Ajută-ţi părul să crească mai repede. Află câteva trucuri!

Toate femeile îşi doresc un păr lung, bogat şi frumos, care să atragă toate privirile. Dar ce faci cu adevărat pentru părul tău? Îl speli de două-trei ori pe săptămână şi aplici, în grabă, un balsam care să-l facă mai uşor de pieptănat. Crezi că este suficient?
Dacă vrei ca părul tău să crească mai repede şi să fie sănătos are nevoie de ajutorul tău.  

Mănâncă sănătos şi ia vitamine


Încă de la început trebuie să înţelegi că atunci când vrei un păr lung şi frumos, alimentaţia este foarte importantă. Consumă cât mai multe fructe şi legume, carne de pui şi peşte gras, verdeţuri, ficat, ouă, ciuperci, nuci, seminţe de in.

Alimente bogate în vitamina A, B, C si E sunt esenţiale pentru creşterea părului. Suplimentele alimentare sunt şi ele o soluţie, dar nu trebuie luate în exces. O cură de zinc şi seleniu, ginko biloba este ideală pentru părul tău.
Părul este o parte vie din organismul nostru, se hrăneşte şi creşte, deci este ajutat de alimentaţie şi de prezenţa suplimentelor nutritive.

Masează scalpul


Circulația sanguină la nivelul scalpului este esențială pentru creșterea părului rapid. Dacă îți masezi deja scalpul de fiecare dată când te speli pe cap pentru câteva minute, fă din masaj un obicei zilnic, chiar și atunci când părul este uscat.

Stimularea scalpului funcționează cel mai bine atunci când este făcută zilnic și cu mișcări delicate, care să nu smulgă din rădăcină nici măcar un fir.

Tunde vârfurile


Chiar dacă primul impuls atunci când vrei să-ţi laşi părul să crească este să nu-l mai tunzi deloc, trebuie să ştii că dacă îţi tai, regulat, vârfurile despicate ai şanse mai mari să-ţi crească mai repede părul.
Este cunoscut faptul că, vârfurile tocite încetinesc creşterea firului de păr.

Protejează rădăcina părului

Firul de păr este mort, dar rădăcina părului este vie și are nevoie să fie protejată pentru a funcționa în condiții cât mai bune. Ai grijă de sănătatea scalpului, dacă vrei un păr lung şi frumos.

Elimină orice obicei care poate dăuna rădăcinii părului. Folosirea aparatelor de coafat fierbinți foarte aproape de rădăcina părului o afectează puternic și poate încetini ritmul de creștere a părului.

Renunță la coafurile care țin părul în tensiune, de la clasica coadă făcută prea strâns până la coafurile care necesită utilizarea unei cantități foarte mari de fixativ puternic.
Toate acestea dăunează grav sănătaţii părului tău.

Foloseşte produse naturale

Tincturile pe baza de plante sunt folosite de multă vreme pentru a stimula creşterea părului. Extractele din plante sunt benefice pentru firul de păr, au efecte detoxifiante şi de stimulare a circulaţiei sanguine la nivelul pielii capului. Tinctura de urzică, de ardei iute sau de brusture îţi ajută părul să crească mai repede.

Alte ingrediente naturale pentru un păr lung sunt uleiul de ricin, gălbenuşul de ou, uleiul de măsline. O mască perfectă pentru regenerarea părului este cea obţinută din 2 gălbenuşuri, tinctură de ardei iute, de urzică şi de brusture şi ulei de ricin.
Masaţi bine scalpul, nu şi pe lungimea părului, şi lăsaţi să acţioneze peste 30 de minute.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alex pe 10 Feb 2014, 21:38
    parul

    vreau si eu sa am un par lung si frumos dar vreau sa invat un remediu si tratament foarte simplu si sa nu fie scump

    2
    1

  • Cate pe 24 Sep 2013, 09:34
    @alexandra

    Un tratament ideal pentru parul uscat ar fi sa-ti faci o masca pentru par cu urmatoarea compozitie:un galbenus de ou,o lingura de petrol,o lingura de ulei de ricin si o lingura de suc de lamaie ce se poate substitui cu apa daca nu ai lamaie in casa.....inainte de fiecare spalare iti pui aceasta masca pe par si o lasi sa actioneze o jumatate de ora....dupa care te speli in mod normal. O sa trebuiasca sa samponezi de mai multe ori pentru ca parul sa nu ramina uns.

    3
    0

  • alexandra pe 26 Aug 2013, 12:39
    par

    as vrea sa stiu un tratament pt par uscat

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod