Relatia dintre vestimentatie si personalitate

Personalitate adaptabila si acomodabila


Te imbraci in functie de caz, de situatia in care esti pusa: acasa, la serviciu, la plimbare in parc etc. In egala masura poti sa porti coliere din pietre pretioase, ostentative, margele colorate asortate, pandantive sau... nicio bijuterie. Cerceii intotdeauna vor fi asortati la ceea ce preferi sa porti la gat, dar in acelasi timp pot sa nu existe, pur si simplu.

Stabilesti cu usurinta relatii cu cei din jur, din diferite categorii sociale, regionale etc. Acestia, la randul lor, te accepta la fel de usor, deoarece esti o persoana calma, binevoitoare, stii sa te stapanesti in anumite situatii, iar atunci cand este necesar esti capabila de reactii rapide si energice. Poti castiga increderea aproape oricui. Esti constiincioasa si punctuala, fara a dovedi exces de zel.

Personalitate "mereu tanara"


Esti mereu, orice-ar fi, la moda, indiferent de varsta pe care o ai. Ai o receptivitate deosebita la schimbarile modei, doresti sa te simti si sa fii apreciata drept promotoarea celui mai extravagant stil, ceea ce te face sa fii in centrul atentiei celorlalti, in mod special prin acest lucru: iti plac combinatiile neasteptate de culori care socheaza, margelele si colierele sunt "bogate" si foarte viu colorate, cerceii si bratarile la fel. Accesoriile sunt la moda si cateodata chiar faci eforturi sa porti, de exemplu, pantofi sau sandale cu tocuri foarte inalte, daca asa se poarta.

Tin sa mentionez ca relatia dintre vestimentatie si personalitate nu are un sens unidirectional. Ele se influenteaza si interconditioneaza reciproc. In acest sens, o stare de spirit negativa poate atenua pornirile avangardiste ale unei personalitati "mereu tinere" de exemplu, sau poate influenta tonurile de culoare alese in mod obisnuit. Un alt lucru important ar mai fi cat de mult esti dispusa sa cheltuiesti pentru a fi "la moda".

Tipurile de personalitate pe care ti le-am prezentat sunt desprinse din viata de zi cu zi si incearca sa catalogheze in numai cateva cuvinte relatia dintre vestimentatie si personalitate.

Chiar tu insati, bazandu-te pe observatie si pe experienta acumulata, ai putea sa imbogatesti gama de relatii intre vestimentatie si personalitate, daca te intereseaza, folosindu-le ca punct de plecare pe cele de mai sus.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • codreanu elena pe 17 Sep 2012, 17:14
    importanta imbracamintei si a culorii in comunicarea pedagogica

    importanta imbracamintei si a culorii in comunicarea pedagogica

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod