Frumuseţea ta: 7 greşeli de machiaj pe care să le eviţi dacă porţi ochelari

Fie că vrem sau nu vrem, ochelarii fac parte obligatoriu din viaţa multora dintre noi. De aceea, este necesar să ne adaptăm machiajul astfel încât să punem ochii în valoare, chiar dacă sunt "ascunşi" în spatele lentilelor.
Fie că vrem sau nu vrem, ochelarii fac parte obligatoriu din viaţa multora dintre noi. De aceea, este necesar să ne adaptăm machiajul astfel încât să punem ochii în valoare, chiar dacă sunt "ascunşi" în spatele lentilelor.

Iată 7 greşeli de machiaj pe care să le eviţi când porţi ochelari, potrivit specialiştilor beautyhigh.com.

Fardurile închise

Evită fardurile închise la culoare când porţi ochelari pentru că lentilele îţi pot întuneca şi mai mult ochii. Foloseşte în schimb un fard în nuanţe mai deschise pe toată pleopa şi unul mediu pentru a crea umbre.

Contur de pleoape de culoarea ramelor

Asortând culoarea eyelinerului cu cea a ramelor nu vei face altceva decât să-ţi estompezi ochii, în loc să-i pui în valoare. Încearcă să alegi un tuş de pleoape care este cu câteva nuanţe mai deschis decât culoarea ramelor tale, cu excepţia cazurilor în care ramele sunt albe, crem, bej sau culori foarte deschise. Dacă ramele sunt negre, alege un eyeliner gri, brun sau bleumarin. Pentru ramele maro, foloseşte un contur de pleoape taupe (gri-maroniu) sau bronz.

Nu îţi întorci genele

Ochii tăi vor părea mai mari dacă îţi întorci genele de fiecare dată când te machezi. Foloseşte aparatul cât mai aproape de rădăcina genelor tale, pentru că astfel le pui în evidenţă întreaga lungime.

Aplici mascara şi pe genele inferioare

Acest pas poate fi destul de înşelător pentru majoritatea femeilor, dar mai ales pentru cele care poartă ochelari.
De aceea, este indicat să nu aplici mascara pe genele inferioare. Genele inferioare de culoare închisă plus rama ochelarilor pot crea umbre nedorite pe faţa ta, care te fac să pari obosită.

Foloseşti corectorul nepotrivit

Cearcănele pot fi puse puternic în evidenţă de ochelari, mai ales dacă nu foloseşti corectorul potrivit. Alege unul cu tonuri galbene, pentru că oferă acoperire maximă pentru nuanţele vineţii sau roşiatice ale cearcănelor.

Rame groase cu contur subţire sau invers

Este foarte important să foloseşti un contur de ochi asortat cu grosimea ramelor tale. Ramele groase şi late cer un contur al ochilor ceva mai accentuat, iar ramele subţiri unul delicat. Dacă le inversezi, ochii tăi vor părea exagerat de mici sau mari, în funcţie de situaţie.

Îţi ignori sprâncenele

Ochii sunt în centrul atenţiei dacă porţi ochelari, ceea ce te poate face să uiţi de importanţa sprâncenelor. Foloseşte o periuţă specială pentru a-ţi aranja sprâncenele şi nu uita să le pensezi la timp.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod