((( un miros greu de inchipuit nu stiu dc am putut sa stau mai mult decat 5 min k mam dus cu o colega dar sincer pt sf merita ai pofta de mancare energie timp de tine ... :)

    0
    0

  • ancut pe 27 Ian 2009, 09:11
    fumatul

    am avut sute de incercari ..pentru a ma lasa de fumat, m-am si ingrasat, am devenit si nervoasa, suprata pe mine ca nu ma pot lasa..pana intr-o zi cand efectiv din scarba provocata de mine insumi nu m-am mai putut atinge de tigari, efectiv nu a mai intrat nici o tigara. Nu am pofta, nu tanjesc dupa ele si chiar daca m-am ingrasat, arat mai bine, fata mai luminoasa, dintii mai albi, ochii limpezi, pielea mai fina, plus am catsigat aprecierea celor din jurul meu carora le spuneam ca nu ma voi putea lasa niciodata!!! Incercati de cate ori puteti, nu renuntati, chiar daca va apucati din nou, mai incercati odata ..pana la urma daca vreti cu adevarat sa le lasati se poate!!! Dupa atatea esuari o sa invingeti fumatul!!!

    0
    0

  • vld pe 19 Ian 2009, 20:26
    SE POATE

    Fac 4 zile miine dimineata de cind nu am fumat nici-o tigare.Nu imi vine sa cred.Din 1989 nici-odata nu am stat ne fumat 24 de ore poate numai daca am dormit . Plasturele Nicorette produce un efect senzational,pur si simplu nu simt nevoia de tutun.Ramin numai gesturile reflex.Daca reusesc inca 4 zile nu voi mai fuma nici-odata.

    0
    0

  • CRISTEA pe 15 Ian 2009, 20:41
    renunt la fumat cu data de 15;01 2009

    Salutare , sant cristea am 29 de ani . si fumez un paket de tigari la 2 zile . de astazi am decis sa ma las de fumat . nu pentru ca nu am bani de tigari , faptul ca ajungi la o varsta cand o sati para rau ca nu teai lasat cand trebuia . . Si am spus pur si simpul de astazi nu fumez . am sa va scriu dupa un an de zile ce am facut .Succes la toti care vreti sa va lasati .

    0
    0

  • adina pe 11 Ian 2009, 21:43
    ESTE GREU DAR REZULTATUL MERITA TOT EFORTUL

    Oare este posibil sa te imbolnavesti daca te lasi brusc de tigari, ca de ex de la 30 de tig pe zi? Nu stiti? M-am lasat de tigari de o zi si cred ca am stari de sevraj. Este f greu sa te lasi dar mai greu este sa te mentii. Asta este a 4 oara cand ma las de fumat. Cineva spunea ca ne lasam de fumat tot timpul dar mereu ne reapucam. SUCCES TUTUROR CELOR CE VOR SA SE LASE DE FUMAT. MULTA AMBITIE! //

    0
    0

  • alina pe 9 Ian 2009, 01:55
    mam lasat de fumat

    M-am lasat de fumat cu plasture Nicorette patch transdermic .sunt foarte buni vi recomand din tot sufletul .Cine vrea sa se lase de fumat sa incerce costa cam 50 ron cutie cu 7 plasturi cate un plasture pe zi dar se merita ca si pe tigari cheltuia-i mai mult de 50 roni /saptamana . nu ma doare capu nu am absolut imic si nu am nici pofta de tutun. bafta multa cu mana pe inima va spun .

    0
    0

  • popescu pe 2 Ian 2009, 00:56
    Se poate

    m-am lasat de fumat de aproape 2 luni de zile si am realizat din prima saptamana ca fumatul iti taie pofta de mancare, in 2 luni m-am ingrasat cu 5 kg ceea ce este foarte uimitor,ca sa te poti lasa de fumat trebuie sa ai vointa si in acelasi timp sa te axezi pe un sport ca sa poti sa te lasi e uimitor cata energie am in mine si cat de bine ma simt !! Va urez tuturor acelasi lucru ca si miene SUCCES !!!! SE POATE

    0
    0

  • andrei pe 23 Nov 2008, 18:08
    anti fumat

    Live Well Srl anunta lansarea celei mai mici tigari electronice din lume, in lungime de 84 mm si diametru de 8.5 mm, Cigatronic ! Fumatul electronic anuleaza riscurile de cancer si este lipsita de gudroane, tar si alte substante de risc, si nu este periculoasa pentru cei din jur. Live Well Srl ofera acest produs la pretul pretul special ptr sarbatori de numai 280 RON TVA inclus , pentru un set care contine doua atomizoare . (In special un atomizor de rezerva gratuit , practic doua tigari pentru pretul uneia !) Cutia contine 1. Dispozitivul de atomizare 2 buc. 2. Bateria tigaretei 2 buc 3. Incarcator 1 buc 4. Cartuse atomizoare 5 buc (diferite arome si continut de nicotina) 5. Instructiuni in lb romana 1 buc Cautam distribuitori in toata tara. Pentru informatii : http://www.cigatronic.ro http://www.smart-living.ro Mobil: 0727 774 736

    0
    0

  • anamaria pe 21 Nov 2008, 22:44
    e foarte greu sa te lasi de fumat

    cel mai mult am stat fara sa fumez 3 luni de zile..ma simteam excelent..aveam energie,simteam din nou gustul mancarii..apoi am inceput scoala si m-am reapucat de fumat...acum lucrez intr-un restaurant cu program de 24 cu 48 de ore si ajung sa fumez si 40 de tigari intr-o tura de munca...de trei saptamani incerc sa ma las..am incercat cu guma si degeaba..maine o sa incerc cu plasturi..poate o sa reusesc..

    0
    0

  • ralu_mar16 pe 11 Nov 2008, 20:29
    Da!...poti sa te lasi de fumat!!!

    Nu e atat de greu precum crezi.Am incercat de numeroase ori si nu am reusit...pana acum! Am fumat cativa ani, pachetul pe zi..sau mai bine..pana acum aproape o luna. Cum m`am lasat? Pai, simplu...m`am uitat la un film in care aparea o tanara [max. 30 de ani] grav bolnava, care in ciuda faptului ca era pe muchie de cutit, ea a iesit in curtea spitalului sa fumeze. Mi s`a facut pur si simplu mila de ea...in situatia ei sunt numerose persoane...iar eu nu am de gand sa ajung asha.! Ganditi`va...nu tigarile va conduc pe voi..ci voi le conduceti pe ele. Succes! E spre binele vostru!

    0
    0

  • Iosif pe 28 Oct 2008, 23:19
    Fumatul si kilograme

    Pentru a 2-a oara ma las de fumat,acelasi rahat,ma ingras instant,cu tot ca fac miscare,mai bag flotari,de mancat daca e vorba de"snack" orice ce e fara zahar,manc biscuiti fara zahar,napolitane fara zahar(au gust f urat),zilnic fac un mini antrenament de 30-40 minute in casa+mai fac si plimbari prin oras..insa degeaba.Prima oara am crescut de la 65 la 104KG,ma reapucasem,cu greu am reusit sa ma mentin la 80,in momentul acesta fumez o tigara..de ce? a 2-a oara,au trecut 3 saptamani si 4 zile,de la 80 am urcat la 86 cu toate eforturile mele,sincer nu inteleg cu ce gresesc.Lasatul de fumat nu e problema pentru mine,e o batalie a mintii,ai destula vointa,ai reusit,faza e sa te si mentii,am ajuns sa prefer fumatul in locul kilogramelor si a suncilor pe care le facusem cu timpul.

    0
    0

  • Cristi pe 27 Oct 2008, 18:46
    Foarte bine

    Tot ce iti trebuie este vointa ,parintii mei s-au lasat de fumat dupa 38 de ani de fumat, pur si simplu au zis de azi nu mai fumam si asa au si facut.Decai daca aveti vointa va puteti lasa de fumat.

    0
    0

  • dan pe 15 Oct 2008, 16:16
    este simplu

    tot ce trebuie sa faci e sa fumezi la ocazii speciale sau chiar cand ai nevoie sa te relaxezi , eu sunt jucator de basket la rapid , ma cheama Dan Luvian si dupa meci fumez cu prieteni o tigare .. atat tot .. nu trebuie sa va lasati de tot ca sa nu faceti vreo boala sau ceva ..

    0
    0

  • dana pe 6 Oct 2008, 16:30
    mes

    sunt insarcinata in 30 de zile dar am fumat trei ani,chiar pana am aflat ca sunt insacinata ,care ar fi riscul si ce pot sa fac?

    0
    0

  • Ionutz pe 5 Oct 2008, 12:20
    salut

    Pentru un fumator inrait, in afara problemelor de sanatate care pot fi provocate de fumul nociv, mai exista o problema. Imposibilitatea de a fuma in anumite locatii si/sau in prezenta unor persoane este o chestie destul de stresanta pentru un fumator. Imi aduc aminte ca acum 2-3 luni am fost intr-o foarte mare uzina din brasov in care fumatul era interzis. Mai bine de 4 ore a trebuit sa zac si sa-mi imaginez ca daca bag pixul in gura va scoate fum. acum in ziua de azi nu reusesc nici acum sa ma las de fumat mama mea mia spus toate cele care pot sa le patesc dina cauza acestui infern... va rog celor care au reusit sa se lase de fumat sa-mi trimita un email antrax_antrax63@yahoo.com sa ma indrume si pe mine cum as putea sa fac acest lucru ca sa ma las de ele

    0
    0

  • elantra_Vancouver pe 7 Aug 2008, 18:58
    mesaj ptr.Adina

    Sunt convinsa ca esti o fiinta puternica chiar prin simplul fapt ca participi la aceste discutii.Gindeste-te cite lucruri ai realizat in viata....care poate iti pareau la un moment dat imposibile....Daca vrei si esti pregatitia psihic cu adevarat sa te lasi de fumat acest "daca" se va transforma in "cu siguranta".Succes tuturor-Elantra

    0
    0

  • elantra-Vancouver pe 7 Aug 2008, 18:50
    incetarea de a mai fuma

    se pare ca in Romania exista niste picaturi naturale care ajuta la incetarea fumatului.De asemenea o alta alternativa ar fi stimularea laser .Fumez de multi ani...am reusit sa reduc considerabil ptr.o perioada de timp doza de tigari pe zi ...si a mers...Sunt de acord..efortul de vointa si dorinta adevarata de a te lasa de fumat sunt primii si cei mai importanti pasi...apoi vin celelalte metode...folosirea gumei de mestecat si plasturii.Participarea in grupuri de counseling ajuta de asemenea dar fara onesta dorinta a ta ca individ toate acestea de fapt nu exista.

    0
    0

  • Cami pe 28 Iul 2008, 01:50
    tigarile

    Eu nu mai fumez de 2 ani si totusi am perioade cind as vrea sa fumez ,de ex cind ma intilnesc cu prietenele sau daca am vreo neliniste,suparare. Doar ca ar fi pacat sa ma apuc din nou dupa atita timp sa dau uitarii satisfactia pe care am simtit-o dupa prima saptamina si mai ales dupa ce am anuntat pe toata lumea ca nu mai fumez . Sa dau iar banutii mei companiilor de tigari?niciodata sper!nici o prietena de-a mea nu a reusit sa se lase ,spun ca nu vor....ha ,ha ce gluma Eu am stat acasa o saptamina si am dormit si mincat ,asa am reusit ,v-a doresc si voua celor care vreti acest lucru mai mult curaj si incredere SE POATE!

    0
    0

  • krisztinna pe 3 Iul 2008, 19:51
    fumatul

    Si eu incerc cam de vre-o 3 luni sa ma las insa nu am ambitia necesara.Sper sa reusesc cat de curand pt. ca doresc acest lucru.Nu merge cu reducerea tigarilor.Nici cu guma nicio cu plasturele eu cred ca numai din vointa si din ambitie foarte mare voi reusii.

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod