6 soluţii ca să scapi rapid de mătreaţă

Te-ai întrebat mereu cum scapi de mătreaţă? Ai încercat şampoane peste şampoane? Nu au dat rezultate din moment ce încă te confrunţi cu această problemă, nu-i aşa? Dar la remediile naturale ai apelat? Iată care sunt considerate cele mai eficiente!

Ai încercat şampoane peste şampoane ca să scapi de mătreaţă? Nu au dat rezultate din moment ce încă te confrunţi cu această problemă, nu-i aşa? Dar la remediile naturale ai apelat? Iată care sunt considerate cele mai eficiente!

 

Statisticile arată că peste 70% dintre oameni se confruntă la un moment dat cu această afecţiune, iar pentru 10 - 20% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani mătreaţa reprezintă o problemă permanentă. Mătreaţa este rezultatul pe care îl vezi după eliminarea straturilor superficiale ale epidermei. Da, acei mici solziţori uscaţi sau mai graşi care se lipesc de firele de păr.

 

 

Cum scapi de mătreaţă: din ce cauze apare aceasta?

 

  • o ciupercă, numită Malassezia Furfur, principala cauză a mătreţii
  • secreţia excesivă a glandelor sebacee (scalp gras)
  • moştenirea genetică
  • tulburările hormonale
  • dietele stricte
  • factorii metabolici
  • aerul uscat şi temperaturile scăzute agravează problema.

 

 

Care sunt cele mai eficiente remedii?

 

1. Iaurtul

Amestecă un ou cu ă ceaşcă de iaurt, aplică pe păr şi lasă să acţioneze o jumătate de oră. Apoi clăteşte şi spală părul cu un şampon indicat pentru mătreaţă.

Poţi să aplici acest tratament şi doar cu iaurt.

 

2. Zeama de lămâie cu ulei de cocos

Amestecă zeama de la o lămâie cu puţin ulei de cocos, masează părul, acoperă-l cu un prosop, lasă să acţioneze 10-15 minute şi clăteşte cu apă călduţă.

 

3. Oţetul de mere

Cred că şi bunica ta îţi recomanda acest tratament. Pune un păhărel de oţet în apă călduţă şi clateşte la părul cu ea, după ce l-ai curăţat în prealabil. Sau mai poţi să aplici oţet înainte cu 5 minute de a te spăla pe păr. Repetă acest tratament măcar de două ori pe săptămână.

 

4. Infuzia de cimbru

Se fierbe un amestec de 4-5 linguri de cimbru uscat şi două căni de apă timp de 10 minute. Când amestecul se răceşte, se masează scalpul şi se lasă timp de o oră şi jumătate să acţioneze.

Apoi se spală.

 

5. Cum scapi de mătreaţă: încearcă şi gelul de aloe vera

Aplică gelul pe pielea capului înainte cu 10-15 minute de a te spăla pe păr. Folosit regulat, acest tratament te va ajuta să scapi de mătreaţă.

 

6. Dacă vrei un şampon eficient, caută-le pe cele cu ketoconazol

Cercetările arată că folosirea unui şampon care conţin ketoconazol este cel mai eficient remediu împotriva mătreţii şi a dermatitei seboreice. Acţionează încă de la prima aplicare şi persistă în straturile epidermei timp de 7 zile. De asemenea, recidivele sunt foarte rare, nefiind necesară repetarea imediată a tratamentului cu un şampon pe bază de ketoconazol (cum ar fi Nizoral, Ketodan, Nizan Forte).

"Acestea trebuie folosite de 2-3 ori pe săptămână pentru scalp, cu menţinerea spumei formate pe piele timp de 5-10 minute înainte de clătire pentru a lăsa ingredientele să acţioneze. Odată ce episodul acut este controlat, utilizarea şamponului poate fi redusă la o dată pe săptămână sau la nevoie", aflăm de la medicul dermatolog Andra Cristea. 

Sperăm că te-am ajutat cu aceste sfaturi şi ţi-am răspuns la întrebările legate de cum scapi de matreaţă. Te invităm să ne scrii despre experienţa ta în secţiunea de comentarii.  

 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Am scapat de matreata pe 27 Sep 2016, 19:15
    Am scapat de matreata

    Ok, pe scurt. Am avut matreata, ani de zile, si am incercat zeci de tratamente. Aproape fara niciun rezultat. Si cand existau rezultate, acelea erau slabe si de scurta durata. Nu mai comentez starea de disconfort existenta, zi de zi. Deci, dupa o gramada de "inventii", pot spune cu adevarat ca am gasit un remediu, cu un rezultat 100% real. Stiu, suna a cliseu, dar e adevarat. Va explic cum procedez: dupa fiecare spalare, imi torn pe parul proaspat spalat (inca umed), solutie micelara (orice marca e buna, si cea mai ieftina). Torn in causul palmei solutia micelara. Apoi, masez intreg scalpul (operatiune similara cand se samponeaza parul). Se creeaza o spuma la nivel capilar. Parul pare ca e cu sampon. Stau aprox doua-trei minute. Treptat,de la sine, spuma dispare. Apoi, sterg parul cu prosopul. Parul nu isi schimba proprietatiile, acesta ramane curat. Insa, pielea scalpului e perfect hidratata si ramane asa pana la urmatoare spalare. Functioneaza de la prima incercare. Garantat! Urmez acest "tratament" de aroximativ un an. Niciodata nu a dat gres. Mi-as fi dorit ca atunci cand am avut nevoie, cineva sa imi spuna de alternative reale de ameliorare. A trebuit sa descopar eu tratamentul care m-a scapat de stres si ingrijorare. Pe acest considerent scriu si doresc sa impartasesc si altora. Te costa doar cateva picaturi de solutie micelara. Lasa zecile sampoane, oua, miere, cartofi, etc. Poate sunt si ele bune...dar sigur nu au randamentul solutiei micelare. Sa nu uitam, solutia micelara e folosita zilnic de catre femei pentru demachiere. Acopera zone sensibile si hidrateaza tenul. Ce e bun pt ten, sigur e bun si pt pielea scalpului. Succes, si cele bune.

    2
    0

  • andra pe 6 Sep 2015, 22:44
    recomand si eu

    Am folosit si eu aceste produse anti-matreata de la thursday plantation si va pot zice ca sunt foarte eficiente, le recomand si eu. Eu am folosit de la ei samponul antimatreata si sticluta de ulei 100% pur din arbore de ceai. Inainte de dus cu 40 min asa, am pus cateva picaturi de ulei peste zona cu matreata mai puternica. Apoi la dus am pus peste sampon ca sa fie mai puternic 4-6 picaturi de ulei. Sanatate

    12
    0

  • Petrea Larisa pe 23 Apr 2014, 14:13
    tratament natural impotriva matretei

    Am avut si eu probleme cu matreata, si mi-a trecut greu pana am gasit un sampon bun. Am fost la doctor sa imi zica ce sa folosesc ca sa scap de matreata si mancarimea scalpului si mi-a dat un sampon natural pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation. Samponul e incredibil… m-am indragostit de el. De cand am inceput sa il folosesc am scapat de matreata si mancarimea scalpului. Imi place enorm de mult misorul si imi place ca nu face spuma multa cum fac produsele chimice.

    26
    3

  • Julea pe 12 Feb 2014, 01:46
    Reteta antimatreata

    Se cumpara de la plafar / farmacie naturista : Tonic capilar - Dacia Plant. Se pun intr-un pahar: 1 galbenus de ou, 2 lingurite de tonic capilar, 2 linguri de apa calda. Se amesteca totul pana solutia devine omogena. Se aplica pe scalp si se lasa 15 minute. Se spala cu apa din abundenta. Se repeta de 2 - 3 ori pe saptamana. Poate inlocui cu succes orice tip de sampon. Pentru cei care au parul lung se pot pune 2 galbenusuri. Reduce si firele albe si caderea parului.

    1
    8

  • eduard pe 11 Dec 2013, 00:14
    fiti atenti

    va salut, am decis sa incerc sa ajut pe oricine doreste sa fie ajutat, precum si eu m-am bucurat de ajutorul altcuiva. sunt barbat, am 38 de ani, si de fff multi ani m-am confruntat ca si multi altii cu problema matretii. e de prisos si nu mi-ar lua mult sa detaliez prin ceea ce am trecut. cert este ca, am incercat aproape totul. cel putin din ceea ce am aflat de la medici, de pe diferite site-uri si chiar forumuri. din pacate rezultatele erau pe departe mutumitoare. deja matreata devenise o obsesie si pe buna dreptate. in acest stadiu eram dispus sa incerc orice... ani de zile de dezamagiri si stari frustrante m-au adus in starea pe care cred ca si voi o aveti. dragilor, din fericire rezolvarea e extrem de simpla si la indemana oricui, care prezinta afectiunea asta. din pacate marketingul si prostiile companiilor care au tot interesul sa vanda o gama larga de produse, au reusit sa ne incurce si mai mult. oameni buni, renuntati la....ORICE FEL DE SAMPON. poate o sa zambiti si o sa fiti circumspecti. inainte de asta sa va ganditi de doua ori... e in detrimentrul vostru. am citit despre proprietatile pe care le au ouale :) ( faceti-o si voi ), si pana la urma m-am decis sa folosesc banalul si in acelasi timp complexul OU. asa ca, am trecut la treaba. ce aveam de pierdut? mandria masculina ranita de a ma spalacii cu oua? absurd... asadar, m-am incapatanat sa am rabdare, si sa vad pe propia-mi matreata, daca ceea ce am auzit despre tratamentele fara sampon, o sa-mi aduca ceva ameliorari. dupa cca 4 luni de zile, fara sa folosesc absolut deloc sampon sau orice fel de produs care chipurile prezinta avantaje, am reusit cu banalul ou ( galbenus si albus amestecat ) sa scap in intregime si definitiv de ORICE FEL DE URMA DE MATREATA. va imaginati ca nu mai doresc sa revin NICIODATA la prostia samponului si raman fidel ou-lui. tratamentul :) daca-i pot spune asa, l-am inceput ceva de genul... primele doua luni, ma spalam doar cu galbenus la un interval doua zile. aplicam galbenusul in forma pura direct pe suprafata intregului scalp, unde masam usor radacina zonelor mai afectate de matreata. lasam cca 15 min, ma clateam cu apa din abundenta, iar apoi, la final, ma mai clateam cu 250 ml de apa, unde adaugam 2 lingurite si jumatate de bicarbonat. dupa primele doua luni, ma enervam ca trebuia sa renunt la albus doar pt ca nu citisem niciunde de el ca s-ar folosi pt vreo afectiune legata de matreata. asadar, stiind cate proprietati are albusul, m-am decis sa il amestec direct cu galbenusul ( gen omleta ). bucuria a fost ca mi-am transformat propriul "sampon naturist" intr-un maglavais care ma ajuta mult mai bine sa imi spal atat parul cat si suprafata scalpului. adica, pe intelesul fiecaruia, oul devine mult mai omogen si se intinde cu mai multa usurinta atat pe scalp cat si pe lungimea firului de par. bineteles, stateam tot minim 15 min cu oul aplicat, urma clatirea cu apa simpla, iar mai apoi, apa cu bicarbonat, etc... REZULTATUL ? :) la mine e spectaculos... NU MAI AM MATREATA, parul arata SANATOS si nu am facut decat sa refuz sa mai privesc OUL ca pe un produs doar digerabil si rusinos de folosit in alte scopuri.. o aberatie de altfel... acest tratament la mine a functionat, si dupa cum stiu, nu sunt un soi diferit de om, ceea ce inseamna ca trebuie sa aibe acelasi efect si la voi. va doresc mult succes si....sa ajungeti sa va bucurati de un par frumos si lipsit de scarboasa, nesuferita si permanenta matreata :)

    4
    4

  • getastancu pe 30 Mar 2013, 13:26
    matreata

    va rog, vreau un tratament ptr matreata , nu reusesc cu nimic este foarte jenant .

    9
    0

  • daniel pe 5 Ian 2013, 11:54
    matreata

    Eu am scapat utilizand sampon cu plutoniu si se importa de pe Marte!

    8
    11

  • BogdanDum pe 6 Dec 2010, 10:55
    sampon antimatreata

    Un sampon foarte bun, cu rezultate este "SELSUN SAMPON ANTIMATREATA" si se gaseste in farmaciile sensiblu.

    6
    4

  • nata pe 30 Nov 2010, 08:46
    matreata

    Dispare matreata si cu infuzie de coji de ceapa uscata.Se fierb cateva minute,apoi se lasa sa se raceasca.Clatiti cu infuzia data parul dupa spalare,se maseaza la radacini(atentie blondele,cojile de ceapa coloreaza!)

    5
    6

  • dan pe 30 Nov 2010, 02:18
    Dati bani AIUREA...

    remediul pentru asa zisa "Matreata" este la indemana ORICUI si este foarte eficient! Se Cheama NIDOFLOR si se gaseste in orice farmacie, costa in jur de 3-4 lei un flacon ( unguent ) .. care se aplica pe scalpul ud (dupa dus) Cat mai uniform si pe toata zona scalpului (inclusiv dupa urechi, baietii daca poarta barba/mustata/perciuni lungi .. si aceste zone sunt vizate) Spor si multa SANATATE!

    13
    5

  • Pictor pe 29 Nov 2010, 20:23
    sampon

    Ba da, nu sunteti informata, exista in romania unic distribuitor al produselor KLERAL(produse pentru ingrijirea parului de ultima generatie , care contin seleniu). contactati: danielaghero@kleral.ro PICTOR

    7
    5

  • aliona pe 29 Nov 2010, 17:45
    matreata

    de obicei nu ma confrunt cu asemenea probleme, dar acum citeva luni strsul si dieta dezechilibrata au reusit sa imi arate fulgi albi pe haine....... primul pas care l-am facut nu prea m-a ajutat, apoi am incercat urmatoarea masca care are efecte miraculoase: intr-un vas am maestecat un ou, o lingurita de ulei de ricin si una de otet de mere, totul se agita foarte bine, dupa care se maseaza scalpul, si pina la virfurile firelor. Mie din prima procedura mi-a ajutat, si sunt multumita, sper sa va ajute si pe voi!!!!! SANATATE!!!

    3
    2

  • Guta pe 29 Nov 2010, 10:02
    sampon antimatreata

    Am incercat toate aceste remedii, far rezultat. Dupa cca. 30 de ani de lupta cu matreata (de prin clasa a sasea) am scapat definitiv dupa 3-4 spalari cu sampon cu seleniu. Din pacate nu se importa in Romania.

    7
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod