Stimuleaza-i simturile cu ajutorul jucariilor

Privind lucrurile dintr-o perspectiva de ansamblu, putem spune ca, pe parcursul primului trimestru de viata, copliasului tau i se potrivesc acele jucarii suspendate la mica inaltime, astfel incat sa le poata atinge si sa auda sunetele emise de acestea - ceea ce il va distra pe cinste si ii va fi de folos si din alte puncte de vedere.


Agatam, agatam!

In primele luni de viata, principala sursa de informatie a copilului o cosntituie simturile: vazul, auzul si pipaitul, mirosul mai putin. Aceasta jucarie il ajuta in acest sens, imbunatatindu-i substantial capacitatatea vizuala si pe cea auditiva.

Incurajeaza-l pe micut sa incerce sa atinga jucariile astfel suspendate, care "zornaie" sau canta, si astfel va incepe sa patrunda sensul notiunii de "relatie cauza efect". De asemenea, copilul va fi si foarte activ din punct de vedere fizic, agitandu-se intr-una sa atinga jucariile.



Gimnastica incepe din scutec...

... Tot prin intermediul unei jucarii complexe, alcatuite dintr-o bara transversala de care sunt agatate mai multe jucarii micute si cat mai viu colorate. Fiecare jucarie emite sunete distincte, unele dintre ele vibreaza, spre incantarea copilului.

Stimularea miscarii picioruselor

Acest gen de patut (care nu este similar cu leaganul, ci se poate achizitiona ca atare din magazinele de specialitate) este foarte adecvat pentru a-l determina pe micut sa "pedaleze" cu spor, tonifiindu-si astfel musculatura picioruselor.

Ii va fi de folos acest lucru peste cateva luni, cand va incepe sa se tarasca si, mai tarziu, sa paseasca. Este bine sa il imbraci cat mai comod cu putinta, intr-un scutec in care piciorusele nu sunt jenate, pentru a se putea misca liber si nestanjenit.

Jucariile sunt foarte variate, de diferite forme, texturi si modele, si fiecare emite un sunet diferit cand este atinsa, ba chiar si semnale colorate. De asemenea, periodic poti inlocui jucariile suspendate, pentru ca acestea sunt detasabile si astfel eviti instalarea plictiselii.
Ce-si mai poate dori bebelusul tau? Poate doar sa nu se mai incheie ora de "gimnastica"...

de Greta Harja

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod