9 secrete ca să fii seducătoare şi rimelul să nu se topească la soare

Cum să arăţi impecabil, când afară sunt călduri ucigătoare? Cu puţin efort, puţină imaginaţie şi câteva trucuri de la Mirela Păduraru, trainer formator în cosmetică şi machiaj profesional.

Cum să arăţi impecabil, când afară sunt călduri ucigătoare? Cu puţin efort, puţină imaginaţie şi câteva trucuri de la Mirela Păduraru (foto jos), trainer formator în cosmetică şi machiaj profesional.

 

1. Pregăteşte tenul înainte de machiaj
Demachiază, masând foarte bine laptele demachiant / gelul de curăţare pe faţa uşor umezită. Îndepărtează-l întotdeauna cu dischete umede. Tonifică pentru a reechilibra ph-ul pielii şi a conferi rezistenţă machiajului.


2. Îmbunătăţeşte forma sprâncenelor
Sprâncenele perfecte înfrumuseţează orice faţă şi ne conferă avantajul de a crea un look natural. Investeşte într-o pereche de sprâncene frumoase, care îţi permit un machiaj minimalist.


3.

Alege baza de machiaj potrivită
Alege o bază de machiaj care absoarbe excesul de sebum. Dacă doreşti să renunţi la fondul de ten, uită de baza de machiaj. Poţi alege în schimb o cremă de zi colorantă, cu pigment, care dă o tentă uşor bronzată tenului, de preferinţă cu SPF15. Uniformizeaz-o bine pe faţă, gât şi decolteu.


4. Fixează machiajul
Indiferent că foloseşti fond de ten sau cremă colorantă, pe zona T îţi vor fi de mare ajutor şerveţelele din foiţă de orez pentru absorbţia sebumului (oil blotting paper). Fixează apoi machiajul cu pudră liberă, translucidă, aplicată lejer pe frunte, nas, bărbie, pomeţi şi aproape deloc sub ochi (pentru a nu crea riduri inestetice, accentuate de fotosensibilitatea ochilor la lumina puternică).


5.
Foloseşte pudra bronzantă

Amestecă un pic de pudră liberă cu o pudră bronzantă de calitate, pentru un rezultat ultranatural. Aplică, folosind pensula de blush, pe pomeţi, tâmple şi pleoape, pentru un look “răsfăţat” de soare.


6. Minimalizează machiajul ochilor
Un machiaj sofisticat care “se scurge” nu impresionează pe nimeni şi nici un machiaj ultrarezistent, tip “mască”. Pe caniculă minimalizează machiajul ochilor. Renunţă la creionul contur de ochi care se întinde inestetic. Pentru un efect surprinzător, completează umbrele discrete de pe pleoape cu o mascara colorată. Alege: albastru electric, albastru marin, verde smarald, violet sau, dacă eşti extrem de conservatoare, mascara maro.
Poţi încerca şi varianta “waterproof” – rezistent la apă.


7. Alege rujuri sau gloss-uri în culori calde, intense
Ce vezi prima dată sub o pălărie cu boruri mari şi o pereche de ochelari de soare enormi? O gură senzuală, cu o nuanţă frumoasă de gloss sau ruj. Alege piersică, roşu sau corai, dacă dantura ta e albă şi strălucitoare.


8. Pulverizează machiajul pentru o mai mare rezistenţă
Fie că foloseşti o apă termală care nu este foarte concentrată în săruri sau un atomizor cu apă minerală îmbogăţită cu 2 picături de ulei esenţial potrivit tenului tău, e necesar să hidratezi pielea. Pulverizarea se execută de la o distanţă de minim 50 centimetri de faţă, la cel puţin două ore.


9.
Retuşează machiajul cu stil

Nimic nu durează veşnic, deci machiajul nostru va trebui şi el retuşat. Eventualele urme de transpiraţie pot fi tamponate foarte lejer cu un şerveţel de hârtie, abia atingând tenul. Machiajul ochilor trebuie retuşat cu grijă cu o pensulă specială, din păr natural sau cu un beţişor de vată. Pentru un efect natural şi proaspăt, reaplică gloss-ul în centrul buzelor.

Şi nu uita: un look fabulos e completat de un zâmbet minunat şi multă energie pozitivă!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod