Prințesa modei, sărbătorită în lipsă: Kate Moss a împlinit 40 de ani, departe de casă

Supermodelul a organizat o petrecere de ziua sa pe o insulă din Caraibe, în timp ce la adresa ei cadourile au venit "pe bandă rulantă".

Puține staruri se pot mândri că domină autoritar lumea capricioasă a modelling-ului. Dar Kate Moss o face de două decenii. Deși a ajuns la 40 de ani, ea rămâne o emblemă în lumea modei. Iar de ziua sa, Kate Moss nu putea fi uitată de prieteni și de colaboratori, chiar dacă nu era acasă.

Încă de dimineață, la locuința din Londra a vedetei a fost ieri un "trafic" continuu de daruri și de baloane aniversare.



Vedeta a primit zeci de buchete de flori și pungi cu diverse cadouri de la branduri importante din întreaga lume. Cadourile au fost preluate de staff-ul vedetei, iar ea s-a bucurat de ele la întoarcere.

Kate și-a serbat în avans ziua pe insula Necker, din Caraibe, deținută de miliardarul Richard Branson, cu care este prietenă și care i-a permis să organizeze o megapetrecere cu un grup select de invitați.

Proprietarul unui imperiu financiar și al unor proprietăți exclusiviste, Richard Branson, în vârstă de 63 de ani, i-a oferit vedetei un sejur de o săptămână, cu toate serviciile incluse, pe insula din Caraibe, care în mod normal costă 280.000 de lire sterline (337.837 de euro).



Vedeta a plecat marți spre destinația exotică, împreună cu soțul ei, Jamie Hince. Printre cei care au petrecut alături de Kate pe insula exotică s-au numărat prieteni apropiați, precum designerul Sadie Frost, hairstilistul James Brown, PR-ul Fran Cutler și starleta Annabelle Nielson, scrie cotidianul britanic Daily Mail. "Kate nu-și dorea agitația și paparazzii din Londra să fie pe urmele ei. A decis să dea o petrecere privată. Va fi un chef sălbatic, oaspeților li s-a spus să-și ia haine obișnuite, dar și costumații de petrecere și articole de plajă", a spus o sursă citată de publicația citată.

Kate Moss s-a întors joi la Londra și a organizat, împreună cu soțul ei,  Jamie Hince, o masă festivă la un restaurant de lux.

Printre invitați s-au numărat părinții ei, dar și nume sonore, precum designerul John Galliano, fotograful Mario Testino și prietena ei bună, Naomi Campbell.

Ajunsă acum la vârsta rotundă de 40 de ani, Kate Moss exercită în continuare o fascinație puternică asupra fotografilor, artiștilor și creatorilor de modă. Artistul și jurnalistul Russell Marshall a dorit să-i ofere un omagiu de ziua ei, lansând o retrospectivă a portretelor supermodelului.

"Retrospectiva a fost realizată din perspectiva mea. Cât am lucrat eu în presă, Kate a fost în atenția publicului, așa că am văzut nenumărate imagini cu ea", a explicat autorul.

Expoziția sa, deschisă joi, poate fi admirată până pe 15 februarie și este disponibilă și online, pe site-ul beautifulcrime.com. Aceasta include unele dintre cele mai reprezentative fotografii din cariera supermodelului, multe dintre ele provenind din arhivele ziarelor și prelucrate de Marshall.

Începând cu imagini din tinerețea viitorului supermodel, realizate la vârsta de 14 ani, expoziția vernisată la galeria Imitate Modern urmează evoluția pe care a avut-o Kate în lumea modei, de la apariția sa ingenuă până la statutul de star.



"Kate nu a fost niciodată o sclavă a convențiilor, asta e calitatea ei pe care o admir cel mai mult", a spus autorul.



Deși a prelucrat artistic și imagini cu alte staruri, precum Sid Vicious, Elvis Presley și Steve McQueen, puține l-au inspirat atât de mult precum Kate Moss. "Sunt multe celebrități, dar puține devin legende. Kate Moss a ajuns la acest nivel", a explicat Marshall.



Și chiar dacă a petrecut ore privind fotografiile în care apare Kate, el spune că încă nu poate explica ce o face atât de specială. "Dacă aș ști exact ce anume face din Kate Moss o legendă, aș avea probabil un post în managementul artistic. Tăcerea cu care Kate ne-a obișnuit face parte din misterul ei și arată de ce o iubim", a spus autorul expoziției, care conchide într-o notă specială: "Cel mai bine ar fi să n-o analizăm îndeaproape, pentru că s-ar putea s-o distrugem. Și ce ne-am face atunci?".



Devenită celebră după ce a pozat într-o reclamă din anii '90 pentru Calvin Klein, alături de Mark Wahlberg, Kate Moss a apărut pe copertele a peste 300 de reviste de modă din toată lumea. Ea a ocupat locul al patrulea în topul Forbes al celor mai bine plătite modele din lume în anul 2012, cu venituri de 5,7 milioane de dolari, notează agenția Mediafax.



În decembrie 2013, Kate Moss a fost recompensată cu Special Recognition Award, pentru cei 25 de ani de carieră, la gala British Fashion Awards, de la Londra.


Foto: Hepta, Daily Mail

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod