Secretele alegerii rujului

Ni se intampla tuturor femeilor: stam o ora la raionul de produse cosmetice, studiem fiecare culoare de ruj (cu nuantele derivate aferente) si fiecare textura - iar cand ajungem acasa, constatam ca, pur si simplu, nu ni se potriveste. Care ar putea fi explicatia si care sunt aspectele de care ar trebui sa tinem cont in alegerea rujului?

Una dintre cele mai frecvemte si, in acelasi timp, sacaitoare probleme consta in neconcordanta dintre culoarea originala a rujului, asa cum apare in tub, si cea de pe buzele noastre.
Exista doua explicatii: fie este vorba despre pigmentul natural al buzelor, care poate influenta nuanta, fie despre asa numitul "ton secundar", care nu poate fi usor perceput si al carui rol este esential. Cum poti sti care este tonul secundar al unui ruj? Este simplu - traseaza o linie pe o coala alba de hartie.

Un alt criteriu - poate cel mai important - pentru alegerea rujului consta in nuanta pielii tale. Este adevarat, trebuie sa tii cont atat de culoarea ochilor, cat si de cea a parului - insa contrastul cel mai vizibil (si inestetic, daca ai facut o alegere gresita) este cauzat de pigmenti.


Rujul de un rosu intens, stralucitor, nu va arata niciodata prea natural, desigur, dar daca esti blonda, ai pielea alba si ochii albastri sau verzi, poate ca ar trebui sa-l eviti. Este... prea mult. Orienteaza-te, mai degraba, spre un ruj roz, care iti va crea o aparenta fragila, delicata si naturala. Poti recurge, de asemenea, la diferite nuante de bej. In cazul in care esti roscata, poti folosi fara teama rujul rosu sau roz - acestea se vor potrivi foarte bine si iti vor desavarsi chipul, conferindu-i un plus de personalitate.


Daca ai parul saten, este cel mai simplu: poti folosi aproape orice nuanta de ruj, exceptand tonurile caramizii. In aceeasi nota, fii atenta la culoarea roz. Este foarte moderna in aceasta primavara, insa ar trebui sa recurgi la tonurile cele mai deschise si pale, pentru a evita o distonanta cromatica inestetica.

Avand, de regula, pielea usor maslinie, femeile brunete pot opta pentru rujul rosu intens, sau pentru cel de nuanta caisei. De asemenea, poti recurge la nuante precum bej, portocaliu si chiar auriu.
Ca regula generala, evita rujurile cu textura mata, in favoarea celor sidefate.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod