Gabriel Hennessy si aceeasi lipsa de organizare

Tocmai ce ne-am intors de la deja vestitul hotel Napoca (23:37), unde a avut loc expozitia Alexander McQueen Romania/Danemarca, dar si cel de-al doilea show de moda, promis de organizatori. Nici nu stiu cu ce sa incep, cu cea foarte bine - aproape nimic, sau cu ce a fost rau...

Tocmai ce ne-am intors de la deja vestitul hotel Napoca (23:37), unde a avut loc expozitia Alexander McQueen Romania/Danemarca, dar si cel de-al doilea show de moda, promis de organizatori. Nici nu stiu cu ce sa incep, cu cea foarte bine - aproape nimic, sau cu ce a fost rau...


Hai mai bine, la inceput, sa vorbesc despre munca unor oameni. Acestia sunt Gabriel Hennessey, Oltin Dogaru si Ciprian Strugariu. Initial erau vreo 20 de nume, am vazut numai trei. Fotografi de moda,de profesie, acestora li s-a propus sa imortalizeze o serie de tinute pe care le-a creat Alexander McQueen, punandu-le de altfel "in lumina" pe care ei insusi au gandit-o.

Sincer, nu am vazut ceva care sa-mi sara in ochi neaparat. Oamenii de meserie de la fata locului, fotografi, aveau parerile impartite. Eu am stat de vorba cu Gabriele Hennessy si iata ce a spus el despre lucrarile sale:

"Aceasta expozitie este un omagiu in memoria lui Alexander McQueen, a fost un experiment pe care ni l-au propus organizatorii acestui eveniment. Ceea ce vedeti aici sunt 8 dintre cele 17 fotografii pe care le-am facut, fiind structurate pe doua teme. Una este nude, simpla, in prim-plan fiind rochia. Iar cealalta reprezinta o istorie, piesa vestimentala - rochia sau pantoful - fiind incadrate fiecare intr-o poveste. Asta a fost viziunea mea in ceea ce priveste creatia lui Alexander McQueen. Asa cum se stie, McQueen era renumit pentru show-urile de moda pe care le facea. In plus, el puneau un pret foarte mare pe imagine".

In continuare, am vazut show-ul de moda, 8 designeri - 2 straini si 6 romani. Nu o sa vorbesc foarte mult acum despre asta, pentru ca imi lipsesc pozele. De indata ce le voi primi, voi reveni la subiect. Tot ce pot sa spun este ca iar ne-au batut ei, sau cel putin asa mi s-a parut mie. Inca ne cautam un drum in moda si tindem sa fim violenti din punctul de vedere al imaginii, uneori chiar macabrii sau depresivi.

Asta spre deosebire de ceilalti care au prezentat colectii vesele, purtabile, colorate, moderne. O sa vedeti despre ce este vorba, maine.

La final nu pot sa nu comentez organizarea, care iarasi a fost un dezastru. Nu pot sa spun decat ca iar nu s-au tinut de cuvant in ceea ce priveste facilitatile pe care spuneau ca ni le ofera si ca au intarziat nepermis de mult. In plus, programul s-a schimbat astazi la pranz, iar noi am aflat la amiaza.

Cam atat acum. O sa va anunt si pe cine o sa vedem maine seara.

Un articol de Ileana Voicu Ghinea

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod