Cum te machiezi daca porti lentile de contact?

Nu esti nici prima si, cu siguranta, nici ultima persoana care trebuie sa poarte ochelari de vedere, ca urmare a unui viciu de refractie, "mostenire de familie", consecinta a lucrului zilnic in fata monitorului sau alte cauze mai putin cunoscute. Unele persoane se adapteaza mai greu cu aceste noi accesorii si au impresia ca le "stirbesc" frumusetea. Nu vom discuta acum daca aceasta temere este sau nu intemeiata (in cazul in care-i alegi corect, in functie de forma fetei si culoarea parului, iti vor pune in valoare trasaturile!). Sa presupunem ca ai optat pentru lentile de contact. Ai invatat cum sa le pui, ai dobandit dexteritate in manuirea lor si esti deja experta in ceea ce priveste intretinerea lor. Mai trebuie sa stii un singur lucru: cum sa te machiezi?

Ei bine, trebuie sa fii foarte atenta in ceea ce priveste alegerea produselor de machiaj. Un mascara care se usuca prea tare pe gene sau un dermatograf nepotrivit pot irita ochii, provocand inrosirea acestora si senzatii de usturime.
Si acesta este numai un exempplu... Iata cateva aspecte de care trebuie sa tii cont in alegerea si aplicarea produselor cosmetice.

Cand sa te machiezi: inainte sau dupa inserarea lentilelor de contact?

Adevarul este ca raspunsul la aceasta intrebare e relativ si nu exista o regula universal valabila. Daca abia ti-ai cumparat lentilele de contact, in mod rezonabil nu te poti astepta sa fii prea indemanatica - si este posibil sa incerci de mai multe ori pana sa reusesti.

Imagineaza-ti ce s-ar intampla cu machiajul ochilor intr-o astfel de situatie... Aceasta ca sa nu mai spunem ca lentilele de contact vor acumula impuritati, atat din atmosfera, cat si ca urmare a contactului inevitabil cu produsele cosmetice - si va trebui sa le speli din nou, din nou, din nou... In concluzie, daca esti incepatoare, este preferabil sa pui mai intai lentilele de contact si apoi sa te fardezi.

Dupa ce ai mai acumulat experienta, este preferabil sa te machiezi mai intai si abia dupa aceea sa-ti pui si lentilele de contact.
In felul acesta, nu exista riscul ca particulele de pudra sau microgranulele de fard sa se depuna pe lentile, pentru ca vei avea grija ca machiajul sa fie desavarsit inainte de inserarea acestora.

Cum sa aplici produsele de machiaj?

Indiferent de momentul in care te fardezi (inainte sau dupa ce ti-ai pus lentilele de contact), exista doua reguli pe care trebuie neaparat sa le urmezi. Este vorba despre consistenta produselor si ingredientele din compozitia acestora. Aceste doua criterii sunt esentiale nu numai pentru fardul de ochi, rimel si dermatograf - ci si pentru produsele pe care le folosesti pentru ten.

Sa incepem cu pudra de obraz. Daca vei folosi o pensula mare pentru a "presara" un puf de pudra translucida pe fata, inevitabil cateva particule vor ajunge in ochi, provocand iritatii. Prin urmare, ar fi cazul sa renunti la pudra pulbere, in favoarea celei compacte, pe care o aplici pe nas, frunte si barbie (asa numita "zona T", care se ingrasa cel mai repede) si evitand zona ochilor.
O alta idee ar fi sa folosesti o baza de machiaj care contine atat pudra, cat si fond de ten. Nu folosi excesiv acest produs, pentru a nu risca sa arati precum o masca de carnaval.

In ceea ce priveste machiajul ochilor, produsele rezistente la apa trebuie sa fie litera de lege pentru tine. Nu numai pentru ca, uneori, se mai intampla sa lacrimezi din cauza lentilelor de contact (pana te obisnuiesti cu ele), dar si in contextul in care te prinde ploaia, iar picaturile de apa se amesteca, spre disperarea ta, cu rimelul, periclitand si lentilele de contact. (Daca se intampla acest lucru, ar trebui sa le scoti cat mai curand si sa le speli, pentru a nu aparea iritatii). De asemenea, uita-te pe etichetele tuturor produselor: trebuie sa fie mentionat atributul "hipo alergenic".

Este de preferat sa eviti acele rimeluri care au efect de alungire si indesire a genelor, pentru ca ingredientele aflate in compozitia acestora sunt foarte iritante pentru ochi.
Pastreaza-le pentru acele zile cand nu porti lentile de contact si foloseste-le pentru a-ti intensifica privirea - enigmatica, din spatele ochelarilor...

In final, sa vorbim putin despre produsele de ingrijire a parului. Te-ai putea intreba, ce legatura exista intre acestea si subiectul despre care discutam? Ei bine, multe femei care poarta lentile de contact nu realizeaza faptul ca produsele pentru par pot constitui un factor de iritare a ochilor. Asadar, fii atenta ce fixativ sau spuma folosesti si, daca ai breton, ar fi de preferat sa-l piepteni orientat pe spate sau in lateral. Ca masura generala de precautie, este recomandabil sa tii ochii inchisi cand aplici aceste produse de coafare.



 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxana pe 28 Iun 2010, 17:52
    Machiajul....

    hm... multumesc. ma ajutat sa citesc aceste randuri....abia acuma de ceva vreme port lentile....si sunt niste sfaturi foarte utile.. O sa iau in considerare tot ;)....avea nelamuriri..nu mai am ..Multzumesk ;;)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod