Mini ghid pentru alegerea unei creme antirid

Orice femeie este preocupata de aspectul tenului sau, incercand sa opreasca actiunea timpului si efectele acestuia asupra fetei. Nu o data, uitandu-ne in oglinda, ne vine sa strigam "Stai, clipa!"... Timpul nu se opreste, dar il putem determina sa "mearga" mai incet, intre altele, cu ajutorul cremelor antirid. Singura conditie este sa alegi produsul care ti se potriveste cel mai bine...

De cate feluri sunt cremele antirid?

In functie de substantele care intra in compozitia lor, exista creme antirid cu proprietati antioxidante - aceste produse contin vitaminele C, E sau seleniu si protejeaza epiderma de actiunea agresiva a factorilor din mediul exterior (poluarea, razele ultraviolete).

O alta categorie o constituie cremele antirid pe baza de acizi de fructe, alese in principal pentru efectul de gomaj bland pe care il au asupra epidermei. Acest tip de produse confera stralucire pielii si stimuleaza secretia de colagen.


O a treia si ultima clasa de creme antirid include produsele cu un continut ridicat de vitamina A acida, care este cel mai important element in lupta impotriva ridurilor. Problema este ca organismul nu tolereaza bine acest produs - de aceea, astfel de creme se elibereaza numai cu reteta medicala. Insa nu te intrista: exista o varietate bogata de creme antirid care contin compusi derivati ai vitaminei A, care sunt foarte bine tolerate si asimilate de organism. Este recomandabil sa le folosesti incepand cu varsta de 35 de ani.

In functie de obiectivul pe care ti l-ai propus si de particularitatile tenului tau, vei opta pentru una dintre categoriile mentionate. Ceea ce ne duce la urmatoarea intrebare...

Cum sa alegi o crema antirid in functie de tipul de ten?

Daca tenul tau este fin, sensibil si cu o structura nu foarte densa, este recomandabil sa alegi o crema bogata in vitamina C, care favorizeaza secretia de colagen.
Un astfel de produs va "consolida" structura epidermei. Ulterior, alege o crema pe baza de compusi derivati ai vitaminei A.

Chiar daca esti inca foarte tanara (ai varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani), nu inseamna ca tenul tau nu are nevoie de crema antirid. Fapt care nu trebuie sa te sperie - este doar o masura de prevenire binevenita, pentru care vei fi recunoscatoare mai tarziu.

In cazul in care ai pielea uscata si deshidratata, esti fumatoare sau, prin forta imprejurarilor, te expui considerabil la soare, alege o crema pe baza de acizi de fructe. Actiunea de gomaj a acestui tip de produse inlatura stratul de celule "moarte" de la suprafata epidermei, contribuie la regenerarea tesuturilor si reda stralucirea tenului cu aspect tern.

Cu trecerea timpului, cand pielea este oricum deteriorata ca urmare a inaintarii in varsta, orienteaza-te spre produse pe baza de vitamina A (daca organismul tau o tolereaza), iar daca nu, spre creme continand derivati ai acesteia, care actioneaza in profunzime.


Care este metoda de folosire corecta a cremelor antirid?

Daca tenul tau este expus la numerosi factori externi agresivi - cum ar fi poluarea, razele ultraviolete, fumul de tigara, se recomanda aplicarea, dimineata, a unei creme cu proprietati antioxidante, pentru a proteja epiderma in timpul zilei. Seara, foloseste o crema antirid pe baza de vitamina A sau acizi de fructe. Bineinteles ca in prealabil te vei demachia, atat dimineata, cat si seara. Aceasta asociere de produse este bine tolerata de organism si are efecte extrem de benefice asupra epidermei.

Cremele antirid trebuie aplicate cu regularitate, recomandandu-se totodata si alternarea produselor - o data la 6 luni, schimba marca. Acesta este un aspect important, pentru ca la un moment dat epiderma se va obisnui cu produsul respectiv si efectele vor scadea treptat si chiar vor disparea.

Pretul reprezinta un garant al calitatii?

Intr-un fel, raspunsul la aceasta intrebare este afirmativ, in sensul ca este firesc - si justificat - ca produsele realizate in laboratoare care aloca un buget considerabil cercetarii si realizarii de creme performante sa aiba un pret mai ridicat.


Dar, comparativ cu rezultatele obtinute prin folosirea unei creme "normale", diferentele nu sunt atat de semnificative incat sa merite sa-ti dezechilibrezi, eventual, bugetul, pentru a-ti achizitiona un produs foarte scump. Cu alte cuvinte, daca o crema este de trei ori mai scumpa decat o alta, probabil este mai eficienta, dar in nici un caz de trei ori mai buna...



 

Comentarii (39)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 21 Mar 2017, 23:01
    recomand

    Ff placut articolul, sunt multe lucruri interesante de citit. Legat de cremele antirid, eu pentru ca am un ten 'ciudat' mi-a fost recomandat de catre un medic dermatolog sa folosesc cremele naturale de la DermaE. De cand am testat prima crema de la ei mi-am dat seama ca o le iubesc. Pentru mine aceste produse sunt singurele care functioneaza, le recomand cu mare incredere.

    4
    0

  • Marius pe 6 Dec 2013, 23:07
    cosmetice bio certificate ecocert

    Stimate doamne si domnisoare ! renuntati la cremele ce contin parabeni si alte chimicale chiar daca efectul lor pe termen scurt da impresia ca netezesc ridurile mai tarziu veti arata ca niste mumii pentru ca pielea va fi saturata de aceste bombe chimice.Renuntati la otravurile la borcan sau la tub cititi cu atentie ingredientele. Va dau un link sa vedeti ce nocive sunt unele cosmetice -Skin deep cosmetics database [acolo gasiti mii de produse clasificate in functie de gradul de toxicitate de la zero la 10] Renuntati sa cheltuiti banii pe asa zisele cosmetice de lux cum ar fi Clarins, lancome, biotherm care sunt pline de parabeni. In felul acesta producatorii care au facut incasari fabuloase pe aceste chimicale ambalate frumos, vor fi obligati de piata sa schimbe ceva in produsele lor.Treceti cat mai rapid la folosirea produselor Bio, certificate Ecocert, va dau doar un exemplu-melvita care se gasesc si la noi, sau , pentru a va veni si mai mult in ajutor aruncati o privire pe www.beaute-test.com/bio, unde veti gasi o multime de nume de cosmetice bio testate si foarte apreciate in alte tari mai ales in Franta. Si nu uitati la ora actuala nici un produs cosmetic romanesc nu este bio si nu are certificare Ecocert.

    0
    3

  • iosub mona pe 17 Feb 2013, 11:28
    incautare de o crema buna pentru riduri la ochi

    Buna am si eu nevoie de ajutorul vostru ,am folosit multe creme dar nimic nici un rezultat, am 40 de ani si am riduri la ochi adinci daca ma puteti ajuta cu o crema buna poate sa fie si pe baza de fructe Multumesc

    13
    0

  • Ioana pe 5 Iun 2012, 15:28
    Creme AntiRid

    De pe feminishop.ro mi-am comandat si eu o crema anticelulitica si alta pentru revitalizarea pielii.

    4
    3

  • Alina pe 11 Mai 2012, 16:33
    Creme Antirid

    Parerea mea este si cel putin mie mi-au facut bine acete creme: http://feminishop.ro/36-produse-antirid , incercati-le si va veti convinge de eficienta lor.

    3
    4

  • PetrescuMaria pe 12 Mar 2012, 00:06
    HYALURON

    Buna! Eu va recomand hyaluron pure de la Yvy Essentials!Este un gel care se poate folosi pe toata suprafata fetei, bineinteles acolo unde exista riduri! La mine a functionat rapid! si e bun pentru toate tipurile de piele! Altceva mai bun, nu am folosit pana acum! Sper sa fie si alte femei multumite ca mine!

    8
    4

  • ktk pe 26 Feb 2012, 14:20
    crema antirid

    eu recomand cremele deClars sunt foarte bune www.declars.de merita de incercat

    3
    2

  • Crisy pe 4 Feb 2012, 23:06
    Solutie eficienta...

    Pot sa recomand cele mai bune solutii pentru tratarea ridurilor prin expresia genelor noastre, cu alte cuvinte intinerire de la interior la exterior! Un click aici:http://www.nsedreams.com/pwp/productInfo.do?pwpID=ROW8857304&prodId=97102704&textCacheLocale=ro_RO Succes!

    9
    3

  • amway pe 29 Dec 2011, 22:37
    Produs Artistry pentru destinderea ridurilor

    Buna, pentru a reduce liniile fine recomand produsele Artistry Time Defiance de la Amway. Pentru mai multe detalii ma puteti contacta la adresa de mail palade.anca@yahoo.com.

    6
    3

  • Dorina pe 22 Nov 2011, 00:03
    creme antirid

    Buna ! Eu am incercat de foarte multe creme antirid care promit mult si nu fac nimic! Am incercat Estee Lauder, Lancome, Vichy! iar de 3 luni o prietena mi-a recomandat YVY, nu acel Ivyss care este o prostie pentru ca am lucrat la TOP-SHOP si stiu foarte multe despre ele! Aceste creme sunt miraculoase pentru ca ele contin colostru activ, hyalorun pur, vitamina A solubila in apa! Sunt minunate, dupa prima luna s-au vazut efectele. Vi le recomand cu cea mai mare placere pentru ca pentru mine au facut minuni! Aveam riduri la gura, pe frunte, in jurul ochilor si toate au disparut! Eu mi-am comandat de pe site-ul lor yvy-essentials.ro! Ca sa le luati mai ieftine puteti folosi acest login il am de la acea prietena: ana@yvy-essentials.ro si parola: inside

    6
    6

  • Anca pe 21 Oct 2011, 11:17
    Buna!

    Mi-am dat seama dupa ce am citit articolul ca te pricepi mai mult decat mine la astfel de lucruri, in sensul asta..ai auzit de eucerin ph5? mie mi-a dat o prietena de la munca linkul asta http://www.sanafarm.ro/crema-ph5-eucerin-p-1715.html si nu am pe cine sa intreb daca functioneaza sau nu pentru ca sunt mai mult plecata la servici, deci daca ma poti ajuta ti-as fi extrem de recunoscatoare..multumesc:D;)

    7
    7

  • Corina Almasu pe 14 Aug 2011, 13:56
    creme antirid cu protectie

    Buna ziua, eu am descoperit de curand si mi-am comandat o crema antirid cu factor de protectie impotriva soarelui, spf 15. Intr-adevar este putin mai scumpa, dar pana acum sunt foarte multumita de ea. Este de la Skin Care, Herbalife si am gasit-o pe site-ul www.toateprodusele.ro

    5
    2

  • ioana pe 2 Aug 2011, 14:42
    creme foarte bune pentru riduri

    Eu va recomand cremele de la Ivyss Plant cu extract de melc. Pentru riduri am folosit crema cu ulei de jojoba in combinatie cu serul activ reparator tot de la Ivyss. Am comandat online aici www.ivyss.ro

    5
    5

  • marga pe 14 Iul 2011, 20:27
    riduri

    Buna si eu sunt in cautarea unei creme bune antirid sunt disperata,am 33 ani si am riduri adanci.Dati-mi un sfat va rog

    5
    5

  • Dorina pe 2 Iun 2011, 20:46
    Anti Rid

    Dragele mele, eu am incercat si altceva. Reverse Anti Rid este un supliment alimentar pentru sanatatea pielii. Impiedica imbatranirea prematura si reduce aparitia ridurilor. Am vazut ca poate fi achizitionat si de pe site-ul www.bioelemente.ro

    6
    3

  • adriana pe 9 Nov 2010, 00:30
    Creme antirid

    Incercati www.neo-cosmetics.ro sunt produse de ultima generatie, diminuarea ridurilor incepe de la prima aplicare si au multe efecte surprinzatoare.

    17
    4

  • bioshop pe 16 Aug 2010, 12:11
    Produse farmaceutice bio

    Crema de noapte antirid cu puternic efect regenerator, din ingrediente pretioase: ceara de albine, ulei de masline organic si ulei de jojoba, ulei din germeni de grau cu balsam si silibum marianum, care actioneaza impotriva procesului de imbatranire. Nu contine parafina, vaselina, parabeni, siliconi, propylene glycol. http://www.bioshoponline.ro/crema-organica-anti-imbatranire-cu-ulei-de-masline-p9.html Mod de utilizare: se aplica seara dupa demachiere. Cantitate 50 ml. Produs certificat AIAB-ICEA / IT.

    11
    4

  • liliana pe 15 Iul 2010, 17:43
    de nici un ajutor

    nu inteleg pentru cine sunt aceste comentarii ca oricum nu iti raspunde nimeni. multumesc dar nu am pentru ce pentru ca nu m-a ajutat nimeni.

    4
    3

  • LILIANA pe 12 Iul 2010, 17:43
    important

    salut din nou, am uitat sa specific ca locuiesc in anglia momentan si si mi-ar placea sa imi recomandati o crema pe care asi putea-o gasi si pe piata de aici. va multumesc.

    2
    3

  • liliana pe 12 Iul 2010, 17:37
    am nevoie de putin ajutor

    buna,am o problema cu pielea din jurul ochilor care are o culoare bej inchis spre maronniu. Probabil un rol important poarta faptul ca sunt foarte sensimbila si plang mai des.Am uitat sa mentionez ca am 24 de ani.Ce crema asi putea folosi pentru ca este foarte inestetic.V-asi fi foarte recunoscatoare de m-ati putea ajuta.

    2
    3

  • ioana pe 10 Iul 2010, 01:19
    crema antirid cu caviar de la Babaria

    buna, eu va recomand o crema pe baza de caviar de la Babaria, am vazut ca a aparut si in romania marca aceasta, este ceva foarte bine primit aici in spania unde louiesc, este o marca de produse multe dintre ele pe baza de aloe vera, extracte de plante si chiar chestii inedite ca " bale de melc"( "babas de caracol" )....eu am probat multe produse de ale lor, au si un balsam fabulos pentru par in doua faze, fara clatire si bronzante pe baza de extract de morcov care triplica procesul de bronzare si- i da un ton frumos.... daca vreti sa stiti mai multe, intrati pe blogul meu http://euinspania.blogsite.org unde incerc sa aduc in fiecare zi noutati despre produse cosmetice, retete de bucatarie mediteraniene, musica latino si alte articole interesante de aici, impart cu voi experientele mele... va astept.

    6
    3

  • Olarasu Natalia pe 25 Mai 2010, 19:28
    o crema antirid

    salut! am 21 ani si am si eu riduri in jurul okilor si pe frunte,spuneti-mi va rog ce sa mai folosesc,am ten sensibil si uscat,oare e bine sa incerc de pe acum crema de la wishi lift activ?rog frumos un raspuns.multumesc!

    7
    2

  • Tudorel pe 5 Mai 2010, 16:51
    Doriti o crema buna?

    Eu cred ca este bine sa fim atenti la aceste creme in special la calitatea lor. Pentru a alege o crema buna incercat si aici euam folosit si ese foarte buna,,Kokona'' http://frumusetenaturalaten.blogspot.com

    3
    6

  • gabriel pe 27 Apr 2010, 09:27
    cream antiride de lux

    capture totale multi perfection creame dior 30 ml 100 % originala studiaza oferta cream este magnifica PRET 135 RON 0767121594

    0
    7

  • Nicoleta pe 10 Apr 2010, 20:39
    Pentru Aurora

    Buna Aurora, si eu am aceleasi probleme.Am 35 de ani. In prezent folosesc crema antirid pentru ochi de la Boots (am cumparat-o din farmacia Sensi Blue-30 ron). Mi se pare buna, dar la fel de buna era si cea de la Loreal -Combleur yeux- putin mai scumpa, in jur de 40.

    1
    5

  • Marinela pe 2 Apr 2010, 11:51
    Pentru Aurora

    Buna Aurora. Si eu am aceleasi probleme cu pielea din jurul ochilor. Toata lumea imi zice ca am riduri in jurul ochilor, desi am doar 24 de ani, cum am scris si mai sus. Eu folosesc acum, e drept ca de cateva zile, o crema de la SkinCode, firming eye zone gel si mi se pare ok. Dar e cam scumpa, in jur de 70 de lei, de la farmacie. Dar o colega mi-a recomandat (si ea a folosit foarte multe creme) de la Vichy, e una intr-un tub verde si mai este inca una, dar nu retin exact cum arata. Acum am vazut ca ai intrebat de cele doua firme, eu zic ca sunt ok. Mai poti intreba... Sper ca am putut fi de ajutor.

    2
    3

  • Marinela pe 2 Apr 2010, 11:45
    SkinCode

    Buna. Am cumparat o crema antirid, energizanta 24h, de la SkinCode si acum imi zic ca sunt prea tanara (am 24 ani) ca sa folosesc o crema antirid. Sora mea, care este asistena medicala si studenta la Medicina mi-a zis ca nu trebuie sa imi fie frica, ca e ok sa o folosesc. Voi ce credeti? Daca mi-ar zice un dermatolog ca e ok sa ma dau chiar daca am 24 de ani si cateva luni as sta linistita. M-am dat de vreo 4 ori cu ea si mi se pare ok, dar as dori sa o vand, ca sa imi cumpar ceva de la Vichy, dar NU antirid :) As vrea sa o vand cu 65 de lei, desi eu am dat 85 de lei. Daca sunteti interesate va las mail ul meu: marinelaco19@yahoo.com. PS: Crema are 50 de grame.

    0
    2

  • aurora pe 28 Feb 2010, 21:10
    crema pt riduri fine ochi

    Buna am 32 de ani si am un ten mixt (mai gras in zona T si normal pe obraji) si sensibil .As dori o recomandare pt folosirea unui produs (crema, gel) contra ridurilor fine din jurul ochilor. Ridurile sunt mai vizibile cand rad si am uneori probleme cu cearcanele. Pana acum am folosit produse Aslavital, L`oreal, Avon dar mai mult pt zi (creme hidratante). As dori sa incerc si produse din farmacii (Skincode, Vichy, ...) pt ridurile din jurul ochilor. Ce parere aveti? Ce este indicat potrivit varstei?. Va multumesc

    10
    7

  • Joana pe 22 Mai 2009, 15:33
    crema antirid

    Buna ziua. Va rog sa-mi recomandati o crema antirid pt mama mea ( 44 de ani). Are tenul normal si i-au aparut riduri in jurul ochilor. Nu a mai folosit creme antirid si nu stiu ce i s-ar potrivi. Oare cele luate din magazinele naturiste, pe baza de plante cat sunt de bune? Am gasit ceva de la Elmiplant si de la Hofigal. Ce parere aveti de aceste produse? Va multumesc.

    17
    10

  • laura adina pe 21 Apr 2009, 21:57
    46 ani

    Buna, Am o problema in legatura cu cremele pt. conturul ochilor. Dupa aplicarea cremei se usuca piele ft tare si se cojeste.Am folosit o crema BIONATURA HYDRO-ACTIVE care este speciala pt ochi. Am patit la fel si cu L'OREAL AGE PERFECT pt noapte, daca o aplic in jurul ochilor. Puteti sa-mi spuneti de ce? Sa imi recomandati o crema?? De preferat produsa la noi.

    17
    8

  • Alex pe 31 Mar 2009, 19:17
    Ce sa folosesti impotriva ridurilor ?

    "Trusa" Revitalift de la L'Oreal care contine un lapte demachiant regenerator, 1 lotiune tonica revigoranta, servetzele demachiante si o crema de zi cu efect anti-rid (sau o crema de noapte). Acestea contin Glycoliss impotriva ridurilor, Fibre Elastyl impotriva pierderii fermitatii si Vitamina C impotriva pierderii stralucirii. Singura trusa care contine un program complet impotriva ridurilor. Cremele revitalift sunt declarate Nr 1 Mondial.

    3
    0

  • Violeta pe 7 Feb 2009, 22:52
    riduri la 22 ani

    Buna ziua, Am o varsta destul de frageda pentru aparitia ridurilor (22 ani) , iar in ciuda acestui fapt mi-au aparut in jurul ochilor si se prelungesc spre obraji...Sunt mai mult de expresie, dar sunt destul de vizibile mai ales cand rad si cu timpul se vor accentua. As dori si eu sa stiu daca este recomandat sa folosesc o crema antirid la aceasta varsta, si daca da, ce anume trebuie sa contina pentru un ten mixt? Si daca aveti o marca pe care ati putea sa mi-o recomandati, v-as fi recunoscatoare. Va multumesc mult !

    6
    0

  • elena pe 1 Ian 2009, 19:52
    ridurile....bata-le vina!

    Am 30 de ani si desi folosesc creme de cand ma stiu, tot am riduri ,mai ales in jurul ochilor.Am folosit apidermin,gerovital h3 crema hidratanta,loreal(mi-a priit foarte bine hidrafresh...de hidratare dar de riduri....),anew de la avon si acum hemel crema antirid(am folosit fiecare crema ani sau luni...niciodata doar un flacon si gata).Eu am tenul uscat (zic eu)pentru ca nimeni nu m-a lamurit(nici dr. dermatolog) ,pentru ca mi imi apareau acele mici "fulgeraturi" pe obraji sau pe nas la numai cateva ore dupa ce ma dadeam cu crema.Mai folosesc din cand in cand si fond de ten de la radiant ,lumi-lift,asta cand ma machiez. Spuneti-mi ,va rog, ce as putea face sa imi dispara sau sa mai atenuez din ridurile din jurul ochilor,mai ales,dar si din jurul gurii. Multumesc tare mult!

    8
    1

  • laura nitu pe 8 Dec 2008, 19:47
    riduri

    as dori un sfat in alegerea unei creme antirid pentru ridurile fine dar vizibile pe care le ”posed” in jurul ochilor. Marturisesc ca desi am 31 de ani mi se pare ca arat de 50 ani. am mai folosit crema antirid de la Roc, si , de ce sa nu recunosc , mi-a imbunatatit cat de cat pielea din jurul ochilor, dar, trebuie sa o schimb, gata, nu mai poate. ce-mi recomandati?

    8
    0

  • mirela pe 22 Oct 2008, 22:11
    creme skincode

    Mie imi plac f. mult cremele din gama elvetiana Skincode, in special crema antirid.Se numeste Skincode Essentials, 24h cell energizer, si costa cam 70 Ron in farmaciile Helpnet. Pentru rezultate mai bune, pe care le-am observat si eu, se foloseste dupa aplicarea unui gel de fermitate tot Skincode . Crema este hipoalergenica, fara parfum , conservanti si alte substante care pot face rau pielii. O alta crema antirid buna pe care am folosit-o mai mult timp este celebra Revitalift de la L'Oreal , dar ea contine retinol, un antirid puternic , dar cu potential alergenic, mai ales in timpul expunerilor la soare. Eu am renuntat la ea , dupa ce intr-o vara am facut o alergie solara, probabil de la retinolul pe care-l contine. Este mai accesibila ca pret ~ 40Ron. Cremele antirid sunt in general mai grase, mie imi convin pentru ca am tenul normal spre uscat, dar nu stiu cum se potrivesc pe un ten mixt. Eu am folosit creme de la 16 ani, acum am 37 si sa stiti ca rezultatele se vad. Am inceput cu creme hidratante si de la 33 de ani am trecut la cele antirid, la Revitalift. Pentru ridurile din jurul gurii, am citit pe Beaute Test ca f. buna este crema Eucerin cu acid hialuronic, tot crema de farmacie, deci hipoalergenica,eu insa nu am incercat-o.

    4
    2

  • Meri pe 15 Sep 2008, 23:10
    tratament antirid

    Buna! Am 41 de ani si as dori o recomandare: am ten mixt,ridurile sunt destul de accentuate si pielea a pierdut din elasticitate.Pe piata exista o multime de creme antirid si imi este foarte greu sa aleg,avand in vedere ca dispun de un buget limitat.Multumesc mult!

    22
    5

  • mihaela pe 20 Aug 2008, 16:11
    tratament

    as vrea un tratament antirid am 42 de ani cu o piele ft sensibila

    20
    19

  • Giurea Madalina pe 2 Aug 2008, 10:28
    creme antirid

    Buna ziua,as vrea si eu daca se poate sa imi recomandati o crema anti-rid pentru mama mea.Are 40 de ani si nu a folosit niciodata o crema pentru asi imbunatatii aspectul,are riduri destul de accentuate si crede k este prea tarziu pentru a face ceva in privinta asta.Va multumesc din suflet!:*

    14
    10

  • IRINA pe 29 Iul 2008, 18:29
    creme antirid

    As vrea o recomandare a unui tratament sau creme care sa ma ajute sa estompez ridurile din jurul gurii, mai ales intre nas si gura. mersi frumos!

    24
    15

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod