Candidoza: 6 alimente de evitat

Statisticile arată că aproximativ 75% dintre femei se confruntă de-a lungul vieţii cu cel puţin un episod de infecţie candidozică genitală. Află ce alimente pot să agraveze simptomele şi să prelungească durata infecţiei!

Statisticile arată că aproximativ 75% dintre femei se confruntă de-a lungul vieţii cu cel puţin un episod de infecţie candidozică genitală. Află ce alimente pot să agraveze simptomele şi să prelungească durata infecţiei!

 

Candidoza este produsă de infecţia cu Candida Albicans, o ciupercă ce populează în mod normal cavitatea bucală şi tractul digestiv la ambele sexe, iar la femei şi vaginul. De asemenea se găseşte în mod obisnuit pe piele şi mucoase, ne spune medicul dermatolog Andra Cristea.

 

 

Cum se manifestă?

 

- scurgere albă, brânzoasă şi abundentă
- usturimi şi mâncărimi vaginale
- usturime la urinare
- arsuri şi dureri în timpul contactului sexual
- înroşirea şi inflamarea labiilor mici.


Toate aceste simptome se intensifică înaintea menstruaţiei, avertizează specialistul. Aşadar, dacă ai simptomele prezentate mai sus nu sta pe gânduri, ci prezintă-te degrabă la medicul ginecolog pentru a urma un tratament corespunzător.

 

 

Ce alimente să eviţi când ai candidoză


Pe lângă tratamentul medicamentos prescris de medicul ginecolog pentru ambii parteneri, prof. dr.

Gheorghe Mencinicopschi ne avertizează cu privire la câteva alimente care pot să-ţi înrăutăţească simptomele. "Candida poate fi legată de schimbarea dietei, alergiile alimentare, dieta bogată în glucide, disfuncţiile glandulare, dar şi de predispoziţiile genetice", spune specialistul.

Din lista alimentelor interzise fac parte:


1. Zahărul (dulciurile) - este alimentul cel mai "iubit" de candida, avertizează specialistul. Nici fructele nu sunt recomandate;
2. Carbohidraţii: pâinea albă, orezul alb, pastele;
3. Drojdia şi produsele cu drojdie;
4.

Alunele prăjite;
5. Produsele din carne procesată, cum ar fi mezelurile;
6. Podusele cu gluten care se găseşte în grâu, secară şi orz, deoarece împiedică digestia şi inhibă dezvoltarea culturilor probiotice.

 

De reţinut: în momentul în care simptomele candidozei au dispărut, este recomandat să introduci treptat în dietă alimentele la care ai renunţat.

 

 

Cum previi apariţia candidozei?


Iată ce ne recomandă medicul dermatolog Andra Cristea pentru a preveni supărătoarele simptome cauzate de infecţia cu Candida Albicans:

  • după igiena locală cu apă călduţă, zona va fi bine uscată cu un prosop
  • evită umiditatea în zona genitală
  • foloseşte lenjerie de corp lejeră, din bumbac
  • evită utilizarea irigatorului pentru spălături interne (distruge flora protectoare)
  • evită folosirea excesivă a deodorantelor intime, din acelaşi motiv
  • evită apa fierbinte
  • evită tampoanele interne sau foloseşte-le doar în cazurile de strictă necesitate, deoarece mediul cald şi umed este cel mai propice pentru dezvoltarea candidei.
 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vali pe 2 Iun 2014, 21:04
    candidoza

    Buna, eu am stiut ca o sa mi apara candia din nou pentru ca mi a aparut herpes si basicute pe limba iar dupa trei zile a inceput sa ma usture in jurul lobilor .La contact am observat ca ma ustura inceputul uterului parca am ardei iute acolo.Ma gindesc sa mai iau ovule iar, in 3zile trece dar peste doua trei luni reapare. Nustiu ce sa mai fac.

    0
    0

  • Laray pe 19 Feb 2013, 15:07
    candidoza

    Diana ce tratament homeopat ai urmat?

    1
    0

  • ANOMIS49 pe 30 Oct 2012, 21:26
    candida

    vreau si eu ajutor un tratament care sa ma ajute sa scap de candida va las emailu simona_anomis49@yahoo.com va rog seriozitate si va multumesc

    0
    0

  • Roxana pe 11 Ian 2012, 11:10
    Site-ul adiocandida.com m-a ajutat in lupta cu candida

    Si eu am incercat multe produse impotriva candidozeo, dar fara rezultat. O prietena care este medic mi-a recomandat site-ul adiocandida.com de unde am luat o carte minunata! Sfaturile furnizate m-au ajutat enorm. acum sunt bine sanatoasa.

    7
    1

  • Stefania pe 24 Oct 2011, 14:19
    candida

    Buna fetelor.Si eu sunt posesoarea unei candida de zile mari.Cel putin asa am fost pana nu demult. Experienta mea despre candida este vasta. Am incercat multe produse impotriva infectiei cu candida. Unele au fost scumpe, unele au fost ineficiente, unele au fost eficiente dar doar dupa folosirea indelungata.Cel mai deranjant lucru la majoritatea acesteor produse au fost efectele lor secundare. In cele din urma am reusit sa gasesc tratamentul potrivit. L-am incercat si l-am descoperit ca este foarte eficient. Acesta este unul din putinele produse care chiar face ceea ce zice! Cum bine stim toate suntem sceptice mai ales ca am incercat zeci de produse.De aia m-am hotarat sa va ajut si pe voi fiindca am trecut prin asta si stiu cat de suparatoare sunt mancarimile. De acceea am sa va las id-ul meu daca vreti sa ne povestim despre probleme si mai ales despre tratamentul cu candida. stefy21stefy@yahoo.com

    4
    3

  • alina pe 21 Sep 2011, 15:52
    candidoza

    candidoza se poate face de la pastile,in special antibiotic ,se poate lua shi poate reaparea chiar shi dupa un tratament eficace.eu am scapat a persistat shi la mine pana cand am gasit niste ovule romanesti se numesc CERVUGIT ,se folosesc pt mai multe afectiuni ,oricum mie mi-au fost de folos shi cu spalaturi exterioare de ceai de galbenele

    5
    4

  • Aurat pe 20 Iul 2011, 00:47
    candidoza

    eu am auzit ca se poate trata candidoza si cu argila. se introduce inauntru o bucata in fiecare zi timp de 5 zile..... unele spun ca le-au trecut.....eu n-am incercat inca...

    8
    2

  • didi pe 10 Mai 2011, 17:40
    candida

    se pare ca am balanita cadidozica, caci asa scrie pe reteta la diagnostic iar la tratament pimafucin crema de 2 ori pe zi si cicalfate crema o data, vdrl si tpha negativ, in continuare cele doua bubite dintr o parte si cele doua de pe cealalata parte a capului penisului de langa axa de simetrie(:D) sunt tot acolo dupa 5 zile de tratament, e normal? se vindeca mai greu, tratamentul nu este eficient? atibioticul e bun daca il folosesc? recomandati alt tratament, e ceva ce nu stiu si ar trebui sa stiu?multumesc anticipat!

    0
    2

  • ana pe 5 Mar 2011, 22:45
    candidoza

    In cazul candidozei ..sau alte inf vaginale tamponati in interior vaginul ,cat se poate , cu lapte batut . Eu am luat vreo 2 retete si niciun rezultat si dupa" spalaturile" cu lapte batut in 5 zile am fost vindecata .

    2
    0

  • eva pe 1 Mar 2011, 18:13
    pentru Anonim

    Eu cred ca tocmai igiena mai mult decat trebuie este problema. La fel faceam si eu mai demult, ma spalam vaginal de fiecare data, pana cand, la un control, o doctorita mi-a spus ca spalandu-l, vaginul se curata de secretia lui naturala care il apara, creandu-se acolo un mediu steril in care se pot dezvolta foarte usor bacteriile si germenii. O usoara secretie este normala; daca ai si alte simptome, consulta un medic. Eu te sfatuiesc sa iti faci doar o toaleta intima exterioara.

    4
    0

  • Anonim pe 1 Mar 2011, 16:31
    ???

    Eu am avut de vreo 4 ori pana acum...Este ceva in neregula cu mine?Precizez ca igiena mea este foarte ok,zilnica.Eu ma spal si in vagin deoarece nu suport sa stau asa.....ASTEPT UN RASPUNS..va rog.

    2
    1

  • corina pe 22 Feb 2011, 20:01
    candida

    eu am folosit gynofort 2% si mi-a trecut cu o singura aplicare, se elibereaza pe baza de prescriptie medicala

    4
    0

  • miro pe 21 Feb 2011, 19:49
    candidoza

    eu stiu ca nidoflor este antibiotic si este extern....eu folosesc pt proriaz, dar....

    0
    2

  • nidoflorul pe 21 Feb 2011, 18:29
    sal

    nidoflorul ;crema costa 8 lei

    9
    0

  • onutta21 pe 21 Feb 2011, 14:28
    candidoza

    si eu am avut acum cativa ani de la niste antibiotice luate pe cale orala.mi s-a recomandat sa ma spal cu protex ,spalari vaginale cu irigatorul cu tantum rosa si ovule introduse in vagin viviflor se numesc .M-am simtit foarte bine de la ele

    2
    1

  • sandei ramona elena pe 21 Feb 2011, 10:25
    am candidoza

    am candidoza si nu stiu ce tratament sa iau ca am luat o gramada de pastile si nici o schimbare.Diana ce tratament ai luat de ai scapat?Te rog sami spui si mia....Trimitemi un imeil pe adresa aceasta:sandei.monyka@yahoo.com.Multumesc

    7
    1

  • diana2011 pe 21 Feb 2011, 08:42
    sapun natural

    Si eu am avut frecvent candidoza si pe langa tratamentul homeopat am folosit saupunul natural cu galbenele de la ECOVERA din Cluj. De la prima utilizare am acpat de mancarimi.

    8
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod