9 ceaiuri care te scapă de pietre la rinichi

Litiaza renală este determinată prin precipitarea şi cristalizarea substanţelor care se găsesc în mod normal în urină. Află cum poţi să tratezi această problemă cu ajutorul ceaiurilor!

Litiaza renală este determinată prin precipitarea şi cristalizarea substanţelor care se găsesc în mod normal în urină. Află cum poţi să tratezi această problemă cu ajutorul ceaiurilor!

Calculii renali se pot localiza în rinichi, în ureter, vezică sau uretră. Uneori prezenţa calculilor este asimptomatică, există însă posibilitatea că aceştia să migreze şi să apăra astfel crize dureroase (colică renală). Iata care sunt ceaiurile care te scapă de pietre la rinichi.

Calculii sunt formaţi de obicei din acid uric şi fosfat de calciu.

Cum previi apariţia pietrelor la rinichi?

-- consumă de cel puţin 2 litri de lichide pe zi, în special apa plată  

-- înlocuieşte proteinele de origine animală cu cele de origine vegetală
-- evită băuturile alcoolice, condimentele, murăturile şi mâncărurile bogate în oxalat (fasole, spanac, sfeclă, cartofi dulci, ţelină, ciocolată, struguri şi ardei verzi) şi mâncărurile bogate în calciu (lapte, unt, brânză şi alte produse lactate)
-- consumă alimente bogate în vitamina A (dovlecei, caise, broccoli, pepene galben) legume, cereale integrale şi alimente bogate în fibre.

 

Ceaiuri recomandate în litiaza renală


1. Cozi de cireşe, frunze de merişor - 2 căni/zi 
2.

Frunze de mesteacăn - infuzie - 2-3 linguri/cană. Peste ceaiul rece se adaugă 1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, se consumă după aproximativ 6 ore.
3. Mătase de porumb - 2-3 căni/zi - infuzie - 1 linguriţă/cană
4. Muguri de pin - se pot administra sub formă de infuzie, din 20-40 grame la un litru de apă, bine îndulcită, din care se consumă 2-3 căni pe zi.
5. Turiţă-mare - infuzie sau decoct - 1 linguriţă/cană; turiţă-mare + osul-iepurelui + traistă-ciobanului + frunze de mesteacăn - câte 20 grame din fiecare - infuzie.

6. Ceai de brusture şi ceai de turiţă mare. Cura se ţine timp de 4 zile la rînd, în care nu se mănâncă alimente care conţin calciu.
7. Săpunariţă: se foloseşte infuzia obţinută dintr-o linguriţă de flori sau frunze la 250 mililitri apă; cu tot atât de bune rezultate se foloseşte şi rădăcina, dar că decoct (1 linguriţă rădăcină fărâmiţată la 250 mililitri apă); se recomandă 2 căni pe zi.
8. Ceai infuzie din pufuliţă cu flori mici, 1 ceaşcă dimineaţa cu o oră înainte de masă şi seara cu 1 oră înainte de cină.

9. Ceai de coada calului, infuzie, 3 căni pe zi. Băi de şezut cu coada calului. Se prepară o infuzie din muguri de fag, 1 linguriţă la 250 mililitri de apă clocotită, timp de 15 minute. Se filtrează, se beau 2 căni pe zi. Se mai foloseşte decoctul din scoarţă de fag, are ca efect scăderea febrei. 

 

Comentarii (28)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sebastian pe 24 Oct 2014, 21:04
    TAMAIA SI LIMBA CERBULUI

    A-si amintii doua metode naturiste; TAMAIA SI NAVALNICUL ( LIMBA CERBULUI ) 1 ) TAMAIA ,rasina de brad neprocesata ,din zona Baile Herculane ,este foarte eficienta, se foloseste atat pt cura interna cat si pt. cura externa ,pt cura externa nu are nici o contraindicatie ,ARE LEAC pt. toate bolile stiute si nestiute ... O cura cu tamaie neprocesata dureaza 6saptamani , este foarte benefica ,este recunoscuta ca si ,,elixirul tineretii,,fiin de leac atat pt. trup cat si pt. sufet aceasta cura se facea mereu in toate casele romanilor ,insa cu timpul aces obicei stravechi sa pierdut ,insa poate fii reinviat pe alocuri ! 2) LIMBA CERBULUI - Parintele Arsenie Boca pt. detoxifierea organismului,pietrelor de la rinichi, fiere ,se poate folosi Limba Cerbului (cautati detalii pe google…) planta in sine este miraculoasa ,dar trebuie consumata doar verde ,pierde pana la 2/3 din proprietati prin uscare ,vestea buna este ca am frunze verzi ,contactati-ma la tel:0758796397B aile Herculane ,pot sa trimit colet la cine doreste .De mentionat ca Navalnicul (Limba Cerbului ) se consuma in combinatii cu alte plante ,pt. a marii efectul ,pt pietre la fiere si rinichi ,se combina cu GHIMBIRUL si se consuma un litru de ceai pe zi in prima parte a zilei ( din experiente … pot sa va spun ca bolnavii au rarit cafeaua ,ba chear au renuntat la cafea,planta fiind verde este foarte tonica,energiza nta )panta se poate consuma si verde la salate ,are un gust placut. AM TAMAIE SI LIMBA CERBULUI ,TRIMIT COLET IN TOATA TARA TEL 0758 796 397

    2
    0

  • iacob.tudorel pe 25 Mar 2014, 15:32
    litiaza renala

    am facut ecografie si am un calcul caliceal de 0,3 cm migrat pe ureter.am dureri in zona abdominala.iau renostim,beau ceaiuri,dar tot degeaba.poate stie cineva cum ma poate ajuta.as vrea sa o elimin pe cale naturala.multumesc mult

    1
    0

  • ildy pe 18 Mar 2014, 12:51
    pietre la rinichi

    Buna ziua! Si eu am avut o piatra la rinichi in 2012 si cu un tratament am eliminat am luat rowatinex supozitoare de diclofenac in fiecare seara , 3 ori pe zi no-spa si fiecare zi am stat 20 minute in apa calduta asa mia recomandat doctorul si dupa o saptamana am eliminat dar acuma a inceput sa ma doare iar si am stare de voma am facut tratamentul ala dar na avut nici un efect am fost la ecografie si mia zis doctorul ca am mai multe si sunt mici nu stiu ce sa fac ?trebuie sa ma duc la doctor dar mie frica .puteti sa-mi dati un sfat ? multumest multa sanatate!

    4
    0

  • Andreea pe 4 Mar 2014, 19:23
    Alinarea durerilor

    Am piatra la rinichi si ma doare foarte tare spatele.Cum pot alina durerile ?

    23
    9

  • iulia pe 20 Feb 2014, 20:18
    litiaza renala

    Am fost diagnosticata cu litiaza renala ( calcul 10 mm),am inceput sa beau ceiuri si un tratamemt naturist cu Stonebreaker,astept rezultatele.Am avut doua colici in doua saptamani

    6
    6

  • nicoleta pe 17 Feb 2014, 16:44
    PT VIOLETA

    Cel mai bun medic urolog se afla la spitalul Panduri din Bucuresti si se numeste Iconaru Virgil .

    4
    2

  • zana maria pe 26 Dec 2013, 13:50
    pietre la rinichi colica biliara

    rog cine poate da informati despre aceasta problema dureroasa multumesc

    2
    0

  • Doina Mihu pe 30 Mai 2013, 13:44
    Nu ajuta la nimic ceaiurile

    Eu am folosit toate ceaiurile posibile pentru asa ceva, insa fara rezultat. Singurul tratament care m-a ajutat este pachetul hulda clark pentru rinichi: http://www.ekilibrium.ro/articol/Pachete/Pachet_Dr._Clark_-_rinichi/Pachet_Dr_Clark_Rinichi-493.html CHIAR ARE EFECT

    9
    2

  • violeta pe 19 Mai 2013, 22:42
    pietre la rinchi

    imi poate recomanda cineva un dr bun in Bucuresti? Multumesc!

    11
    3

  • ganga mihai pe 25 Apr 2013, 16:57
    pietre la fiere

    Gasiti metoda de eliminare a pietrelor din ficat si fiere in cartea "Scapa de pietre la ficat si fiere" de Andreas Moritz. Pietrele din ficat au in compozitie, in principal, colesterol, acestea impiedicind ficatul sa functioneze la potential maxim, cu dereglari ale intregului corp. Am practicat metoda si functioneaza perfect. Doar intr-o singura zi ati scapat de pietrele din fiere.

    24
    4

  • veronica nistor pe 22 Mar 2013, 20:03
    pietre la rinichi

    sotul meu are o piatra la rinichiul stang.pe langa multe lichide cineva mi-a recomandat CISTONE capsule.poate sa-mi spuna cineva daca le-a folosit si daca au vreun efect?

    32
    11

  • pusa pe 20 Feb 2013, 17:07
    pietre la rinichi

    stau de 4 saptamani cu dureri in partea stanga.am fost la spital la 3 doctori si mi s-a descoperit ca am pietre la ambii rinichi,chist si apendicita. dureile persista in spate in zona plamanului si a umarului.ce pot sa fac?am consumat ceaiuri,pastile pt pietre dar degeaba.va rog daca se poate dati-mi un raspuns uregent !

    29
    13

  • Ani pe 18 Feb 2013, 12:47
    Ce sa faci?

    Mai intai trebuie sa faci o ecografie sa vezi ce dimensiune are piatra, sa vezi daca se poate sparge prin metoda ESWL (litotritie). Daca e mai mare de 20 mm nu se poate face.

    23
    6

  • ilie maricica pe 5 Feb 2013, 13:30
    pietre la rinichi

    am pierte la rinichiul stang si dureri ce pot face

    18
    10

  • Ani pe 17 Ian 2013, 10:36
    pietre

    Daca pietrele nu sunt mai mari de 2 cm se pot sperge prin litotritie. Decat sa stai sa te chinui mai bine dai un ban si ai scapat.

    13
    3

  • Ana pe 23 Nov 2012, 17:22
    Pietre la rinichi

    Am luat Renostim dar durerile nu s-au calmat. Am baut tot felul de ceaiuri dar nu m-am folosit.Pietrele sunt de marimea samburelui de masline. Ce sa fac?

    26
    3

  • iuliana pe 25 Oct 2012, 16:57
    petre la rinchi

    am avut 2 luni dureri in partea stanga am fost la medic si mi sa zis ca am petre la rinchi din cauza asta am si costupati ce ma sfatuiti sa fac pt costupatie

    22
    22

  • vivi pe 3 Sep 2012, 13:01
    pietre

    multumesc frumos pentru raspuns. Am fost pana la urma la urolog la o clinica privata pe langa baba Novac din Bucuresti si m-am si programat pentru prima sedinta de litotritie, cica asa se numeste procedura de spargere a pietrelor cu ultrasunete.

    12
    8

  • alexandramaria pe 12 Aug 2012, 14:17
    pietre la rinichi

    da eu am avut ..tot asa m-amchinuit luni de zile cu colica renala..pana la urma s-a ajuns la operatie..mi-a fost pusa o sonda cook..iar piatra mi-a spart-o cu ultrasunete..deci mergi la doctor k nu e de joaca..

    13
    3

  • vivi pe 1 Aug 2012, 14:26
    pietre

    Buna, stie careva ce trebuie sa fac daca mi s-a descoperit o piatra de 1,8 cm la rinichi. Ma chinui cu dureri de rinichi de luni de zile, si de cateva zile mi s-a descoperit perlutza. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?

    11
    8

  • florentina pe 15 Mai 2012, 08:20
    pietre la rinichi

    Pentru rinichi incercati si la magazinele Plafar. Este un sirop Renostim care le elimina. O colega de a mea avea pietre la rinichi si cu acest sirop le-a eliminat pt ca doctorul ei i-a spus sa-l ia. Multa sanatate va doresc

    15
    10

  • gabycarmen pe 7 Dec 2011, 19:36
    pietre la fiere

    Incercati medicina cuantica

    17
    7

  • ioana pe 16 Apr 2011, 18:08
    litiaza renala

    am fost diagnosticata cu litiaza renala stanga. Pietrela sunt destul de mari , 3 si un conglomerat ( asa s-a exprimat doctorul). urmeaza sa primesc rezultatele analizelor si sa urmez un tratament. Eu as vrea sa le elimin pri operatie lapaoscopica. As vrea un sfat de la cine a mai avut asa ceva va multumesc!

    8
    7

  • dorina30 pe 14 Feb 2011, 00:12
    pt Mirela

    Imi pare nespus de rau, dar treaba cu antibioticele NUMAI DOCTORUL le recomanda dupa testele de sensibilitate la antibiotice, nu le mai luati dupa ureche pot face mai mult rau decat bine. Ce e bine pentru unii nu e bun pt altii !!!

    15
    3

  • dana pe 10 Feb 2011, 20:59
    buna!

    doina zice de pietrele la colecist nu despre cele de rinichi referitor la ceea ce se discuta in acest material!!

    5
    2

  • MIRELA pe 10 Feb 2011, 14:27
    Sfat!

    Pentru tratarea infectiei urinare AMOXACILLIN 250mg 21 capsule 1 capsula de 3 ori/zi tratament de cinci zile. Calmante pentru dureri la rinichi 1. CO-CODAMOL 8mg tablete 20capsule 1-2 capsule de 4ori/zi 2. DICLOFENAC SODIUM 50mg 20 capsule 1 tableta de 3ori/zi Va recomand consumul de sucuri naturale+apa plata+ceai indulcit cu miere de albine+rugaciunea Tatal Nostru, a se evita sucurile acidulate.

    6
    1

  • doina pe 10 Feb 2011, 09:48
    sfat!!!

    dupa 2ani de tratament pt elim pietrelor ,dupa crize cumplite am ajuns tot la operatie laparoscopica!!dar sincer ma simt foarte bine,am stat doar 3 zile in spital!!!sfatuiesc pe cei ce au probleme de acest gen sa nu mai astepte.....asteptarea te poate duce la blocarea coledocului si atunci ..interventia se face clasic!!!concluzia ;mergeti la operatie cand nu aveti crize!!!

    9
    5

  • lia pe 10 Feb 2011, 07:34
    pietre la fiere

    ......ce te scapa de litiaza biliara ?????????

    25
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod