10 motive pentru igienizarea dentara profesionala bianula

Cand vine vorba de dentist, majoritatea se gandeste la durere, tratamente costisitoare si la afectiunile dentare amanate pe care le are fiecare dintre noi. Cea mai simpla, putin costisitoare si rapida solutie de a evita asemenea probleme este vizita la medicul stomatolog pentru sedinta de profilaxie.

Cand vine vorba de dentist, majoritatea se gandeste la durere, tratamente costisitoare si la afectiunile dentare amanate pe care le are fiecare dintre noi. Cea mai simpla, putin costisitoare si rapida solutie de a evita asemenea probleme este vizita la medicul stomatolog pentru sedinta de profilaxie.

 

Preventia este metoda inteligenta pentru pastrarea sanatatii danturii cat mai mult timp, evitand aparitia afectiunilor dentare si aspectul inestetic, halitoza, durerile, costurile tratamentelor, timp de tratament si refacere.

DENT ESTET
iti ofera 10 motive principale pentru a-ti dovedi importanta ingienizarii profesionale la timp:

1.Zambet alb – coloratiile cauzate de tutun, cafea, ceai s.a. sunt indepartate si astfel dintii vor reveni la culoarea lor naturala.


2.Respiratie fresh - tartrul si resturile alimentare care nu pot fi indepartate prin simpla periere duc la aparitia halenei fetide. Sigur nu-ti doresti sa indepartezi lumea cu o respiratie urat mirositoare!

3.Pericolul aparitiei cariilor scade
- eliminarea bacteriilor (producatoare de acid) din cavitatea bucala regleaza ph-ul salivar, incat acesta devine mai putin nociv pentru tesuturile dure dentare, iar prin fluorizare smaltul devine mai rezistent la atacul acid.

4.Economie
- faptul ca problemele dentare pot fi depistate in faza incipienta duce la evitarea tratamentelor complexe si, implicit, a costurilor semnificative.

5.Tratament “on the spot” - cariile si alte afectiuni dentare pot fi depistate cu usurinta in cadrul sedintei regulate de profilaxie, in urma careia igienistul dentar trebuie sa ne programeze la un medic dentist specializat.

Daca problema este depistata inca de la inceput, specialistul va impiedica evolutia si, implicit, pierderea dintilor sau tratamentele complexe .

6.Lucrari protetice „longevive
” - igienizarea profesionala a lucrarilor protetice asigura integrarea in mediul oral, functionalitatea si estetica pentru o perioada indelungata.

7.Parodontiu sanatos
- inflamatia gingivala este produsa de placa bacteriana. Semne ale inflamatiei gingivale sunt sangerarea (la periaj sau spontan), inrosirea gingiilor, tumefierea, retractia etc.

8.Risc scazut de afectiuni cardiovasculare
- specialistii atrag tot mai mult atentia asupra legaturii dintre sanatatea orala si starea de sanatate a intregului organism. S-a demonstrat faptul ca igiena precara si problemele dentare netratate duc la raspandirea infectiilor in corp prin fluxul sangvin si la aparitia unor afectiuni grave precum bolile de inima sau AVC-ul.

9.STOP cancerului oral!!! In timpul sedintei regulate de profilaxie, igienistul dentar va observa daca exista leziuni sau zone suspecte in cavitatea orala si ne va recomanda realizarea Screening-ului.
Daca este depistat in faze incipiente, cancerul oral se poate trata.

10.Fii un MODEL! Pentru cei care au copii, respectarea sedintelor regulate de profilaxie este un exemplu demn de urmat pentru micutii lor. Cu atat mai importanta este aceasta rutina, cu cat cariile la copii se dezvolta mult mai rapid decat in cazul adultilor. Pentru a avea un zambet sanatos, copiii trebuie sa deprinda de mici regulile unei igiene dentare corespunzatoare.

DENT ESTET a implementat programul Dental Recall prin care pacientii sunt anuntati din timp cand trebuie realizata urmatoarea igienizare profesionala. Traind intr-o lume activa mereu pe fuga uitam usor sa ne ingrijim de sanatatea noastra. Insa acest serviciu iti reaminteste ce poate tu ai uitat.
Iar daca sedinta de igienizare este realizata in perioada indicata, pacientul beneficiaza de 25% REDUCERE la sedinta completa de profilaxie!

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod