Prima rochie haute-couture din ciocolată

Creatoarea de modă britanică Caroline McCall a realizat o rochie atât de frumoasă încât îți vine să o mănânci la propriu, având în vedere că este realizată din bucăți de ciocolată albă și neagră Lindt, informează ziarul spaniol ABC, citat de Agerpres.
De la distanță pare o rochie elegantă, dar obișnuită, de culoare maro. Însă, dacă te apropii, este imposibil să reziști la aroma de ciocolată pe care o emană. Inspirată, potrivit creatoarei sale, dintr-un model al anilor '20, rochia este realizată din peste 60 de kilograme de cacao și lapte.

Au fost necesare trei luni pentru fabricarea ei, iar McCall a avut nevoie de ajutorul maestrului ciocolatier Stefan Bruderer și de artiști ca Paul Wayne Gregory pentru a-i da forma dorită.


Pentru realizarea sa, McCall a desenat părți ale rochiei care ulterior au fost recreate de Gregory în ciocolată. Rochia va fi prezentată, joi 16 octombrie, cu prilejul festivității "Chocolate Show", anunță publicația citată de Agerpres.

Stefan Bruderer a descris rochia drept un lucru spectaculos. "Este o capodoperă delicioasă care va provoca cu siguranță senzație. Încă de la primele schițe știam că avem ingredientele necesare pentru a crea ceva delicios care combină moda de lux cu gastronomia.
A fost o experiență unică să lucrăm cu un artist al modei căruia i-am pus la dispoziție experiența noastră pentru a realiza un lucru deosebit", a spus el.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod