Ce trebuie sa stim despre atacurile de panica

Nu se poate intampla nimic grav in timpul unui atac de panica si nici nu dureaza mai mult de cateva minute, pentru ca organismul oboseste si simte nevoia de relaxare. Este important ca persoanele afectate sa discute cu un psihiatru si un psihoterapeut pentru un tratament corespunzator. Cum se manifesta un atac de panica si ce solutii de tratament avem la indemana ne spune psihoterapeutul Lena Rusti.

Din ce in ce mai multe persoane se confrunta cu simptome pe care le asociaza cu atacurile de panica. Specialistii avertizeaza sa nu ne punem singuri diagnosticul pentru ca nu vom reusi decat sa intensificam aceste simptome. De asemenea, este foarte important sa nu iei medicamente fara sa consulti un medic psihiatru pentru o reteta in conformitate cu simptomele manifestate.


Ce este atacul de panica?

Psihoterapeutul Sfetania D. Nita: "Ceea ce caracterizeaza fundamental atacul de panica la nivelul gandirii si la nivel afectiv este starea de frica puternica, fara o baza reala si care, atrage dupa sine o serie intreaga de ganduri irationale, lipsite de orice logica".

Psihoterapeutul Lena Rusti: "Afectiune din categoria tulburarilor de anxietate, care apare cel mai adesea in mod spectaculos si neasteptat, ca raspuns de aparare la un pericol care nu exista in realitate, dar este perceput de psihic ca fiind real. Principiul atacurilor de panica este simplu: corpul reactioneaza fiziologic, declansand o stare de alerta in ciuda faptului ca nu exista niciun pericol real. Psihologic se declanseaza o stare de panica, care intareste reactia fiziologica ... este ca un carusel in care cu cat te sperii mai tare, cu atat te simti mai rau".

Psihologul Steliana Rizeanu: "Atacul de panica se manifesta prin ganduri si imagini catastrofice, apare sentimentul de lipsa de control, insotit de convingerea ca "o sa am un infarct" sau "o sa imi pierd mintile!"", ceea ce intensifica senzatiile de teama si senzatiile corporale asociate cu frica sau teama".


Ce simte persoana care sufera un atac de panica?

In general, exista o perioada de "incubatie" care poate sa dureze de la cateva luni pana la un an inainte ca atacul de panica sa iasa la iveala si sa se manifeste.

Apoi, dupa cum ne spune si psihoterapeutul Lena Rusti simptomele ating intensitatea maxima in decurs de pana la 10 minute, persoana afectata simtind:

 1. palpitatii, batai puternice ale inimii sau puls accelerat;
 2. transpiratii;
 3. tremuraturi sau tremur al intregului corp;
 4. senzatie de lipsa de aer sau de sufocare;
 5. durere sau disconfort toracic;
 6. greata sau disconfort abdominal;
 7. senzatia de ameteala, de instabilitate sau de lesin;
 8. derealizare sau depersonalizare;
 9. parestezii (senzatii de amorteala sau intepaturi);
10. valuri de frig sau caldura.

La nivel afectiv starea resimtita este: teama, frica, spaima; disperare, neputinta.

La nivel mental apar ganduri precum: sunt bolnav/a incurabil; nu am scapare, urmeaza sa mor; o sa imi pierd controlul si o sa innebunesc.

Psihoterapeutul Lena Rusti ne sfatuieste sa nu ne gandim foarte mult la simptome si sa nu le acordam atentie, deoarece ele vor creste in intensitate. "Cu cat te gandesti mai mult la ceea ce simti, cu atat vei exacerba simptomele. Relaxeaza-te! Nu poti fi si relaxat si incordat in acelasi timp. Daca te relaxezi, atacul de panica trece de la sine".


De unde apar aceste atacuri de panica?

Psihoterapeutul Stefania D. Nita considera ca "Suferintele, spaimele, relatiile si experientele dureroase prin care am trecut mai recent sau mai indepartat de-a lungul existentei isi cer dreptul de a fi intelese, de a fi traite si mai ales de a fi integrate la nivel constient.
Cu cat fugim mai mult de ele si cu cat le indesam mai abitir in bagajul pe care il purtam (prin aparenta uitare, ignorare, minimalizare), cu atat ele vor tinde sa iasa la suprafata mai puternic
".

Cateva dintre cauzele care pot declansa aceste atacuri de panica sunt: pierderea unei persoane dragi, un divort, separarea de o persoana draga, toate acestea fiind motivatii contextuale care sa activeze acest nod de tensiune.


Cum se trateaza atacurile de panica?

Pentru atacurile de panica exista tratamentul medicamentos care se prescrie in psihiatrie, care este corelat cu psihoterapia. Prin intermediul psihoterapiei, persoana afectata invata sa se relaxeze, sa isi reinterpreteze simptomele si sa reactioneze realist.

"In psihoterapie se merge in primul rand pe relaxare. Omul, rezolvandu-si simptomul, capata siguranta, stie ca este bine. Este foarte important sa intelegem de unde a aparut aceasta reactie de aparare. Atacul de panica este un raspuns la un factor stresor care inseamna "nu mai pot", "nu mai rezist". Prin psihoterapie pacientul gaseste cai realiste si integrate social de a-si rezolva problemele si de a-si interpreta simptomele", explica psihoterapeutul Lena Rusti.

O tehnica paradoxala de vindecare este prin exacerbarea simptomelor.
Pentru a trece peste atacuri, el trebuie expus simptomelor, pentru ca in acele momente va descoperi ca de fapt nu i se intampla nimic - nu lesina, nu innebuneste, nu moare. Unii pacienti care nu pot sa treaca de aceasta stare sunt chiar provocati in cabinetele de psihoterapie sa faca un atac de panica de fata cu psihoterapeutul, in care au incredere. Procedandu-se astfel, ei isi vor da seama ca nu se intampla nimic din ce si-au imaginat.


Atacurile de panica si sarcina

Perioada sarcinii, mai ales daca este prima, poate sa fie una foarte stresanta. Mai ales pentru o persoana anxioasa, acesta este un moment care poate sa declanseze simptome ale atacului de panica, deoarece este mult mai vulnerabila.

Psihoterapeutul Lena Rusti te sfatuieste sa mergi la un specialist "cat mai curand, mai ales ca in timpul sarcinii nu poti folosi tratament medicamentos. Un program psihoterapeutic inainte de sarcina te poate ajuta sa intelegi si sa reactionezi constructiv pe perioada sarcinii". De asemenea, exercitiile de relaxare si respiratie, precum si evitarea scenariilor pesimiste sunt cateva dintre lucrurile pe care le poti face singura pentru tine. Nu lasa emotiile sa te copleseasca, gandeste lucrurile la rece si permite-ti sa te relaxezi.


De retinut!

In timpul unui atac de panica nu ti se poate intampla nimic rau! Vei remarca faptul ca nu se intampla nimic din ceea ce ti-ai imaginat. E foarte important sa constientizezi ca atacul de panica este pornit din interior, este o stare accentuata de frica ce poate fi stapanita. Cu cat frica este mai mare, cu atat va deveni simptomul mai puternic.

 

Comentariile 1-50 din 223

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sanda pe 30 Sep 2023, 21:10
    Panica trece nu va speriati

    Buna vreau sa zic ca eu cand am avut examenul am stat intro sera cu sotul la masa bine inteles ca eu atunci nam stiut ca se numesc palpitaiii si stand asa la masa a inceput sa ma ia niste calduri simpteam ca nu mai pot sta pe picioare etc si a inceput inima sa imi bata din ce in ce mai tare am zis catre sot suna la urgenta ca eu mor am crezut ca aia ie ultima zi din viata mea in fi ne si a venit abulanta iam povestit tot si dupa ma dus la urgenta si mia zis ca nam nimic la inima sunt dor niste palpitatii si ca o sa tre ca mia dat magnerot si trece cu acest medicament

    0
    0

  • irina pe 24 Mai 2018, 20:46
    atac de panica

    Imi este teama de spatii inchise sa nu fiu rapita sa nu mai pot lua legatura cu cei dragi!

    0
    0

  • Rafail pe 24 Nov 2017, 22:27
    Cum m-am vindecat eu

    Doamne ajuta! Se poate scapa! Numai cei care au trecut prin atacul de panica stiu cat de greu e. M-au chinuit si pe mine starile acestea de rau, impreuna cu depresia si anxietatea generalizata. Dupa ani de chin si tratamente esuate, am ajuns in cabinetul doamnei Lelia Marcu, terapeut de exceptie, care m-a convins de la primele cuvinte. Am putut observa ca am in fata un om preocupat cu adevarat de soarta mea, un profesionist desavarsit si un doctor de suflete. Mi-a spus de la inceput ca o sa scap si asa s-a intamplat, m-a ajutat pas cu pas sa scap de boala si astfel mi-am recapatat vechea viata, sanatatea si increderea in mine. V-o recomand cu drag, daca aveti probleme din acestea!!

    0
    0

  • Daniel pe 3 Apr 2017, 02:59
    Atac de panica

    Stateam intr-o seara cu baietii pe afara stand toti pe banca radeau se distrau numai eu eram indepartatii de ei , eu fiind fumand de la 11 ani pana la 13 m-am dus intr-un colt si sinteam cum imi bate inima foarte tare, fiind speriat ca fumez de la 11 ani , am zis gata numai pot sa-mi duc viata aici imi e ceasu , am ajuns acasa si eram foarte speriat m-am luat si m-am pus sa dorm , nu puteam, cum inchideam ochii ameteam si imi venea sa vomit , fiind foarte speriat ca imi pierd controlu si nustiu ce rau pot sa-mi fac am cautat rapid informatii despre atacuri de panica, am gasit acest site si cand am citit acest site am zis chiar asa mi sa intamplat si daca au zis ca e chiar asa cum mi sa intamplat mie ar avea drepta-te si in chestia asta sa ma relaxez. m-am dus mi-am pus un pahar cu suc mi-am bagat muzica si mi-a trecut, va multumesc foarte mult pentru ajutor apreciez , ce bine e ca avem un Dumnezeu si Doctorii la ajutor.

    0
    0

  • Florin pe 17 Aug 2016, 20:40
    Cum pot scapa de sperieturi?

    Atipesc si ma trezesc speriat, indiferent daca atipesc stand in pat ziua sau atipesc noaptea ca nu pot sa adorm. Mi s-a intamplat cam o data pe luna. Daca stau culcat in pat, mi se repeta de mai multe ori dar nu patesc nimic; iar daca nu stau culcat in pat, se repeta aceste palpitatii (sperieturi) de mai mule ori dupa care lesin

    0
    0

  • paul pe 29 Iun 2016, 22:43
    sal

    cand aveti panica sau va simtiti slabiti relaxeaza-te citeste o carte de rugaciune mergi la biserica si te vei vndeca cu timpul!! am patit-o pe piele mea

    1
    0

  • Drogos pe 1 Apr 2016, 01:49
    Atac de panica:))

    In ultimul timp am abuzat de anumite droguri sintetice, otravuri sau nu stiu cum sa le mai numesc (etnobotanice). Aseara dupa un cui cam plin, m-am pus in pat si am simtit cum spiritul imi paraseste corpul, ba chiar am vazut asta, imi vedeam corpul prin "alti ochi" din camera, nu mai vedeam prin ochii mei. Am trecut cu greu (foarte greu) peste tripul acela puternic, insa de cum m-am trezit azi am avut anumite stari. Nu am stiut ce sunt pana la ora asta cand am inceput sa dau search pe google la simptome ce le aveam si sa constat ca am un atac de panica. Am 22 de ani, nu mi s-a mai intamplat niciodata. E al dreacu de ciudat dar tot odata il vad ca pe o provocare, la comentarii am vazut numai oameni ce se lupta cu chestia asta de ani de zile. Stiu ca Dumnezeu o sa ma ajute, stiu asta foarte bine si stiu ca o sa inving aceasta "boala" de cacat. Sunt puternic si voi sunteti, e doua dimineata si chiar simteam nevoia sa tastez. :)) Sunt convins ca o sa trec peste si la fel ar trebuii sa fi ti si voi!

    1
    0

  • florentina pe 21 Ian 2016, 19:11
    atac de panica

    Eu am facut primul atac de panica acum cateva luni ! Avem simtomele urmatoare :senzatia de frica de moarte, palpitatii,senzatia de irealitate,senzatia de nod in gat,frica ca am sa ii pierd pe toti din jurul meu,nu puteam sa dorm,senzatia de rau incontinuu....M-am dus la pshiatru si iau spitomin 10m una dimineata si seara si seroxat de 20mg o jumate dimineata si una seara.Simtomele s-au mai eliminat ...si acum cum ma supar putin imi apar...eu am mai cautat refugiu si la biserica..Cam cu atat pot sa va ajut!

    2
    1

  • Liuba pe 8 Dec 2015, 16:38
    Autosugestia vă va ajuta

    Eu am avut atacuri de panică de la vârsta de 22 de ani până la 24. Trebuie să ințelegeți că dacă nu vă calmați vă faceți râu cu mâna voastră. Trebuie să mergeți la biserică nu la babe. Trebuie să ințelegeți că dacă mori apoi Mori si nu reusesti să-ți măsori pulsu sau tensiunea. Trebuie să vă autocalmați să mai căutați o dată pulsu, să vă spuneți in cap că totul este bine si sunteți ok. Trebuie imediat să incepeți a vorbi cu cineva si să vă uitați la ceas să vedeți să timpul trece si nu vi se intâmplă nimic deci, sunteți bine. Cine are nevoie de susținere; liubovi23@yahoo.com.

    1
    0

  • costelino pe 11 Nov 2015, 12:03
    buna ziua !

    Pe mine ma ia din somn ma culc bine si ma trezesc rau si numai la 0;30 sai 01:00

    1
    0

  • ana pe 18 Apr 2015, 13:36
    atac de panica

    e groaznic,imi e frica sa nu mor absurd in timp ce toata lumea zice....e doar un atac de panica.In cele mai multe cazuri ma fac de ras pe strada ...incep sa alerg sa opresc lumea pe strada ..sa intru in farmacii ,sa ma bag in fata cozii ,sa plang ....si asta ma face sa ma simt mai bine dar f umilita pentru ca eu am f inainte puternica si intodeauna m-am descurcat singura ,gaseam solutii la orice..dar acu...sunt ca un mort viu.Pe langa toate astea nu mai pot lucra ,nu am bani sa merg la un doctor si daca as avea tot nu as putea pleca din casa.Stau cu parinti ,am 42 de ani,imi e rusine,sunt trista ...se duce toata viata asa inutil.Am atacuri de panica de 20 de ani...nu mai le pot suporta ...nu mai am solutii ,as vrea sa termin odata ..s-a dus toata tineretea.Vorbesc seara cu Dumnezeu si il intreb - Doamne unde am gresit?De ce trebuie sa trec prin astea,nu am cerut averi niciodata de cand ma stiu,nu am omorat pe nimeni,nu urasc pe nimeni,nu judec pe nimeni,toti avem dreptatea noastra ,nu exista nimeni pe pamantul asta care sa nu aibe un suflet ,undeva in mintea si in legea lui are dreptate . Sper sa am si eu o viata pe lumea cealalta poate si daca o fi sa ma mai nasc odata si sa trec iar prin iadu asta mai degraba sa nu ma mai nasc niciodata.

    3
    1

  • Romeo pe 24 Mar 2015, 23:05
    Atacuri de panica si frica de pre-infarct

    Si eu sufar de atacuri de panica si am impresia ca am sa fac un pre-infarct ca mi se opreste inima ca am sa mor va rog sa ma ajutati

    5
    1

  • ioana pe 3 Mar 2015, 15:28
    stari de panica

    Am aceste stari de frica si durere. Plang si nu stiu ce sa fac,imi este teama de tot si de toate. Orice ma sperie. Ce sa fac? sunt constienta ca doar de psihic depinde,dar nu pot!!!!

    0
    0

  • vietta pe 28 Feb 2015, 01:04
    atac de panica

    Ganditi va ca ziua de maine va fi intotdeauna mai buna! ☺

    2
    0

  • vietta pe 28 Feb 2015, 01:01
    atac de panica

    Buna din nou, in urma cu ceva timp am postat aici starile prin care am trecut in urma cu 2 ani si jumatate si intradevar erau asociate atacului de panica. Cum am luptat cu aceste stari? Cu multa rabdare si cu fiecare zi ma cunosteam mai bine, prin apropierea de Dumnezeu, mi am schimbat regimul alimentar, fara mancaruri grase sau care cad greu la stomac, exercitii fizice usoare, somn si odihna atunci cand ma simteam obosit, in fiecare zi cate un pas mic dar sigur. Este bine sa va angajati in proiecte mici realizabile pentru ca toate astea va redau increderea. Atunci cand va confruntati cu un atac de panica in primul rand trebuie sa va reglati respiratia inspirati si respirati profund pana va calmati numarand in gand, de la 1 la 4 expiri 5 6 7. Exercitiul asta l am facut des, si din ce in ce mai rar vei avea nevoie de el. Mi am facut nenumarate analize de toate felurile pana si ecodopler cardio cervical etc rmn cerbral cervical, test de respiratie in somn analize sange, oftalmologice, ecografii abdominale...iar ce pot sa va spun este ca in conditii de stress organismul nu mai functioneaza cum trebuie, si de aceea este important sa gestionati acest stress controlandu l si nu invers. Iubiti va mai mult, aveti mai multa grija de voi, si in primul rand faceti echipa cu Dumnezeu, atunci veti intelege totul limpede, pentru ca El este iubire!

    3
    0

  • adrian pe 7 Feb 2015, 20:10
    anexietatea

    ast sa vb despre asta facebook sau mess ady_magurele@yahoo.com

    6
    0

  • Robert pe 22 Ian 2015, 20:48
    SOLUTIE!

    Am citit o parte din comentarile voastre si am vrut sa va ajut cu un mesaj care va poate salva chiar ACUM ,fara a lua pastile care va pot afecta si mai tare si nu aduc salvarea :) daca sunteti foarte atenti si aveti INCREDERE deplina in mine.Atacul de panica in esenta sa este declansat de intelegere profund gresita a realitatii ori a unei situatii.Cautati cauza(nu va focusati pe efect-ex:tremuraturi,frustrari,frica ce te cuprinde,gandurile negative,etc.) altfel nu veti putea elimina atacurile de panica(ori fricile mai mici de intensitate).O data ce cauza este indentificata(ex:cauza este frica de moarte,frica ca nu vom putea depasi ceva(chiar poate atacurile de panica insasi-cum era MARGARETA intr-un comentariu de mai sus),frica de a nu ne face de ras in fata unei multimi,frica de a gresi,etc.)trebuie sa intelegeti 2 ASPECTE ESENTIALE care sunt REALE si acelea sunt:1)UNIVERSUL ESTE PERFECT si ca 2)in orice situatie a vieti nu trebuie sa ne fie frica deloc pentru ca este lipsit de orice logica(cum a spus medicul psihiatru de mai sus)-ex(ca lupu din mesajul de mai sus):daca va este frica de moarte mai precis daca va este frica ca veti disparea pentru totdeauna atunci apare intrebarea voastra:Ba cretinule cei perfect in asta eu vreau sa fiu mereu fericit,sa evoluez,sa traiesc vesnic,sa fiu alaturi mereu de persoanele iubite,sa ma distrez,sa ma relaxez...nu vreau sa dispar pentru totdeauna este oribil,deci nu vreau sa mor.Analiza voastra este CORECTA IN ACEST CAZ dar daca vam zis ca Universul este perfect atunci care-i logica?!Simplu...MOARTEA NU EXISTA acum nu intru in detalii ca mi-ar lua 5 pagini sa va explic detaliat dar daca nu ma credeti interesativa sa vedeti ca am dreptate sau astpetati :)) daca nu aveti incredere in mine dupa ce plecati din plan fizic ca am avut dreptate.Acum care-i morala...ca daca va bazati pe aceste 2 adevaruri de mai sus cu toata credinta(mai exact sa aveti o traire profund interioara a acestor realitati-de exemplu-stiu ca in momentul in care bag mana in foc ma ard 100%-acest lucru veti trebui sa il faceti si cu cele 2 realitati prezentate de mine sa credeti-100% in ele pt. ca ele sunt o realitate ce poate fi si dovedita) chiar daca nu stiti solutia problemei undeva in sufletul dumneavoatra o sa va linistiti...deoarece chiar daca nu stiti unde este calea de scapare VETI STI CA EXISTA si mai devreme sau mai tarziu sigur o veti gasi si atunci problema va disparea complet.Sper sa meditati atent asupra aspectelor prezentate si sa va linistiti ACUM citind aceste mesaj.Veti vedea ca am dreptate mai devreme sau mai tarziu daca credeti ca sunt doar un prost ce vorbeste in gol.DAR DACA veti constientiza secretele dezvaluite AI FOST SALVAT!BAFTA TU SCHIMBI TOTUL!EU AM INCREDERE IN TINE CA TE VEI SCHIMBA :) !

    5
    0

  • costachescu liviu pe 14 Ian 2015, 09:20
    atac panica{ cred}

    din 2006 cand eram in grecia sotia a nascut prima fata nu am putut merge la nastere nici la botez findca riscam sa-mi pierd actele.dupa 2 luni ma-m certat cu un prieten si seara ma-m trezit din somn cu un cutit deasupra mea era beat si vroia sa ma taie ma-m speriat f tare.la o luna am avut orima experienta neplacuta la ora 3 dim.nu stiu care a fost cauza alte neplaceri nu am avut dar am ajuns acolo la spital.Dimineata a venit un doctor in vizita si din analize mi-a zis ca am lipsa de oxigen in sange.mai tarziu a venit un alt doctor specialist si a zis ca nu am nimic si ca totul se petrece in mintea mea.La cateva luni ma-m in tors in tara si mi-am facut analizele la inima si plamani dar nu mi-a gasit nimica cu exceptia la plamani de la fumat.Specific ca ma-m lasat de fumat tot in 2006 de atunci am starea aia de;greata lipsa de aer ma strange gatul iar inima o ia razna timp de 20 min ochii devin rosii.de la emotii si cand mai joc ceva pe bani gen poker sau pacanele mi se ia aerul.E POSIBIL SA FIE DE LA SPERIETURA?

    3
    0

  • roxana pe 29 Dec 2014, 00:23
    anxietate

    Buna tuturor.Din pacate e grea lupta cu aceasta ,,boala''...dar sunt decisa sa o castig!!!Vreau sa fiu din nou persoana vesela si plina de viata dinainte.Am citit in mare parte comentariile voastre si sunt dispusa sa va dau adresa mea de messenger sa putem vorbi,sa ne ajutam reciproc.Diana Stancu si Margareta sunt convinsa ca putem reusi!!!!Speranta moare ultima.Cei care vreti sa vorbim sa impartasim experiente dati-mi add pe mess la id roxanamuresan87.Apropo de 20 min am fost sa cumpar o pizza si al naibii m-a apucat ameteala,agitatia,nesiguranta,cei mai rau,dar am reusit sa ma calmez....de aceea am intrat pe site si am decis ca vreau sa comunic cu lumea poate este o solutie ptr noi....ceao si numai bine!!!

    5
    0

  • Margareta pe 14 Dec 2014, 11:41
    Anxietate si atacuri de panica

    Buna.Ma confrunt si eu cu anxietate si atacuri de panica de 4 ani.Am apelat la psiholog dar nu prea a dat rezultate.Medicamente nu i-au decat Sedatif PC.Incerc din rasputeri sa fac fata dar nu reusesc.Am impresia ca nimeni nu ma intelege si as dori sa pot lua legatura cu cineva de pe acest grup sa putem vorbi despre probleme noastre.Va multumesc.

    6
    0

  • KK pe 19 Oct 2014, 12:52
    buna

    pentru atacuri de panica eu suspectez extraveral si xanax

    6
    1

  • George pe 11 Oct 2014, 10:52
    Este usor de spus

    Este foarte simplu de spus ca atacurile de panica nu sunt periculoase. Daca treci prin aşa ceva de mai multe ori simţi ca si cum ai muri in secundele/minutele acelea. Nu este atât de simplu sa gândeşti raţional atunci Cred ca este imposibil . Eu am făcut tot felul de tratamente de la ad la isrs fara rezultate In final am găsit pe cineva competent sa imi dea un tratament care sa ma echilibreze si sa ma simt bine. Sper sa găsiţi si voi Va doresc o viaţă libera si plina de realizări

    3
    0

  • lupu pe 11 Sep 2014, 21:51
    atac de panica si frica de moarte

    am 20 de ani si de 2 ani am frica de moarte si simt ca mi se pune un nod in gat,,de exemplu daca aud ca cineva are o boala ma gandesc ca pot sa o am si euu..va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca se poate intampla ceva grav de la atacuri de panica..va multumesc

    9
    0

  • tring pe 23 Iul 2014, 12:11
    Atacurii...

    As fi vrut sa spun si cum a inceput totul dar nu am timp doar pot sa spun ca ma confrunt cu aceste senzati de axproxsimativ 4ani. Am 23 de ani nu stiu dak ce am eu se numeste, Atacucuri de panica, EU o numesc chin permanent deci sa va spun cum mi se manifesta mie aceasta boala in MARE. nu am pofta de mancare, vad in ceata imaginativa ca aveti o tigare aprinsa in mana si fumul iese iese din tigare si se indreapte spre ochii ca niste foarte micii nori si se misca stanga dreapta jos sus dupa cum schimb privirea (ce mai exzemplu am dat pentru a ma exprima cum vad in ceata ) transpir foarte des, dureri de cap insuportabile mai ales la tample,si o senzatie de park miar cadea picaturi de ploaie in cap. Inteaturi in brate picioare. si in mai multe parti al corpului. tiiuituri in urechii foarte rare. ameteli la ordinea zilei . picioarele mi se zbate si mai multe parti ale corpului. Asta din cate am inteles este din cauza stresului. Frisoane, mai si simt ca un fel de accid in spatele zensatia e foarte asemantare a gazelor si un sunet k si cum ai desface o stigla de cola , si tot foarte rar ca-nd merg pe strada simt in spatele ceafea ca si cum ceva ar pocni cu fiecare pas pe care il fac un sunet neplacut , mentionez foarte rar , de o luna am inceput sa dud in gandul meu voci asta doar inainte sa ma pun sa dorm si cu ochii inchisi si vad si anumite persoane pe care nu leam mai vazut nici o data si animale si lucruri care apar si dispar in fractiune de secunda apre o imagine dispare apare alta doar cu ochii inchiisi inainte de culcare la fel si cu vociile din gandu meu este ca o confersatie telefonica pare sa mi se adreseze mie. si mai este o senzatie foarte urata mergand pe strada ziua cand norii astupa pentru un moment soarele am o senzatie urata k si cum putin cate putin se intuneca de tot. si cand transpir foarte tare simt un miros a ars foarte tare si incep sa intru un panik. si foarte des sanzatie de irealitate ochii ai am mai mereu rosii. Dureri de burta si diarie unca una dintre ele, imi amortesc picioarele si mainile (nu des) si multe altele care cred k am sa le comentez alta data. Sper sa ma inteleaga doar cine Are aceste sintome saºu au avut. cei care nu posibil sa ma creeada nebun. Scuzatimi stilu de scris sau dak nu am scris bine gramaical dar mam grabit ca trebuie sa plec sa imi fac o programare la doctor pentru ami scoate maseaua. Pentru cei care a trecut peste ma bucur foarte mult si imi dau speranta ca se poate trece peste acest chin infernal si pentru cei care inca nu le doresc toata sanatatea din lume . pentru mine este o lupta iminenta si o stare de frica si de moarte permanenta. as dori daca vreti cine se confrunta cu aceste stari sa ia id meu si sa tinem legatura si sa ne incurazam reciproc si sa cautam solutii . Cosmin. id meu winstonbluemagic@yahoo.es.

    8
    4

  • -------------- pe 18 Mai 2014, 17:45
    buna seara

    eu le fac mai ales iarna cand nu pot merge sa ocializez sa vad lume sa comunic sa fac schimb de impresii, in general sa socializez, lucrez toata ziua la calculator, cred ca o sa-mi fac prieteni pe net si o sa vorbesc cu ei pana seara tarziu ca sa mai uit cat de rau imi este.

    9
    0

  • Diana Stancu pe 24 Apr 2014, 19:34
    Un cosmar , nu stiu ce sa mai fac

    Sunt mai bine de 3 luni de cand in fiecare zi imi este rau. In principiu simt o greata profunda si un nod in capul pieptului cand simt acest lucru deja ma panichez , mentionez ca imi este foarte frica sa vomit , lucru care isi are radacinile in trecut... inainte de a fi operata de apendicita am avut de foarte multe ori stari de voma , vomitam chiar si de 10-11 ori , insa apendicita nu era de operat...in fine , revenind la subiectul principal. Cand simt acel nod in capul pieptului ma gandesc tot mai mult ca o sa vomit apoi usor usor nodul se muta in gat si simt o presiune in zona inimii, incep sa simt ca aerul nu imi mai ajunge , simt o presiune in cap, imi amortesc mainile si ma furnica , tremur mai exact imi este rau. Ceea ce ma macina este faptul ca de cand am aceasta problema imi e frica sa mai plec de acasa, mi-e frica sa merg la facultate sau sa fac oricare alta activitate , mi-e frica sa nu cumva sa ma apuce acele stari de rau. Uneori imi e frica sa dorm , nu stiu ce sa mai fac ...eram o persoana activa si plina de viata dar de cand cu aceasta problema m-am schimbat complet , efectiv as sta numai inschisa in casa. Am mers la un psihiatru , acesta mi-a spus ca sufar de atacuri de panica si mi-a dat tratament cu sertralina si lexotan, problema este insa ca imi este frica sa il iau . In primul rand mi-e frica de o dependenta iar in al doilea sa nu ma ingras . Ce as putea sa fac sa termin cu acest cosmar?

    7
    0

  • erdei romi pe 8 Mar 2014, 21:32
    atacuri de panica

    am 55 ani as vrea sa stiu daca cineva mai are ca si mine aceleasi simptome;am o senzatie de mancarime in nara stinga mi se pare ca nu pot satrag aer sau am senzatia de uscaciune lucru care este foarte foarte deranjabil am citit de atacuri de panica unde se spune ca acestea tin intre10 si 30 minute pe mine ma tin ore in sir asta mi sa intimplat de vreo 6luni daca cineva stie ceva sau i sa intimplat si lui il rog sa mi scrie pe acest forum

    10
    0

  • erdei romi pe 8 Mar 2014, 21:20
    atacuri de panica

    senzatiaca am ceva in nas

    5
    0

  • Maria pe 25 Feb 2014, 19:30
    Stres

    Buna ! Mama de o saptamana vomita in fiecare seara , la o ora anume adica in jurul orei 19 . Este stresata , obosita, nervoasa si se inchide foarte mult in ea , nu vrea sa consulte un medic , nu vrea sa faca nimic in aceasta privinta . Se poate sa sufere de atac de panica ?

    4
    0

  • georgescu pe 23 Ian 2014, 15:49
    atac panica

    a Atacurile de panica trec cu ajutorul terapiei Bowen !

    13
    1

  • mihaelacondurat pe 22 Ian 2014, 15:57
    atac de panica

    buna ma numesc Dana si sufar de atac de panica de aproape un an nu stiu ce sa mai fac toate analizele sunt bune dar degeaba eu nu ma simt bn din cauza asta. Am incercat tot felu de pastile acuma iau picaturi delorazepam sunt in italia mama mea a murit acum 3 ani in bratele mele culegand masline cine ma poate ajuta va rog nu mai suport raul pe care zi de zi il am cine vrea sa vb cu mn pe danamihaelabud va multumesc

    4
    1

  • popica iordana pe 20 Ian 2014, 15:46
    Florile lui Bachus

    Ati incercat si Florile lui Bachus? Este un remediu natural cu o mare raspandire in tarile dezvoltate. La noi se cunoaste prea putin acest tratament. Va recomand un spray care poate fi folosit in caz de urgenta. In situatiile critice, de panica absoluta, 4 puf-uri aplicate sub limba, fac minuni. Acesta este un link cu trimitere la un site pe care puteti comanda(in farmaciile Plafar sunt mai greu de gasit). http://www.semperviva.ro/terapii/Terapia-florala-Bach-2/ http://www.semperviva.ro/p_Revival-Remedy-Rescue-Remedy-Remediul-salvator-30ml-spray_374/

    7
    0

  • sadu pe 18 Ian 2014, 04:37
    bolav ma fac bine?

    astazi 18-1-14 ma scol din somn 12 noaptea si inima bate tare caldura ameteli si buzele asmortite .fug la urgenta si am asteptat pina cind miam revenit .

    9
    0

  • claudiu pe 17 Dec 2013, 01:13
    in primul rand roaga-te la bunul Dumnezeu sa aiba grija de tine

    "te sfatuiesc sa mergi la un psiholog ,te va ajuta foarte mult,si sa nu te inchizi in tine...dute cu prietenii distreaza te,povesteste cat de mult,indragosteste te,numa asa iti poate sari gandu de la starea care te ingrijoreaza." spunea cineva si are foarte mare dreptate!!!bine eu nu am mers la un psiholog inca si sper nici sa o fac:D!!!in plus fii optimist/a si gandeste pozitiv intotdeauna,spune-ti mereu "O sa trec si peste asta,se poate!!!" si zambeste cand spui asta,respinge cu hotarare si fermitate orice gand negativ,nu-ti pune niciodata la indoiala sanatatea!!!!asculta o melodie care iti place foarte mult sau mai multe,gandeste-te la ceva frumos si plin de bucurie ex:un bebelus care rade!!! sau daca nu uita-te la "Cat concerto" cu Tom si Jerry cum fac eu de exemplu sau orice alta comedie,pfff sunt multe de facut care sa te faca sa zambesti,dar inainte de toate roaga-te la bunul Dumnezeu sa aiba grija de tine si sufletul tau,roaga-te mult sa-ti dea puterea sa treci peste asta si vei reusi!!!...iti spun din experienta:)...Dumnezeu este oriunde cu tine si El vrea ca tu sa traiesti,nu uita niciodata asta!!!...daca aveti nevoie de ajutor ma gasiti la nr de tel 0757252339

    9
    1

  • monica pe 12 Dec 2013, 18:05
    atac de panica

    m-am speriat intr-o seara rau de tot de cineva si de atunci ma speri din orice tresar din orice si mam ales cu extrasistole din aceasta cauza si nu imi mai revin .ce as putea sa fac?

    5
    0

  • adriana pe 26 Nov 2013, 20:17
    atac de panica

    Doamne eu nu mai pot sa ma confrunt cu asa ceva... incerc sa ma relaxez sa nu ma mai gandesc la asta, dar degeaba pur si simplu imi este frica cand ma scoala la tabla ca toti vor rade de mine ca gresesc ceva sau nu stiu. Cand ies la tabla si incep sa scriu ceva sau sa citesc incep sa tremur toata pur si simplu nu mai pot tine nici macar cartea in mana dureaza 5 10 minute pana imi revin. Din cauza la problema asta cu emotiile prea mari catodata uit si la raspunsuri ce sa zic. Ma intreb mereu de ce eu??? De ce eu am problema asta?:((((((((((((

    3
    0

  • Cristina pe 30 Oct 2013, 11:23
    Atac de panica

    Buna ! Si eu sufar de aceasta anxietate prosteasca provocata de mine ,si-mi asum ce spun ,pt ca ceia ce gandim in interiorul nostru ia nastere in exterior ca un pc care-si progameaza aceste stari anxioase ,sfatul meu este ..atunci cand apar aceste stari sa respirati adanc si doar FI-TI ,fara a va gandi la ceva ,relaxati-va. Viata este frumoasa trebuie sa ne bucuram de ea de tot ce ne inconjoara ,cand ne trezim dimineata sa facem semnul sf Cruci si sa spunem inaintea Domnului Iisus ,Doamne ajuta-mi sa trec cu bine si peste aceasta zi ,lumineaza-mi mintea cea intunecata de diavolul care ma chinuie cu aceste stari de slabiciune ! Haideti cu totii sa privim mai mult la cer cand avem aceste stari ,caci Dumnezeu nu ne da mai mult decat noi putem duce .Ganditi-va la ceva frumos ,pozitiv ,depinde de noi ,haideti sa atragem binele si sa alungam raul imaginati-va o stare de mine din interior si -o sa vedeti ca imediat capata viata in exterior .Curaj ,Credinta ca toate-s trecatoare nimic nu sta in loc ,o sa uitam cu toti aceste expierente si mai tarziu ne vom aminti poate cu zambetul pe buze gandind matur si spunandu-ne ....vai dar cate lucruri uitle si frumoase as fi putut sa am in tot acest timp cate am pierdut cate realizari am esuat ,asadar haideti sa traim clipa si sa ne bucuram de viata ,Curaj !!!!!!!!!

    3
    0

  • andreea pe 29 Oct 2013, 23:40
    buna seara doamna doina

    buna seara am citit comentariu dvs de aici,si vreau sa va spun ca si eu sunt aproximativ lafel ca fiul dvs,am aceleasi probleme atacuri de panica cel mai mult fac cand ies afara din casa,cand sunt in transport,in locuri aglomerate,in general singura pe strada....credeti-ma pe cuvant eu nu eram asa vas spune cauza din care eu am ajuns asa dar nu aici pe internet....la inceput cand am avut aceste atacuri de panica credetima am avut si eu aceleasi probleme ca fiul dvs....imi era frica sa mai ies din casa,sa plec undeva singura,etc....si chestia asta mult timp....am cazut pe strada de ogramada de ori ma luat salvarea ma dus la spital...multe doamna.....va inteleg prin ce treceti ca si eu trec prin aceleasi lucruri urate.....daca vrei sa vb mai multe uitati id meu de mess anda4you2002 si poate vb eu si cu fiul dvs,poate nu stiu ne linistim reciproc....va doresc multa sanatate si poate astept un raspuns de la dvs....

    11
    0

  • O Lady pe 27 Oct 2013, 15:57
    Pt Doamna Doina

    Buna ziua! Incep prin a va spune ca si eu am atacuri de panica si imi vine foarte greu sa mai comunic cu cei din jurul meu,simt nevoia sa vb cu cineva care ma poate intelege cu adevarat! Am aceeasi varsta cu cea a fiului dumneavoastra si as vrea daca puteti sa -mi dati cateva sfaturi in privat.

    5
    0

  • doina pe 24 Oct 2013, 12:13
    ajutati-ne!

    Buna ziua,ma numesc Doina si sunt mama unui tanar de 23 de ani care de sase ani sufera de atac de panica...dupa toate minunatele tratamente situatia s-a agravat in sensul ca nu mai iese DELOC DIN CASA...lumea l-a marginalizat,vecinii rad de noi de parca ar fi ceva de ras...primeste mesaje ca e nebun...In concluzie viata lui ca om si tanar este pe marginea unei prapastii...spune ca vrea o iubita ,o fata sa-i fie aproape ....spune ca asta i-ar aduce vindecarea...fetelor daca aveti nevoie de un baiat cu suflet minunat dar care are acum un moment greu va rog scrieti-mi ....si voi baieti care suferiti de aceste nenorocite atacuri daca aveti nevoie de un prieten scrieti-mi...locuim in Ploiesti si credeti-ma asteptam o minunne....o fata care sa fi trecut prin aceleasi stari si care sa stie sa-l abordeze...si sa-l iubeasca...e tot ce-si doreste...multa iubire sa ofere...si sa primeasca...cu sperante,mama lui ALEX,Doina

    7
    0

  • sloneanu elena pe 14 Oct 2013, 21:13
    atac de panica

    si eu ma comfrunt cu stari de panica imi este frica de plecat mai ales cu masina numai gandul ca trebuie sa plec ma ingrozeste si am stari de neliniste de voma discomfort abdominal chiar si diaree. am mers la medic si mia dat sedatif pc dar nu merge de fiecare data

    6
    0

  • Dorian pe 18 Sep 2013, 23:23
    Atacul demonic? Speram sa nu fie asa

    Procentul barbatilor care se plang de atacuri de panica pe site-ul asta vad ca este ceva mai mare decat al femeilor. Sa inteleg ca barbatii sunt mai sensibili sau predispusi la atacuri de panica ? Asta pentru ca nu se mai face stagiul militar la 18 ani ( respectiv la T.R) . Lasand tonul de gluma. Atacul de panica este inca un fapt medical ale carui mecanisme neuro-biologice sunt insuficient cunoscute. Medicii fac si ei ce pot. Si psihologii idem. Si diavolii au amestecul lor iar psihicul nostru este taramul cel mai vulnerabil actiunii lor. Pentru cei necredinciosi: incercati sa cereti ajutorul lui Dumnezeu, da, da chiar Acela in care nu credeti. ,, Strigati" din suflet la El si veti vedea forta care biruie tulburarile astea nepalpabile. Nu credeti? Incercati cu inversunare.

    1
    0

  • Ion pe 17 Sep 2013, 09:36
    panica si sexul

    Primul atac de panica l-am avut acum 3 zile, cand mi-am dupa ce am facut sex cu 4 femei, mi-am dat seama ca nu voi face fata la a cincea. Dar am luat viagra si aam rezolvat-o si pe asta. Apoi mi-am pus ordine in viata, nu ma mai culc decat cu maxim 3 femei si numai seara. Santatea la toata lumea!

    4
    4

  • Gabriel pe 13 Sep 2013, 17:49
    motive ale atacurilor de panica

    Eu as zice ca atacurile de panica nu apar fara motive, ci tocmai din motive intemeiate: nu mai ai bani, nu mai ai ce manca, ti-au murit apropiatii, ai dus un stil prost de viata in care ai facut mereu greseli, pe care ai ajuns sa le regreti, etc. Am patit-o si eu. Pe la 20 ani mi se intampla cateodata, f rar (o data la cateva luni), ca la culcare, in loc sa adorm, sa ma apuce deodata o teama puternica, sa am senzatia ca ma sufoc, apoi aveam puls ridicat si transpiram. De ce? Hai sa spun si motivele, ca multi altii vad ca au amintit simptomele, dar nu au spus si de ce li s-a intamplat. La vremea aceea eu eram virgin. Sufeream ca-s singur si mai ales ca toti ceilalti de varsta mea umbla cu fete. Eram student si in caminul in care stateam se tineau tot timpul chefuri si era balamuc. Numai la mine in camera nu era chef, ca aveam colegi mai cuminti. La inceput multe fete ma placeau si imi faceau ochi dulci, dar eu le ignoram pe toate. Apoi m-am trezit ca atat fetele, cat si baietii ma priveau cu dispret, radeau de mine si ziceau ca-s handicapat. In felul asta am realizat ca niciodata nu voi avea si eu o prietena. De aici atacurile de panica, care pe la 20 ani erau inca f sporadice. La 23 ani eram in anul 5 si terminam facultatea. A fost un an greu, trebuia sa-mi prepar licenta. Tot virgin eram, ba situatia era parca mai grava. Oriunde mergeam, parca aproape toata lumea radea de mine si povestea despre mine ca-s prost, nebun, handicapat. Chiar si dintre colegi aveam impresia ca sunt din ce in ce mai putini care ma considera om normal. In lunile premergatoare examenului de licenta am avut cele mai multe atacuri de panica, toate noaptea, la culcare. Ajunsesem sa ma sperii de venirea noptii. Stiam ca iar o sa ma apuce groaza cand o sa ma asez in pat. A fost cea mai grea perioada. Peste zi orice fleac putea sa ma impresioneze si sa ma sperie. Toti cei din jur mi se pareau mult mai inteligenti si mai evoluati decat mine. Aveam impresia ca eu sunt ramas mult in urma si n-am nici o sansa sa mai traiesc, ca facultatea am facut-o degeaba, o termin, dar servici nu voi avea, nu ma voi integra social pe nicaieri. Facultatea am terminat-o, servici am avut imediat dupa absolvire, dar eu tot speriat am ramas inca destul de multa vreme. Eram in continuare virgin, daca mergeam pe strada lumea tot asa radea de mine. Unii tare se mirau cand aflau ca, asa handicapat cum sunt, am terminat o facultate si mai am si servici. La fete nu mai aveam nici o sansa. Eram constient ca-s un baiat atat de inferior, incat nici una n-are cum sa se uite la mine. In fine, pe la 25 ani am inceput pt prima data sedinte de psihoterapie la o doamna psiholog cumsecade. Mi-au ajutat mult. Din ce in ce mai rar am avut atacuri de panica si tot mai slabe. Medicamente n-am luat de nici un fel. Am mai vazut cazuri de colegi care au trecut prin momente grele, au stat la spital, s-au indopat cu medicamente, s-au ingrasat. Eu nu. Tot la 25 ani am inceput sa fac sex. Cu niste prostituate, ca altfel nu aveam nici o sansa. Am luat aceasta decizie fiindca mai multe nopti la rand nu puteam dormi framantandu-ma ca toata lumea face sex, numai eu nu stiu ce-i aia. N-am fost decat de f putine ori la prostituate si dupa aia am facut multi ani de pauza. Am renuntat la ele, fiindca imi ofereau placeri f scurte si sub inaltimea asteptarilor. Au mai trecut inca multi ani, prietena/nevasta tot nu mi-am gasit, dar nici nu mai sunt atat de disperat de lipsa sexului, fiindca macar atata lucru am si eu idee: cum e sa faci sex. Chiar si singur fiind, au urmat multi ani in care m-am simtit bine, n-am mai avut nici un atac de panica, cu exceptia unei scurte perioade in care m-am confruntat cu oarece probleme financiare si nu aveam nici o siguranta ca ma voi descurca. Acum, la experienta pe care o am, nu ma mai impresioneaza nimic atat de tare incat sa-mi creeze atacuri de panica.

    1
    1

  • Liviu pe 3 Sep 2013, 20:43
    Atac de panica

    Salut am si eu aceeasi problema ca voi am atacuri de panica de vro 5 luni imi este foarte frica ca o sa mor deja incep sa nu mai rezist nu stiu ce sa fac in momentele alea nu ma pot linisti deloc vreau sa zic ca-s in anglia si de cand am venit aicea au inceput aceste atacuri de panica cine vrea sa vorbeasca cu mine despre asa ceva si ma poate ajuta sa ma caute la adresa de email liviu_19_90@yahoo.com

    1
    0

  • ana pe 22 Aug 2013, 17:28
    atacul de panica

    am avut si eu atacuri de panica timp de mai multi ani,dar ultima data sa manifestat cu stare de depresie doarece mi-a decedat sotul in urma nui accident vascular.Panica in care am intrat afost alimentata si de indiferenta si nesprijinirea de catre cei mai apropiati de mine in momentul cind m-am intors acasa de la cimitir,ei au plecat toti la casele lor,iar eu am ramas singura si atunci am intrat in panica,din frica de snguratate deoarece nu am copiii.Eu am fost tot tmpul o fire fricoasa,iar sotul m-a ajutat sa trec peste starea de teama,iar cand l-am pierdut toata frica s-a manifestat prin depreie.Am fost internata la secta psihiatrie pentru patru zile dupa decesul sotului,iar la externarea din spital am luat pe mama la mine acasa,iar la noua luni dupa decesul sotului a decedat si mama la mine si de atunci imi este teama sa dorm singura in casa,iar noaptea ma culc la sora mea acasa. Incerc sa i-mi controlez frica prin ginduri positive,dar viata de unul singur este grea,dar amvazut oamenii pe care ai credeam puternicii care clacheaza in situati mult mai usoare decit ale mele,iar asta i-mi da incredere in mine si am observant ca nu mai simt acurii de panica.

    2
    0

  • Mia pe 29 Iul 2013, 11:44
    Scapa de atacuri de panica prin detoxifiera naturala

    Sunt o femeie in toata puterea la 35 de ani. Am avut primele atacuri de panica mai serioasa acum cateva zile. Am fost la psihoterapeut (asa se numesc astia acum), a inceput sa rada de atacurile mele. Am sunat un prieten, am plans o jumatate de ora la telefon si mi-a zis sa iau ceva natural de detoxifiere Pulbere de orz si vitamine naturale Herbalife, formula 2, nu chimice care ingrasa. Nu fiti naivi cand va spune ca nu aveti nimic in corp, ba aveti un deficit mare de vitamine, minerale si sunteti plini de toxine !!! Bombardati de stres si alimentatie proasta. Am scris comentariu pt faptul ca e plin de stafuri care te trimit la psiholog, repede te fac "nebun". NU e chiar asa, corpul e plin de stres si nu mai lupta singur, nu mai poate !

    3
    0

  • andreea pe 8 Iul 2013, 14:17
    atac de panica

    primul atac de panica mi s a intamplat acum o saptamana, eram la o terasa, era ffff cald afara, si stiu sigur k am hipocalcemie. a fost infiorator, m am dus la spital, mi au facut un ekg si mi au zis sa nu ma mai stresez. eu sunt in spania acum, mi am luat bilete de avion spre romania ,unde ma voi trata, atat fizic cat si psihic. este f ciudat, eu inainte nu credeam k mi se poate intampla ceva rau, sunt tanara , sanatoasa, fac sport des, dar iata k stresul poate, dorul de tara si au pus amprenta. de o saptamana stau in pat, ma tratez singura cu calciu , magneziu si orifdal, sper sa pot calatori maine fara probleme. incredibil kt de multe persoane sufera de aceasta afectiune....

    6
    0

  • FLORIN pe 3 Iul 2013, 15:54
    Atacuri de panica

    Dragi suferinzi, am sa fiu foarte scurt: si eu am trecut prin ce treceti voi. REZOLVAREA DEPINDE NUMAI DE VOI; cu ajutorul sau fara medicamente si psihoterapie. REZOLVARE Pastrativa stilul de viata care vati simtit cel mai bine inainte sa va apara problemele de anxietate,atacuri de panica,depresie,etc.Incepeti ziua cu 5 minute de gimnastica de inviorare in care sa includeti obligatoriu si mersul piticului sau al broastei -cativa metri;va va oxigena creierul si veti pornii ziua proaspeti. Hraniti-va cu ce va place, dar sa nu mancati mult sa va simtiti bine chiar si putin alcool, ( va scoate din starea de apatie)-ce ii zicea Glanetasu Anei cand era deprimata?" Tu Ana ce ai nu tii bine? Ia o gura de rachie si ati va fi bine." NU EXAGERATI ! Atata cat sa va simtiti bine. Activitati care va fac sa va simtiti bine-de la curatenie si ordine in casa ,curte pana la sport, faceti dragoste-iubiti, Nu va enervati din nimic, fiti caaallllmi.Tehnici de respiratie, rugaciuni,yoga, ci-cong, respirati-veti observa ca nu stiti sa mai respirati, ati observat ce usurati sunteti numai dupa un singur oftat care de cele mai multe ori nu stiti de ce ati oftat- ati oftat in urma unor clipe de meditatie involuntara, plimbari,jucati-va.Cine uita sa fie copil imbatraneste repede. Lasati inima larga, nu puneti toate mizeriile la suflet se imbolnaveste.Nu va ingrijorati de nimic- lasati grijile de-o parte.FITI VESELI ! FITI FERICITI ! VA DORESC FERICIRE=(sanatate+bani+armonie)! florin.

    9
    0

  • Anca Anca AnAnca pe 23 Iun 2013, 18:57
    atacul de panica

    Vreau sa va dau o veste buna. Si eu m-am confruntat cu aproape toate simptomele descrise de voi, vreme de mai multi ani. Am facut si eu toate investigatiile posbile si nu mi s-a gasit nimic. Cu timpul am reusit sa ma conving ca intr-adevart nu am nimic, apoi am inceput sa ma obisnuiesc cu starile prin care treceam, am constientizat ca de fapt nu mi se intampla nimic... si acum sunt aproape total vindecata. chiar daca uneoori mai apar ceva tulburari, acum stiu ca nu e nimic si reusesc sa le contorlez

    5
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod