6 semne care arată că ficatul tău are probleme

Ficatul îndeplineşte peste 500 de funcţii în corp. Dacă ai următoarele simptome, trebuie să ştii că ficatul tău are probleme.
Ca să te asiguri că funcţionează corect, ficatul tău mai are nevoie şi de puţin ajutor din partea ta. El este organul care procesează absolut orice intră în corp, iar când nu mai face faţă poate să-ţi dea semne pe care nu trebuie să le ignori şi să mergi la un consult de specialitate.


6 semne care arată ficatul tău are probleme


1. Durere resimţită în dreptul ficatului

Dacă simţi o durere constantă în partea dreaptă sub coaste poate să fie un semnal că ficatul tău are probleme. Chiar dacă la început această durere poate să fie mică în intensitate, cu timpul o vei resimţi tot mai puternică.
Rolul ficatului este să favorizeze eliminarea toxinelor şi să ajute la absorbţia nutrienţilor în corp. Dacă ficatul are probleme şi nu mai poate funcţiona corect se poate inflama, lucru care cauzează acea durere şi un semn clar de toxicitate.


2. Umflarea picioarelor şi a gleznelor

Un alt semn care indică faptul că ficatul tău are probleme este legat de umflarea picioarelor şi a gleznelor. Este un simptom pe care nu trebuie să-l ignori şi să te adresezi unui medic specialist.


3. Te îngraşi în ciuda faptului că ai grijă la alimentaţie

Când nu este vorba despre excese alimentare sau tulburări hormonale este posibil ca ficatul tău să fie de vină pentru faptul că te îngraşi. Când nu funcţionează corect, ficatul va depozita toxinele în celulele adipoase.
Acest lucru împiedică procesul de slăbire.


4. Suferi de alergii

Reacţiile alergice pot să fie cauzate de un ficat care nu funcţionează corect. Când anumite substanţe pătrund în sânge, creierul le percepe ca alergeni şi eliberează anticorpi care pot cauza senzaţia supărătoare de mâncărime. Când ficatul funcţionează bine va filtra substanţele din sânge şi va favoriza eliminarea potenţialilor alergeni.


5. Îngălbenirea pielii şi a ochilor

Ştim cu toţii că îngălbenirea ochilor are legătură cu icterul, însă aceasta nu este neapărat o boală, ci mai degrabă un semn că ficatul are probleme şi nu funcţionează bine. Icterul apare când ficatul bolnav determină o acumulare în exces a bilirubinei.
Acesta este motivul pentru care pielea sau ochii capătă o tentă gălbuie.


6. Oboseala cronică

Oboseala cronică resimţită pe o perioadă de peste 6 luni de zile este un semnal că ficatul tău nu funcţionează cum trebuie. Înseamnă că ficatul este intoxicat, nu produce glucoză pe care să o elibereze între mese ca sursă de energie şi nici nu are cum să o stocheze.

Dacă ai semnalat prezenţa unui semn de mai sus este foarte important să te odihneşti, să mănânci sănătos şi să ai grijă de tine înainte de toate. Ficatul are capacitatea de a se regenera singur dacă îi oferi o mână de ajutor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod