Miscarea fizica

Miscarea fizica este la fel de importanta ca si meditatia. Taoistiiconsidera ca in Univers totul se misca, deci miscarea inseamna viata. Cucat ne miscam mai mult si mai bine cu atat mai mult noi ne pastramsanatosi si puternici.

Miscarea fizica pune sangele si energia in circulatie; acest lucru faceca intregul nostru corp sa beneficieze de mai mult oxigen si substantenutritive dar si de mai multa energie. Primind substantele necesare(prin intermediul sangelui) si energia de care au nevoie, celulelenoastre nu se mai imbolnavesc, functioneaza normal si se multiplica inmod corect.
Acest fapt reduce riscul aparitiei de mutatii in interiorulcelulelor si ele nu se mai pot transforma in celule canceroase.

Miscarea fizica ne pastreaza tonusul muscular, dorinta de viata precumsi puterea de munca. Lipsa miscarii fizice duce la sedentarism si laaparitia nenumaratelor boli cauzate de acesta.

Ceea ce este bine sa intelegem este ca excesul de miscare fizica este lafel de daunator ca si lipsa miscarii fizice. Atunci cand noi ne fortamcorpul cu tot felul de miscari fizice el se epuizeaza datorita consumuluimare de energie si lipsei posibilitatii de regenerare.
De aceea miscareaeste bine sa fie facuta gradat si insotita de tehnici meditative (genul"Surasului Interior") pentru a obtine rezultate maxime.

Miscarea facuta fara a forta corpul pastreaza supletea articulatiilor,intareste muschii si oasele, mareste capacitatea respiratorie, regleazacirculatia sanguina in intregul corp (se regleaza circulatia periferica)si ne aduce o stare de bine in care ne simtim puternici si multumiti denoi.

de Costin Vasile
Instructor de Taiji Quan si Qi Gong
Telefon: 0722-197874 sau 460.43.88
e-mail: costin.tao@k.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod