Totul despre buze: intretinere, machiaj si mici trucuri de mare efect

Zambesti. Vorbesti. Saruti (cat mai des posibil). Cu certitudine, buzele constituie o trasatura esentiala a chipului, mai ales in cazul unei femei. Vrei sa te convingi de importanta pe care le-o acorzi, chiar daca nu-ti dai seama de acest lucru? Nimic mai usor: uita-te in poseta. Nu-i asa ca ai cel putin doua rujuri si, eventual, un gloss si un creion pentru contur? Asta ca sa nu mai spun de trusa de machiaj... probabil ca nici tu nu mai stii cate rujuri ai in total.

Buzele sunt una dintre partile fetei care pot redefini aproape instantaneu un chip, conferindu-i parca o alta personalitate. Poti face orice experiment, in ceea ce priveste machiajul, pentru ca este o zona care se demachiaza foarte repede si usor, pentru a o lua de la capat imediat dupa aceea. Stralucitoare sau mate, cu aspect umed sau opac, subtile sau indraznete. Inainte de orice insa, nu uita o regula esentiala pentru a-ti mentine buzele frumoase: traieste-ti viata incruntandu-te cat mai putin si zambind cat mai mult. Acestea fiind zise, sa incepem cu...

Reguli de ingrijire si intretinere

Ai grija ca in fiecare dimineata sa aplici pe buze un strat de balsam protector, chiar daca nu ai intentia sa te fardezi in ziua respectiva. Recomandarea aceasta este cu atat mai importanta in anotimpul rece, cand buzele se usuca mai usor. In cazul in care acest lucru se intampla totusi, poti recurge la o metoda foarte simpla si eficienta de exfoliere: dupa ce te-ai spalat pe dinti, maseaza-ti buzele cu periuta.
Ai grija ca miscarile sa fie cat mai lente posibil. Buzele vor capata imediat un aspect stralucitor si sanatos, iar acum poti aplica orice tip de ruj.

Incepe-ti "ritualul" zilnic de machiaj prin a aplica un strat subtire de balsam sau de crema de buze. Produsul va fi absorbit in piele in timp ce tu te ocupi, constiincioasa, de celelalte aspecte: anticearcan, fond de ten, pudra, machiajul ochilor. Cand ajungi la buze, acestea sunt hidratate optim. Este indicat sa folosesti intotdeauna o periuta speciala pentru aplicarea rujului, indiferent de tipul acestuia. Un astfel de accesoriu iti permite sa aplici produsul corect si uniform, inclusiv la colturile gurii.

Cum sa aplici rujul

Daca esti in criza de timp, cel mai simplu este sa folosesti un gloss, cu sau fara creion de contur. In felul acesta, vei obtine un aspect natural, dar in acelasi timp feminin si cu o stralucire subtila. In cazul in care folosesti fard de obraz sub forma de crema, poti aplica si pe obraji putin gloss, care va rezista pe parcursul intregii zile - nu va fi necesar sa-l reaplici decat pe buze.

Pentru un plus de culoare, foloseste un ruj deschis la culoare. Incepe sa-l aplici de la centru, mergand apoi spre extremitati. Nuantele de bej sau roz sunt cele mai potrivite. Un aspect mai bine definit al buzelor se poate obtine astfel: traseaza conturul cu ajutorul creionului, coloreaza buzele tot cu acesta si abia la sfarsit aplica un strat de ruj (intr-o nuanta complementara celei a creionului).
Produsul va rezista mai mult timp pe buze.

Un sfat pentru a fi sigura ca trasezi corect conturul buzelor: in prealabil, aplica un strat subtire de fond de ten, dar numai la colturile gurii. Suprafata va deveni imediat mai neteda, fapt care va permite o "alunecare" mai eficienta a creionului. Un alt mic truc este sa introduci varful creionului in cutia cu pudra sub forma de pulbere - sau aplica un strat de pudra compacta pe buze, inainte de a trasa conturul. Efectul va fi uimitor - si cat este de simplu de obtinut!

Cum sa alegi culoarea potrivita

Buzele nu mint. Culoarea lor naturala este cea care, in final, stabileste cum vor arata acestea dupa aplicarea produselor de machiaj. Iata de ce acelasi ruj arata altfel pe buzele tale decat pe cele ale prietenei tale - si, in aceeasi nota, iata de ce nu trebuie sa te ghidezi in alegerea acestor produse argumentand ca amicei tale ii sta atat de bine cu rujul acela in nuanta roz sidefat...

In general, majoritatea tonurilor de maro arata mult mai bine si confera un aspect mai natural, chiar atunci cand nuanta este mai inchisa si mai frapanta; un maro roscat este mult mai usor de asortat si mai putin strident decat un rosu puternic.

Folosind un singur ruj, poti obtine diferite nuante sau texturi. Daca vrei sa-ti evidentiezi buzele, contureaza-le si coloreaza-le integral cu un creion maro, iar apoi aplica rujul. In cazul in care iti doresti ca acestea sa fie mai deschise la culoare, aplica mai intai un strat de fond de ten si foloseste creionul numai pentru contur.


Solutii pentru micile probleme inerente

Iata unele dintre cele mai frecvente probleme pe care le poti intampina in ceea ce priveste machiajul buzelor. Sunt mai usor de corectat decat ai fi crezut.

1. Iti "mananci" rujul

Nu face parte din meniu, dar majoritatea dintre noi ne "mancam" rujul in timpul mesei sau il "bem" impreuna cu ceaiul ori cafeaua. Bineinteles ca acest lucru te enerveaza; nu te poti duce mereu sa-ti refaci machiajul si ce poate fi mai inestetic decat buzele pe care a ramas numai conturul? Acest lucru se intampla pur si simplu pentru ca un creion pentru contur are o textura mai uscata si deci, mult mai durabila decat a rujului, care "cedeaza" intotdeauna primul.

Poti evita foarte usor acest lucru, aplicand unul dintre sfaturile de mai sus: coloreaza buzele cu ajutorul creionului pentru contur, inainte ca rujul sa intre in actiune. Machiajul va rezista mai mult si, in tot cazul, daca acesta dispare, buzele vor ramane colorate uniform, multumita miraculosului creion.

2. Buze asimetrice

Fii realista: nu poti avea buze perfecte decat daca recurgi la ajutorul specialistului in chirurgie plastica. Insa nu e necesar sa alegi solutii atat de radicale pentru a remedia micile defecte. Creionul de contur iti va fi, din nou, de ajutor pentru a corecta forma buzelor. Tine cont de faptul ca este recomandabil sa folosesti un ruj mat, care va ascunde contururile altminteri nefiresti pe care le-ai trasat.


3. Buza superioara subtire si buza inferioara mai groasa

Pornind de la extremitati spre centru si folosind un creion bine ascutit, traseaza conturul putin mai in exterior decat buza propriu-zisa, pentru a crea impresia vizuala a unei buze mai groase decat in realitate.

4. Buza inferioara subtire si buza superioara mai groasa

In acest caz, vei proceda exact invers decat in situatia anterioara, trasand putin mai jos conturul buzei inferioare, care va parea mai mare decat este de fapt.

5. Buze prea mari

Angelina Jolie e numai una si este discutabil daca trasaturile chipului nostru se "asorteaza" atat de fericit cu buzele groase, asa cum este cazul ei. Daca vrei sa corectezi acest aspect (caruia nu i-as spune, totusi, defect), foloseste numai rujuri in nuante cat mai deschise (sau gloss), si eventual incearca sa trasezi conturul cu un milimetru in interiorul buzelor, pentru a le face sa para mai subtiri.

6. Buze prea subtiri

Evita culorile prea intense si rujurile mate, care nu vor face altceva decat sa atraga atentia asupra buzelor subtiri. Poti combina cele doua sfaturi destinate persoanelor cu buze asimetrice.



 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GLORIA pe 7 Apr 2015, 17:41
    HATERS

    NU FACEAM O DEDICATIE, DRAGA..DOAR II ERAM RECUNOSCATOARE UNEI PERSOANE CARE MI-A CORECTAT UN DEFECT..NU CRED CA MERITA SA FCI MISTO!

    0
    0

  • Daria pe 7 Apr 2015, 17:37
    fara numar

    da ce-i asta?site pentru dedicatii online? :))

    0
    0

  • GLORIA pe 7 Apr 2015, 17:35
    BUZE FRUMOASE

    EU AM INCERCAT TOT CE SE POATE, DE LA RUJURI CU ACID HIALURONIC SI TOT FELUL DE PROSTII...SI APOI AM AUZIT DE MICROPIGMENTARE CARE M-A SALVAT..BINE, SI CEA CARE MI LE-A FACUT..II MULTUMESC LARISEI TANASE PE ACEASTA CALE!!!!!!!!!!!

    0
    0

  • ivette pe 7 Apr 2015, 17:27
    PRO MICROPIGM.

    micropigmentarea buzelor iti poate egala buzele, sa nu mai para aia de sus mai subtire sau invers

    0
    0

  • Poco pe 26 Mar 2010, 18:04
    Buze mari

    Hellow .. As vrea sa am buzele mari si groase , ce imi recomandati sa fac ? La operatii nu as vrea sa apelez .. Vreau sa le am mai mari si groase pe cale naturala . Multumesc . :)

    3
    1

  • michi pe 3 Ian 2010, 18:28
    frumusete

    si eu am pistrui si nu stiu ce sa fac inainte ma deranjau foarte mult acum nu prea pt ca este iarna si nu se mai vad asa de rau.. dar vara imi este foarte greu as dori sa stiu cum ii pot indeparta sau macar putini dintre ei..

    0
    0

  • adina384 pe 21 Sep 2009, 11:51
    ruj neutru cu acid hialuronic

    Ruj neutru pentru buze ultra-hidratant. Confera un efect de volum si de umplere ideal.Elimina ridurile .Lasa buzele moi si conturate. Are efect de filtru UVB. Pentru ce iinteresati va dau si link-ul: http://medintex.bizoo.ro/vanzare/47703/Ruj-de-buze-cu-acid-hyaluronic

    0
    0

  • Diana pe 25 Aug 2009, 16:36
    buze miki

    Am buzele mult prea mici,si am auzit k ptr.a ti le scoate trebuie sa folosesti un gloss rosu sau ruj dar pe mine nu ma prinde culoarea aceasta ce credeti ca ar trebui sa folosesc????!!! :-S

    0
    2

  • georgiana lucia pe 2 Feb 2009, 15:37
    buze

    vreau sa am niste buze mai groase insa fara operatii...exista vreo posibilitate???:8

    0
    2

  • iulia staver pe 17 Iul 2008, 15:28
    buze mari

    am o intrebare ce trebuie de facut pentru a avea niste buze mari, fara a te duce la vreo operatie?

    1
    1

  • adriana pe 24 Iun 2008, 14:43
    vechi probleme

    am si eu o problema destul de comuna as zice...pistruii...am incercat cu tot felul de creme si retete naturale si nimic satisfacator..mias dori si eu acel ten imaculat...m-ati putea ajuta va rog?!

    0
    1

  • olaroiu alexandra pe 31 Mar 2008, 20:29
    frumusete

    vreau sa stiu si eu cum pot scapa de pistrui si cum sa fac a ma mai ingras ,sunt slaba am 14 ani si aproape1,70 si am decat 45 kg :((vreau si eu sa ma mai ingras macar putin si sa scap de pistrui va rog sa imi raspunde-ti:((:((:((:((

    0
    1

  • roberta pe 5 Mar 2008, 13:04
    infectii la buze

    in cazul in care te musca cineva de buza care sunt riscurile?ce infectii sunt posibile?si mai ales in cazul in care in urma muscaturii s-a produs sangerarea si s-a invinetit?

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod