Tratarea tenului gras, seboreic

Pielea, in general, reprezinta o bariera importanta de aparare carementine un pH acid, produsele de curatare trebuind sa pastreze "mantauaacida", deci sa aiba un pH fiziologic de aproximativ 5. O curatareeficienta asigura inlaturarea cosmeticelor, a prafului, resturilorcelulare, secretiilor, transpiratiei si microorganismelor.

Termenul de ten gras, seboreic, cu tendinta acneica nu reprezinta numai oproblema a adolescentilor, fiind prezent intr-o masura din ce in ce maimare si la adulti. Acest termen descrie alterari de tipul luciului sicomedoamelor aparute pe fondul pielii grase datorita secretiei crescutede sebum. Aceasta este prezenta mai ales pe acele zone ale pielii bogatein glande sebacee, si anume pe fata, umeri, spate si pe piept.

Seboreea poate fi usoara, cu manifestari clinice minore sau se poateagrava, sub influenta diferitilor factori exogeni sau endogeni, provocandacneea propriu-zisa.
Acneea este o afectiune cutanata foarte frecventa,care afecteaza circa 80% din persoanele cuprinse intre 11 si 30 deani. Acneea vulgara reprezinta cea mai frecventa forma de acnee, varsta deinstalare a afectiunii variind intre 12 si 14 ani. La fete apare mai des,dar baietii fac de obicei forme mai severe. In 3-5% din cazuri afectiuneapoate persista mai multi ani si poate determina cicatrici inestetice,cu serioase efecte nedorite asupra dezvoltatii psihosociale a tanarului,putand ajunge chiar la depresie cu izolare de societate.

Patogenia manifestarilor seboreice si a acneei este determinata decresterea ratei de secretie a sebumului de la nivelul foliculilorsebacei, obstructia acestor foliculi cu hiperkeratinizarea ductuluipilo-sebaceu, fapt ce duce la congestia sebumului. In plus, prolifereazaun microogranism anaerob (Propionibacterium acnes) in comedoame, cuinflamarea tesuturilor conjunctive inconjuratoare.

Cauzele pielii seboreice, predispuse la cosuri si acnee, sunt reprezentatede factori endogeni si exogeni.
Dintre factorii endogeni, pe primul locse afla influenta hormonala (la pubertate, in timpul ciclului menstrual,intreruperea folosirii contraceptivelor, sarcina etc.). In aceeasi ordinede idei exista si o predispozitie genetica pentru piele grasa. Stresulpoate si el declansa aparitia acneei. Starea mentala are de asemenea omare influenta.

Factorii exogeni sunt reprezentati de hiperkeratoza foliculara, careintarzie drenajul excesului de sebum, cu formare de comedoame. Acesteaafecteaza tesutul conjunctiv, cu distrugerea fibrelor elastice si largireafoliculilor sebacei. Bacteriile, cum ar fi Propionibacterium acnes,descompun trigliceridele, cu cresterea proportiei de acizi grasi incompozitia sebumului. Alti factori exogeni cauzatori ai acneei pot fianumite tratamente medicamentoase (locale - produse comedogenice saucu o cantitate crescuta de uleiuri cosmetice sau sistemice), noxeleocupationale sau profesionale, stresul.

Clinic, pot aparea comedoane deschise (puncte negre), inchise (punctealbe, de grasime), papule (mici umflaturi superficiale), noduli (umflaturimai profunde) si pustule (mici abcese).

Din punct de vedere terapeutic, trebuie urmate mai multe etape.
Mai intai,pielea seboreica trebuie curatata cu produse antibacteriene, cu actiunefiziologica, delicata, care sa reduca eficient secretia de sebum si samentina constant nivelul de hidratare al pielii. Sapunurile nu trebuiefolosite, deoarece pot lasa acizi grasi liberi pe suprafata pielii,cauzand aparitia comedoanelor. Curatarea trebuie facuta cu geluripurifiante, fara sapun, spumoase, aplicate de 2 ori pe zi, dimineata siseara. Apoi se recomanda aplicarea pe un tampon de vata a unui produstonic, sub forma unor lotiuni, cu efecte antibacteriene, ce improspateazapielea si o pregatesc pentru etapele ulterioare ale ingrijirii. Infinal, gelurile crema reechilibrante refac echilibrul functional alpielii, avand actiune antiseboreica si antibacteriana. Pielea devine maicurata si purificata, iar tenul isi recapata aspectul mat si sanatos. Seaplica dimineata si seara, dupa curatarea prealabila a fetei cu un gelde curatare.

In acest sens, firme de prestigiu, cu renume in domeniul cosmetologieiau lansat mai multe produse care pot fi folosite ca terapii unicesau in asociere cu un tratament medicamentos prescris de mediciidermatologi.
Astfel, firme precum Eucerin, Roc, Bioderma, Avene, Led,ofera game variate de produse (lotiuni de curatare, geluri spumantecuratatoare, geluri crema si geluri de tratament nongrase) pentru pieleseboreica, grasa, cu tendinta acneica.

 

Comentarii (42)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexa Dumitrache pe 21 Mai 2014, 18:38
    Tratament natural pentru Tenul gras eficient

    Tenul meu e gras si mereu am avut probleme cu cosurile si punctele negre din cauza excesului de sebum. Dupa ce am fost la doctor pentru a-mi recomanda o solutie buna de cutarare a tenului gras mi-a dat sa folosesc o lotiune tonica cu ulei 100% pur din arbore de ceai (tea tree oil) si hamamelis fara alcool de la Thursday Plantation. Pe langa lotiunea tonica, eu mi-a cumparat tot de la firma asta si spuma naturala de spalat pe fata cu ulei 100% pur din arbore de ceai si crema hidratanta naturala cu arbore de ceai, macese si vitamina E. Ritualul meu e urmator: prima data ma spal bine pe fata cu spuma, apoi ma usuc si folosesc lotiunea tonica. Dupa ce mi-a facut curatarea tenului, folosesc crema pentru hidratare. De cand folosesc aceste produse de curatare, diferentele sunt vizibile. Tenul mult mai curat, imi controleaza excesul de sebum foarte bine, iar cosuri si puncte negre nu am mai aparut deloc.

    17
    1

  • iulia pe 30 Ian 2013, 09:47
    par gras

    Decind ma tin minte am avut parul gras.Am facut multe tratamente cu cele mai bune si mai scumpe medicamente,diete,dar fara rezultat.Nu mai suport sa-mi spal capul in fiecare zi,Va rog explicatimi mai e ceva de facut,ori sa continuu cu spalatul?

    1
    2

  • darius pe 22 Apr 2012, 00:46
    tratament acnee

    sa va spun cum am scapat eu de acnee dupa lungi incercari de folosire de creme si sapunuri si lotiuni, am incercat sa gasesc un tratament care sa fie ieftin sa nu irite si sa dea rezultate, si lam gasit: dimineata demachiere cu un disc demachiant si apa plata de la magazin nu de la ghiuveta, apoi tamponat cu solutie de acid boric 3% se gaseste la farmacii costa mai putin de 4 lei 100 de milimitri, astept 1 minut dupa care ma dau cu retin a, seara repet procedeul. Daca nu o sa va spalati cu sapun si nu folositi lotiuni si creme puternice retin a nu o sa va faca probleme cum ar fi descuamare sau iritaie sau piele rosie si tenul o sa se ivete cu el mai repede, de precizat ca in primele 2 zile sa se inroseasca fata vro 3 minute de la acidul boric dar se invata foarte repede tenul cu el si din a 3 zi nu mai aveti nimik k si roseata. Sa va spun cum am descoperit inainte ma dadeam cu retin a de 3 ori pe zi pentru ca incepuse sa nu isi mai faca efectul si miau disparut cosurile dar nu cum vroiam eu insa apoi am introdus acidul boric si am facut tratamentul descris si ma dadeam doar de 2 ori cu retin a si cu acidul boric si dupa o saptamana miau disparut toate, cel mai mare merit la avut acidul boric. Apoi puteti sa faceti o cura cu vitamine si in special cu zn, si foarte important sa va detoxificati ficatul va ajuta sa mentineti rezultatele pentru mult timp, pentru asta folositi plante precum anghinare, armuraniu si papadie, erau toate trei intrun produs numit Hepaxiren si costa 8 lei 30 de bucati numai bine pentru 5 zile de detoxifiere daca mai includeti si mancare sanatoasa in astea 5 zile o sa aveti pace mult si bine. A si cel mai important lukru e ca cu acest tratament puteam sa manc ce vreau mai ales ca mam si ingrasat ceea ce imi si doream de mult , numai sa incercati sa tineti o cura de detoxifiere de facat macar 2-3 m zile pe luna. Ca si pret este mik de ajutor si merita. Spor la treaba si sper ca vam fost de folos.

    5
    0

  • Adriana pe 7 Apr 2012, 08:59
    ten cu probleme

    Eu am incercat RETIN-A (costa 15 lei, de la orice farmacie) timp de 3 luni. Seara am dat cu aceasta crema, dimineata m-am spalat doar cu apa, apoi am aplicat o crema hidratanta. Sincer, sunt multumita. Si mai e ceva: mincati multe fructe, fara cola, fara dulciuri cumparate si..... eu mai beau ceai verde(atentie!, daca aveti tensiunea mare renuntati la acesta).

    6
    0

  • Ramona pe 26 Mar 2012, 17:20
    Adio, ten seboreic - ma tratez naturist!!!

    Vezi asta: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/grasimi/adio-ten-seboreic-ma-tratez-naturist-954676

    2
    0

  • codruta pe 29 Dec 2011, 23:57
    un ten k probleme

    va rog ajutati-ma si pe mine k nu mai stiu cum sa scap de cosuri,fata unsuroasa,puncte negre.ce tratament sa folosesc?sa scap de pacostea asta?k mam saturat.am 24 de ani si imi este rusine sa ies din casa.

    3
    0

  • liliana pe 15 Sep 2011, 16:52
    sunt disperata

    rog mult daca pote un medic dermatolog ar putia raspunde la intrebare, am 31 ani. am tenul forte gras,puncte negre, barba nasul intotdiauna rosie, si cremele care le pun pe fata pentru tenul meu parca imi da foc, am fost si la saloane de frumusete am cunparat creme si pina la 100de euro nau nici un efect, ce sa fac doamne imi este rusine sa es din casa, pote ma ajuta si pe mine cineva.

    21
    5

  • rBt pe 10 Sep 2011, 11:48
    pt ten gras

    Salut. Aceiasi problema am avut si eu cu tenul dar am gasit remediul minune. 3 Jointuri de marijuana si gata! tenul isi revine la normal si esti ca nou :D spor la treaba.

    13
    8

  • roby lukas pe 7 Sep 2011, 14:51
    ten gras

    Buna ziua, Am 62 de ani si de copil am avut tenul foarte gras. Problema cea mai neplacuta a aparut acum,cand la baza nasului, la colturile gurii si la sprancene mi-a aparut piele rosie, mancarime si descuamari. Am folosit 3 ani (1-2 ori/sapt) Advantan, dar in prospect spune ca nu este bine sa-l folosim o perioada indelungata. Va rog daca este posibil sa-mi recomandati o alta substanta si de asemenea sa-mi spuneti dacaam sansa sa scap de aceasta neplacere. Va multumesc!

    2
    2

  • Irina pe 4 Iul 2011, 02:45
    Ten foarte gras cu acnee

    Am avut mari probleme cu tenul dintotdeauna. am luat pastile roaccutane timp de 2 ani, cu pauza vara si am avut un ten superb cat le-am luat... dupa ce n-am mai luat m-am umplut iar. pastilele sunt foarte bune, mi-au facut un ten de bebelus dar nu le pot lua toata viata... in rest folosesc o crema pt acnee in fiecare seara Brevoxyl care e foarte buna, mi-au trecut.... dar tenul e la fel de gras... pt ten inca n-am gasit remediu :(

    5
    4

  • Bianca pe 6 Iun 2011, 12:29
    Cosuri

    Hello, mi se pare interesant articolul acesta. Ce pot sa va spun: am 19 ani si de la 14 ani tot am probleme cu cosurile si tenul gras. Am incercat tratamente de milioane de lei in speranta ca vor trece. :) In schimb de curand am descoperit ceva la care sincer nici nu ma asteptam. Lamaie cu zahar. Stiu...suna foarte ciudat. Nu trebuie decat sa te speli pt inceput cu apa caldura pe fata, storci cateva picaturi de lamaie pe un disc demachiant si pui o jumatate de lingurita de zahar, freci binisor dar nu tare astfel incat sa nu te zgarii. Acest mic ritual il repeti in fiecare dimineata dar si seara inainte de culcare. Eu am observat schimbari din prima saptamana nici la menstruatie nu imi mai apar cosuri (si la mine cand apareau plangeam de durere). Sapunul da nu este indicat sa fie folosit din cauza faptului ca, contine o groaza de detergenti si pot aparea pe fata fel si fel de iritatii. Deci fetelor pentru un ten frumos folositi lamaia. A si inca ceva...daca vreti ca machiajul sa reziste bine pe fata spalati-va cu lamaie si zahar inainte de a va machia , dupa care, dupa machiaj stropiti fata cu 2 3 picaturi de apa minerala. Machiajul se va fixa mai bine. Sa aveti o zi frumoasa, si sper ca v-am putut ajuta in aceasta problema care se pare ca are din ce in ce mai multe victime, nu doar in randul femeilor.

    8
    0

  • simona pe 18 Mai 2011, 00:18
    cosurile, the big problem

    Da, si eu am ajuns la concluzia ca problema vine din interior si oricat ai incerca sa te lupti cu problema asta, e deja o lupta castigata.Si nu de tine.Evident, este necesar sa te speli pe fata, sa-ti faci masti si toate cele, dar cred ca aceasta problema va lua sfarsit dupa ce problema din interior va fi rezolvata.Asa ca mai bine v-ati apuca de lucru din interior-exteror.Mult succes tuturor!

    3
    3

  • mihai pe 2 Mai 2011, 15:50
    tratament acnee

    exist[ un nou tratament pentru acnee si pentru tenul gras. se numeste acnefit. rezultate imediate in 2-3 zile.pret 30 ron.se pot trimite monstre gratuite. ptr detali la adresa de mail: mcristalyn@yahoo.com

    2
    1

  • mihai pe 2 Mai 2011, 15:49
    tratament acnee

    exist[ un nou tratament pentru acnee si pentru tenul gras. se numeste acnefit. rezultate imediate in 2-3 zile.pret 30 ron.se pot trimite monstre gratuite. ptr detali la adresa de mail: mcristalyn@yahoo.com

    1
    1

  • mika pe 10 Ian 2011, 07:19
    acnee

    buna fetelor.si eu am trecut prin aceasta problema cu cosuri si puncte negre,ajunsesem sa-mi fie rusine sa ies din casa apoi cineva mi-a spus sa iau antibiotice Zinnat 500 dupa ce le termin fac o pauza de 3 luni si iau din nou aceeasi antibiotic dar 250,am urmat tratamentul si de atunci m-i sa curatat fata de nu-mi venea sa cred eram cu totul alta persoana.la sfatul medicului am inceput si cu anticonceptionale Yasmin si nu mai am cosuri nici cand trebuie sa-mi vina menstruatia.sper ca sfatul meu sa va fie de folos.

    4
    0

  • cristina pe 1 Dec 2010, 07:00
    un ten gras

    am tenut gras trebuie sa fiu in permanenta macheata care asta i-mi agraveaza si mai mult tenul.ce pot face pentru a scapa de punctele negre cosuri si uleiu dupa fata?

    9
    4

  • nemuriciu pe 4 Sep 2010, 13:07
    acnee

    salut incercati cu urina in fiecare luni , mercuri si vineri dimineata lasa vreo 15 min , apoi clateste tenul cu apa calduta efectul se va vede dupa 2-3 saptamini . succes

    7
    12

  • alex pe 2 Sep 2010, 10:43
    se merita sa urmati un tratament

    am urmat un tratament si am obtinut niste rezultate bune,nu am scapat total da miau disparut cosurile si pielea mi sa regenerat foarte mult nu mai am urmele alea care ramaneau dupa ce imi scoteam cosurile...tot ce trebe e sa ai rabdare si sa urmezi tratamentul regulat,urmez un tratament de 9 luni de zile.. si am rezultate puteti sa ma contactati la id: sm 94alx

    6
    5

  • alex pe 2 Sep 2010, 10:39
    ten gras

    am 16 ani si am urmat un tratament si am scapat de cosuri,si de puncte negre dar nu miai disparut infectiile de sub punctele negre....ce sa fac sami dispara??

    1
    0

  • camy_c1988 pe 18 Aug 2010, 13:13
    ten gras

    asa cred si eu ca nu se poate face nimic,singura chestie e sa te bronzezi si sa nu se vada asa tare ca ai tenul gras sau e rosu tot timpul tenul.daca stati la soare o sa vedeti ca nu mai sunt asa grave problemele

    2
    1

  • cun pe 31 Iul 2010, 12:00
    nu o sa raspunda nimeni

    se pare ca nu se poate elimina sebumul, numai intrebari dar niciun raspuns adevarat si eficient. Am cautat eu destul pe net, daca el vine din interior degeaba dam cu creme. Numai abureli, nu stiu ce masti, creme , unii zic sa nu te speli cu sapun , ceea ce este imposibil ca o sa se umple fata de ulei. eu deja m-am resemnat.

    3
    1

  • nico pe 13 Iul 2010, 13:58
    oare o sa imi raspunda cineva?:-?

    am 15 ani si acum un ten gras cu puncte si cosuri ...vreau sa scap de ele pentru ca deja atunci cand le sparg la unele imi ramane urme sau chiar imi mai apar 3 pe langa locul acela va rogg ajutati-ma:(( as vrea ceva mai natural ca sa imi treaca , nu am incredere in creme si altele

    1
    0

  • mirela pe 25 Iun 2010, 14:46
    ten gras cu probleme

    Am 39 ani si de cand ma stiu am avut tenul gras ,cosuri,puncte negre pe nas uneori ies si pe fata.Mentionez ca ma fardez cu pudra in obraz si tot am tenul gras si lucios (mai ales dimineata cand ma scol - zici ca am luat ulei din sticla si mi-am dat pe fata).Am cumparat fel si fel de geluri ;creme pt ten gras si sapunuri cu sulf,cu tarate si tot degeaba.Am fost si la dermatolog si mi-a spus ca am foliculita pe baza de stres. Intr-adevar cand am fost la dermatolog eram dupa perioada sesinuni de examene.Dar acum?Ajutati-ma va rog frumos nu ma mai suport eu ,toata ziua sa am fata lucioasa.

    6
    1

  • Adrian pe 24 Iun 2010, 00:23
    Ten gras si pct negre

    Am 19 ani si tot nu imi trec pct negre.am si tenul foarte gras help

    3
    1

  • miha pe 9 Iun 2010, 20:00
    probleme la 34 de ani

    am avut ten gras de cand ma stiu de pe la 14 ani;de la 20 ani am luat pilule care mi-au facut un ten impecabil,apoi dupa naster nu am mai luat nimic si iata-ma la 34 de ani tot cu ten gras peste tot de mi-e groaza sa ies la plaja.dar oricum nu mai arat cum aratam in adolescenta.mi s-a spus ca este un exces de estrogen.cu ce as putea regla eu acest estrogen,daca asta e cauza?.pilule nu mai iau in nici un caz.multumesc astept raspuns

    0
    1

  • mihaela pe 15 Mai 2010, 17:06
    ten graaass!!

    buna ziua va rog din suflet sa fiti draguti si sa imi raspundeti ,ma confrunr cu un ten foarte gras si puncte negre am 23 d ani si in schimb mi-au aparut p la mustata si niste pete maronii chiar si in jurul pometilor,ajutatimaaaaaaaaaaaaaa

    4
    4

  • dana pe 24 Apr 2010, 15:23
    nu mai stiu ce sa folosesc

    duna ziua am un ten foarte gras folosesc creme,sapun totul recomandat de medicul dermatolog,dar grasimea trece si pri fondul de ten si pudra ,specific am incercat multe crema specifice tenului gras si fonduri de ten si ieftine si scumpe.

    0
    3

  • Anghel Cristi pe 17 Mar 2010, 15:25
    ten gras cu acnee

    Buna ziua am 29 de ani si am aceasta problema de la varsta de la varsta de 18 ani va rog sami spuneti ce ar trebui sa folosesc pentru un ten foarte gras cu acnee. VA MULTUMESC .

    2
    2

  • ella pe 14 Mar 2010, 14:18
    ten gras

    si eu am aceleasi probleme........ten cu probleme,exces de sebum:(.am incercat multe produse din farmacie(sapun sebamed,eucerin,garnier 3 in 1),dar degeaba...ce sa fac?

    11
    2

  • s.s.ss pe 10 Feb 2010, 23:48
    help

    am 14 ani si vreau sa elimin grasimea de pe fata. ce imi recomandati?plante..ceva??

    1
    1

  • oana mirela pe 6 Sep 2009, 23:03
    ten gras si pucte negre

    Am facut o pauza timp in care ma spalam pe fata doar cu apa, au inceput sa-mi apara cosuri si pe sub piele care sunt dureroase nu mai zic de cosuri mici si puncte negre ca incepusem sa imi urasc fata .Acum folosesc cel putin o data pe zi sapunul dove si dupa ce ma spal folosesc si crema dove si fata mea a inceput sa-si revina treptat

    1
    1

  • claudia pe 31 Aug 2009, 11:22
    comedoame si puncte negre

    am un ten foarte urat...comedoame,puncte negre,chisturi,puncte albe.am urmat un tratament,dar niciun rezultat.ce-mi recomanzi?am 17 ani si tenul meu e dezastruos :(

    1
    1

  • MARY pe 24 Iun 2009, 14:22
    puncte negre

    ce sa fac?am 11 ani dar tot nasul imi e plin de puncte negre,care apoi sunt cosuri groaznice!toata pielea de pe fata imi e curata si fina ca la un bebe dar nasul e un cosmar!spunetimi ce sa fac?!

    0
    3

  • DR. Andrey pe 15 Iun 2009, 13:51
    ten gras tratare

    In primul rand,luati-va analizele , vedeti GRASIMILE din sange, imposibil sa nu fie mari dak aveti un ten prea gras, sunt diferite medicamente pt reducerea colesterolului, omega 6 , etc. DECI IN PRIMUL RAND INLATURA CAUZA ACEASTA , DUPA ACCEA INCEARCA LOTIUNI TONICE SI ALTELE, SI VEI VEDEA CUM TENUL TI SE VA INGRASA TOT MAI RAR. in plus de asta e bine si o miscare, e valabila pt tot ormanismul. SUCCES.

    2
    3

  • gabriela pe 3 Feb 2009, 15:13
    ten gras

    si eu am un ten la fel de urat qm il descrie ioana p al ie .nu stiu ce sa sa fac sunt disperata in fiekre zi imi apar cosuri . si sunt purulente.mentionez k am un ten gras.si am 19 ani.va rog ajutati-ma .ce sa fac ?

    3
    2

  • marius pe 13 Ian 2009, 19:01
    informatie

    ......mai ales ca....acest text are titlul.."Tratarea tenului gras, seboreic""", deci.....eu il vad ...altfel

    0
    1

  • marius pe 13 Ian 2009, 18:58
    informatie

    eu sint de acord cu acest text, e ok, dar e doar informativ, nimeni , chiar nici in alte publicatii nu zice ceva concret. ce sa faci , dar ceva concret, nu ca sint firme cu produse etc, aia stim toti, de exemplu, in cazul cind ai tenul gras, dar nu numai la fatza, ci si pe spate , etc, ce sa faci, sau ce alternativa naturala exista, astea ar fi indicate , da doar de aia se citesc aceste articole, vrei sa faci ceva, ce ai , aia stii. deci sfaturi practice, la indemana oricui si pe intelesul multora, nu ne tot spuneti ca firmele ...au produse, ca aia stim noi. cu respect.

    1
    0

  • ioana pe 16 Oct 2008, 12:50
    ten urat

    am un ten extrem de sensibil daca e putin cald se face rosu daca ma spal pe fata cu apa rece e rosu orice fac mi se face rosu mi se irita,am puncte negre,am cosuri cu puroi dar mai putine de la o vreme,am in acelasi timp cruste,orice fond de ten folosesc e egal cu zero.am incercat tot ce e posibil de la tratamente naturiste,creme la un pret bun pana la creme exagerat de scumpe,am incercat si de la avene combinat cu tratament cosmetic,fata mea e un dezastru,de ani de zile ma chinui sa scap de cosuri si nu reusesc.cu toate cremele si tratamentele cosmetice am avut doar 2 luni tenul curat si frumos in rest un dezastru.am incercat si cu medicamente de la dermatologi,luam 8 medicamente p zi si nici un efect.am 19 ani si abia am inceput facultatea.imi place tot ce e acolo dar nu merg pt ca imi e jena.diminetile sunt un chin cand trebe sa ma uit in oglinda.am inceput sa ma dau batuta orice fac e in zadar si ma gandesc ca altele nu merg la cosmetica nu isi cumpara crede de milioane de lei nu fac nimic nu se dau cu fond de ten si au un ten superb.sunt disperata daca mai e careva care ar putea sa imi dea un sfat ce sa mai fac?desi am facut tot c am putut si degeaba...

    5
    4

  • lik pe 1 Oct 2008, 13:44
    lipsa de timp

    trebuie sa fie vre-un copy/paste de la vre-un tratat

    2
    0

  • mirelle pe 5 Aug 2008, 10:15
    asa se scrie?!?

    Doamna Conf. univ. dr. .... cum ati putut accepta publicarea acestui articol cu asemenea greselide editare si gramaticale?!? De ce nu ati incercat sa explicati termenii nu doar din punct de vedere medical dar si pe intelesul tuturor? Acesta este o pagina din vreun tratat sau un sfat acordat populatiei? Urat....!

    0
    3

  • daniela pe 27 Iul 2008, 22:22
    celulita

    incerc de ceva timp sa fac ceva pentru a disparea celulita rebela am 19 ani si este foarte inestetic cand port fusta scurta din aceasta cauza nu port nici pantaloni scurti si nici fuste scurte....nu sunt foarte grasa am 1 60 si 50 de kg....recomandati-mi o crema si eventual un regim pentru acesta problema!! va multumesc

    2
    1

  • daniela pe 27 Iul 2008, 22:19
    un ten cu probleme

    am si eu un ten foarte dificil dar acum am gasit ceva sa-mi tina sub control tenul,folosesc sapunul de la avene care este foarte bun dar din pacate nu curata si puctele negre si micile denivelari ale tenului....am 19 ani si vreau sa am un ten stralucitor si curat fara nici un fel de denivelare ce imi recomanzi?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod