Dilema fondului de ten

Se poate spune ca, dupa ce am trecut de 24-25 de ani, fondul de ten ar cam trebui sa devina o constanta in viata noastra. Adaptandu-ne in functie de particularitatile tenului, nevoile acestuia, nivelul de hidratare si nuanta naturala a pielii, ne alegem produsul care poate decide daca machiajul nostru este sau nu reusit. Ce ne facem insa cand observam ca acesta ne acentueaza ridurile de expresie?

Vestea trista este ca ridurile de expresie apar de multe ori la varste foarte fragede si bineinteles ca nu mai putem scapa de ele.
Daca se poate ceva si mai rau, ai sentimentul ca orice fond de ten nu face altceva decat sa accentueze aceste riduri si nu poti renunta la el din motive obiective.

De altfel, nici nu ar fi de dorit sa o faci. Evita-l insa in zonele problematice (de exemplu, in jurul gurii, in jurul ochilor, de o parte si de alta a nasului). Foloseste o nuanta in deplina concordanta cu aceea naturala, pentru ca un ton mai inchis sau mai deschis nu va face decat sa atraga atentia asupra ceea ce tu iti doresti de fapt sa ascunzi.
Daca nu ai facut-o pana acum, imprieteneste-te cu anticearcanul si cu batonul corector.

O alta idee ar fi sa recurgi la o finizare cu ajutorul pudrei pulbere (dar alege un produs mineral, a carui aderenta pe suprafata pielii se apropie cel mai mult de perfectiune si care este indicata inclusiv pentru tenul sensibil si predispus deshidratarii).

Nu uita niciodata de hidratare, pentru ca fondul de ten se va fixa bine numai daca epiderma a fost hidratata din belsug - exista insa astfel de produse cu potential ridicat de hidratare.
Exfolierea si aplicarea unei masti cu efect de purificare ar trebui sa constituie litera de lege pentru oricine - de fapt, nu ar trebui sa asteptam momentul aparitiei primelor riduri pentru a ne preocupa de aceste aspecte.

Fardul in nuante cat mai naturale da rezultate bune si poti recurge la acest artificu ori de cate ori consideri ca este necesar. De asemenea, clatirea periodica a fetei cu apa de trandafiri are rolul de a echilibra nivelul de hidratare si de a matifia tenul.



 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • danutza pe 26 Feb 2009, 22:58
    fond de ten

    eo am 14 ani sj ma dau cu fond d ten. are cva??

    0
    0

  • angel pe 21 Feb 2009, 14:41
    reply mirela

    pai uita-te sa vezi cate riduri ai la anii tai si ai sa intelegi daca fondul de ten imbatraneste!e drept ca nu ar strica sa te mai uiti si prin carti inainte de a posta comentarii presarate de greseli de ortografie...

    0
    0

  • platon mirela pe 5 Mai 2008, 22:44
    FONDUL DE TEN

    SI EU FOLOSESC DE LA 18 ANI SI CRED CA NU-MI AFECTEAZA TENUL, DIN CONTRA, MA PROTEJEAZA DE TOTI FACTORI NOCIVI.N-AS PUTEA TRAII FARA EL.NU STIU INSA DACA FOLOSIREA LUI ACCELEREAZA IMBATRANIREA.

    0
    0

  • alisia30 pe 25 Mar 2008, 23:03
    fond de ten

    eu folosesc fond de ten de la 18 ani.nu cred in teoria aceea cum ca fondul de ten dauneaza tenului.din cate stiu,fondul de ten nu intra in piele asa cum intra crema(cu exeptia cred a celor pt tenuri mature care folosesc principii active asemanatoare cu cele ale cremelor antirid)au filtru de protectie deci protejeaza si da un aspect proaspat tenului chiar daca esti varza de obosit.mie nu mi lipseste niciodata.

    0
    0

  • lavinia pe 1 Mar 2008, 22:33
    frumusete

    ce marci au produse pentru machiajul mineral???...nu cunosc decat pudra minerala de la l'Oreal

    1
    0

  • mada pe 16 Feb 2008, 17:02
    fondul de ten

    de la ce varsta putem folosi fondul de ten

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod