Cum sa-ti alegi crema antirid?

"Opreste-te, clipa!" Ti-ar placea sa se poata pune in practica de multe ori aceste doua cuvinte, nu-i asa? Si daca te gandesti la tenul tau, cine nu si-ar dori ca timpul sa se opreasca si pielea ta sa ramana mereu tanara si ferma. Din pacate nu este posibil... Insa avem la indemana cremele antirid, care cu toate ca nu tin in frau timpul, reusesc sa previna sau sa atenueaze semnele de imbatranire. Si daca stii sa alegi produsul care ti se potriveste cel mai bine, efectele nu vor intarzia sa apara.
Substantele cu actiune anti-imbatranire

1. Antioxidantii: vitamina A, C, E, oligoelementele (zinc, seleniu, siliciu), ceaiul verde, samburii de struguri, algele. Aceste elemente lupta cu succes impotriva radicalilor liberi, amelioreaza aspectul pielii si ii imbunatatesc textura afectata de factorii poluanti. Cremele pe baza de antioxidanti sunt recomandate daca ai tenul sensibil si fin.

2. Vitamina A: adesea utilizata in lupta impotriva acneei, proprietatile ei active sunt inlocuite in compozitia cremelor antirid cu retinolul, un derivat al ei mai putin iritant. Astfel este stimulata regenerarea celulara, ridurile profunde sunt atenuate si creste elasticitatea pielii. Utilizarea acestor creme este recomandata dupa varsta de 35 de ani pentru tenul expus prematur semnelor de imbatranire. Sa nu te gandesti ca pana la 35 de ani nu trebuie sa folosesti aceste creme antirid.
Dupa varsta de 20 de ani, acestea constituie o masura de prevenire binevenita.

3. Acizii de fructe (AHA): acestia provin din citrice, struguri si trestia de zahar. Au o actiune exfolianta care elimina celulele "moarte" de la suprafata epidermei, hidrateaza si netezeste ridurile, redand stralucirea tenului. Cremele antirid pe baza de acizi de fructe sunt recomandate in cazul tenului deshidratat si uscat, precum si dupa o expunere indelungata la soare.

Unele creme antirid, datorita ingredientelor din compozitia lor hranesc pielea si reusesc sa compenseze lipsurile ei: de exemplu carentele hormonale de la menopauza (sunt rezolvate de fitoestrogenii folositi in unele creme antirid) si deshidratarea pielii - unul dintre factorii care agraveaza si accentueaza ridurile - este oprita datorita continutului de substante hidratante.



Cum sa alegi o crema antirid in functie de tipul de ten?

Tenul uscat: se caracterizeaza printr-o sensibilitate la nivelul stratului superficial al epidermei. Astfel, pielea se usuca excesiv si se poate irita foarte usor.

Recomandare: o crema antirid pentru piele uscata, care sa contina filtru solar identic cu cel folosit pentru cremele cu protectie solara si antioxidanti.

De evitat: substantele exfoliante, care pot irita pielea uscata.


Tenul gras: este caracterizat printr-un exces de sebum cu rol de a proteja epiderma. Aspectul sau apare gras si uleios.

Recomandare: o crema antirid care reda elasticitatea pielii si reduce aspectul gras si uleios. Trebuie sa ofera protectie impotriva razelor solare, deoarece acestea accelereaza procesul de imbatranire prematura a pielii. Pe langa factorii de protectie solara, mai trebuie sa contina si antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi.

De evitat: nu aplica cremele antirid pentru ten gras si in zona sensibila din jurul ochilor.


Tenul mixt: se caracterizeaza prin prezenta unui exces de sebum in zona T-ului (frunte, nas, barbie) si portiuni uscate pe obraji.
Acest tip de ten se poate irita foarte usor. Deoarece majoritatea zonelor au tendinta de uscare, acest tip de ten se ingrijeste cu produsele antirid pentru ten uscat. Poate ai observat ca tenul tau este mai sensibil la frig, la aerul uscat si la apa foarte calda.

Recomandare: cremele antirid pentru ten mixt trebuie sa contina factor de protectie solara si antioxidanti.

De evitat: nu folosi cremele cu substante acide (acizii de fructe AHA, acidul lactic, acidul glicolic), deoarece acestea iti pot irita pielea.  


Sfaturi utile de ingrijire a tenului

  • aplica dimineata o crema antioxidanta pentru proteja tenul de razele solare, poluare si fumul de tigara; iar seara aplica crema antirid;
  • o data la 6 luni schimba marca produselor folosite, deoarece tenul tau se obisnuieste cu un produs si efectele benefice sunt mult diminuate.
  • pentru a te bucura de efecte vizibile in urma utilizarii cremelor antirid trebuie sa te demachiezi in fiecare dimineata si seara, sa-ti protejezi tenul de soare si sa adopti un regim alimentar echilibrat si sanatos (consuma multa legume, fructe, ulei de masline bogate in antioxidanti).
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • antonia pe 25 Aug 2017, 18:31
    recomand

    Eu am tenul uscat si am vrut o crema antirid dar si hidratanta in acelasi timp. Astfel, am cumparat crema cu acid hialuronic de la DermaE. Este hidratanta, intra repede in piele, imi lasa tenul fin pe tot parcursul zilei iar ridurile fine sunt diminuate dupa cam o saptamana. O recomand oricui.

    0
    0

  • sofi pe 25 Nov 2010, 16:12
    crema antirid

    Avand in vedere ca folosim zilnic produse de machiaj, si nu intotdeauna alegem cea mai buna calitate, este indicat sa folosim creme antirid pentru prevenirea aparitiei lor. Eu recomand crema cu extract de melc, aloe vera si ulei de trandafir moscat de la NAAY BOTANICALS. E un produs natural eficient in transformarea aspectului fetei. elimina liniile de expresie si creste elasticitatea pielii.

    2
    2

  • alina pe 25 Nov 2010, 16:03
    cosuri

    desi folosesc un tratament impotriva cosurilor imi dispar si reapar mereu. as vrea un produs care sa ma ajute sa scap definitiv de ele...

    0
    0

  • Mara pe 13 Iul 2010, 08:35
    cosuri

    Alina vad ca tu ai postat intrebarea ta in 2008.ma intrebam daca ai scapat de probl cu cosurile???daca nu ai scapat ,mergi la farmacie si cumpara un tub de unguent care se cheama Brevoxyl e super am folosit si eu si asa am scapat definitiv de cosuri.

    1
    1

  • alyna pe 6 Apr 2008, 13:02
    Cosuri

    Ce pot folosi ca sa scap de cosuri? Am folosit multe creme si dupa ce imi mai dispareau imi iesea iar... am tenul gras... imi puteti da niste sfaturi...

    0
    0

  • MARINA pe 27 Mar 2008, 20:38
    CREMA ANTIRID

    DE LA CE VARSTA SE POATE FOLOSI CREMA ANTIRID?

    6
    0

  • gabriela gabi pe 2 Mar 2008, 18:08
    Ten

    E benefic sa schimbam crema ?

    2
    0

  • adina pe 21 Sep 2007, 17:14
    ptr riduri

    da mi se pare corect sa iti schimbi crema la un anumit interval de timp ptr a evita obisnuirea tenului si a nu mai obtine rezultatele scontate

    0
    1

  • Elena Nastasa pe 21 Sep 2007, 09:28
    ten mixt

    eu am tenul mixt-gras si folosesc gama 'asla vital'cu argila speciala,credeti ca este buna pt. tenul meu ?multumesc

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod