Cand frigul iernii isi face de cap

De fiecare data cand se instaleaza iarna, vrand-nevrand - dincolo defrumusetea imaculatei zapezi si a sporturilor de iarna - se profileaza inmintea nostra si spectrul trist al guturaiului, tusei si disconfortuluiteribil provocat de pleiada de afectiuni respiratorii.

Desigur, daca memoria nu pierde aceasta informatie, lucrul cel maiintelept ar fi acela de a incerca sa prevenim aparitia acestor necazuri.

Medicina traditionala chineza va recomanda sa preveniti tusea magarescasau convulsiva consumand Apa de Usturoi: o capatana de usturoi (de cca 60gr) se striveste si tine in apa timp de 10 ore; apoi se strecoara si seadauga o lingura de zahar.
Copiii sub 5 ani vor inghiti cate o linguritasi jumatate de zeama, de 3 ori pe zi, inainte de mese. Adultii vor lua -in acelasi ritm - cate 3 lingurite de Apa de Usturoi. Daca trebuie satratati o astfel de tuse, deja declansata, atunci dozele de mai sus vorfi administrate la fiecare 2 ore. Efectul cel mai vizibil este la copiiide pana la 15 ani.
Este suficient sa simtiti simptomele - deja cunoscute, din experienteleanterioare - ale unei faringo-laringite, ca sa reactionati rapid printehnica "celor doua lingurite fierbinti": puneti doua lingurite de metalin apa clocotita. Dupa 2-3 minute luati una din lingurite si atingetiscurt si repetat cu dosul ei zona dintre degetul gros si cel aratatoral mainii stangi.
Cand lingurita se raceste, puneti-o la loc in apa siluati-o pe cealalta pentru a repeta tehnica si la mana dreapta. Repetatitehnica de 3 ori la fiecare mana.

In bronsitele acute, Supa de Lemn Dulce este solutia foarte simpla, invreme ce bronsita cronica se poate trata consumand o data pe saptamana(timp de 3 saptamani) Pui umplut cu Grapefruit. Se curata de coaja ungrapefruit si se introduce in puiul eviscerat; apoi, se pune la gatitpe abur. Se consuma si carnea de pui si sosul rezultat. Daca suntetisclavii cafelei, puteti trata bronsita cronicizata cu o fiertura din250 ml apa in care se pun 10 boabe de cafea prajite.

O boala, din nefericire, destul de des intalnita este sibronsiectazia.
Bolnavul are bronhiile foarte dilatate, dese puseeinfectioase cu expectoratie purulenta, febra si hemoptizii (scuipasange). Medicina alopata nu acorda sanse mari de vindecare unui astfelde bolnav. In medicina chineza, exista tratamentul cu frunze de mustarconservate in saramura. Se fierb 5 gr de frunze, impreuna cu 10 gr seminteprajite de ridichi, 5 gr coaja uscata de portocala si 5 gr de lemn dulcein 250 ml apa. Se bea acest decoct de 2-3 ori pe zi. Cu acest preparattratati si laringita.

Cand tusea devine persistenta si va aduce la congestionarea fetei si chiarvoma, atunci va puteti usura situatia tot cu ajutorul usturoiului.
Ocapatana de usturoi pisat se amesteca bine cu o lingura de zahar sise pune intr-un vas de ceramica (sau sticla termorezistenta) cu 250ml apa. Vasul se pune in interiorul altuia, in care fierbe apa, si seacopera, lasand sa fiarba timp de 20 minute. Dupa fierbere, se strecoarabine si se imparte zeama obtinuta in trei parti egale. Se beau cele treiportii la intervale de cinci ore.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod