Dr. Oz: 5 simptome care-ţi arată că ai paraziţi intestinali

Dacă ai depistat infecţia este recomandat ca toţii membrii familiei să urmeze un tratament medicamentos.

Potrivit celebrului medic Dr. Oz, una din trei persoane este infectată cu paraziţi intestinali la un moment dat în viaţă. Însă, de cele mai multe ori sistemul imunitar ajută la eliminarea lor din corp înainte ca ei să cauzeze simptome.

Simptome paraziţi intenstinali

Există câteva simptome la care trebuie să fii atentă, deoarece te anunţă că ai paraziţi intestinali. Iată care sunt acestea, după cum ne avertizează Dr. Oz:


1. Schimbări în consistenţa materiilor fecale sau o uşoară senzaţie de diaree care durează mai mult de două spătămâni.

2. Oboseală cronică pe care o resimţi la fel de intensă chiar şi după ce ai avut un somn odihnitor timp de o săptămână.

3.

Pierderea bruscă şi inexplicabilă în greutate, mai mult de 4 kilograme în două luni de zile.

4. Mâncărime în zona anală care persistă mai mult de două săptămâni şi apare în absenţa unei iritaţii.

5. Crampe şi dureri abdominale frecvente.

Acestea sunt cele cinci semne la care Dr. Oz îţi recomandă să fii atentă şi care de cele mai multe ori anunţă prezenţa unei infecţii parazitare. Dacă ai aceste simptome este recomandat să mergi la un consult medical şi un examen coproparazitologic (analiza materiilor fecale). De regulă, această analiză se recomandă a fi efectuată de mai multe ori până când este depistată infecţia parazitară.
Odată ce este descoperită infecţia, toţi membrii familiei trebuie să urmeze un tratament.

Remedii naturale împotriva paraziţilor intenstinali

Cei mai frecvenţi paraziţi care se găsesc în intestine sunt giardia, oxiurii şi limbricii, avertizează specialistul. Pe lângă un tratament medicamntos antiparazitar, există şi câteva remedii naturale ajutătoare la care poţi să apelezi:

Usturoiul
Este recunoscut pentru proprietăţile sale terapeutice în cazul paraziţilor intestinali. Curăţă 2-3 căpăţâni de usturoi, taie felii şi pune la fiert într-un pahar cu lapte. Când începe să fiarbă, opreşte focul şi lasă acoperit până dimineaţă.

Se strecoară amestecul şi se bea călduţ dimineaţa pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun. Sau, poţi să consumi extract de usturoi sau suplimente cu usturoi pentru a evita mirosul puternic.

Cuişoarele

Ajută la eliminarea paraziţilor din intestin. Poţi să le consumi crude, să iei capsule cu seminţe de dovleac sau ulei din seminţe de dovleac presat la rece. Mai poţi să-ţi prepari o pastă din 300 grame de seminţe de dovleac pisate şi amestecate cu 50 mililitri de apă plată şi 2 linguriţe de miere până se obţine o consistenţă cremoasă şi pe care să o consumi fracţionat dimineaţa pe stomacul gol, cu o oră înainte de a lua micul dejun.

Seminţele de dovleac crude
Amestecă 10 părţi seminţe de in măcinate cu o parte cuişoare măcinate.
Foloseşte pulberea pentru salate sau ia câte 25 de grame în fiecare zi timp de o lună. Se ia trei zile consecutiv, după care faci pauză trei zile. Curăţă intestinul de paraziţi, fiind eficient în cazul infecţiei cu giardia.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • florintabirtoiu pe 12 Sep 2014, 19:32
  Corectati informatiile

  Vedeti ca ati incurcat datele de la Cuisoare cu cele de la Semintele de dovleac crude...sunt invers informatiile!

  4
  0

 • Ionica pe 7 Nov 2013, 17:59
  coment

  bune idei aveti , si daca sa ma deranjeze stomacul manin usturoiul crud , eu in fiecare dimineata beau apa ,inainte de micul dejun

  3
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod