Verighete

De ce se poartă verigheta pe degetul inelar

Verigheta este simbolul căsătoriei dintre două persoane care aleg să îşi întemeieze o familie şi se pune pe degetul inelar de la mâna stângă.

Acest inel se poartă pe inelarul drept după logodnă şi pe inelarul stâng după căsătorie. Cele mai multe cupluri aleg să facă ambele evenimente în cadrul aceleiaşi slujbe religioase, unde preotul alături de naşi mută verighetele de pe mâna dreaptă pe cea stângă. 


În popor, purtarea acestui inel pe degetul inelar reprezintă uniunea dintre două persoane care nu se vor despărţi niciodată, simbolizează eternitatea şi iubirea veşnică. În antichitate se spunea că din acest deget porneşte vena iubirii care ajunge direct la inimă, de aceea şi purtarea inelului în dreptul inimii, pe mâna stângă.

Ce simbolizeaza verigheta 


Mai există şi o altă explicaţie conform tradiţiei chineze, iar legenda spune că fiecare deget reprezintă ceva:

Degetul mare reprezintă părinţii
Arătătorul rudele
Cel mijlociu reprezintă persoana noastră
Inelarul (unde se poartă verigheta) soţia sau soţul
Degetul mic copiii.

Ţine palmele faţă în faţă şi îndoaie degetele mijlocii. Încearcă să îţi desparţi degetele mari şi vei vedea că e posibil. Acest lucru înseamnă că părinţii nu îţi vor fi mereu alături.

Revino la poziţia iniţială şi încearcă să faci acelaşi lucru cu degetele arătătoare şi vei constata că poţi. Şi rudele tale vor avea viaţa lor şi se vor desprinde de tine. Revino la poziţia cu care am început şi desprinde-ţi degetele mici de această dată. Rezultatul este acelaşi şi înseamnă că şi copiii îşi vor lua zborul la un moment dat şi îşi vor vedea de viaţa lor.

La final, procedează la fel cu degetele inelare şi vei fi surprinsă să vezi că nu vei putea să le desprinzi.
Acest lucru arată că tu şi soţul sau soţia ta sunteţi meniţi să fiţi împreună toată viaţa.

Videoul de mai jos îţi va arăta exact cum trebuie să faci:

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod