Secretele machiajului perfect

Eleganta si frumusetea sunt, prin excelenta, atribute esentiale ale feminitatii. Fiecare dintre noi ne dorim sa fim cat mai stralucitoare, sa ascundem ceea ce nu dorim sa se vada, evidentiind ceea ce stim ca este frumos. Pentru acest lucru s-au inventat nenumaratele produse de machiaj. Secretul este sa stii nu numai care sunt culorile care ti se potrivesc, dar si cum trebuie aplicate acestea si care sunt cele mai recomandate texturi care sa te ajute sa te pui in valoare...

Atentie la alegerea fondului de ten

Rolul fondului de ten si, in general, al bazei de machiaj nu este numai de a masca imperfectiunile fetei. Tenul trebuie sa fie protejat pe parcursul intregii zile, hidratat optim si sa aiba un aspect stralucitor si plin de prospetime. Nu in ultimul rand, este necesar ca baza de machiaj sa fie rezistenta si, prin aplicare, sa echilibreze subtil trasaturile chipului (spre exemplu, cu doua nuante de fond de ten se pot corecta diferite defecte ale fetei).

Tine cont de tipul tau de ten (daca ai tenul gras, alege un produs care inlatura luciul inestetic provocat de excesul de sebum). Fondul de ten trebuie sa aiba o nuanta aproape de culoarea fetei si a gatului tau, asa ca nu il testa pe mana, deoarece poti fi indusa in eroare.

Infrumuseteaza-ti pleoapele

Majoritatea fardurilor de ochi sunt translucide, astfel incat, atunci cand sunt aplicate, arata fie mai intunecate, fie mai deschise decat nuanta in sine - in functie de culoarea naturala a epidermei fiecarei femei. De aceea, inainte de a aplica acest produs, foloseste baza de machiaj - insa una special destinata pentru machiajul ochilor, deoarece pielea din aceasta zona este mult mai sensibila si mai predispusa la deshidratare decat restul fetei. Procedand astfel, nu numai ca vei obtine nuanta dorita, dar machiajul va fi mai rezistent - in special daca aplici la sfarsit si un strat fin de pudra.

Foloseste fardul de obraz cu zgarcenie

Nu folosi acest produs in mod excesiv, pentru ca vei arata ca o papusa de portelan sau ca un fel de clovn. Zambeste cand aplici fardul de obraz - acest lucru va scoate in evidenta pometii si vei sti exact unde trebuie sa actionezi. Daca ai tenul gras ori mixt, alege un fard pulbere sau sub forma de gel, iar pentru tenul uscat, cel mai indicat este un fard crema.

Fixeaza machiajul cu pudra pulbere

Pentru a definitiva machiajul, este recomandabil sa folosesti pudra sub forma de pulbere - este mai usor de aplicat, cu ajutorul unei pensule, si mai simplu de "gestionat" din punct de vedere cantitativ. Mai mult decat atat, acest tip de pudra fixeaza orice tip de produs cosmetic - de la fard de ochi, pana la rujul de buze. Alege o pudra cu o nuanta mai deschisa decat cea a pielii tale, pentru a evita surprizele neplacute.

Penseaza-te cu regularitate

Chiar daca nu obisnuiesti sa te machiezi, sprancenele pensate corect si intretinute cu regularitate iti vor conferi un aspect stilat si rafinat. Asadar, nu lasa nici un fir razlet sa-ti pericliteze infatisarea, chiar daca acest lucru inseamna sa faci acest lucru in fiecare zi - in functie de viteza de crestere a firului de par.

Contureaza-ti intotdeauna buzele

Conturarea buzelor te va ajuta sa ai un aspect mai feminin si mai senzual - cu singura conditie de a fi invizibil... Asadar, alege un contur cu cel putin o nuanta mai deschis decat cea a rujului de buze sau una de culoarea pielii (ar fi chiar mai indicat astfel). Sa nu cazi in capcana de a depasi prea mult conturul natural al buzelor, pentru ca vei obtine un look fortat si strident!

Alege rujul lichid

Textura cea mai durabila si cea mai aspectuoasa pentru un ruj de buze este sub forma de lichid. In afara de faptul ca se mentime mai mult timp, are o stralucire senzuala si hidrateaza buzele (un aspect deosebit de important, mai ales in anotimpul rece). Pe cat posibil, evita rujurile mate - nu confera un aspect natural si exista riscul deshidratarii.

Asorteaza culorile

In general, este de preferat sa mergi pe nuante neutre (bej, roz, caramel, bronz), care se potrivesc oricarui tip de ten si sa asortezi intotdeauna fardul de ochi, rujul si fardul de obraz.



 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mari pe 3 Feb 2012, 02:07
    machiaj

    as vrea si eu sa stiu cum sa macheaza acritele sa machiez si eu

    0
    1

  • allyalina pe 7 Oct 2010, 20:26
    machiaj

    imi poate spune cineva ce pot face in cazul in care mi se strange fardul de pleoape si se formeaza niste dungute albe de fard iar restul de fard pur si simplu nu mai exista??

    0
    0

  • Adina pe 17 Iul 2008, 01:59
    machiaj

    Buna....vreau sa ma ajute cineva in a invata cum sa ma machiej cat mai corect sa stiu ce culori sa aplic la un ten normal ca al meu.....multumesc si sper ca ma ajutati .....aspectul pt o fata e important...

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod