Noua reguli ale frumusetii pe care le poti incalca linistita

"Regulile sunt facute pentru a fi incalcate", spune o vorba. Bineinteles ca acest lucru nu este intotdeauna valabil (ci numai atunci cand, din diverse motive, ne convine sa adoptam acest "slogan"), dar in ceea ce priveste aspectul tau fizic, exista multe reguli de care ai tinut cont pana acum numai pentru ca "asa trebuie". Serios, de ce trebuie? Fiecare femeie este diferita, ceea ce te avantajeaza pe tine nu vine bine prietenei tale si viceversa. Indrazneste!

Regula: Femeile roscate nu pot folosi ruj de culoare rosie

Realitate: Intr-adevar, regula aceasta era valabila acum cativa ani, cand majoritatea rujurilor rosii aveau in compozitie un element din cauza caruia culoarea buzelor devenea un roz destul de strident, care constrasta neplacut cu nuanta parului.

Dar, in prezent, companiile de produse cosmetice iti pun la dispozitie o varietate extrem de bogata de nuante de rosu (inclusiv rosu auriu sau maro-roscat), care confera un plus de stralucire subtila parului rosu si pielii usor pistruiate, specifica roscatelor.


Regula: Persoanele care au tenul gras pot folosi numai produse de ingrijire fara grasimi

Realitate: De fapt, este exact invers. Daca inlaturi stratul de sebum de la suprafata, nu faci decat sa stimulezi epiderma sa secrete mai multa substanta seboreica. Este un mecanism firesc si logic - pielea incearca sa isi procure singura elementul de care o privezi tu. Spre deosebire de produsele pe baza de uleiuri minerale, care nu sunt bine absorbite si sufoca porii, cele care contin grasimi naturale pot preveni aparitia acneei si sunt foarte bine tolerate de epiderma.

Regula: Nu pensa niciodata firele de par din partea superioara a sprancenelor

Realitate: Firele de par care cresc deasupra sprancenelor pot crea un efect de umbra si, in consecinta, forma sprancenelor nu va fi atat de bine definita si nici nu va avea un aspect ingrijit. Inainte de a folosi penseta, periaza sprancenele in sensul cresterii firului de par si traseaza conturul cu ajutorul unui creion dermatograf alb.
Firele ramase deasupra conturului trasat pot fi pensate fara ca acest lucru sa afecteze forma sprancenelor. Ai grija sa nu smulgi decat cate un fir.

Regula: Cel mai potrivit loc pentru a aplica esenta de parfum este in spatele urechilor

Realitate: Parfumul va fi cu atat mai subtil, atragator si mai putin frapant din punct de vedere olfactiv daca il vei aplica in partea centrala a corpului - incepand de sub clavicula si terminand cu zona sternului. Caldura naturala emanata de corp in aceste zone va contribui la mentinerea parfumului si ii va diminua din intensitate - cu alte cuvinte, va fi exact cat trebuie!

Incearca si acest truc: picura cativa stropi de parfum pe pieptene si trece-l apoi prin par, de la radacina pana la varf. Atentie insa! Nu face acest lucru daca ai parul deschis la culoare, pentru ca alcoolul din compozitia parfumului poate cauza modificari ale nuantei si vei avea mici pete de culoare in par.

Regula: Foloseste intotdeauna creionul de contur pentru buze

Realitate: Majoritatea rujurilor cu textura cremoasa arata mult mai natural daca nu vei folosi in prealabil creionul de contur.
Va trebui insa sa recurgi la acest produs daca nuanta rujului este foarte inchisa sau foarte stralucitoare. Culorile puternice contin mai mult pigment, care de obicei se intinde inestetic pe buze, iar creionul de contur actioneaza in acest caz ca o bariera.

Regula: Daca ai parul gras, nu folosi balsam

Realitate: Parul poate fi gras numai la radacina si uscat la varfuri - si aici balsamul este obligatoriu. Ai grija sa eviti produsele excesiv de cremoase, care ingreuneaza firul de par. Eventual, poti folosi un balsam care nu contine uleiuri.

Regula: Fardul de obraz se aplica numai pe pometi

Realitate: Daca ai fata in forma ovala, poti face acest lucru. La fel, daca ai fata patrata, pentru ca iti va indulci trasaturile. Dar, daca nu, iata cum trebuie sa aplici fardul de obraz. Daca ai fata rotunda, incearca sa aduci conturul fetei spre oval, folosind fard de obraz in tuse verticale atat la nivelul tamplelor, cat si la nivelul pometilor. Pentru femeile cu fata usor alungita, in principiu, se vor inversa recomandarile precendente.


Regula: Nuanta fondului de ten trebuie testata pe obraz

Realitate: Majoritatea femeilor are fie o usoara roseata a pielii de pe fata, fie unele zone usor pigmentate - nu inseamna ca acestea sunt vizibile, dar in mod sigur nuanta fondului de ten va fi denaturata daca o testezi pe obraz. Cel mai bine este sa testezi produsul pe gat.

Regula: Fardurile de ochi in nuante albastre sunt demodate

Realitate: Nuantele de turcoaz in mod sigur te vor face sa pari ca descinsa din anii '80, asa incat este recomandabil sa le eviti. Dar tonurile de albastru deschis iti asigura un aspect modern si foarte interesant. Ai grija insa ca restul machiajului sa fie foarte discret.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod