8 sfaturi ca să scapi rapid de mahmureală

Pe lângă excesul alimentar pe care îl facem cu ocazia Sătbătorilor, mai avem o problemă cu alcoolul. Ce te faci când "ai sărit calul" şi vrei să scapi de durerea de cap şi senzaţia de moleşeală? Iată câteva remedii care chiar funcţionează!

Pe lângă excesul alimentar pe care îl facem cu ocazia Sătbătorilor, mai avem o problemă cu alcoolul. Ce te faci când "ai sărit calul" şi vrei să scapi de durerea de cap şi senzaţia de moleşeală? Iată câteva remedii care chiar funcţionează!

 

De ce eşti mahmur după ce consumi alcool?


Alcoolul inhibă producerea hormonului anti-diuretic, hormon care păstrează urina concentrată. Ca urmare, în loc să reabsoarbă apa în corp, rinichii o elimină excesiv prin urină. Vei urina mai mult şi corpul tău se va deshidrata. Cunoaştem cu toţii simptomele obişnuite de mahmureală - deshidratare, durere de cap, oboseală, greaţă şi dureri de stomac. Pentru a te pune mai repede pe picioare, nutriţioniştii recomandă un consum ridicat de lichide care să hidrateze organismul.

 

Cum să scapi rapid de mahmureală: Înainte de a consuma alcool

 

  • bea multă apă pentru a-ţi hidrata organismul
  • mănâncă bine şi alege alimentele mai grase, deoarece vor încetini absorbţia alcoolul
  • după fiecare pahar cu alcool, bea unul cu apă pentru a dilua alcoolul în organism
  • pentru a diminua simptomele mahmurelii alege mai degrabă berea, ginul, vodca, ţuica. Wisky şi vinul roşu favorizează apariţia durerilor de cap.

 

 

8 trucuri care te scapă de mahmureală

 

1. Hidratează-te

Hidratarea este cel mai bun remediu care te scapă de mahmureală după ce ai făcut exces de alcool, deoarece ajută la eliminarea alcoolului din sânge. Consumă cât mai multe lichide!

 

2. Odihneşte-te şi ai grijă la alimentele pe care le consumi!

Potrivit medicului biolog - nutriţionist Livia Nena, un consum excesiv de alcool trebuie să fie urmat de odihnă şi pauză alimentară. "Este indicat ca un consum ridicat de alcool să fie urmat de 8 ore de somn.

După, recomand ceaiurile hepatobiliare (sunătoare, păpădie) sau sucurile de fructe, care vor ajuta ficatul să îşi revină".

 

3. Cum să scapi rapid de mahmureală: Evită alimentele grase!

Trebuie să eviţi carnea graăa, ouăle, brânza grasă, avertizează nutriţionistul. Indicat este ca după o noapte în care ai consumat mult alcool să te axezi pe alimente uşoare - fructe şi legume.

 

4. Restabileşte nivelul de potasiu!

Acest lucru îl poţi face consumând o banană. Vei scăpa şi de senzaţia de greaţă.

 

5. Pâinea prăjită te poate ajuta

Pâinea prăjită bine ajută la filtrarea impurptăţilor din stomac. De asemenea, restabileşte nivelul glicemiei din sânge care este tulburat de consumul excesiv de alcool, favorizând senzaţia de oboseală şi sfărşeală pe care o resimţi după o noapte de beţie.

 

6. Cum să scapi rapid de mahmureală: Cafeaua nu te ajută

Gândeşte-te că organismul tău este deshidratat, iar cafeaua nu îl va ajuta deloc să-şi revină. Din contră, îl va deshidrata şi mai rău.

Deşi cafeaua este considerată unul dintre cele mai bune remedii împotriva mahmurelii, oamenii de ştiinţă susţin că aceasta poate face mai mult rău decât bine, intensificând simptomele.

 

7. O plimbare în aer liber

Chiar dacă îţi este greu să te deplasezi chiar şi până la bucătărie, trage puţin de tine şi fă o plimbare scurtă în aer liber. Te vei simţi mult mai bine!

 

8. Fă-ţi plinul de vitamina C!

"Vitamina C din citrice ajută printr-o hrănire mai bună a celulei hepatice, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi oferă o curăţire mai bună a organismului de alcool", spune nutriţionistul Livia Nena. Poţi să optezi şi pentru o jumătate de cană de zeamă de varză murată. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sorin pe 1 Ian 2011, 11:14
    Aveti grija la apa

    Nu consumati apa sau sucuri pe stomacul gol. Mancati o lingurita de zahar inainte pentru a evita senzatia de "gol in stomac" si ameteala...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod