Zatul de cafea: 12 intrebuintari practice

Daca tot obisnuiesti sa bei cafea in fiecare dimineata, de ce sa nu "reciclezi" zatul de cafea pana seara cand te intorci de la munca? Nici nu ai idee cat de folositor poate sa-ti fie! Iata 15 intrebuintari la care nu te-ai gandit!

 Daca tot obisnuiesti sa bei cafea in fiecare dimineata, de ce sa nu "reciclezi" zatul de cafea pana seara cand te intorci de la munca? Nici nu ai idee cat de folositor poate sa-ti fie! Iata 15 intrebuintari la care nu te-ai gandit!

 

1. Tine la distanta insectele! Imprastie zatul de cafea in locurile in care banuiesti ca ar permite patrunderea insectelor in casa ta, precum si in curte si in gradina.

2. "Ingrasamant" pentru legume! Fermierii au descoperit aceasta interbuintare care le-a asigurat cele mai frumoase produse agricole: rosii, morcovi, pepeni. Zatul de cafea adauga vitamine, minerale si nitrogen solului, imbunatatind calitatea legumelor si protejandu-le de "nvazia"insectelor.

3.

Nu permite raspandirea cenusii dn soba/semineu! Inainte sa evacuezi cenusa, imprastie putin zat de cafea proaspat. Acesta nu va permite cenusii sa se raspunadeasca in aer.

4. Improspateaza-ti garderoba! Daca hainele tale de toamna sunt in culori maronii te poti folosi de cafea si zat la spalare. Vei intretine mai bine materialul daca adaugi la fiecare spalare cafea si zat.

5. Brunetele isi pot clati parul cu cafea! De asemenea, acest procedeu foloseste si pentru persoanele cu parul roscat in nuante inchise, reimprospatand culoarea parului.
 
6. Inamic al celulitei! Nu vei reusi sa scapi de celulita fara un program de exercitii regulat si intens, insa poti sa o atenuezi folosindu-te de puterea zatul de cafea.
Amesteca zatul de cafea cu un albus de ou, aplica pe coapse si fund, dupa care invelesete zona in folie de plastic. Lasa sa actioneze o jumatate de ora!

7. Pe post de exfoliant! Foloseste zatul de cafea in ritualul tau zilnic de ingrijire a pielii. Deoarece indeparteaza celulele moarte si stimuleaza productia de noi celule, zatul de cafea tonifica pielea. Amesteca ulei de masline, vitamina E uleioasa sau ulei de jojoba cu zatul de cafea si maseaza pielea.

8. Improspateaza bronzul obtinut in timpul verii! Se fierbe zatul de cafea in apa (o cana) si dupa ce s-a racit aplica pe piele. Lasa-ti pielea sa absoarba cafeaua timp de 20 de minute si apoi indeparteaza cu apa rece.


9. Odorizantul perfect pentru frigider! Este foarte simplu, trebuie doar sa pui zatul de cafea intr-un recipient si sa-l depozitezi in frigider. Va elimina mirosurile deranjante!

10. Reteta pentru body scrub! Amesteca 1/2 cana de zahar brun, 1 lingura de extract de vanilie, 1 lingurita de scortisoara, 1/8 cana ulei de aloe vera cu zat de cafea proaspat. Maseaza corpul si fata, apoi indeparteaza cu apa calduta.

11. Scrumiera ta va fi foarte curata! Daca te deranjeaza mirosul scrumierei si nu poti sa scapi nicicum de el, imprastie putin zat si foloseste un prosop pentru a curata scrumul de tigara.
Apoi, se spala cu apa fierbinte.

12. Fa o coca! Daca amesteci putin zat de cafea cu 1/2 cana zahar, 1/2 cana malai si apa cat este necesar poti sa obtii o coca delicioasa. Tu decizi ce consistenta vrei sa aiba!

 

Comentariile 1-50 din 57

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • IONELA pe 9 Iun 2016, 15:37
    VREAU SA SLABESC

    BUNA ZIUA! EU NU CONSUM CAFEA...POT FOLOSI DIRECT CAFEA MACINATA?

    0
    0

  • silvia pe 6 Nov 2014, 12:21
    Zatul de cafea

    E super am incercat tratamentul cu zat de cafea impotriva celulitei

    1
    0

  • ingerul pe 11 Apr 2014, 23:34
    super

    ar trebui si barbatii sa foloseasca zat de cafea, mai ales pe fata... un barbat nu trebuie sa fie doar barbat, ci uman: pasiv si receptiv la tot ce e frumos si pur. si eu folosesc zat de cafea si e uluitor ce efecte are

    3
    0

  • delia pe 8 Mar 2014, 12:18
    zatul de cafea

    este bun pentru ten

    4
    0

  • Ellie pe 13 Dec 2012, 13:04
    Zat de cafea

    Pe mine ma ajutat sa scap de cosuletele acelea de pe picioare cind iti creste parul sub oiele din cauza aparatului de epilat si a cearei mie imi crestea sub piele foarte mult acu vad ca sa diminuat dar eu mai folosesc si malaiul ca exfoliant dupa dus. E foarte bun ca tratament dar trebuie sa masati macar 6 minute. Sa aiba efect! o sa vedeti ca e super si iti curata pielea.

    4
    0

  • mariyna pe 25 Oct 2012, 14:07
    Zatul de cafea: 12 intrebuintari practice

    De asemenea, parul brunet sau saten inchis poate capata nuante deosebite daca este clatit cu o cana de cafea (neindulcita). Se lasa sa actioneze 5 minute si de spala cu apa din abundenta.

    5
    0

  • Spataru pe 17 Sep 2012, 14:25
    Zat de cafea

    Eu il folosesc ca scrub pentru corp. Intradevar lasa pielea foarte catifelata, insa pt par nu il recomand. Se ia foarte greu. Eu mi-am dat cu zat pe par si m-am chinuit 3 zile sa il scot, desi m-am clatit cu apa din abundenta in acele 3 zile, mi-am iritat scalpul de cat am incercat sa il dau jos, ma manca ingrozitor. Deci sfatul meu : corp, fata, celulita DA , par : NU

    3
    0

  • anca pop pe 12 Iul 2012, 15:03
    zatul de cafea

    ESTE foarte bun zatul de cafea eu folosesc zatul ca si exfoliant pt.ca sint alergica la foarte multe creme folositi-l cu incredere

    4
    1

  • andone viorica pe 15 Mai 2012, 17:47
    zatul de cafea

    pt acnee se poate folosi zatul de cafea???

    14
    1

  • mirela pe 5 Mai 2012, 08:34
    zatu de cafea

    as vrea sa stiu daca este adevarat ca zatu de cafea este folositoe si la ciuperca(candida) piciorului.

    4
    4

  • larysa pe 22 Aug 2011, 19:57
    zatul de cafea

    de azi o sa incerc si eu ! nu credeam ca e asa bun....

    5
    3

  • mi pe 21 Iun 2011, 15:42
    ?

    Buna fetelor! Tratamentul cu zat anticelulita da roade?voi ati incercat?si incat timp se vad rezultatele?

    5
    1

  • JENI MURESAN pe 15 Mar 2011, 16:55
    ,,ZATUL CE CAFEA,CE-L MAI BUN REMEDIU PENTRU CELULITA,,

    ,,DRAGELE MELE ,ZATUL DE CAFEA E NEMAIPOMENIT.ASTAZI AM INCERCAT PENTRU PRIMA OARA,DAR L-AM FOLOSIT FARA ULEI DE MAZLINE, FARA ALBUS DE OU,SIMPLU SI AM O PIELE CA DE BEBE.AM SA FAC MASAJ DE 2 ORI PE SAPTAMANA ,PANA VINE SEZONUL SA FIU OK,,NU UITATI MASAJUL CU ZAT........

    23
    3

  • roxa pe 27 Feb 2011, 11:27
    roxi

    e super buna cafeaua pentru masaj va pup

    6
    0

  • roxa pe 27 Feb 2011, 11:25
    erys

    eu folosesc e super buna cafeaua dentru masaj va pup

    2
    0

  • dianyzzia pe 4 Aug 2010, 13:00
    util, natural, ieftin

    Folosesc zat de cafea de vreo 15 ani. Am observat cand spalam ceasca de cafea, ca-mi ramaneau mainile catifelate si hidratate, si pe urma am incercat si pe fatza si mi-a prins foarte bine. Il folosesc de atunci si pe par, apoi ma limpezesc cu apa calduta la radacina, apoi din ce in ce mai rece spre varfuri. Imi ajuta foarte mult pt.ca am parul cret si uscat.

    4
    0

  • alina pe 17 Iun 2010, 09:54
    zatul de cafea

    eu am inceput sa folosesc de azi zatul de cafea la dus prin masarea picioarelor si fundului si nu stiu care e mai bun albusul de ou cu cafea sau pur si simplu zatul prin masarea zonelor cu pricina .voi ce-mi recomandati?

    11
    0

  • alexandra pe 26 Apr 2010, 14:16
    reteta

    vreau si eu retata exacta a cocai mentionate de dv cu zat de cafea.va rog moolt .

    7
    0

  • Ad3 pe 12 Mar 2010, 21:58
    chiar unele sunt bune

    Intradevar zatul de cafea elimina mirosul urat din frigider.Eu il folosesc de vreo 2 ani,il schimb din cand in cand si este foarte eficient pt miros.Este bun si ca ingrasamant pt flori si diferite plante...se pune deasupra pamantului chiar la radacina plantei.In cel mult 3 zile planta se ridica si arata foarte frumos.Folositi cu incredere zatul de cafea ca da rezultate

    3
    0

  • camy pe 10 Mar 2010, 10:37
    zatul de cafea

    sunt foarte uimita de cate beneficii poate avea zatul de cafea sunt atat de obsedata de celulita si am sa incerc si eu reteta cu placere va pup

    3
    0

  • marydeea pe 21 Oct 2009, 22:08
    e foarte bun!

    eu lucrez cu cafea..sunt barman..si seara cand termin iau tot zatul de cafea iar seara fac cate un dus cu zat de cafea..e foarte bun...se simte si la piele ti-o face catifelata:P

    2
    0

  • simatania pe 20 Aug 2009, 23:28
    CAFEA?

    SUNT FOARTE IMPRESIONATA DE CATE LUCRURI SE POATE FACE CU ZATUL DE CAFEA AM SA INCERC TOTUL CU EL.

    2
    0

  • anna pe 28 Iul 2009, 22:43
    zatzz

    e foarte bun zatul de cafea combinat cu putin ulei de masline

    3
    0

  • GINA pe 4 Mai 2009, 15:03
    CAFEA

    salutare eu folosesc nu doar zat de cafea ci si cafea nepretarata. o folosesc pentru tot corpul inclusiv pt fata, amestec cantitati egale de zahar si cafea si apoi ma masez pe tot corpul. efectul este garantat! recomand1

    4
    0

  • NETI pe 17 Apr 2009, 18:27
    ZATUL DE CAFEA

    E SUPER ..SA ITI MASEZI CORPUL CU ZATUL DE CAFEA AMESTECAT CU UN PIC DE ULEI DE MASLINE ..APOI TE SPELI SI VEI DESCOPERI CA TI SE FACE PIELEA CA DE BEBELUS..VOI MAI INCERCA ..PARTEA NASOALA CU SPALATUL CAZII SI ITI INTRA PE SUB UNGHII...

    3
    0

  • dana pe 3 Apr 2009, 18:53
    despre zat

    Este foarte buna ideea cu zatul de cafea.Am mai auzit de ea. De ieri am inceput si eu si am ramas uimita cat de bine te simti pe urma, parca ai fi iesit dintr-un salon de masaj

    6
    0

  • voicu beatrice pe 6 Mar 2009, 17:43
    zat cafea

    foarte tare .eram foarte stresata k vine vara si am celulita pe fund si piciare acum pot scapa de griji datorita sfaturilor voastre va multumesc din suflet!!

    2
    2

  • silvia pe 22 Oct 2008, 22:32
    superrrrrrrrrrr

    E chiar super. Desi am forme destul de bine definite, am avut intotdeauna probleme cu celulita. Insa acum am inceput sa folosesc ceea ce am citit in acest articol si chiar are un efect foarte bun si rapid contra celulitei. E super - trebuie incercat de toate cele care au celulita.

    3
    1

  • constanta pe 11 Oct 2008, 01:48
    Stil de viata

    Este foarte interesant pentru ca nu poti sa le stii pe toate omul invata pana moare.

    6
    1

  • irish05 pe 27 Sep 2008, 21:38
    Zatz

    Folosesc de muuuuuuuuuuuulta vreme zatul pe post de exfoliant, si sunt tare multumita.

    3
    0

  • alina pe 22 Aug 2008, 11:08

    Si eu am inceput de curand sa-l folosesc pt tratarea celulitei.Imi fac un masaj cu zatul de cafea ramas de la cafea cam 5 minute si pielea mea ramane foarte foarte fina!..sper sa observ ceva efecte si in tratarea celulitei in timp

    4
    0

  • alina pe 11 Aug 2008, 21:47

    Zatul de cafea chiar face minuni in ceea ce priveste intretinerea corporala, si spun asta din proprie experienta; folosesc regulat (cel putin de 2 ori pe saptamana) de 2 ani zatul de cafea in masti pentru combaterea celulitei si pot spune ca am parte de rezultate extraordinare, asa ca folositi-l si voi cu incredere, este 100% natural si eficient! Pooop

    4
    0

  • Anelize pe 30 Mai 2008, 19:34
    Celulita jos!!!

    Este un articol excelent! Nu stiam ca zatul de la cafea poate avea atat de multe intrebuintari. Felicitari pentru articol:)!

    5
    2

  • ulici angela pe 23 Apr 2008, 14:26
    Interesant

    Stiam ca e bun ca si ingrasamant si pt. celulita dar nu stiam de restul intrebuintarilor, merci mult.

    4
    1

  • andreea pe 28 Mar 2008, 18:28
    Super tare

    Am folosit toata vara zatz de cafea pt celulita.... dar nu la-m folosit bine... pur si simplu masam pielea si clateam... De acum stiu, multumirile mele!!

    2
    1

  • Elena pe 27 Mar 2008, 21:17
    Sfaturi

    Sunt foarte multumita de intrebuintarile practice pe care le-am citit, in legatura cu zatul de cafea. Am si eu o reteta care o stiu de la un doctor stomatolog, de foarte multa vreme; cand ai Gingivita sau Paradentoza, freaca gingia cu zat de cafea si apoi cu coaja de lamiie.

    3
    0

  • lori pe 23 Mar 2008, 03:18

    Si cu coca ce sa fac? Ca io is mai blonda un pic si nu pricep.

    8
    1

  • niko_catalina pe 19 Mar 2008, 15:27

    Pentru flori nu e ca un ingrasamant adica de apartament?

    1
    2

  • mariana pe 26 Feb 2008, 23:33
    Zatul de cafea

    Super, am aruncat o gramada de zat si am celulita cu gramada.

    3
    1

  • roxana pe 24 Feb 2008, 09:23
    Despre zatul de cafea

    Foarte adevarat. Este perfect pentru persoanele care vor sa aiba o piele catifelata si fara celulita. Prin masare cu ajutorul unei manusi speciale si un pic de sport, veti obtine rezultate uimitoare. Eu am reusit!

    3
    0

  • ji_cri_mar pe 23 Feb 2008, 21:49

    Foarte util acest articol. Multumesc pentru atatea optiuni! Nici eu nu credeam ca zatul e asa important!!!

    3
    0

  • ursu mihaela pe 29 Ian 2008, 18:58
    Zatul de cafea

    Super, nu m-am gandit niciodata ca zatul de cafea ar putea avea atatea intrebuintari. De folosit la ghivecele de flori stiam, oricum multumesc pentru pont.

    2
    0

  • Silvia pe 4 Ian 2008, 18:29
    Zatul de cafea

    Sunt foarte utile posibilitatile de utilizare si usor de realizat. Multumesc frumos.

    1
    0

  • mona paveliu pe 1 Ian 2008, 11:46
    Interesant !!

    Am aflat niste lucruri de care nu aveam habar!!! E interesant... mi-am notat, voi aplica intru-cat sunt bautoare de cafea!!

    2
    0

  • lory pe 17 Dec 2007, 09:41
    Interesant

    Mi-a satisfacut curiozitatea; da interesant articolul.

    0
    1

  • liana pe 2 Nov 2007, 14:52
    adevarat

    este adevarat,am mai citit

    0
    1

  • Vio pe 31 Oct 2007, 18:10
    :))))))

    :)))))))o jumatate de cana de sare...:)))))

    0
    2

  • magda pe 31 Oct 2007, 16:06
    zat de cafea

    Ce fel de "coca" cu 1/2 cana de sare ?!

    5
    2

  • iulia pe 31 Oct 2007, 15:30
    zat de cafea

    foarte multumesc pt articol.Beau multa cafea si intotdeauna imi pare rau sa arunc zatul,sper de acum sa-i gasesc o intebuintare.Multumesc

    0
    3

  • 31.10.2007 pe 31 Oct 2007, 08:48
    zatul de cafea

    foarte interesant articolul... oare pentru florile de camera ar fi bun zatul de cafea?

    1
    1
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod