Ultimele tendinte in manichiura

Specialistii in frumusete trateaza unghiile ca parte integranta a seductiei feminine si iti dezvaluie idei noi pentru a obtine o manichiura cat mai atragatoare. O tendinta a acestui an este mentinerea unghiilor in forma naturala. Daca vrei sa ai o manichiura moderna, trebuie sa tii cont de faptul ca unghiile false nu mai sunt pe val, asa ca incearca sa apelezi la ele cat mai rar cu putinta.

Una dintre culorile vedeta ale anului este visiniul inchis. Indiferent de varsta pe care o ai, poti opta pentru aceasta culoare. Visiniul inchis si-a intrat in drepturi in martie si se mentine pe durata intregii veri.

O alta tendinta pentru 2007 este mentinerea manichiurii frantuzesti, considerata eleganta si moderna.
Acest tip de manichiura a fost multi ani in topul preferintelor si ramane si in aceasta vara o expresie a rafinamentului. Desi, in general, este favorita mireselor, manichiura frantuzeasca are avantajul de a se potrivi in orice situatie.

Inventata de americani, manichiura frantuzeasca se realizeaza prin aplicarea ojei albe pe varful unghiei si a unui lac incolor sau in nuante naturale, la baza acesteia. Anul acesta, manichiura frantuzeasca se poarta pe unghiile scurte si rotunjite.

Si vara aceasta sunt in mare voga unghiile decorate. Pentru cunoscatoare, pictura pe ungii nu mai este de mult o noutate si din ce in ce mai multe saloane de infrumusetare ofera acest serviciu.
Daca timpul nu iti permite sa ajungi la salon, dar iti doresti mereu unghii superbe, ai la indemna mai mute optiuni. Fie incerci sa iti realizezi singura o pictura dupa un anumit model, fie alegi o varianta mai simpla - colajele cu diverse modele. In materie de abtibilduri, se poarta florile viu colorate, fluturasii, literele chinezesti, inimioarele si stelutele.

Obtine o manichiura moderna in 8 pasi:

Cu ajutorul unor abtibilduri si sabloane speciale, poti incerca sa iti realizezi singura manichiura mult visata.

1. Dupa ce ai sters unghiile cu dizolvant, tine mainile in crema emolienta timp de cinci munute. Astfel, mainile tale vor fi hidratate, iar unghiile se vor regenera mai repede.
Daca esti fumatoare, este bine ca cel putin o data pe saptamana sa iti prepari un tratament din suc de lamaie, care te va ajuta sa recapeti culoarea naturala a unghiilor tale.

2. Pileste unghiile in forma dorita. Este recomandat sa alegi o forma cat mai apropiata de cea naturala, pentru ca unghiile sa nu para false.

3. Cu ajutorul unei pile de unghii cu patru fete, elimina eventualele asperitati ramase. Evita miscarile de dute-vino si pileste unghia dinspre exterior spre interior.

4. Elimina cu grija cuticulele si sterge baza unghiilor cu putina apa oxigenata.

5. Pentru o ingrijire completa, aplica pe unghii un fortifiant pe baza de calciu si lasa-l sa se usuce.

6. Aplica oja de unghii aleasa ca baza si las-o sa se usuce foarte bine.

7. Daca optezi pentru abtibilduri, lipeste-le pe unghii si aplica peste ele un strat de lac incolor, pentru a rezista mai mult timp.

8. In cazul in care ai decis sa folosesti sabloane, lipeste colajul pe unghie si aplica peste el o oja a carei culoare sa contrasteze cu cea aleas ca baza.
Ridica sablonul inainte ca oja sa se usuce. Pentru mai multa rezistenta, poti aplica si un strat foarte subtire de lac incolor.



 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ♥Denny♥ pe 10 Iul 2011, 11:03
    Sfaturi

    Buna fetelor!Ce faceti?Am vazut ca aveti nevoie de sfaturi pt intarirea unghiilor,exfolierea lor etc....pai,am si eu ceva experienta.. O sa raspund la toate intrebarie de aici: denisa pe 10 Mai 2008, 23:15 vreau un sfat:Draga mea,Aici problema ta e ca ai lipsa de calciu.Trebuie doar sa bei Calciu sandoz/tablete de calciu efervescente(de oricare).O sa ti se si inareasca unghiile. cristina pe 5 Iul 2008, 22:44 tendintele unei manichiuri moderne:Manichiura moderna o poti numi manichiura originala.Proriile tale idei vor fi tenditele modei! armina pe 26 Ian 2009, 22:54 imi acordati va rog un sfat?:Tot ce iti recomand este uleiul de masline incalzit atat cat poti suporta,ca intr-un comentariu de aici.Sau,daca nu vrei sa faci asta,poti folosi uleiurile de tratament(oricare,doar ia unul) de la orifame.Au un efect incredibil. Valentina pe 2 Iul 2010, 14:02 unghiile:Valentina,cu intaritor sau cu oja nu faci nimic,faci mai rau.Niciodata cand ai unghiile bolnave nu folosesti oja,cu atat mai putin intaritor(care nu intareste unghiile,doar oja de pe unghii).Trebuie doar sa folosesti tratamentul "grouth booster"de la oriflame. ionela pe 30 Iul 2010, 15:59 vreau si eu un sfat:Trebuie doar sa folosesti tratamentul "grouth booster"de la oriflame.Si cu rosul....sunt la farmacie niste..sticlute ca de oja dar la gust sunt amare de tot.Le pui pe unghii. roxana pe 19 Nov 2010, 15:20 unghiile:Trebuie doar sa folosesti tratamentul "grouth booster"de la oriflame.El m-a ajutat si pe mine in problema asta.

    0
    0

  • corina pe 7 Ian 2011, 09:03
    unghii care se rup

    Dragele mele.. Eu am avut exact aceeasi problema...nu reuseam sa imi las unghiile lungi,imediat mi se rupeau sau exfoliau..pana am descoperit ULEIUL DE MASLINE. Este foarte adevarat...incalzesti putin ulei de masline si tii unghiile in el (temperatura cea mai ridicata pe care o suporti) max.10 minute. Eu fac chestia asta ori de cate ori im sterg unghiile, inainte de a aplica oja. Ieri am tinut unghiile in ulei pentru a -4- a oara..si inca de prima data nu mi s-au mai rupt, plus ca sunt foarte tari, nici macar nu mi se mai indoaie, parca ar fi de portelan. Deci va recomand din toata inima..inca de la a doua aplicare veti avea niste unghii superbe!!! Chiar merita sa incercati!!

    0
    0

  • roxana pe 19 Nov 2010, 15:20
    unghiile

    am unghii care se rup foarte usor si cresc enorm de greu si sub o forma ciudata! ma puteti ajuta?

    0
    0

  • ionela pe 30 Iul 2010, 15:59
    vreau si eu un sfat

    va rog ajutatyma am unghile care imi cresc cam greu si mi se cam rup foarte usor ce sa folosesc sa mi se intareasca? si mai vreau sa va zic ceva styu ca e bn sa mananci unghi pentru ca au calciu da chestya este ca eu am tyc si cand la vad mai mari nu ma pot abtyne ce sa fac ajutatyma va rog plizzz

    0
    0

  • Valentina pe 2 Iul 2010, 14:02
    unghiile

    salut!aceeasi problema o am si eu...unghiile..imi cresc foarte greu si degeaba le dau cu lac,oja,intaritor ca tot degeaba....mi se rup si in plus nu mi se intaresc deloc...as vrea si eu ceva ptr ele.va rog!!

    0
    0

  • ak pe 11 Aug 2009, 14:08
    pt armina

    e foarte simplu ...baga de cate ori ai ocazia unghiile in lamaie

    0
    0

  • armina pe 26 Ian 2009, 22:54
    imi acordati va rog un sfat?

    ma numesc armina si am 16 ani, am unghi fff mari dar pot sa le dau cu orice tratament caci tot mi se rup.imi puteti spune si mie ce trebuie sa fac sa nu mi se mai rupa. si se rup de la colturi asta ma deranjeaza pt ca tin mult la ele:*:**:va multumesc

    0
    0

  • dana bz pe 5 Ian 2009, 17:42
    Ptr Denisa

    Draga mea, iti recomand un tratament pe care il folosesc si eu si care e foarte bun. Pune intr-o sticluta d oja goala si curata :ulei d ricin, vitamina A si vitamina E. Toate in cantitati egale si da-ti in fiekre zi k si cum ti-ai da cu oja, stai cel putin o ora cu el pe unghii sau si mai mult daca poti.E fff bun si hraneste unghiile, o sa-ti creasca si mai repede.Poti folosi si ptr par acelasi trtament, se pune in sampon si se agita putin inainte de aplicare, ca se decanteaza si stai cu samponu in cap cel putin cat te speli pe corp.E MINUNAT.Bafta multa si sa-mi zici dak ai rezolvat problema.Pa pa.Pupici

    0
    0

  • lexa pe 11 Iul 2008, 13:31
    Pt Cristina

    Daca vrei o manichiura cat mai moderna, poti incerca SA TI-O FACI ODATA!!!

    0
    0

  • cristina pe 5 Iul 2008, 22:44
    tendintele unei manichiuri moderne

    as vrea o manichiura cat mai moderna

    0
    0

  • Ioana pe 3 Iun 2008, 00:49
    Pt Denisa

    Denisa draga, in primul rand fa-ti niste analize. S-ar putea sa fie lipsa de calciu, de vitamine etc. Daca stai bine la acest capitol - desi nu prea cred dupa ceea ce spui ca ai- atunci foloseste de fiecare data ustensile perfect dezinfectate, alterneaza bazele pana vezi ce ti se potriveste, foloseste lac de calitate si apoi aplica si un lac de finisare. Macar din cele 4 straturi si ceva-ceva se va mai rezolva. Succes!

    0
    0

  • denisa pe 10 Mai 2008, 23:15
    vreau un sfat

    nu stiu ce as putea sa mai folosesc ca sa numai am picatele albe de pe unghii..nu le suport si plus k mi se exfolieaza tot timpul..am dat cu tot felul de tratamente dar tot la fel le am si nu se intaresc delok..vreau un sfat va rog

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod