Metode eficiente pentru a renunta la fumat

Exista mai multe metode prin care poti renunta la acest obicei nesanatos al fumatului. Fie ca incerci sa te lasi brusc, fara nici un ajutor, fie ca apelezi la metode mai putin conventionale, cum ar fi acupunctura sau hipnoterapia, ai toate sansele din lume sa redevii nefumatoare. Daca adaugi si un ingredient de baza, vointa, succesul iti este asigurat. Doar ca acest drum nu este deloc usor... Un lucru pe care trebuie sa il ai in permanenta in vedere si sa nu te lasi doborata!

Acupunctura

Acupunctura presupune inserarea unor ace in punctele cheie de presiune aflate pe diferite parti ale corpului. Aceasta operatiune nu este dureroasa, iar pacientii sunt lasati sa se relaxeze cel putin o jumatate de ora inainte. Acele sunt apoi scoase, cu exceptia a doua ace de mici dimensiuni, care raman fixate in lobul urechii. Ideea este sa iti atingi un lob al urechii atunci cand simti ca te "loveste" pofta de tigara.

Deocamdata, nu exista teste clinice care sa demonstreze eficiente reala a acupuncturii in ceea ce priveste renuntarea la fumat, insa unii fumatori au simtit imbunatatiri o data ce au aplicat aceasta metoda.

Renuntarea brusca

Sa te lasi de fumat fara nici un ajutor... Desi simptomele fizice pot fi destul de radicale in primele zile de cand ai scos tutunul din viata ta, acestea dispar in primele doua sau trei saptamani. Majoritatea oamenilor a reusit sa renunte la fumat datorita acestei metode.

E-mail-ul care te motiveaza

Inregistreaza-te la diferite programe care trimit o serie de e-mail-uri motivationale, centrate asupra fiecarei etape din recuperarea ta. De asemenea, aceste mesaje te tin la curent cu progresul pe care corpul tau il face si iti ofera o sumedenie de informatii care te ajuta sa ramai "pe pozitii" in cazul in care esti tentata sa cedezi din nou unui fum de tigara...

Hipnoterapia

Desi nicotina este un drog care genereaza o dependenta fizica extrem de ridicata, fumatul are si foarte multe asocieri psihologice. Hipnoterapia incearca sa modifice dependenta ca obicei existenta in mintea si subconstientul fumatorului. Nici in ceea ce priveste aceasta metoda nu exista teste clinice care sa dovedeasca eficienta sa in renuntarea la fumat, insa unii fumatori au considerat aceasta metoda ca fiind de real ajutor.

Tratamentul cu laser

Este un nou tratament dezvoltat de catre un fost fumator, care foloseste laserul fara durere, la intensitate minima, pentru a stimula punctele de energie din organism. Acestea, in schimb, stimuleaza producerea de endorfine - asa-numitul "elixir al fericirii" produs de organism, respectiv substante chimice naturale care, printre alte functii, atenueaza si durerea. Endorfinele, cel putin teoretic, te "scapa" si de pofta de tigara. Testele clinice nu au demonstrat efectele pozitive ale acestui tratament.

Terapia de inlocuire a nicotinei

Asa cum iti povesteam si in articolul trecut, aceasta este una dintre tehnicile care iti vine in ajutor in misiunea ta extrem de dificila de a te lasa de fumat. Aceasta terapie atenueaza simptomele de "sevraj", in timp ce fumatorul se obisnuieste sa nu mai fumeze, iar doza de nicotina este in mod gradual redusa.

Pentru cele mai bune rezultate, urmeaza cat mai corect posibil instructiunile de utilizare si consulta-te cu farmacistul sau medicul tau generalist, in ceea ce priveste administrarea acestor medicamente. Produsele sunt disponibile pe piata in diferite forme, permitandu-ti sa o alegi pe cea care ti se potriveste cel mai bine.

Plasturi cu nicotina: O metoda discreta si usor de folosit, plasturii functioneaza prin eliberarea unei doze de nicotina in sistemul sanguin, prin intermediul epidermei. O parte dintre acesti plasturi pot fi purtati doar ziua, in timp ce plasturii cu valabilitate de 24 de ore ajuta la stoparea poftei de tutun care, la fumatorii "inraiti", se instaleaza adesea dimineata.

Acesti plasturi trebuie aplicati pe o parte a corpului epilata, cum ar fi partea superioara a bratului, insa nu trebuie aplicati doua zile consecutiv in acelasi loc. Nu trebuie sa fumezi cat timp plasturele este lipit pe piele si nici sa folosesti alte produse din cadrul terapiei de inlocuire a nicotinei, decat sub supravegherea si urmand sfatul medicului.

Guma cu nicotina: Acest produs iti permite sa controlezi doza ta de nicotina. A invata cum anume se mesteca in mod corespunzator aceasta guma este un pas extrem de important pentru reusita metodei. Ideea este sa mesteci usor, pana cand "dai" de aroma si apoi sa "stochezi" guma in obraz, iar nicotina va fi absorbita prin mucoasa acestuia.

Spray-ul nazal: Este cel mai puternic produs de acest tip - reprezinta o sticluta mica de solutie cu nicotina, care se pulverizeaza direct in cavitatea nazala. Pentru ca se absoarbe mai rapid decat orice alta forma de medicament de inlocuire a nicotinei, spray-ul ii poate ajuta in mod special pe fumatorii "grei", mai ales daca alte produse de acelasi gen au dat gres.

Tableta cu nicotina: O astfel de tableta este alba, de mici dimensiuni si se asaza sub limba. Continutul sau de nicotina va fi absorbit prin mucoasa intregii guri.

Pastile cu nicotina: Exista si varianta pastilei de genul bomboana care se suge - aceasta isi elibereaza doza de nicotina intr-un mod similar tabletelor.

Inhalatorul cu nicotina: Este un dispozitiv din plastic in forma de tigara, cu un cartus la capatul opus, cu nicotina. Sufland si tragand aer in piept prin filtru, acest cartus elibereaza vapori de nicotina, care sunt absorbiti prin mucoasa gurii si a gatului. Inhalatorul este util persoanelor carora le lipseste (si) obiceiul de a tine tigara in mana.

Terapia de inlocuire a nicotinei este, in general, o metoda sigura de utilizat si, bineinteles, mult mai putin periculoasa decat fumatul in sine. Totusi, in cazul in care esti insarcinata sau suferi din cauza unor boli de inima, este recomandabil sa iti consulti mai intai doctorul, inainte de a apela la acest tratament.

Programele de stopare a fumatului

Exista astfel de programe initiate in centrele medicale, unde vei primi atat informatie specializata, cat si consiliere pe durata procesului de renuntare la fumat. Astfel de programe sunt venite in sprijinul fumatorilor, pentru a le explica pasii pe care ii au de facut si simptomele pe care le vor resimti. Apeleaza cu incredere si la aceste programe si pregateste-te pentru revenirea la statutul de nefumatoare!

Zyban (buproprion)

Zyban este unul dintre cele mai noi medicamente de pe piata si este disponibil pe baza de prescriptie medicala. Fumatorul incepe tratamentul inainte de a renunta la acest obicei, iar medicamentul il ajuta sa "scape" de tigari, pentru ca acestea nu isi mai ating "tinta".

Zyban reduce poftele, precum si simptomele cum ar fi anxietatea, transpiratia abundenta si iritabilitatea. Unii pacienti au raportat unele efecte secundare neplacute, precum ameteala, dureri de cap, senzatia de gura uscata si vederea tulbure. Acest medicament nu este recomandat daca esti insarcinata, alaptezi la san sau daca ai un istoric de epilepsie, boli de ficat sau dezechilibre alimentare.

Studiile recente indica faptul ca este extrem de eficient. Insa, pentru un efect maxim, Zyban trebuie integrat intr-un plan de ansamblu de renuntare la fumat. In plus, oricare ar fi metoda pe care o vei pune in practica, nu uita ca ai nevoie si de o vointa de fier!
 

Comentarii (47)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • florin pe 24 Apr 2012, 22:31
    3 sapt

    m am lasat de 3 saptamani,sincer am citit cartea acea de vreo3 ori este ceva,iti spune ceva ce stii deja,nu am reusit cu ea sau cu vointa am fost la medic,mi a dat medicamente,sunt gratuite champix,dupa o saptamina ce am luat tablete,nu mi a mai trebuit tigara dupa14ani de fumat

    0
    0

  • Dan pe 9 Mar 2012, 00:49
    EMAIL PT CONTACT

    MERCEDESC220CDI@YAHOO.RO Pe acest email ma puteti contacta pentru a va trimite cd-ul audio sau cartea in format pdf.

    0
    0

  • Dan pe 9 Mar 2012, 00:45
    M-am lasat de fumat !!! FARA VOINTA !

    O sa fiu scurt.. in 5 ore m-am lasat de fumat. Am ascultat un cd audio al lui Allen Carr - Easy Way To Stop Smoking audio. A facut minunea sa imi schimbe credintele despre fumat fara macar sa vreau sa ma las de fumat. L`am ascultat odata cu sotia pt ca vroia sa se lase de fumat si hopa... nu mi`a mai venit sa fumez de atunci deloc... nici macar cand beau cafea... nici dupa cappuccino sau o cola, nici cand ma enervez... nici cand beam ceva alcool. Va recomand sa cititi cartea sau si mai bine, sa ascultati cd`ul audio. Eu le am pe amandoua. Vi le pot da gratuit, daca nu le gasiti pe net. Va doresc o viata frumoasa si plamani curati !

    3
    0

  • popovici ramona pe 7 Mar 2012, 20:51
    cum sa renunt la fumat

    am 36 de ani fumez de la virsta de 15 ani simi doresc ffffff mult sa renunt dar nu stiu cum sa procedez va multumesc si dati-mi un sfat

    2
    0

  • Camelia pe 19 Sep 2011, 05:30
    tigari

    EU nu cred ca am vointa deloc. Adica, sint cel mai mare dusman al meu. Dar, mi am ordonat pastile chantix si chiar o sa ma ajute sa ma las de fumat. Traiesc in USA si o vecina de a mea a murit acum citeva zile. Oameni realizati, fara griji, copiii mei imi ziceau mereu ca ei sint "rich" :)) ...uite ea a avut cancer la plamani si s a transformat in metastaza. Copiii mei (am fetita de 13 si baiat de 11), sint divortata- mi-au zis "Mami, you're next" Am intrebat mirata "de ce?" Ei mi-au zis..."pt ca fumezi f mult"

    1
    0

  • mihaela pe 27 Mai 2011, 17:08
    libertate

    libertate!!!asta inseamna sa renunti la tigari, am 2 luni de cand m-am lasat si vroiam sa fac lucrul acesta de f mult timp, acum ca am reusit nici nu vreau sa mai aud de ele.E foarte simplu daca vrei te lasi, daca te iubesti pe tine insuti te lasi si punct.

    2
    0

  • david pe 21 Apr 2011, 12:48
    cea mai buna metoda !!!!!!!!!

    Fratilor cititi cartea lui Allen Carr - Easy Way (Metoda usoara). O gasiti pe strong dc imediat. Este metoda cu 95% sanse de reusita!!!!! Iti da imediat dupa ce termini de citit o stare de respingere a tigarilor. Este minunata. Eu m-am eliberat de sclavie cu ajotorul ei si ma simt minunat. Parca mi s-au incarcat bateriile.

    4
    1

  • emil pe 17 Mar 2011, 04:00
    interesant

    poimaine se implineste 1 an de cand am renuntat la fumat si ma gandesc cu placere ca sambata dimineata primul lucru pe care o sa il fac o sa fie sa-mi iau un pachet de tigari.abia astept!!

    1
    2

  • ringo pe 17 Mar 2011, 03:55
    fumatul in viata mea

    Am 21 de ani si prima tigara am aprins-o cand aveam 9 ani.Stiu ca e incredibil, chiar dureros.De atunci si pana in clasa a 6-a fumam maxim o tigara sau doua pe saptamana si in fiecare iarna faceam de 2 ori bronsita spastica. Pe la 13 ani umblam cu pachetul in buzunar ca din clasa a 9-a sa fumez un pachet, un pachet-jumate sau chiar doua pe zi. Acum sunt normal, sanatos dezvoltat armonios cu toate ca toata viata am fugit de sport. Si totusi...pana acum m-am gasit sprijinul necesar nici in mine nici in cei de langa mine pentru a renunta la fumat. De ceva vreme am renuntat la ideea unei vieti fara tutun si nu cred ca vreodata voi mai incerca sa renunt. Le urez succes celor care au mai multa vointa decat mine!

    0
    6

  • simona pe 7 Feb 2011, 19:17
    incet, incet reusesti!!!

    buna! As vrea sa va spun, cum am reusit sa ma las de fumat. Poate ajuta si pe altii. Acum ma simt mult mai energica si...CEL MAI IMPORTATNT, CHIAR AM MAI SLABIT, ca in general noi femeile de asta nu prea renuntam de frica ca ne ingrasam. Am inceput treptat, de la un pacet pe zi am ajuns intr-o sapt. la trei pe zi si dupa inca o sapt. la nici una...Im aprindeam o tigara, fumam jum. o stingeam si dupa o ora sau mai mult dc. vroiam o terminam si tot asa am continuat pana ajunsesem, ca dintr-o tigara sa fumez de 5 ori chiar si asa am reusit , fumand din ce in ce mai putin si intre timp mancam fructe multe, lactate si am reusit ...Acum am mult mai multa energie, numai fumez si mananc si mult mai sanatos... TIGARA ELECTRONICA NU ESTE O SOLUTIE. SI SA NU VA GANDITI CA VA INGRASATI, ganditi pozitiv, ca veti arata la fel, sau chiar mai bine si asa se intampla. Nu vi s-a intamplat ca atunci, cand ganditi pozitiv, sa va mearga bine? Succes!

    1
    0

  • vlad pe 3 Ian 2011, 14:41
    nu ma pot lasa

    de 3 luni am tigarea electrica si tot nu ma pot lasa, acum parca as fi dependent de ea .

    0
    0

  • Bartos Alin pe 6 Dec 2010, 17:18
    Pentru cine vrea sa se lase de fumat

    Pentru cine vrea sa se lase de fumat. este in desfasurare o campanie finantata de guvern. Mergeti in orasele mari, la spitalele de boli pulmonare, si programativa pentru consultatia, exista si un site oficial, parca e stopfumat.eu. Medicamentele se numesc zyban si cred ca champix, de zyban am auzit sigur, au fost mai multe peroane pe care le cunosc, prieteni vecini si sau lasat fara probleme (fumatori inraiti). Asa ca, cautati pe internet mai multe detalii despre acest program, au si un tel verde da numai stiu numaru. O zi buna

    1
    0

  • GHIVNICI RODICA pe 6 Dec 2010, 10:28
    sfaturi

    As dori sa ma las de fumat. Fumez de 35 ani cate i pachet pe zi tare as vrea sa ma pot lasa .Vreau sfaturi de la cei care au reusit acest lucru.

    1
    1

  • paul pe 25 Nov 2010, 13:56
    Nu mai fumez !!!

    daca doriti sa va lasati de fumat contactati-ma la id: paul_cucea15 nu va promit ca veti lasa de fumat dar eu mam lasat in 4 zile...merita sa incercati...dati add ;)

    5
    0

  • Istvan pe 15 Nov 2010, 16:09
    Poate fi o metoda

    Tigara electronica cu 2 ani garantie, eu din asta mi-am luat 0728 153 159

    3
    1

  • Istvan pe 15 Nov 2010, 16:04
    Poate fi o metoda

    Tigara electronica este o metoda destul de sigura. Ai in continuare senzatia ca fumezi. Am inceput cu o doza normala de nicotina dupa care se reduce trepat pana se elimina total nicotina din fumul inhalat.

    0
    0

  • Ioana pe 24 Oct 2010, 00:37
    Vreau sa ma las de fumat!

    Am citit toate metodele care te pot ajuta sa te lasi de fumat,dar cum stiu care este cea mai buna pt mine? Imi doresc sa reusesc din prima! Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

    0
    0

  • adela pe 22 Oct 2010, 18:36
    vreau sa ma las de fumat

    am incercat sa ma las de tigari dar nu am reusit nici cum si cand am fost insarcinata am fumat nu puteam sa renunt la ele acum asi vrea sa le las iar dar nu stiu cum sa fac.

    0
    0

  • simona pe 23 Iul 2010, 01:22
    placerea de a nu mai fuma

    wow .. cate comentarii cu oameni care doresc cu disperare sa se lase de fumat . sincer , cand eram fumatoare nu credeam ca sunt atatia fumatori care vor sa se lase . toti pareau fericiti in ipostaza de fumator .. asta ma tinea pe loc . imi era frica sa ,,parasesc corabia ,, ... imi era frica de felul cum prietenii mei ma vor trata .. imi era frica daca ma voi putea simti vreodata bine fara o tigara , daca voi putea merge intr`un club, sa ma distrez , fara sa fumez .. imi era frica ,ca viata mea se va schimba in rau..ca nu voi mai putea socializa fara sa am tigari la mine .. si raspunsul la aceasta frica e ca : am devenit nefumatoare si sunt cea mai fericita persoana de pe pamant !. e atat de usor sa te lasi , trebuie doar sa gandesti pozitiv .. adevarul e ca nu RENUNTI la nimic , ci din contra OBTII ceva minunat : respectul de sine ! cand eram fumatoare , spuneam tuturor nefumatorilor : si ce daca fumez si imi daunez sanatatii ? pe orice il poate lovi o masina maine si sa moara .. atata traim cat ne e scris . De fapt minteam . si stiam si eu ca mint , ca orice fumator ... insa ce nu mi`am dat seama era ca : CALITATEA VIETII CONTEAZA , NU DURATA EI ! sa ca fiti destepti , o viata aveti . bucurati`va din plin de fiecare rasarit de soare , viata chiar e minunata ..

    5
    0

  • ionut pe 20 Iul 2010, 20:29
    fumatul

    am incercatde n or sa scap de acest mare chin care e pe capul meu pur si simplu nu reusesc an stari nervoase si o durer groaznica de cap doar in momentul in care ma gandesc sa renunt la fumat ... V arog daca aveti vreun sfat si pt mine sunt diiiisssssperattt

    5
    0

  • Geta pe 4 Iul 2010, 02:09
    renuntaea la fumat e usoara

    Cititi" Insfarsit nefumator" de Allen Carr si veti fi cei mai fericiti nefumatori!!!

    1
    0

  • cristina pe 29 Iun 2010, 13:54
    fumatul

    fratilor e chestie de vointa cind spui nu mai vreau sa fumez si gata trebuie sa renunt ginditiva cite chesti utile puteti sa va cumparati pe luna de acesti bani inainte nu imi permiteam ca trebuia sa cumpar tigari acum mile permit si sint foarte fericita si pot sa respir foarte bine noaptea de multe ori ma sculam ca nu mai am aer simteam ca ma sufoc.

    0
    1

  • tod pe 21 Iun 2010, 10:23
    roxana de poti lasa usor

    Trebuie sa alegi intre tigara si sanatatea viitorului tau copil! Asa ca totul depinde numai de tine! Eu m-am lasat brusc cand am aflata ca sotia a ramas insarcinata pentru ca nu vreau sa fiu un model negativ pentru copilul tau...in cazul tau motivatia ar trebui sa fie mult mai puternica fiind viitoare mamica

    1
    0

  • roxana pe 12 Iun 2010, 22:07
    vreau dar nimeni nu zice nimik

    as vrea sa renunt la fumat pentru ca sunt insarcinata...singura nu prea am vointa necesara dar as incerca cu plasturi sau cu alt ceva da r nu stiu ce e bun sa nu imi afecteze sarcina

    0
    0

  • catalina pe 28 Mai 2010, 16:46
    renuntarea la fumat

    este a doua oara cand incerc sa malas de fumat, sper ca de aceasta data sa reusesc.Daca stiti un ceai sau alta metoda naturista care sa ma ajute va rog sa-mi comunica-ti.

    0
    0

  • marian pe 4 Mai 2010, 12:51
    m-a lasat de fumat cu noni

    buna vreau sa recomand tuturor fumatorilor un produs naturist noni pe care l-am vazut la tv intr-o emisiune,l-am luat de la o firma euronet asa ca fumatorilor luati-l si voi caci eu am probleme grave de sanatate si nu reuseam sa ma las de fumat,dupa 25 de ani de cand am inceput sa fumez am zis sa iau acest noni si am facut 3 luni,m-am simtit foarte bine de la el si dupa 2 luni si jumatate am renuntat definitiv la tigari acum ma bucur ca nu mai exista sansa de a m-i se agrava boala pe cae am facut-o gratie tigarilor deoarece le-am lasat definitiv

    0
    0

  • eu pe 19 Apr 2010, 09:39
    METODA PENTRU dL. BANDERAS

    D-le. Banderas, eu tot inginer sunt, am si eu o metoda de renuntare la fumat care se numeste VOINTA, nu este secret de stat si nici macar brevetata, in schimb este tot naturala. Nu o sa-mi las nr. de tel, ca nu sunt nici vraci nici maseoza. Am fost fumator 15 ani (1 pachet /zi), am spus intr-o zi gata, pachetul a ramas inceput si acum, ca si tigara electronica ce credeam ca o sa faca minuni (tot o fosta metoda secreta) :))

    0
    0

  • alina pe 9 Mar 2010, 09:52
    Renuntatul la fumat fara medicamente , guma , etc

    Este foarte greu dar nu imposibil!!! VOINTA este pe locul 1 , parerea mea este ca te poti lasa singur , cu lupta bineanteles dar o poti face singur , asa cum te-ai apucat de fumat asa si poti renunta SINGUR! Eu cred ca aceste metode , gume , tigari electrice , plasturi..sunt de fapt un alt mod ingenios al pietii de a face oamenii sa cheltuiasca bani. Sincer , eu am reuit singura , de fiecare data cand mi-e pofta de o tigara , fac o plimbare , sau imi gasesc ceva de facut prin casa! Orice , sa iti tii mintea ocupata , apoi , mananc multe fructe , desi inainte nu mancam asa ceva: P fructe, legume , seminte guma etc...si cand pot ma uit pe net , citesc mult despre cancerul pulmonar , citind despre asta , si vizionand poze despre cancer...mancand seminte in acelasi timp m-a ajutat! Ahh si cel mai important lucru sa te rogi lui Dumnezeu , de cate ori simti nevoia sa fumezi o tigara , roaga-L pe Dumnezeu sa te ajute , sa nu cazi pe drumul gresit .... Succes tuturor!!!;)

    3
    0

  • rodica caracicarita pe 27 Feb 2010, 20:36
    cum sa renunt la fumat

    vreau sa ma las de fumat,fumez deja 6 ani am incercat sa beau pastile ce contin nicotina dar fara nici un ajutor,poate sa-mi dee cineva un sfat de prisos.

    0
    0

  • adelina pe 27 Feb 2010, 20:33
    cum sa ma las de fumat

    am 5 ani de cind fumez si am decis sa ma las de fumat dar nici intr-un caz nu pot,puteti sa-mi dati un sfat util?

    1
    0

  • BANDERAS pe 17 Feb 2010, 04:53
    Am renuntat

    Eu am renuntat la fumat cu ajutorul domnului inginer POPA BOGDAN.Metoda lui este sau cel putin a fost secreta.Vreau sa va spun ca am incercat de foarte multe ori in ultimi 16 ani insa nu am crezut ca o astfel de metoda ma poate trece intr-un timp record la calitatea de nefumator.Pe el il puteti contacta la 0722651589 si am inteles ca metoda este sau a fost una experimentala insa 100 la 100 naturala

    0
    0

  • elena florica pe 11 Ian 2010, 11:05
    O alta metoda de a te lasa de fumat...

    este tigara electronica. Renunta la fumat elegant, sanatos, definitiv. http://www.etigari.ro/index.php?aff_code=219d234f79c9fc606cf0

    1
    0

  • GEorgeBR pe 21 Dec 2009, 20:48
    am 1 luna

    Am o luna de cand numai fumez absolut deloc ! AM renuntat brusc! Mi-am zis , "de maine numai fumez" si asa s-a si intamplat! Primele zile au fost foarte grele, stateam cu prietenii si ei fumau, dar am avut ambitie , vointa si tarie sa numai pun gura pe otrava aia ! Deja a trecut o luna si parca ma simt mai bine, mananc mai mult, ma simt mai tare pe mine. Am scapat de respiratia urat mirositoare de dimineata , fapt ce provenea de la tigari. Ce sa va zis, lasati-va de tigari si viata voastar va deveni mai sanatoasa ! Va respect, salut !

    1
    0

  • simona_2256 pe 7 Dec 2009, 22:55
    am decis sa nu mai fumez

    am 31 de ani si fumez de la 18 ani cam un pachet pe zi cum am ajuns sa iau aceasta hotarire simplu m-am uitat in oglinda si nu mi-a placut ce vad adica aparitia unor riduri ten mat fara nici un pic de stralucire culoare palida la fata etc etc degeaba folosesc creme tratamente impotriva ridurilor ele saracele nu fac fata deoarece este aceasta spurcaciune care se numeste tigara si ea strica tot absolut tot si atunci eu am hotarit sa nu le mai dau satisfactia de a le fuma si de a le cumpara nu vreau sa aud de nici un medicament am sa ma las fara nimic doar cu vointa mea care e destula si cu dumnezeul meu iubit care intotdeauna ma ajutat si mi-a fost alaturi si de aceasta data va fi linga mine si voi reusi trebuie sa reusesc.DORESC MULT SUCCES TUTUROR CELOR CARE AU LUAT ACEASTA HOTARIRE SI UN SFAT PT TOTI FUMATORI GINDITIVA LA SANATATEA VOASTRA INTERIOARA SI EXTERIOARA

    1
    0

  • ana pe 11 Nov 2009, 11:43
    as doti sa ma las de fumat

    dar nu stiu cum nu ma simt prea bine de la ele dar parca nu ai putere sa le lasi simti nevoia mai mult at cand zici ca te lasi de fumat

    0
    0

  • vadim pe 21 Iul 2009, 18:07
    AJUTATIMA SA LAS FUMATUL

    salut ma numesc Vadim am 17 ani fumes de la 14 ani as vrea cu mare placere sa las dar nu pot sa las ca ma trage la o tigara, cine poate sa ma ajute cu mare placere il ascult va rog vreau sa las fumatul AJUTATIMA

    0
    0

  • alex pe 16 Iun 2009, 15:17
    poti sa renunti la fumat in 7 zile

    eu am deja 5 ani de cand nu mai fumez. nu exista nici o metoda infailibila, totul se rezuma la AMBITIE. In tot acest rastimp DE 5 ANI am cautat si am strans destule marturii din afara inj special, despre cum poti renunta la fumat. Adresa mea de e-mail alexys.g@gmail.com va sta la dispozitie tuturor celor care doriti sa faceti acest pas.

    0
    0

  • raul pe 3 Iun 2009, 23:23
    vreau sa ma las

    vreau sa ma las de tigari sunt fumator de 10 ani fumez un pachet pe zi as vrea sa stiu cum unde as putea gasi acel sprey .multumesc pentru timpul acordat

    2
    0

  • Paul pe 31 Mai 2009, 16:33
    De azi incerc sa nu mai fumez

    as avea nevoie de ajutor ca sa ma las pentru ca mam mai lasat o saptamana si dupa am cedat .... nu as vrea sa patesc din nou asta si de aceea as avea nevoie de ceva ajutor daca se poate multumesc :)

    0
    0

  • flory pe 4 Mai 2009, 14:05
    ambitia si vointa conteaza

    buna,ma numesc flory am 20 d ani si d la 14 ani m-am luptat cu acest viciu...Fumam 1 pachet jum pe zi,aveam zile knd ajungeam si la 2 pachete.Tot ce stiu este k dak ai vointa si ambitie poti scapa d acest viciu,am mai incercat sa le las,dar ii era foarte greu.Acum cateva zile mi-am pus in plan sa nu mai fumez delok...am intrat pe un site am cit cate ceva cu toate k nu prea am inteles mai nimik,si mi-am pus ambitia la incercare si pot sa va spun k am 2 zile d knd nu mai fumez cu toate k imi este foarte greu,nu mai beau cafea dimineata,nu mai beau cola,knd am pofta sa fumez manank cv ,rontai cv ,ma jok cu pix creion cv numai sa nu aprind tigara....Dak iti doresti cu adevatar reusesti....eu sper sa nu ma mai apuk....cu toate k e abia a 2 zi si imi este foarte greu sa ma abtin

    0
    0

  • florina pe 2 Apr 2009, 10:27
    cum sa ma las de tigari sunt un viciu scump

    am sotul care sa lasat de 14 ani a putut eu de ce sa nu pot?Este vreo metoda dea te lasa fara sa iei ingreutate am 25 de ani tre sa ma las

    0
    0

  • corina pe 2 Apr 2009, 10:23
    nu exista nu pot

    buna . Numele meu este Corina si am 24 ani. In urma cu doua saptamani am decis sa ma las de fumat si pot spune ca am reusit . In primele zile am inlocuit tigarile cu vestitele gume nicollet, pana cand AM CONSTATAT CA CU PUTINA VOINTA DIN PARTEA MEA NU AM NEVOIE DE ACELE GUME . SI ASA AU TRECUT 2 SAPTAMANI DECAND AM RENUNTAT LA FUMAT . Eu cred ca Nu Pot nu exista ci numa NU VREAU

    0
    0

  • ana pe 21 Mar 2009, 09:21
    nu esti singur!

    Gandeste ca sunt sute,mii, milioane care lupta cu viciul asta !Eu am trei saptamani,am 2 prietene cu care am pornit la ,,lasatul fumurilor".E IMPORTANT SA NU FII SINGUR!Eu il rog pe Iisus sa lupte EL pt mine cand simt ca nu mai pot.O reteta buna la toti nu este,dar sigur e de ajutor sa ai alaturi un partener care trece prin aceeasi stare.Daca nu e langa tine cauta-l pe net, daca nici acolo nu e cauta-in tine si SCANTEIA SFANTA te va lumina. Nu-s eu sf.Ana... dar vine o anumita vreme,un ceas in care ti-e mult mai usor sa te lasi(zic eu!)Va pup pe toti cu mare drag,dar mai mult pe cei ce incearca 1

    0
    0

  • gabi pe 24 Feb 2009, 11:57
    se poate dar baza e VOINTA si CREDINTA

    dupa 20 de ani,timp in care fumam cam 10 tigari pe zi,m-am lasat de fumat brusc.am o super vecina care m-a sustinut si m-a incurajat,care este CREDINCIOASA in adevaratul sens al cuvintului,si mi-a explicat ca daca tu iti doresti reusesti sa dai jos de pe tine ca pe o haina,acest viciu.Mi-a fost greu dar credinta si vecina imi sunt alaturi.Starile de deznadejde vor trece cu siguranta ANDREEA,trb sa ai pe cineva care sa te sustina.SUCCES!Nu ceda ispitei ca tu ai de pierdut.

    0
    0

  • andreea pe 22 Feb 2009, 19:33
    vreau sa ma las de fumat

    miine implinesc o saptamina de cind nu am mai pus tigara in gura .imi este foarte greu si ma lupt cu stari serioase de deznadejde. e cumplit am nevoie de ajutor. daca ma poate indruma cineva cum sa scap de aceste stari sa o faca.va rog frumos.

    0
    0

  • mot pe 4 Feb 2009, 21:31
    renuntarea la fumat

    as vrea sa renunt la fumat doresc sa fiu sfstuita si ajutata an acest sens daca se poate ,va multumesc

    0
    1

  • Berechet Nicolae pe 6 Nov 2008, 22:35
    Cum sa ma las de fumat

    As dorii sa stiu care sunt etapele si consecintele metodei de a te lasa de fumat brusc si fara nici un fel de medicamentatie. Am inteles ca primele 2-3 saptamani sunt critice. Ce fel de reactii implica, cum se manifesta ele si cum pot fii controlate?

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod