Cancer: 9 simptome provocate de tumorile cerebrale. Nu le ignora!

Există tumori cerebrale benigne şi maligne. Stările de greaţă şi durerile de cap sunt două simptome care pot să apară. Află de la un specialist în neurochirurgie ce alte semne alarmante pot să dea tumorile cerebrale!
Tumoare înseamnă umflătură. Tumorile cerebrale se măresc în scheletul cranian şi apasă pe ţesutul moale al creierului, provocând presiune şi, în funcţie de zona în care se află, pot apărea simptome. Află de la Prof. Dr. Ahmet Hilmi Kaya, specialist în neurochirurgie la Anadolu Medical Center din Istanbul care sunt semnele alarmante, de câte feluri sunt tumorile cerebrale şi cum se pot trata.

Tumorile cerebrale atât benigne cât şi maligne (cancerigene) exercită o presiune pe ţesutul creierului şi prin urmare, două dintre simptomele care pot să apară sunt stările de greaţă şi durerile de cap, explică specialistul. Dar, pe lângă aceste semne, în funcţie de locul şi tipul tumorii, pot să apară alte simptome. Iata cele mai importante simptome provocate de tumorile cerebrale.

Tumorile cerebrale benigne pot fi tratate complet


Aceste tumori care nu sunt cancerigene pot să fie depistate prin metode de imagistică. Operaţia intră în discuţie doar dacă tumora se măreşte, însă potrivit specialistului doar 20% dintre tumorile benigne nu sunt predispuse la mărire.
De asemenea, există situaţii în care pe perioada de supraveghere, tumora se micşorează. După depistarea tumorii benigne, pacientul trebuie să revină la control o dată la 3 sau 6 luni.

În cazul în care se constată că tumora creşte va fi extrasă chirurgical, iar riscul de recidivă este mic (sau apar la o dimensiune foarte redusă). Însă, potrivit avertismentului dat de specialistul în neurochirurgie, nicio operaţie chirurgicală nu poate să garanteze că aceste tumori nu pot recidiva sau să apară în altă zonă a corpului. Dacă pacientul beneficiază de un tratament chirurgical bun, atunci poate să-şi continue viaţa fără niciun fel de problemă.

"Tumorile benigne pot fi de mai multe tipuri şi pot apărea la vârste diferite, însă se observă manifestarea lor preponderent la cei de vârstă mijlocie. Uneori, din cauza creşterii lente a tumorii, nu apare niciun simptom, alteori, în funcţie de locul său, tumora exercită presiunea intercraniană şi apar diverse simptome", explică Prof.
Dr. Ahmet Hilmi Kaya, specialist în neurochirurgie la Anadolu Medical Center din Istanbul.

Simptomele date de tumora cerebrală benignă

1. Slăbirea muşchilor
2. Reducerea capacităţilor de văz şi auz
3. Tulburări motorii
4. Epilepsie
5. Dureri de cap.


Pentru tratamentul chirurgical se fac o serie de analize, se analizează locul în care se află tumora, se ia în calcul starea generală a pacientului pentru a stabili beneficiile şi riscurile operaţiei. În urma intervenţiei, pacientul îşi revine într-o săptămână şi poate să îşi reia viaţa socială în câteva săptămâni. Referitor la importanţa recuperării, doctorul Ahmet Hilmi Kaya afirmă: “Foarte rar, după operaţie ne putem întâlni cu situaţia acumulării de lichid, apariţia unei infecţii sau alte situaţii pentru care trebuie să fim pregătiţi. În urma unei operaţii reuşite, tratamentul şi supravegherea permanentă a stării generale sunt foarte importante în recuperare.
În concluzie, pregătirea corespunzătoare înaintea operaţiei, operaţia în sine şi aplicarea procedurilor corecte după aceasta duc la un rezultat de succes.”



Nu există un tratament complet al tumorilor cerebrale maligne


Cele mai frecvent întâlnite tumori pe creier - cerebrale maligne apar de la un alt organ, adică sunt metastaze. Abia pe locul al doilea ca frecvenţă sunt tumorile canceroase provocate chiar de ţesutul creierului, spune specialistul.

Simptomele date de tumora cerebrală benignă

1. Amorţeală la braţe, picioare, faţă
2. Stări de slăbiciune
3. Schimbări de personalitate
4. Pierderea parţială a memoriei.


  Chiar dacă nu există un tratament complet al tumorilor cerebrale maligne, tratamentele moderne îmbunătăţesc  considerabil calitatea vieţii pacientului. În timpul operaţiei, medicul decide dacă elimină total sau parţial tumora, asfel încât să protejeze calitatea vieţii pacientului.
În cazul în care este riscantă eliminarea totală a tumorii, medicul o extirpă parţial şi apoi se recurge la radioterapie, ca tratament post-operatoriu. “Radioterapia, chiar dacă are o radiaţie puternică, nu dăunează ţesuturilor vecine şi se aplică pe o perioadă scurtă, folosindu-se de exemplu aparatul True Beam”, a declarat dr. Ahmet Hilmi Kaya.

  Un lucru esenţial pentru recuperare este sistemul imunitar care trebuie să fie puternic, explică specialistul. Tumorile maligne excizate sau tratate cu ajutorul radioterapiei au întotdeauna riscul de recidivă.
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • melania andrei pe 10 Dec 2014, 21:56
    este CANCER?

    buna seara! fratele meu are 26 ani,sufera de diabet si acum mai nou face si niste crize de tulburari memorie,nervozitate,dureri de cap cam timp de o jumat de ora,iar dupa ce isi revine nu isi mai aminteste nimic. a facut pana acum 4 crize in timp de o luna si nu vrea sa mearga deloc la medic. ce ma sfatuiti sa fac sa il conving sa mearga.

    0
    0

  • melania andrei pe 10 Dec 2014, 21:56
    este CANCER?

    buna seara! fratele meu are 26 ani,sufera de diabet si acum mai nou face si niste crize de tulburari memorie,nervozitate,dureri de cap cam timp de o jumat de ora,iar dupa ce isi revine nu isi mai aminteste nimic. a facut pana acum 4 crize in timp de o luna si nu vrea sa mearga deloc la medic. ce ma sfatuiti sa fac sa il conving sa mearga.

    2
    0

  • Marius pe 8 Nov 2014, 17:49
    Tumoare Benigma

    Va salut , Marius Munteanu este numele meu . Tatal meu a fost diagnosticat acum 2 ani cu tumoare benigma la cap in spatele ochiului , langa saua turceasca respectiv hipofiza . O tumoare destul de mare ( 50 , 41 , 42 mm ) . A fost supus atunci unei interventii chirurgicale si tumoarea a fost extrirpata in proportie de 85 % . A fost la controalele periodice si s-a constatat ca se formeaza o noua tumoare , iar acum 4 zile medicii au hotarat ca in luna ianuarie din 2015 , sa revina pentru o noua interventie chirurgicala . Intrebarea mea este : V-a fi nevoie ca la fiecare 2 3 4 ani sa revina pentru interventie chirurgicala ??( Recuperarea de dupa operatie este foarte chinuitoare si nu cred ca o sa reziste psihic ) . Exista sanse sa gasim o clinica , chiar si in strainatate , care sa ofere o operatie din care sa se solutioneze problema ?

    0
    0

  • simion mirela pe 25 Sep 2014, 10:52
    gliosarcom occipital stang

    Buna ziua. sora mea Gheorghe Florentina a fost diagnosicata cu gliosarcom occipital stang. a fost operata in 02.10.2012 la spitalulBaltasar Arseni de prof. dr. Mircea Gorgan si prof. dr. Neacsu Angela a urmat 30 sedinte radioterapie si a urmat tratament cu temodal. Luna aceasta am fost la control si tumora a recidivat. Suntem disperati voiam sa va interb daca mai are vreo sansa, are 56 de ani si momentan este acasa. a cazul de o noua operatie daca este afectat jumatate din creier? Va multumesc si astept un raspuns.

    9
    0

  • georgiana pe 22 Aug 2014, 12:44
    despre cancerul la cap

    Buna ziua numele meu este Georgiana si as dori sa stiu daca e posibilitatea sa am cancer la cap.Simptomele mele sunt urmatoarele:dureri de cap constante (adica ma doare capul de 2 3 ori pe saptamana)si cand ma doare doar in unele zone de exemplu ma poate durea capul numai la ceafa sau fruntea cu tot cu ochi,ma mai doare jumatate de cap,ma simt fara vlaga slabita uneori.Mentionez faptul ca in familie tatal meu a avut cancer la plamani. va multumesc si astept raspun la georgianaivanciu@yahoo.com sau pe site

    7
    0

  • Alisiya pe 10 Iun 2014, 21:34
    Tumora sau Endometrioza pe creer ? (3)

    Am uitat sa precizez ca simtomele acestea nu sunt gen crize scurte, ci dureaza multe zile, saptamani chiar dupa un zbor cu avionul (1-2 saptamani imi e rau in continuu, toata perioada dinaintea menstruatiei de asemenea ).

    22
    0

  • Alisiya pe 10 Iun 2014, 21:31
    Tumora sau Endometrioza pe creer ? (2)

    Daca cineva imi poate raspunde, va rog si va astept raspunsul la urmatorea adresa de e-mail : aylin_wu@yahoo.com

    1
    0

  • Alisiya pe 10 Iun 2014, 21:30
    Tumora sau Endometrioza pe creer ?

    Buna ziua, Am fost duagnosticata cu Endometrioza si operata laparoscopic in 2008. De aproximativ un an, am niste simtome in jurul ovulatiei si inainte de ciclu , dar care sunt si fara a avea legatura cu perioadele astea , dupa un zbor cu avionul in special. Anul acesta am zburar la fiecare 2 luni si dupa fiecare zbor m simtit ca mor , aproximativ 1-2 saptamani ! Simt exact in zona creerului o presiune, moleseala si ma schimb si la fata, in stare de rau. Nu mai vad bine si apare strabuismul ( avandu-l din nastere, dar corectat prin operatii) , simt ca imi amorteste fata la mijlocul obrajilor , am stare de lesin si memoria cu problem. De exemplu, mi s-a facut rau azi dupa un mers mai rapid pe strada, am ajuns la o banca unde aveam de transferat niste bani in 2 conturi. Pe moment nu am mai tiut ce fac, unde si ce suma sa transfer, desi le aveam pregatite de acasa cum trebuie sa le randuiesc. Daca vreun medic imi poate explica ce ar putea fi, e posibil sa fe Endometrioza la creer ? Cazuri de Endometrioza pe creet sunt , desi poate nu multe , dar sunt. Starile apar el mai mult in timpul ovulatiei, dar si inainte de ciclu. . SI fara vreo legatura cu ciclul, doar dupa un zbior cu avionul, de la presiunea atmosferica. Ma sperie ce as putea avea, mai ales ca va trebui din nou sa zbor peste o luna, un zbor de 18 ore total.... Va multumesc !

    1
    0

  • colbu florin pe 6 Iun 2014, 10:30
    am un baietel bolnav de sindrom

    buna ziuadomnule dr am un baietel de 6 ani care a fost diagnosticat cu sindrom dandy walkersi mi sa spus ca are un lichid sub creierul mic .vreau sa stiu daca se poate opere.va multumesc

    1
    2

  • AnaMandy pe 5 Oct 2013, 21:06
    Atentie !

    Este foarte posibil ca aceste simptome sa fie cauzate de tumori cerebrale ! Dar nu NEAPARAT .Am avut toate aceste simptome-credeam ca am ceva la nivel cerebral si am facut RMN. Nu a iesit nimic la RMN. In schimb, dupa multe crize care semanau cu epilepsia, stari de rau, senzatii de pierdere a constiintei si memorie deficitara, am fost diagnosticata cu sindrom depresiv, anxietate si atac de panica.La psihiatru, am facut tratament cu zoloft si acum sunt bine.Nu mai spun de amorteli, erau groaznice, in maini, in fatza , pana in jos pe picior, ziua,in timpul noptii, a fost oribil.Am fost aproape convinsa ca am ceva tumora, chiar dupa multa vreme de la diagnosticarea corecta si dupa ce am primit RMN-ul bun, mi-a venit foarte greu sa cred ca nu e nimic acolo si ca e o tulburare psihologica/psihiatrica.Dumnezeu sa va dea sanatate tuturor ! :)

    13
    2

  • Grigorescu Angela pe 5 Oct 2013, 18:28
    despre ganglioni

    Am 46 ani si am interventii chirurgicale faciale de 6 ori,la 12 am avut operatie de sinuzita maxilara masteotita,dupa aceea alte interventii de chisturi granuloame maxilare,...acum am probleme cu ganglioni,la frig se maresc si sunt durerosi,am gandit sa nu fie cumva glanda parotida?

    8
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod